Paranormalcy ​– Természetfölötti (Természetfölötti 1.) 397 csillagozás

Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Vámpírok.

Látom, ​amit ti nem láttok.

Vérfarkasok.

Megtalálom, ami rátok vadászik.

Tündérek.

Megvédelek benneteket.

Alakváltók.

Most én sem tudlak megvédeni titeket.

„A Paranormalcy engem is teljesen elcsábított. Evie-ért két szexi paranormális lény verseng és mindketten győznek: az egyikük Evie szívét, a másikuk viszont az enyémet nyerte meg.” (APRILYNNE PIKE, a Wings c. New York Times bestseller szerzője).

„Pergő, mozgalmas történet, száguld, akár egy hullámvasút. Nem maradt hiányérzetem: vagány, szellemes, de helyenként félelmetes is. Egyszerűen imádom!” BECCA FITZPATRICK, a Csitt, csitt c. bestseller szerzője

Hi, Evie vagyok és tulajdonképpen teljesen normális. Legalábbis mindig ezt hittem magamról, leszámítva, hogy a legjobb barátnőm sellő, a volt barátom pedig tündér. Annyit még hozzátennék az igazsághoz, hogy én vagyok az egyedüli a világon, aki felismerem a paranormális lényeket,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633736371 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633736388 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736357 · Fordította: Hetesy Szilvia

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lend · Evie


Kedvencelte 30

Most olvassa 21

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 250

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Egy dolog merült fel bennem olvasás közben….mi a francért vártam én ezzel a könyvel ennyit? Ez valami eszméletlenül jó volt, teljesen érthető minden, szimpatikus főhősnő, aki hál istennek spoiler
Reth tündérfiúcska számomra hol szimpatikus volt, hol pedig jól fenéken billentettem volna. A tündérkapuktól azért kirázott a hideg..brrrr nem biztos, hogy bevállalnám az utazásnak ezt a fajtáját.
Sajnáltam azokat akik meghaltak :(
A sok természetfeletti lény pedig nagyon bejött, csak kapkodtam a fejem, hogy jééé ilyen is van :D
Bárcsak idén jönne a folytatás. *nagyonnagyonnagyonreménykedik*

7 hozzászólás
Klodette>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Örülök, hogy adtam neki egy esélyt, mert nagyon tetszett.
Kicsit olyan volt, mintha összemixelték volna a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei trilógiát és a Hex Hall trilógiát.
Voltak benne klisés dolgok is, de többségében inkább újdonságként hatott rám.
Evie szimpatikus főhősnő volt, könnyen meg tudtam szeretni.
Tetszett a NPEH ötlete és a természetfelettiek világának felépítése. Külön piros pont, hogy a tündérek megint csak nem ártatlan lényeknek, hanem badass szereplőknek voltak megírva.
Eddig azt hittem, hogy biztosan elkaszálták a sorozatot, ezért nem jelent meg neki több része, de szerencsére nem így történt. :) Olvastam itt a Molyon, hogy a kiadó folytatja még idén a második résszel, ráadásul már a befejező kötet kiadásának jogait is megvette. Ez mindenképpen jó hír, hiszen kíváncsian várom a folytatás.
spoiler

Finn_Hudson P>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Ez most nagyon nem az én könyvem volt.
Az alapötlet nagyon tetszett, ahogy az is, hogy többféle paranormális lényt is bemutat az írónő. Ez viszont annak a rovására ment, hogy minden lényről csak elszórt információmorzsák voltak. A főszereplő lány származásáról szóló információk is kesze-kuszák és érthetetlenek voltak.
Evie nagyon idegesítő volt, úgy viselkedett, mint egy túl sok cukrot evett 6 éves. Beképzelt volt, sértődékény és kiakasztó. A többi szereplő közül is talán csak Lisht, a sellőt sikerült úgyahogy megkedvelnem.
Pozitívumként azért elmondható, hogy a cselekmény pörgős és vannak benne egyedi ötletek. De az egész inkább olyan, mintha az első vázlat került volna kiadásra, nem egy átszerkesztett, kidolgozott végső verzió.

K_A_Hikari>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Lehet, hogy én már kinőttem az ennyire fantasztikus fantasykbol.
Tündér, vérfarkas, vámpír, sellő, alakváltó…azon agyaltam, hogy a következő egy árnyvadász kolónia lesz. Minimum.
A jóból is megárt a sok.
(…)
Volt már jobb, de rosszabb fantasy is a kezemben. Egyszer olvasós, arra jó, hogy elterelje az ember figyelmét.
Nem tudom, kiadásra kerül-e majd a többi kötet, de…azt hiszem, nem rohannék a folytatásért.

2 hozzászólás
Lanore P>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Ebben aztán minden volt a manóktól a vérfarkasokig, unseelie tündérektől a lélekrablókig, sellőktől az alakváltókig, de valahogy semmi nem volt rendesen kidolgozva, mindent csak felszínesen ismertem meg. Kivéve persze az elviselhetetlenül idegesítő főszereplő csajszit, aki olyan volt, mint egy tinisített Anita Blake és egy extra duracell nyuszi keveréke, folyamatosan pörgött, és E/1-ben nyomta nekem a szöveget megállás nélkül… a 2 csillagot Reth karaktere kapja – a titokzatos, vonzó félisten, a felet pedig én, amiért végigolvastam, és elviseltem Evie-t.

13 hozzászólás
Ella19>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Nem volt annyira rossz ez a könyv, de annyira nem is nyerte el a tetszésemet. A történet alapvetően érdekes lenne, de sajnos az írónő nem dolgozta ki rendesen. Talán az volt vele a fő probléma, hogy túl sok paranormális lényt akart belesuvasztani 354 oldalba. Egyik lényről sem tudtam meg igazán semmit. A főszereplőnk Evie, pedig egy kicsit idegesítő 17 éves lány volt, aki olyan volt mintha óvodás lenne, mindenen hisztizett és elég rendesen pörgött.
Aki talán a legérdekesebb szereplő volt az Reth, ő olyan titokzatos volt. Ezenkívül még Lend-et sikerült megkedvelnem.
3,5 csillagot megkapja tőlem, de csak Lend miatt.

Faythe P>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Olyan jól esett ezt a könyvet olvasnom!
Igazából amikor még először ismerkedtem a könyvvel, akkor nem túlzottan fogott meg, de barátnőmnek volt egy zsákbamacskás kötete és felajánlotta, hogy elcserélhetnénk. Újból beleolvastam a könyvbe és már akkor beszippantott a történet. Úgy tűnik, mégis számít, hogy pár év elteltével mégis megfognak bizonyos könyvek. :) + egy újabb könyv, ami le lett pontozva molyon, és én mégis szerettem. ♥
De térjünk is a könyvre: a fantasy részét leginkább A kegyetlen herceghez tudnám hasonlítani, legalábbis abból a szempontból hogy milyen sok különleges lénnyel ismerkedhettünk meg. Ezt a részét nagyon élveztem.
Evie világa picit tinis volt, de valahogy mégse éreztem irritálónak így 25 éves fejjel. Karakán, tökös csajszi volt, szimpatikus. Egyedül ez az állandó sípjelezés volt furcsa a rendes káromkodás helyett, de valamilyen szinten értettem Lish miatt.
Lendet nagyon megszerettem. Amennyit megismerhettünk a személyiségéből, az egészen hasonlított páromra, szóval nem volt nehéz szeretni :) És szerettem azt is, mikor Evievel együtt voltak, érezni a kémiát.
Vivian nagyon érdekes volt, róla még olvastam volna, de van egy olyan sejtésem, hogy neki még lesz története.
Az NPEH-lal kapcsolatban nem sok jó érzésem van, valahogy úgy érzem, hogy Raquel közel sem jó ember, de szerintem ezt is meg fogjuk tudni a következő kötetben.
Örülök a KMK online raktárvásárnak, mert így meg is rendeltem a 2-3.részt :) Alig várom hogy folytassam a történetet.

1 hozzászólás
Christine_Anne_Colman I>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Szerintem ez a könyv erősen le van pontozva, mert azért annyira nem is volt rossz. Megvolt benne az izgalom és az akció, megvolt az érdeklődés fenntartása, mert mindig kaptunk új infókat, amik segítettek a történet előrehaladásában.
Jókat mosolyogtam rajta, és érdekesnek tartottam, mert ilyen lényekkel (Evie és Lend) még nem találkoztam. :)
Én szerettem ezt a könyvet, és alig várom, hogy nekikezdjek a folytatásnak.

Démonika>!
Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

Hát ez a könyv rettentő aranyos volt! :D

Tudom a fülszöveg alapján nem éppen ez illene rá, de így elolvasva az aranyos és a cuki szó villog a fejemben ha erre a könyvre gondolok.
Először is, nagyon örülök annak, hogy a fülszöveg közel sem volt olyan, csalóka mint a mostanában olvasott könyveim többségénél.

A történet számomra egy picit olyan volt, mintha az írónő a Grimmet vette volna alapul, amihez hozzáadott egy-két dolgot.

Két dolog miatt kapott csak négy csillagot, 1 mert 354 oldal, és én még is úgy éreztem, hogy sem a szereplők sem a történet nincs annyira erősen kidolgozva. Számomra egy picit, felszínes volt. Hogy is mondjam, olyan mint amikor az ember meg akar mártózni egy tóban, de ahelyett, hogy belemerülne csak felszínesen végigsiklik a víz tetején… Én itt pontosan így éreztem, tetszett, élveztem, de csak sodrómat az árral aztán vége lett és nem hagyott mély nyomott mert csak végig siklottam rajta. Pedig nagyon tetszett, csak nem volt meg az a háttér világ és kidolgozottság ami ilyen fantasyknál szerintem nagyon is szükséges.
Viszoooont!! Szerintem, Evelyn képessége és életcélja is jól ki van találva, bár az utóbbira nem igazán kaptunk válaszokat. Imádom, az olyan könyveket ahol az első részben sok a ködösítés és titok amikre a további részekben szép lassan fény-derül.

Szereplők: Mivel alapból a történet nem hagyott bennem mély nyomot ezért a szereplők sem. Voltak egy-kettő akik felkeltették az érdeklődésem, de még nem tudnék úgy igazán senkiről nyilatkozni. Mindenki semleges egyenlőre aztán majd a későbbiekben kialakul.

Evelyn nekem túl rózsaszín volt túl csillogó és egy picikét tinipicsa, ettől függetlenül szerethető karakter… Csak nekem bezavart a fekete világomba, a csillogásával…

A szerelmi háromszög… nem tudom. Én a kezdetek kezdetén Reth mellett határoztam el magam, csak hát ő annyira távoli volt és titokzatos.. Meg hát amikor kapott némi szerepet, akkor vagy skizofrén volt vagy csapkodó villámokat szóró őrült.. Ezen belül meg nem igazán tudok meg róla sokat. Csak azt, hogy szert rémuszokban beszélni a melegségről és hogy imád táncolni…. Na mindegy.. Majd kisül a dolog később.. :)
Ja igen! Reth! Nem tudom, ki hogy van vele… de ha én iszonyatosan dühös vagyok akkor nem azt mondom az embereknek, „hogy te kis buta”! És hát ez elég sokat tud rontani az ördögien gonosz dühöngő elmebeteg illúzión…

Összességében, minden hibájának ellenére, nagyon tetszett és kíváncsian várom a folytatást, várva , hogy az írónő még mit tud kihozni belőle. Szerintem, kezdésnek, jó volt ez.. :)


Népszerű idézetek

Łauraa>!

(…)
Rendben akkor nem vagyok halott, de ha valami történt a ruhámmal, akkor valaki az lesz.

Łauraa>!

A fejét csóválta.
-Furcsa vagy.
-Mondja egy láthatatlan, alakváltó srác.

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
Sheila_7>!

Lish megpróbált szitkozódni, ami mindig nagyon vicces volt, mert a számítógép a káromkodást nem fordítja le. Körülbelül így hangzik, amit mondott:
– Sípjel, ezek a hülye, sípjel, tündérek, sípjel, sípjel, sípjel a megszállottságukkal. Ez a sípjel fickó jobban tenné, ha abbahagyná a sípjel, sípjel szabályok megszegését, vagy pedig jól, sípjel, rúgom!
És mindez monoton robothangon előadva. Tényleg óriási!

engiee>!

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Jól láttam, hogy az előbb ásítottál? – A vámpír leengedte a karját a klasszikus drakulapózból. Feltűnően nagy, fehér szemfogait újra eltakarta az ajkával. – Mi van veled? Nem elég izgalmas, hogy mindjárt meghalsz?

(első mondat)

deen>!

– És tényleg mindenen keresztüllátsz? – kérdezte, miközben újabb vázlatot készített rólam.
Lenyűgözve néztem az összjátékot az álca keze és alatta, saját lényének a keze között.
– Nem, a ruhán például nem látok át. Csak az álcán keresztül. Esetedben most a ruhán is, mert a ruhád nem igazi. – Döbbenten hallgattam el egy pillanatra. – Úgy értve, hogy természetesen nem nézek oda. A valódi arcodat nehéz felismerni, de én szeretem nézni az igazi arcodat. Persze eszemben sincs olyasmit bámulni, ami… Hú, ez most elég szörnyen hangzik.
Furcsa arcot vágott, mintha nem nagyon tudná, mit is gondoljon.
– Hm. eddig tényleg nem volt még ilyen jellegű problémám. Talán legközelebb hozhatnál egy rövidgatyát.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
ms_cappuccino>!

Vicsorogva felém hajolt, de még mielőtt a nyakamba harapott volna, adtam neki egy adag elektrosokkot. Végtére is a fickót nem kell megölnöm, csak elfognom és megjelölnöm. Egyébként pedig, ha magammal hordanám a különböző paranormális lények kiiktatásához szükséges összes fegyvert, akkor még a fülemen is bőrönd lógna. Az enyém egyébként rózsaszínű, strasszkövekkel van díszítve, és már sok jó élményben volt részünk együtt.

8. oldal

Sheila_7>!

– Álljunk csak meg egy pillanatra! Jól láttam, hogy az előbb ásítottál? – A vámpír leengedte a karját a klasszikus drakulapózból.(…) – Mi van veled? Talán nem elég izgalmas, hogy mindjárt meghalsz?
– Ne kezdj el duzzogni, kérlek! De most komolyan, mi ez a V alakú hajvonal? A sápadt bőröd és ez a fekete körgallér? Honnan szerezted? Egy kölcsönzőből?

Kapcsolódó szócikkek: Evie
DarknessAngel>!

A tündérekkel való bánásmódot tényleg élesben tanultam meg. Nekik egyetlen céljuk van, mégpedig, hogy a hatalmuk alá kerülj, hogy kihasználjanak. De a tévésorozatokban szereplő srácokkal ellentétben nekik nem a szex a lényeg. Az aztán őket egy kicsit sem érdekli. A szívedet, a lelkedet akarják. Amit Reth soha nem fog megkapni tőlem.

38. oldal

Velcsi>!

– Figyelj csak – szólt, amikor észrevett, mennyire bámulom –, jogsit nem tudok neked szerezni, de lenne egy jobb ötletem.
– Mi?
Vigyorgott.
– Mi lenne, ha holnap eljönnél velem a suliba? Mutatnék neked egy igazi öltözőszekrényt.
Attól tartok, hogy a visításom fülsüketítő volt.

243. oldal /Csak egy van belőle/

Kapcsolódó szócikkek: Evie · Lend
ms_cappuccino>!

Milyen furcsa volt ez az egész nap! És ha én mondom ezt, akkor tényleg furcsa volt.

36. oldal


A sorozat következő kötete

Természetfölötti sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Jennifer Donnelly: Stepsister – Egy sötét mese
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Joss Stirling: Summer
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Melissa Marr: Veszélyes álmok
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Csóti Lili: Hetedvérig