Paranormalcy ​– Természetfölötti (Természetfölötti 1.) 303 csillagozás

Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Vámpírok.

Látom, ​amit ti nem láttok.

Vérfarkasok.

Megtalálom, ami rátok vadászik.

Tündérek.

Megvédelek benneteket.

Alakváltók.

Most én sem tudlak megvédeni titeket.

„A Paranormalcy engem is teljesen elcsábított. Evie-ért két szexi paranormális lény verseng és mindketten győznek: az egyikük Evie szívét, a másikuk viszont az enyémet nyerte meg.” (APRILYNNE PIKE, a Wings c. New York Times bestseller szerzője).

„Pergő, mozgalmas történet, száguld, akár egy hullámvasút. Nem maradt hiányérzetem: vagány, szellemes, de helyenként félelmetes is. Egyszerűen imádom!” BECCA FITZPATRICK, a Csitt, csitt c. bestseller szerzője

Hi, Evie vagyok és tulajdonképpen teljesen normális. Legalábbis mindig ezt hittem magamról, leszámítva, hogy a legjobb barátnőm sellő, a volt barátom pedig tündér. Annyit még hozzátennék az igazsághoz, hogy én vagyok az egyedüli a világon, aki felismerem a paranormális lényeket,… (tovább)

Eredeti mű: Kiersten White: Paranormalcy

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736357 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736357 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736364 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lend · Evie


Kedvencelte 29

Most olvassa 19

Várólistára tette 240

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Egy dolog merült fel bennem olvasás közben….mi a francért vártam én ezzel a könyvel ennyit? Ez valami eszméletlenül jó volt, teljesen érthető minden, szimpatikus főhősnő, aki hál istennek spoiler
Reth tündérfiúcska számomra hol szimpatikus volt, hol pedig jól fenéken billentettem volna. A tündérkapuktól azért kirázott a hideg..brrrr nem biztos, hogy bevállalnám az utazásnak ezt a fajtáját.
Sajnáltam azokat akik meghaltak :(
A sok természetfeletti lény pedig nagyon bejött, csak kapkodtam a fejem, hogy jééé ilyen is van :D
Bárcsak idén jönne a folytatás. *nagyonnagyonnagyonreménykedik*

7 hozzászólás
>!
Klodette
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Örülök, hogy adtam neki egy esélyt, mert nagyon tetszett.
Kicsit olyan volt, mintha összemixelték volna a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei trilógiát és a Hex Hall trilógiát.
Voltak benne klisés dolgok is, de többségében inkább újdonságként hatott rám.
Evie szimpatikus főhősnő volt, könnyen meg tudtam szeretni.
Tetszett a NPEH ötlete és a természetfelettiek világának felépítése. Külön piros pont, hogy a tündérek megint csak nem ártatlan lényeknek, hanem badass szereplőknek voltak megírva.
Eddig azt hittem, hogy biztosan elkaszálták a sorozatot, ezért nem jelent meg neki több része, de szerencsére nem így történt. :) Olvastam itt a Molyon, hogy a kiadó folytatja még idén a második résszel, ráadásul már a befejező kötet kiadásának jogait is megvette. Ez mindenképpen jó hír, hiszen kíváncsian várom a folytatás.
spoiler

>!
K_A_Hikari 
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Lehet, hogy én már kinőttem az ennyire fantasztikus fantasykbol.
Tündér, vérfarkas, vámpír, sellő, alakváltó…azon agyaltam, hogy a következő egy árnyvadász kolónia lesz. Minimum.
A jóból is megárt a sok.
(…)
Volt már jobb, de rosszabb fantasy is a kezemben. Egyszer olvasós, arra jó, hogy elterelje az ember figyelmét.
Nem tudom, kiadásra kerül-e majd a többi kötet, de…azt hiszem, nem rohannék a folytatásért.

2 hozzászólás
>!
Lanore P
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Ebben aztán minden volt a manóktól a vérfarkasokig, unseelie tündérektől a lélekrablókig, sellőktől az alakváltókig, de valahogy semmi nem volt rendesen kidolgozva, mindent csak felszínesen ismertem meg. Kivéve persze az elviselhetetlenül idegesítő főszereplő csajszit, aki olyan volt, mint egy tinisített Anita Blake és egy extra duracell nyuszi keveréke, folyamatosan pörgött, és E/1-ben nyomta nekem a szöveget megállás nélkül… a 2 csillagot Reth karaktere kapja – a titokzatos, vonzó félisten, a felet pedig én, amiért végigolvastam, és elviseltem Evie-t.

13 hozzászólás
>!
Démonika
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Hát ez a könyv rettentő aranyos volt! :D

Tudom a fülszöveg alapján nem éppen ez illene rá, de így elolvasva az aranyos és a cuki szó villog a fejemben ha erre a könyvre gondolok.
Először is, nagyon örülök annak, hogy a fülszöveg közel sem volt olyan, csalóka mint a mostanában olvasott könyveim többségénél.

A történet számomra egy picit olyan volt, mintha az írónő a Grimmet vette volna alapul, amihez hozzáadott egy-két dolgot.

Két dolog miatt kapott csak négy csillagot, 1 mert 354 oldal, és én még is úgy éreztem, hogy sem a szereplők sem a történet nincs annyira erősen kidolgozva. Számomra egy picit, felszínes volt. Hogy is mondjam, olyan mint amikor az ember meg akar mártózni egy tóban, de ahelyett, hogy belemerülne csak felszínesen végigsiklik a víz tetején… Én itt pontosan így éreztem, tetszett, élveztem, de csak sodrómat az árral aztán vége lett és nem hagyott mély nyomott mert csak végig siklottam rajta. Pedig nagyon tetszett, csak nem volt meg az a háttér világ és kidolgozottság ami ilyen fantasyknál szerintem nagyon is szükséges.
Viszoooont!! Szerintem, Evelyn képessége és életcélja is jól ki van találva, bár az utóbbira nem igazán kaptunk válaszokat. Imádom, az olyan könyveket ahol az első részben sok a ködösítés és titok amikre a további részekben szép lassan fény-derül.

Szereplők: Mivel alapból a történet nem hagyott bennem mély nyomot ezért a szereplők sem. Voltak egy-kettő akik felkeltették az érdeklődésem, de még nem tudnék úgy igazán senkiről nyilatkozni. Mindenki semleges egyenlőre aztán majd a későbbiekben kialakul.

Evelyn nekem túl rózsaszín volt túl csillogó és egy picikét tinipicsa, ettől függetlenül szerethető karakter… Csak nekem bezavart a fekete világomba, a csillogásával…

A szerelmi háromszög… nem tudom. Én a kezdetek kezdetén Reth mellett határoztam el magam, csak hát ő annyira távoli volt és titokzatos.. Meg hát amikor kapott némi szerepet, akkor vagy skizofrén volt vagy csapkodó villámokat szóró őrült.. Ezen belül meg nem igazán tudok meg róla sokat. Csak azt, hogy szert rémuszokban beszélni a melegségről és hogy imád táncolni…. Na mindegy.. Majd kisül a dolog később.. :)
Ja igen! Reth! Nem tudom, ki hogy van vele… de ha én iszonyatosan dühös vagyok akkor nem azt mondom az embereknek, „hogy te kis buta”! És hát ez elég sokat tud rontani az ördögien gonosz dühöngő elmebeteg illúzión…

Összességében, minden hibájának ellenére, nagyon tetszett és kíváncsian várom a folytatást, várva , hogy az írónő még mit tud kihozni belőle. Szerintem, kezdésnek, jó volt ez.. :)

>!
Shanara
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Az elképesztő mennyiségű természeti lény ellenére ez a történet eléggé gyengécske, illetve igazából nem nekem szólt. Egyébként is krónikus viszolygásom és ellenérzésem, amelyet a rózsaszínnel, mint a színskála eme pompázatos árnyalatával szemben érzek, súlyos kínokat okozott, szinte az egeket ostromolta. A rózsaszín sokkoló – és egyéb hasonló színű kiegészítő – engem még jobban sokkolt, mint a vámpírokat és egyéb lényeket.
A főszereplő végtelenül idegesítő, végtelenül naiv, a történet pedig java részben untatott. Lend karaktere először érdekesnek tűnt, de aztán őt is bevonta a szürkeség, amely Evie-ből áradt – még a sok rózsaszín kiegészítő ellenére is –, hogy aztán rózsaszínbe csapjon át megint minden. Ó, egek, ez nagyon, végtelenül tini volt!
A regény utolsó harmada a tündéres szál, leginkább Reth miatt tűnt érdekesnek, de ez már nem tudta megmenteni a történetet a számomra. A befejezést figyelembe véve a folytatás akár még ígéretes is lehetne, de sajnos a stílus annyira, de annyira nem tetszik, Evie olyan szinten idegesítő, hogy úgy döntöttem nem fogok rá időt pazarolni, amikor annyi más olvasnivalóm van még.
A két csillagot tündérek, illetve Lend és Reth érdemelte ki, de azt is mindenképpen meg kell említenem, hogy nagyon jó szívű voltam, amikor a csillagokat osztogattam.

>!
Dyus33 P
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Mivel kedves kolléganőm @Lorelle előolvasta a könyvet, így tudtam, mennyi habosbabos rózsaszínre számítsak :) Ezen felülemelkedve (nem is volt olyan sok) nekem kedvemre való volt a könyv, bár ismételten leszögezném, kinőttem a tinitörténetekből. Örülök, hogy az írónő nem ölte meg Evelynt, és jöhetnek a folytatások, látok potenciált ebben a mesében…
(A borítón szereplő nőcitől a hideg rázogat.)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736357 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
catilde
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Kicsit úgy éreztem, hogy már kinőttem ebből a könyvből. Az írónő tényleg összeszedte az összes természetfeletti lényt és összegyúrta. Sajnos nem sikerült neki elég jól. A szereplőket nem sikerült megkedvelnem. Történet sem fogott meg. Nagyon felejthető kategóriába került nálam.

1 hozzászólás
>!
Karol00
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Őszintén szólva nem értem ezt a sok negatív visszajelzést a könyv felől. Jó, én se fűztem hozzá nagy reményeket, mert 1. egyáltalán nem fogott meg a borító 2. a fülszöveg egy tökéletesen nyálas történetre utal és igen, van harmadik is, szóval 3. mikor megláttam, hogy „Evie-ért két szexi paranormális lény verseng” azt gondoltam, hogy úristen ebből meg mi sülhet ki.
Aztán meglepődtem, mert jobban tetszett mint vártam. A cselekmények kellően pörgősek voltak ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést, de egyben a történet is fokozatosan haladjon előre. Érdekes volt egy olyan könyvről olvasni ami magába foglalja a vámpírokat, vérfarkasokat, sellőket, tündéreket és satöbbi lényeket. Nem igazán voltam oda alapjáraton a paranormális lényekért (még most sem vagyok igazán), de ez kivételesen jó volt.
Evie személyisége tetszett, elég vagány volt, hogy az ő szóhasználatával éljek. Könnyen azonosulni lehetett vele, amin kicsit meglepődtem, mert eddig még nem olvastam olyan könyvet, ahol ilyen szinten beletudtam élni magam a szereplő helyzetébe.
Lend a tipikus cuki fiú, elsőre megnyerő, a későbbiekben pedig már unalmas. spoiler
Még mielőtt befejezném szót kell, hogy ejtsek Reth-ről. Hát.Őt.Imádtam. De komolyan. Teljesen titokzatos, konkrétan nuku információ derül ki róla, de akkor is. Velem nagyon megszerettette magát, még hogyha Evie-vel és a többiekkel nem is. Számomra ő a könyv fénypontja♥
Na, de szóval azoknak ajánlom ezt a könyvet akik szeretik a pörgös cselekményeket, a szép, bár kicsit klisés romantikus szálakat, a tündéreket, vérfarkasokat és egyéb lényeket, na meg persze azoknak akik egy jó kis kikapcsolódásra vágynak.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Łauraa

(…)
Rendben akkor nem vagyok halott, de ha valami történt a ruhámmal, akkor valaki az lesz.

>!
Łauraa

A fejét csóválta.
-Furcsa vagy.
-Mondja egy láthatatlan, alakváltó srác.

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
>!
Sheila_7

Lish megpróbált szitkozódni, ami mindig nagyon vicces volt, mert a számítógép a káromkodást nem fordítja le. Körülbelül így hangzik, amit mondott:
– Sípjel, ezek a hülye, sípjel, tündérek, sípjel, sípjel, sípjel a megszállottságukkal. Ez a sípjel fickó jobban tenné, ha abbahagyná a sípjel, sípjel szabályok megszegését, vagy pedig jól, sípjel, rúgom!
És mindez monoton robothangon előadva. Tényleg óriási!

>!
engiee

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Jól láttam, hogy az előbb ásítottál? – A vámpír leengedte a karját a klasszikus drakulapózból. Feltűnően nagy, fehér szemfogait újra eltakarta az ajkával. – Mi van veled? Nem elég izgalmas, hogy mindjárt meghalsz?

(első mondat)

>!
deen

– És tényleg mindenen keresztüllátsz? – kérdezte, miközben újabb vázlatot készített rólam.
Lenyűgözve néztem az összjátékot az álca keze és alatta, saját lényének a keze között.
– Nem, a ruhán például nem látok át. Csak az álcán keresztül. Esetedben most a ruhán is, mert a ruhád nem igazi. – Döbbenten hallgattam el egy pillanatra. – Úgy értve, hogy természetesen nem nézek oda. A valódi arcodat nehéz felismerni, de én szeretem nézni az igazi arcodat. Persze eszemben sincs olyasmit bámulni, ami… Hú, ez most elég szörnyen hangzik.
Furcsa arcot vágott, mintha nem nagyon tudná, mit is gondoljon.
– Hm. eddig tényleg nem volt még ilyen jellegű problémám. Talán legközelebb hozhatnál egy rövidgatyát.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
>!
DarknessAngel

A tündérekkel való bánásmódot tényleg élesben tanultam meg. Nekik egyetlen céljuk van, mégpedig, hogy a hatalmuk alá kerülj, hogy kihasználjanak. De a tévésorozatokban szereplő srácokkal ellentétben nekik nem a szex a lényeg. Az aztán őket egy kicsit sem érdekli. A szívedet, a lelkedet akarják. Amit Reth soha nem fog megkapni tőlem.

38. oldal

>!
Eviii

Vicsorogva felém hajolt, de még mielőtt a nyakamba harapott volna, adtam neki egy adag elektrosokkot. Végtére is a fickót nem kell megölnöm, csak elfognom és megjelölnöm. Egyébként pedig, ha magammal hordanám a különböző paranormális lények kiiktatásához szükséges összes fegyvert, akkor még a fülemen is bőrönd lógna. Az enyém egyébként rózsaszínű, strasszkövekkel van díszítve, és már sok jó élményben volt részünk együtt.

8. oldal

>!
Sheila_7

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Jól láttam, hogy az előbb ásítottál? – A vámpír leengedte a karját a klasszikus drakulapózból.(…) – Mi van veled? Talán nem elég izgalmas, hogy mindjárt meghalsz?
– Ne kezdj el duzzogni, kérlek! De most komolyan, mi ez a V alakú hajvonal? A sápadt bőröd és ez a fekete körgallér? Honnan szerezted? Egy kölcsönzőből?

Kapcsolódó szócikkek: Evie
>!
Velcsi

– Figyelj csak – szólt, amikor észrevett, mennyire bámulom –, jogsit nem tudok neked szerezni, de lenne egy jobb ötletem.
– Mi?
Vigyorgott.
– Mi lenne, ha holnap eljönnél velem a suliba? Mutatnék neked egy igazi öltözőszekrényt.
Attól tartok, hogy a visításom fülsüketítő volt.

243. oldal /Csak egy van belőle/

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
>!
Eviii

Milyen furcsa volt ez az egész nap! És ha én mondom ezt, akkor tényleg furcsa volt.

36. oldal


A sorozat következő kötete

Természetfölötti sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Charlaine Harris: Holtak klubja
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Jenna Black: Varázsütés
Richelle Mead: Vérvonalak