Perception ​– A hatodik érzék (Clarity 2.) 129 csillagozás

Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Mindenki hallott már Clarity „Clare” Fernről. A suliban is jól ismerik, ő a tisztánlátó lány, akinek elég csak megérintenie egy tárgyat, és rögtön emlékképek törnek rá a múltból.
Csakhogy Clare egyáltalán nem akarja celebként ünnepeltetni magát. Jobban szeret a háttérbe húzódva csendesen szemlélődni. Különleges képességét nem váltja aprópénzre.
Valaki azonban Clare nyomába szegődik, csábító üzenetekkel és ajándékokkal halmozza el, ahol csak felbukkan a lány. Ki lehet a titkos csodáló? Vajon a vonzó Gabriel, aki miatt Clare szíve mindig hevesebben ver? Vagy talán a lány korábbi barátja, Justin, aki bármit megtenne, hogy újból összejöjjenek?
Egy biztos. Clare-nek mielőbb meg kell oldania a rejtélyt. Az üzenetek egyre baljósabbá válnak, ráadásul egy helybéli lánynak hirtelen nyoma vész. Clare nekilát az igazság felderítésének – mielőtt túl késő lenne.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738641 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738658 · Fordította: Vince Judit Andrea

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Clarity "Clare" Fern · Gabriel Toscano · Periwinkle "Perry" Fern · Justin Spellman


Kedvencelte 11

Most olvassa 8

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Sajnos nem nyerte el különösebben a tetszésemet.
Az előző kötet még csak csak lekötött, de ez a rész nem szippantott magába.
A misztikum része már lerágott csont, a titok, megint számomra egyértelmű volt az első 50 oldal után.
Egynek elment, de nem mostanában fogom újra elővenni.

>!
christine
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Ez a rész szerintem sokkal ütősebb volt, mint az előző. Egy kellemes, könnyed olvasmányra vágytam, és ezt meg is kaptam. A karakterfejlődés szemmel látható volt, viszont Clare legnagyobb sajnálatomra megmaradt prűdnek. Én mondjuk sejtettem már, hogy ki az újabb tettes, de nagyon tetszett a lezárás módja, hogy az írónő nem lágyította el, hanem olyan volt, amilyennek lennie kellett.

>!
Babó_Buca P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Ebben a részben háttérbe szorul Clare természetfelettisége. Ott lebeg a levegőben, de amikor használja, se jut sokkal előrébb vele. Középpontjában az iskolai élet áll, ahol teljesen megváltozik a megítélése. Egész eddig a piszkálások tárgya volt, most viszont varázsütésre nagy népszerűségre tesz szert, amit ő kevésbé tud tolerálni.
Tipikus egyszer olvasós sorozat, ahol a nyomozáson kívül nincs más, ami lekötne. Mégsem bánom meg, hogy elolvastam. Igazán könnyed misztikus könyv volt.
Vicces tény: A két könyv külön is olvasható, hiszen nem maradsz le semmiről, mert a második rész elején lévő párbeszédek kommentálásaként oda van biggyesztve az első tartalma.
http://egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/02/kisvarosi-t…

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Clarity 2

Remek rész volt ez a történet, nagyon tetszett. Igazi ifjúsági, paranormális, romantikus krimi. Ami miatt nem lett kedvenc, az Clarity enyhe tini nyűglődése, hogy két dögös pasi közül, melyiket válassza, az exet, aki megcsalta, vagy az újat. Egy kis csók, ettől, egy kis csók attól, ez számomra visszatetsző és ha jól emlékszem még, fiatal koromban is visszatetsző viselkedés volt.
De ez a szubjektív vélemény adódhat a koromból, mivel már elmúltam tini. :D
A történet viszont izgalmas és lebilincselő volt, igaz úgy a 2/3-ától már egy kicsit kiszámítható volt. Sejteni lehetett, hogy ki a hunyó.
Mindenesetre nagyon jól szórakoztam olvasás közben, sokat izgultam a szereplőkért, olyan jól pörögtek az események, hogy nagyon hamar kiolvastam.

>!
noname14
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Ez a rész sokkal izgalmasabb volt, mint az első. Amíg az előző kötetben Clare nyomozót játszott, itt már szinte ő maga volt az „áldozat”. Amit nagyon sajnáltam, az az, hogy a képessége háttérbe szorult. Viszont most meg Perry volt az, aki a sajátjainak nagy hasznát vette, még ha a végéig nem is jött rá, hogy mi miatt.
Ez a könyv már sokkal inkább arról szólt, hogy Clare hogyan barátkozik meg az új társadalmi helyzetével, illetve hogy melyik fiút válassza. Személy szerint nekem valamiért Gabriel volt a szimpatikusabb. spoiler
Nem bántam, hogy újra elolvastam ezt a sorozatot. Már egyébként se nagyon emlékeztem rá, így jó volt újra átélni az eseményeket.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Ebben a történetben, már nem annyira Claire képességein volt a hangsúly, inkább az iskolai élete került előtérbe. Még mindig vacilál a két fiú között, amikor feltűnik a titkos imádó alias pszichopata kukkoló. Én az első részt érdekesebbnek találtam, több volt a nyüzsgés és s váratlan fordulat. Ha nincsa pszicho, akkor elég unalmassá is vált volna a sztori, mivel Claire leginkább otthonülni szeret.

>!
Iloonka 
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Laposabbra sikerült az első résznél, nem annyira került képbe a nyomozás, mint az első részben. Kissé hiányoltam, mert szerintem fel lehetett volna dobni vele. Az se segített, hogy beékelték ezt a szokásos szerelmi háromszöget, a lány meg szokás szerint nem tud két fiú közül választani. Tipikus.
Ami meg a zaklatót illeti, kb. a könyv felétől már tudtam ki az, csak az indokot nem találtam ki.
Minden estre ez a 2.részes könyvsorozat nem segített kilábalni az olvasói válságomból.

>!
Sylvie23 P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Hű maradt az előző értékelésemhez, ezért adok neki egy picit több csillagot. A szereplők hozták a formájukat, a rejtély is rendben volt, Gabriel talán egy kicsit többet is szerepelhetett volna, de mivel épp elég dolog történt a könyvben annyira nem is hiányzott. A felépítése nagyjából ugyanaz, adott egy gyilkosság, mindenki gyanús lesz, és Clare természetesen nem bír kimaradni belőle és sikerül annyira belekeverednie, hogy a végére célpont válik belőle. Egyszeri olvasásnak nem volt rossz, de max. 16 éves korig. :)

>!
Fancsee
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Számomra ez a második rész elég laposra sikerült az előző kötethez képest. Persze nem mondom, hogy nem volt érdekes, hiszen ugyanúgy teret kap egy bűnügy felgöngyölítése, a testvér titkolózik, pedig érzékelhetően valami nem stimmel vele, gyanúsabbnál gyanúsabb barátnők és iskolatársak jelennek meg, nem beszélve a szerelmi háromszögről.
Az első fejezeteknél még én is a sötétben tapogatóztam, meggyanúsítottam minden második megjelenő karaktert, de úgy a felétől elég egyértelművé vált, hogy ki a gyilkos, ettől függetlenül a végkifejlet izgalmasra sikeredett.
A szerelmi szálat illetően pedig teljesen elégedett vagyok Clare választásával, még akkor is, ha időközben kiderült egynéhány dolog a fiúk kapcsán.
Remélem, hogy lesz folytatása a sorozatnak, ahogyan azt is, hogy visszatér az eredeti színvonalra és még több izgalmas nyomozásról, bűnügyről olvashatok. :)

>!
diamondfox P
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék

Naaa, ezt nevezem és fejlődő történetnek!
Kellemesen borzongató volt ez a kötet, és nagyon örülök, hogy nem veszett érdektelenségbe a történet nyomozós/gyilkosságos fele. Mert nyilvánvaló volt, hogy spoiler

Egy dolog viszont zavart már a végére, amiért le is vontam egy csillagot: a döntésképtelensége. Értem én, hogy Gabriel vs. Justin nem egy könnyű eset, pláne, hogy az előbbi az újrakezdés és a tiszta lapot jelenti; míg a másik pedig a múltat, ami nem volt épp rózsás lezárású, de a közös emlékek szépek voltak.
A végével elégedett vagyok (erre vonatkozóan), viszont a thriller-krimi szál eléggé összecsapottnak hatott a végére. Valahogy túl gyorsan lett vége. De azért tetszett, ennek nincs folytatása? Kíváncsi lennék, hogy mi lesz a jómadarakkal, na meg Perryvel.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

– Kösz, hogy nem mondtál le rólam, miután olyan csúnyán viselkedtem veled!
– Nem kell megköszönnöd – feleltem csendesen. – A bátyám vagy. Sohasem foglak magadra hagyni. Te vagy számomra a világon a legfontosabb. – Majd suttogva még hozzátettem: – Anyának ne szólj róla! Még féltékeny lenne.

Kapcsolódó szócikkek: Clarity "Clare" Fern
>!
Cheril

Felhívtam Justint, aki rögtön fel is vette.
– Szia, Clare! Csak nem azért hívtál, hogy szerelmet vallj nekem?
Felhorkantam.
– Egy kis szívességet szeretnék kérni tőled.
– Oké, öt perc múlva ott vagyok, és nagyon szívesen megmasszírozlak.
– Nem rólam van szó.
– Másvalakit nem szívesen masszíroznék.

Kapcsolódó szócikkek: Clarity "Clare" Fern
>!
Cheril

– A szülők mindenen aggódnak – vontam meg a vállam. – Ez a dolguk.

>!
Cheril

Tudom, ő azt hiszi, hogy kettőnk közül én vagyok az erősebb, de nekem is megvannak a saját félelmeim. Féltem közel engedni magamhoz Malloryt, és így majdnem eljátszottam a lehetőségét egy igaz barátságnak. Féltem az emberektől, ezért kizártam magam az élet folyásából.

>!
Cheril

Hangosan kopogtattak a bejárati ajtón. Ijedtemben a szívemhez kaptam a kezem, és úgy nyitottam ajtót.
Justin csodálkozva nézett rám.
– Színpadias gesztus, de nekem tetszik. Én is örülök, hogy látlak.
Leengedtem a kezem.
– Épp elhaladtam az ajtó előtt, amikor elkezdtél dörömbölni rajta. Azt hittem, rögtön szívrohamot kapok.
Elmosolyodott, szemében szikrák gyúltak.
– Szóval miattam ver hevesebben a szíved.
– Javíthatatlan vagy – mormoltam.

Kapcsolódó szócikkek: Clarity "Clare" Fern
>!
Cheril

– Ezért jöttél? Telefonon is megkérdezhetted volna.
– Látni akartalak. Emlékeztetni, hogy szerelmes vagy belém.

Kapcsolódó szócikkek: Clarity "Clare" Fern
>!
Cheril

Egyszerűen csak hozzászoktam, hogy a legrosszabbra számítsak az emberektől.

>!
Cheril

Nekiálltam ujjheggyel kiemelni a péksüteményszeleteket. – Auuuu!
– Vigyázz, forró! – figyelmeztetett anya.
– Nahát, te aztán tényleg a gondolataimba látsz! – viccelődtem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Stephen King: Álom doktor
Victoria Schwab: Felszabadulás
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Joss Stirling: Storm és Stone
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Darynda Jones: Első sírhant
Laurell K. Hamilton: Ragály