Tündérgyűrű (Tündérgyűrű 1.) 15 csillagozás

Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

1871. ​Tiki igyekszik otthont teremteni magának és árvákból álló családjának London közepén, a Charing Cross pályaudvar egy elhagyott búvóhelyén. Zsebtolvajlásból tartják fenn magukat. Egy decemberi éjszakán Tiki ellop egy gyűrűt, és ezzel olyan események láncolatát indítja el, amelyek a tündérekkel való háborúhoz vezethetnek. A gyűrű Viktória királynőé, feladata, hogy fenntartsa a békét Anglia és a Tündérbirodalom között. Miután a gyűrű eltűnik, lázadó tündérek egy csoportja úgy gondolja, felrúghatja a szerződést a fekete mágia és a vér – Tiki vérének – segítségével.

Tiki nem tudja ugyan, de egy tolvajtársa, Rieker figyeli – és védelmezi – mert gyanítja, köze van a gyűrű eltűnéséhez. Riekernek is megvannak a maga titkai, de Tiki sem egészen az, akinek tűnik. Felbukkanása felzaklatja Leopold herceget, a királynő fiát, aki többet akar megtudni a csuklóját körülölelő rejtélyes jelről.

Kiki Hamilton, a kezdő író lebilincselő, regényes, izgalmas, veszedelmekkel teli… (tovább)

Eredeti mű: Kiki Hamilton: The Faerie Ring

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2012
312 oldal · ISBN: 9789635397921 · Fordította: Bihari György
>!
Ciceró, Budapest
ISBN: 9789635398461 · Fordította: Bihari György

Kedvencelte 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

Nagyon aranyos, szerethető történet, remek karakterekkel, izgalmas cselekménnyel.
A tündérek és az emberek békét kötöttek egymással, amit ez a bizonyos gyűrű szimbolizál. Tiki mit sem tudva erről, ellopja a gyűrűt, hogy biztonságba helyezhesse fogadott családját, a hozzá hasonlóan árva utcagyerekeket. Persze most mindenki őt akarja elkapni, jól jön Reiker védelme, aki egy titokzatos tolvaj srác. Ahogy egyre többet tud meg a gyűrűről és a tündérekről, annál nehezebb helyrehozni a galibát, főleg, ha nem is biztos benne, kiben bízhat meg.

A fél csillag levonás a borító miatt van.
Bővebb elemzés a linkeknél.

>!
Kathreen
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

Méltatlanul keveset olvasott könyv.
Vannak benne tündérek, hercegek, utcagyerekek és egy gyűrű, amely „megköti” a tündérek kezét.
Tiki erős karakter, a vége felé volt egy kis kilengése negatív irányban, de megbocsájtható volt a féltékenységi jelenetei.

>!
Liliane
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

4 csillag azért, mert szerintem nem illik a borító a könyvhöz, egy gyermekregény látszatát kelti, miközben ez a könyv ifjúsági. Tiki folyamatosan ismétli önmagát. Ezek a levonások.

A fentieken kívül egy nagyon jó ifjúsági regény, tündérekkel, mesékkel. Egy titokzatos gyűrűvel és Tiki múltjával, ami a karján lévő „anyajegyből" kiolvasható. Komolyan, a következő részekben is van potenciál!

Nagyon várom őket!

Bővebben a blogbejegyzéseknél!

>!
Antal_Zsuzsi
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

Ez a könyv nekem ránézésre elég lányosan fest, de szerintem maga a történet több olyan elemet tartalmaz ami sokkal inkább mondható fiúsnak (mint a harc a tündérekkel a könyv végén). A könyv alapból jó volt de voltak bizarr részek is, mint például az előbb már említett harc. Jó lehet, hogy másnak ez is tetszett de nekem ez túl durva volt.

>!
Charming
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

Nem ez a legeredetibb könyv, amit valaha olvastam, de aranyos történet volt, időnként teljesen bele is merültem. A borító miatt gondolom nem sokakat érdekel a Tündérgyűrű, pedig egy olvasást szerintem megér ez a könyv. Valószínű, hogy a folytatást is a kezembe veszem majd.

>!
Lahara ISP
Kiki Hamilton: Tündérgyűrű

Nekem semmi bajom a borítóval, bár ha Tikinek barna hullámos haja van, akkor nem elégszem meg az egyenes szőkével. Az eredeti borítóval például el sem olvastam volna, bár anatómiailag nem egy tizenhat éves lány van a képen, de a többi részlet tetszik.
Meg maga a könyv ötlete és hangulata is. És azért adok neki négy csillagot, mert én értékelésemben ez egy négycsillagos könyv. A borítótól függetlenül.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Charming

Sok érdekes dolog van a könyvekben. Olyan emberekkel találkozhatsz bennük, akiket különben sohasem ismernél meg.

35. oldal


A sorozat következő kötete

Tündérgyűrű sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eoin Colfer: Sarkvidéki incidens
Nyulász Péter: Helka
Czirák Viktória: A hibrid
Rick Riordan: A vörös piramis
Jules Verne – Consuelo Delgado: Utazás a Föld középpontja felé
Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Brandon Mull: A sárkánytemplom kincsei
Rick Riordan: Az elveszett hős
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei