A ​Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért (Hollows 4.) 56 csillagozás

Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

A gonosz éjszakai lények, akik Cincinatti utcáin portyáznak, nem rajonganak a boszorkány és fejvadász Rachel Morganért, és a sötét tanok iránt tanúsított, újdonsült érdeklődése sem javít a hírnevén.
A helyzetet bonyolítja, hogy előkerül Rachel régi, humán szeretője, Nick, aki nem csak a múltja elől menekül. Sokan sóvárognak azután, ami a birtokában van – vad szörnyetegek, akik készek elpusztítani az Üreget, és ha kell, minden lakosát is.
Rachel egy pillanatig sem habozik, a férfi segítségére siet, de fogalma sincs, milyen erők munkálkodnak a háttérben. A falkák ezer év óta először összegyűlnek, hogy bosszút álljanak és átvegyék az irányítást. Ettől kezdve már nem csak Rachel lelke a tét.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
664 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997420 · Fordította: Szebegyinszki Szilvia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Morgan · Jenks · David Hue · Nicholas Sparagmos (Nick)


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Fel ne adjátok a sorozatot (kedves @Könyvmolyképző, te se), mert egyre izgalmasabb, akciódúsabb. Al egyelőre kiszállt Trenttel együtt, de Nick segítségre szorul. És hát a könyv sztárja egyértelműen Jenks. Ezúttal Rachel egy rakás vérfarkassal veszi fel a harcot. Mi lesz Nickkel? Olvassátok el!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Hollows 4

Nagyon jó volt ez a rész is, kellett várni a megjelenésére, de megérte, nagyon tetszett.
Rachel továbbra is olyan naiv, hogy belehalok, mindig rossz döntéseket hoz, nem a megfelelő emberekben bízik meg, ezzel folyton életveszélyes helyzetekbe sodorja magát.
Fehér boszorkány létére, egyre többször kényszerül fekete közeli és démon mágia használatára a világ megmentése érdekében.
Már az első oldalakon jó nagy slamasztikába keveredik. Vérfarkasokkal keveredik harcba. De azért hála az égnek vannak szuper barátai, akik segítenek neki helyrehozni a dolgokat.
Elég érdekes vége volt ennek a résznek, majdnem függő, még ha kicsit nyugvópontra kerültek az események. Remélem kevesebbet kell várni a folytatásra.

josageszter >!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Lassan rázódtam bele a történetben, mert nagyon régen olvastam az előző részeket, illetve már el is felejtettem, mennyire aprólékos és részletes a könyv. Az elejét mondhatnám vontatottnak is, hiszen százötven oldal alatt el telt körülbelül egy nap, de amint visszarázódtam egyáltalán nem zavart. Én pont azt szeretem ebben a sorozatban, hogy ennyire aprólékos és ennyire részletes. Folyamatosan követhetjük a szereplők, főleg Rachel érzelmi ingadozásait, gondolatait, terveit, motivációit és ez nagyon sok pluszt ad. Ezáltal miután beindul az akció, továbbra is emberiek maradnak a karakterek. Ami nagyon jót tett ennek a résznek, Jenks visszatérése, illetve az, ami vele történik a könyben. Sokkal jobban megismerhetjük és sokkal közelebbinek éreztem magamhoz, már nem csak egy poénos kis pixi számomra. Biztos vagyok benne, hogy ez a könyv és sorozat sok embernek már sok, de én nagyon szeretem és remélem, hogy még sok-sok rész ki fog jönni magyarul.

rafaelo0824>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Akarok egy könyvet csak Jenksről. Egyszerűen imádom a karakterét, elviszi magában az egész sorozatot. Rachel még mindig nem kedvenc, szerintem már nem is lesz. Maga az ügy jó volt, kíváncsi vagyok, lesz-e még folyománya.

bartok_brigitta P>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

A Helyzetre, nagyon elmaradtam ezzel az értékeléssel. Nem kiheverni volt nehéz, pusztán időm nem volt rá, hogy megírjam. Bárhogyan is, számomra eddig az Egy maréknyi bűbájért a legjobb Hollows kötet, és alig várom, hogy tovább roboghassak ezzel a sorozattal.
Az, hogy hőseink ezúttal elhagyták Cincinatit kellemes ízt kölcsönzött a történetnek, és tovább tágította az amúgy sem szűkös világot. Érdekes volt, hogy nem mindenhol egyforma az inderliandiak megítélése, és hogy egy más helyen, mennyivel máshogy viszonyulnak a természetfeletti világ lakóihoz. Örültem az újabb nézőpontoknak.
A történetvonat nyaktörő tempóval robog. Úgy ahogy van, imádtam a vérfarkas-szálat, és továbbra is tartom magam ahhoz, hogy VÉRÁLLATOK RULEZ! Visszakaptunk Jenkszet, aki ezúttal egy egészen új oldaláról mutatkozott be, ami egy újabb, kifogyhatatlan humorbázis volt az egész eseménysorozatban. Számtalan meglepő fordulattal szembesülhettem olvasóként, amik közül néhány komoly hatással lehet a későbbiekre – alig várom, hogy a következmények kirobbanjanak! Az újonnan belépő, és a visszatérő karakterek közül többen is felcsigázták a fantáziámat, szóval nagyon remélem, hogy velük kapcsolatban kell majd csalódnom.
Rachel és Ivy kapcsolata átlépett egy szintet, ami számomra most már kezd átbillenni az elég kategóriába. Nem tudom, hogy jelenleg hogyan kellene őket kezelnem, és nagyon nem szeretnék Kisten bőrében sem lenni, mert neki ez most különösen nehéz lehet. spoiler
A majdnem függővég bosszant, mert nincs kéznél a következő kötet, de nagyon remélem, hogy nem kell rá majd sokat várnom.

Aliko P>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Repüljünk is tovább… Az első három rész után gondolom, már nem kell mondani, hogy a borítót imádtam. Egy Rachel Iyy párost kapunk a megszokott köntösben, szóval a kötelező kipipálva. Nézzük, hogy sikerült- e tovább vinni az előző zárásának lendületét. Nézzük a negyedik kötet őrületét….

És igen. Jön egy extra csavar és Nick is visszatér, bár ne…. kiderül a turpisság lelepleződik Al és Nick kapcsolata és végre jogosan utálhatom a kis…nem mondom ki mert én úrinő vagyok. De az tuti hogy én addig ütöttem volna amíg mozog! Jön a nagy ellen és felmerül a kérdés, hogy meddig lehet valaki fehérboszi ha már a démonmágiával játszadozik. Jenks visszatér. Puszi pacsi az írónak… imádás és minden. Rachel megmacskásodik. Aztán bele csapunk a lecsóba. Jön egy kis vérfarkas csihi -puhi, egy kis világ megmentés ala Rachel, de persze a többiek sem maradnak ki a buliból. Szóval még magasabb fokozatra kapcsol az írónő. Kezdem érezni a pezsgést.
Mikor jön a következő rész???? :o

K_Gabi>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Megint egy izgalmakkal teli, varázslatos történetet olvashattam a sorozatból. A cselekmény pörgős, fordulatos. A szereplők pedig még inkább belopták magukat a szívembe.
Jenks visszatért, nagyobb kiadásban, több szerep jutott neki és én minden percét élveztem. A kedvenc karakterem a sorozatból. Viszont egy kicsit sem örültem, hogy Nicket is viszontláttuk. Cseppet sem hiányzott, és most kiderült, miért nem kedveltem sose.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul Ivy és Rachel kapcsolata, mi lesz Jenkssel és, hogy folytatódik a vérfarkasos mizéria.

Leobelo P>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Valamiért engem ez a sorozat egy light-os Anita Blake sorozatra emlékeztet. Nem volt rossz, nem bánom, hogy megvettem, de most kedvenc az nem lett.

CyberMacs>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Ismét egy nagyon jól felépített történet, ahol még az apró mellékszálaknak is van jelentősége a későbbiekben. Oda kell ám figyelni! :)

Örültem a nagyranőtt Janks-nek, mert így őt ismerhettük meg közelebbről. Kiderül, hogy a vidám kicsi pixinek mennyire nehéz is az élete. És azt is megtudtuk, hogy a vicces kicsi figura igencsak fontos bölcsességek birtokában van. És persze egy igazán jó apa. 54 gyerekkel!!

Kedves Rachel Morgan! Tessék egy kicsit belenézni a kémia könyvekbe is, ha már bájitalokat kotyvasztasz! Aki ennyire ki van téve a vámpírok játékának, az vigyen magával egy kis üvegben ammóniát! Vagy legalább H2S-t. Ezekből már néhány csepp bőven elég, hogy a vámpírok legalább egy hónapig ne használják az orrukat. És bizonyára a farkasemberek ellen is jó lenne..

Az ananászos pizza pedig… jó-jó, hogy ez fantasy, és tündérek, démonok, miegymás van.. de azért valahol húzzunk megy egy határt!

Az Amazon.com-on már a 13. részénél tart ez a nagyszerű történet. Ez azért megnyugtató. :) Csak hol fogok helyet találni nekik a könyvespolcon? Digitálisan mikor adják ki a teljes a sorozatot?

Beusom24>!
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért

Érdekes és izgalmas volt ez a rész is. Végre Jenks visszatért, és megint bajba kerülnek. :)) attól függetlenül h mennyire tetszik már ez a sorozat Ivyt nem birom, h nem képes felfogás, h Rachel nem érez úgy iránta. Hiányzott Trent is, én akkor is abban reménykedem, h ő lesz a hozzávaló pasi. Nick egy szemét dög, remélem h fognak még találkozni, és megkapja a magáét.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

− Illatamulett? – kérdezte Marshal, a kezével a felkarja izomzatát simogatta a vihardzsekije alatt. – Annak meg mi hasznát venném?
Sértetten dermedtem meg.
− Én sokat használom.
− Hát én inkább minden nap fürdök.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

De voltak köztük sokkal ártalmatlanabb bűbájok is. Olyanok, hogy nem értettem, mi a gond velük, ugyanazt tették, mint az én teljességgel legális földvarázslataim. Ez ijesztett meg a legjobban.

75. oldal

bartok_brigitta P>!

– Nem fogom hagyni, hogy lenyomjon – mondtam. – Addig fogok küzdeni, amíg csak tudok. Ha meghalok, így ragadsz.
A mosolya kiszélesedett.
– Jaj, nem fogsz te meghalni – mondta huncutul.
– Miért? Mert itt vagy velem?
– Nahát, tanul a kislány! – A kezét eltakarta az őrök elől, és behajlította a hüvelykujját, így a keze gyomorforgatóan kicsavarodottnak tűnt, de a bilincs könnyedén lecsusszanhatott
róla. – Most irány, és harapd szét annak a szukának a seggét! – megmozgatta a csuklóját és a fém visszacsúszott a helyére.
Felhorkantam.
– Kösz, edző!

268. oldal

bartok_brigitta P>!

– Neked nem elég, hogy élsz – mondta. – Te meg akarod élni a dolgokat, és a veszély izgalmát használod erre. Tudtad, hogy Nick démonokkal üzletel. Igen, átlépett egy határt, amikor információkat adott el rólad, de te vállaltad ezt a kockázatot, mert felizgatott a veszély. És ha feldolgoztad a fájdalmat, legközelebb ugyanúgy a rossz emberben fogsz megbízni – csak hogy meglegyen az esélye annak, hogy minden szarrá megy.

405. oldal - 406. oldal

Zsazsóó>!

Nem tetszett a hideg. Nem tetszett az érzés, hogy ekkora víztömeg feszül nekem. Nem tetszett, hogy az óceán része lettem, és semmi nem volt köztem és a víz között. És főleg az nem tetszett, hogy alig egy hónapja láttam a Cápát a Klasszikusok Csatornán. Kétszer is.

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Morgan
bartok_brigitta P>!

– Mindenki egyedül hal meg, még ha több százan is vannak körülötte.

565. oldal

Zsazsóó>!

Elhátráltunk volna, de a hátunk mögül felhangzó mély morgás ijedt megtorpanásra késztetett. Ez gáz. A másik oldalról egy magas vonyítás érkezett. Ez dupla gáz. Adrenalin száguldott keresztül rajtam, amitől megfájdult a fejem, és a kezem a paintballpisztoly megnyugtatóan sima markolatára siklott. Jenks megfordult, a hátát az enyémnek vetette. A fenébe. Miért nem mehetnek egyszer az életben simán a dolgok?

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Morgan
Mrs_Curran_Lennart P>!

Ijedt arckifejezése megenyhült, amikor rájött, hogy viccelek.
– Giling-galang szerelmére, ne merészeld! – motyogta. – Nem tudok megpixelni senkit.És izzadok porzás helyett, tudtad ezt? Víz jön ki belőlem, nem por. Mégis mihez lehet kezdeni az izzadsággal? Hozzádörgölőzöl valakihez, és az undortól elhányja magát? Láttalak már izzadni és nem szép látvány. A szexre már gondolni sem akarok. Két izzadt test egymásnak nyomódik? Undorító. A legjobb fogamzásgátló – nem csoda, hogy az embereknek csak egy maréknyi kölykük van.

157-158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenks · Rachel Morgan
Dawn_Silver I>!

– Lecsapott egy nyamvadt kis vámpír – kalimpalt a kezével. – Rache, fogd ezt a kardot, és döfd belém! Döfd csak belém! Elcseszett, kokadt szárnyú, porban kúszó, harmatos seggu nyomorult partner vagyok. Haszontalan, mint egy pixikoton. A saját társam fektetett ki! Ragasszatok be a fenekem, hadd szellentsek a számon!

538.

Kapcsolódó szócikkek: Jenks

A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Kresley Cole: A sötétség démona
Karen Chance: Megérint a sötétség
Gail Carriger: Szívtelen
Deborah Harkness: Az élet könyve
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Richelle Mead: A szukkubusz dala