A ​játszmák vége (Star Wars: Darth Vader 4.) 67 csillagozás

Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

A ​sötét oldal Birodalmának története fordulópontjához közelít!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Darth Vader sorozatának 20-25. számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Kieron Gillen írta, és Salvador Larroca, Mike Norton valamint Max Fiumara rajzolta.

Darth Vader egy ideje már a saját titkos tervei megvalósításán dolgozik, de most elérkezett a végjáték ideje. Thanoth felügyelő megdöbbentő információkra bukkan, ám úgy tűnik, hogy Vader kiállta a mestere próbáit. A császár visszafogadja a kegyeibe, de így sem adja fel terveit. Mialatt a gyilkos droidok, Triplazéró és BT a pusztítás útját járva teljesítik a saját küldetésüket, a birodalmi szuper csillagromboló, az Executor is megsérül, de hamarosan ismét bevethető lesz. Eközben Vader több csatát vív Cylóval, a kibernetikus zsenivel, és ezek során önmagával is szembe kell néznie. Erő-látomásba veszve vívódik: vajon inkább gép-e már, vagy még mindig ember? Vissza tudja még küzdeni magát a szakadék… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2017
162 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974000 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Max Fiumara, Mike Norton, Salvador Larroca

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Talán nem ennyi kihagyással kéne olvasnom az ilyen sorozatokat, mikor az összes rész a polcomon áll. De sebaj, azért még nagyjából emlékeztem az előzményekre. A Császár az egyik legnagyobb cselszövő a galaxisban, és erre most sem cáfol rá. Na de Vadert sem kell félteni, ő is több fronton bizonyított már, hogy a lehetetlenebbnél, lehetetlenebb szituációkból is játszi könnyedséggel bújik ki. Erre a skilljére sokszor lesz szükség most is.
Triplazéró, és Beetee küldetése is tetszett, noha ez grafikailag elmaradt a többitől. De számomra a legjobb arcok ebben a sorozatban. Párbeszédeik sokszor mindent vittek, nem csak ebben a könyvben.
Vader emlékei a múltról is nagyon tetszettek, illetve amit Aphra doktorral közös jelenete, mert erre igazán nem számítottam. Grafikailag rendben volt, hozta a manapság elvárt szintet. Igazán jó kis sorozat volt, az erő sötét oldaláról. Nagy reményekkel nézek elébe, a következő Vader szériának.

>!
Szukits, Szeged, 2017
162 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974000 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Max Fiumara, Mike Norton, Salvador Larroca
FélszipókásŐsmoly >!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Jól címválasztás: véget érnek a sorozatban zajló szövevényes játszmák Vader, a Császár, a nyomozó és a Vader helyére pályázó kiborgok között (ahogy az sejthető, spoiler). Volt pár meredek, az eddigi keretektől elrugaszkodott rész (pl. spoiler), de ellensúlyozták ezeket a nagyon tetszetős részek (pl. spoiler). Triplazéró és Beetee külön kalandját pedig egyszerűen imádtam, a droid(ok) beszólásai eddig is emelték minden kötet élvezeti értékét, itt viszont felülmúlták önmagukat.

Időrendben a 3-4. Vader kötet egymást követi, aztán jön a 4. Star Wars kötet, majd indul Doctor Aphra saját sorozata. Ez még mindig elvileg Y. u. 0. év és kánon.

Kopaszkutya84>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Az utolsó kötet nagyon jól, bár cseppet sem kiszámíthatatlanul zárta le a történetet. Palpatine nyitójelenete tetszett a legjobban talán, meg Vader „látomásai”. Triplazéró és BeeTee kis kalandja is érdekes volt, bár ott a rajzok kicsit gyengébbek voltak, a kötet végi történet rajzaival ellentétben. Összességében elégedett vagyok ezzel a sorozattal, nagyon eseménydús volt.

PAVideoStudio>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Darth Vader domináns akciójelenetek közepette Aphra után indul, hogy elvarrja a szálakat. A rajzok részletesek, ugyanolyan látványosak, mint a korábbi kötetekben.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/B1jIi6k8gDw

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

A_S1M0N P>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Remek lezárást kapott Vader játszmája a riválisokkal és az Uralkodó bizalmának visszaszerzésére való törekvése is.
Azt sajnálom, hogy spoiler. Triplazéró és BT továbbra is kedvencek, Aphra is visszatért spoiler, imádtam a spoiler!
Cylo, mint főellenség számomra gyenge volt, de a cselekmény végig izgalmas, érdekes volt, így ez annyira nem bántott.

Méltó módon ért véget Vader felemelkedésének, hírnévszerzésének története!

A rajzok is tetszettek, a borítókép pedig az egyik (ha nem a) legjobb.

Best_of_Comics>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Nézd meg a teljes Darth Vader sor videó bemutatóját: https://youtu.be/U-QL4VO78v8

A negyedik kötetben még több az árulás, még több a kíméletlenség, és egy semmi által vissza nem fogott Darth Vader haragját látjuk meg. Lezárul a történet, mégpedig úgy, hogy elő lett készítve a terep A Birodalom visszavág-nak. Legalábbis Vader fronton.

Kieron Gillen hibátlanul illesztette a IV. és az V. közé a történetét, Salvador Larroca rajzai pedig szépek, hozzák a filmes hangulatot.

Kada22>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Egy közel tökéletes sorozat, közel tökéletes befejezése. Nagyon erős zárás volt, amivel Kieron Gillen felkerült a kedvenc SW alkotóim listájára. Vader elvarrja az első részben megkezdett szálakat, és visszaszerzi az őt megillető helyet a birodalmi hierarchiában. spoiler Nem volt hiány akcióból ebben a kötetben. Volt itt űrcsata, fénykard párbaj, izgalom. Az a legdurvább, hogy pontosan tudtuk, hova fut majd ki a történet, Gillen mégis elérte, hogy izguljak a karakterekért, ráadásul a negatív karakternek drukkoljak. Szóval sz egész sorozat nagyon jó volt, örülök, hogy elolvastam. Epikus kaland, ami bemutatja, mivel is tölti Vader az idejét a filmeken kívül, a Halálcsillag fiaskója után. Egyszerre örülök, és érzek bánatot, hogy vége ennek a sorozatnak. Szomorú vagyok, mert vége, és én ezt még olvastam volna, de valamilyen szinten örülök, hogy nem nyújtották el feleslegesen, mert így azért tényleg egy elég masszív, pörgős és epikus kalandot kaptam.

_Star Wars novellák fordításáért látogass el a blogomra: kadafordit.blog.hu
Várlak szeretettel!_

Csokky>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

A történetszál lezárása abszolút nem lepett meg; megerősítette azt, hogy miért is olyan rettegett Darth Vader neve. Kíváncsian várom, hogy mi lesz Doktor Aphra és a droidok sorsa a későbbiekben, ugyanis ők a legjobb újonnan behozott karakterek ebben a sorozatban.

Leah P>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 4. – A játszmák vége

Triplazéró és BT a kedvencek még mindig. Mondataikon sokszor mosolyogtam .


Népszerű idézetek

Rodwin>!

Beetee: – Bleep!
Triplazéró: – Pontosan, Beetee. Ha az értelmes lények jobban tisztelnék
a droidokat, ilyesmire nem volna szükség. A durvaság egyszerűen tűrhetetlen.
Beetee: – Bleep!
Triplazéró: – Igen, a dolog jó oldala az,hogy a robbanások nagyon szépek.

Triplazéró és Beetee balszerencsés kalandjai


Hasonló könyvek címkék alapján

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Brian K. Vaughan: Saga 1.
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 6. – A lázadók páratlan szuperfegyvere
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Alejandro Jodorowsky: Incal 6. – A Difool bolygó
Jeffrey Brown: Vader kicsi hercegnője
Alan Moore: Halo Jones balladája
Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin
Jody Houser: Star Wars: Thrawn