Árnyak ​és titkok (Star Wars: Darth Vader 2.) 84 csillagozás

Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Darth Vader szembekerül a saját oldalával!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Darth Vader sorozatának 7-12. számát foglalja magában, Salvador Larroca rajzaival és Kieron Gillen szövegével.

A fejvadászok támadásba lendültek, Vader pedig új feladatot kap az uralkodótól, amit egyedül kell elvégeznie. Vajon sikerül végrehajtania a küldetését? Darth Vader és doktor Aphra továbbra is szövetségesek – de meddig tarthat az együttműködésük? És ki lehet Tagge titokzatos, új ügynöke? Egy dolog biztosnak tűnik: ha Aphra nyomozása, amit Vader megbízásából végez, összeütközésbe kerül Vader nyomozásával, amit a császár megbízásából végez, az eredmény csakis halálos lehet!

>!
Szukits, Szeged, 2017
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634973928 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Salvador Larroca

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Továbbra is izgalmas, érdekes, nem mellesleg szép a szemnek sorozat. Ez egy hangyányival egyelőre jobb, mint a jófiúkat felvonultató másik széria.
Az előző kötet végén ugyebár Vader megtudja, hogy van egy fia, akiről eddig sejtelme sem volt. Úgymond személyes üggyé lépett elő számára, hogy megtalálja a Halálcsillagot elpusztító pilótát. Vader kettős játszmát folytat, próbál falazni a továbbra is neki segítő Aphrának és droidjainak. Eddig talán könnyű dolga volt, de a legfőbb erők kirendeltek mellé egy nyomózót Thanoth személyében, hogy segítse a munkában.
Aphra és csapata által továbbra is garantálva van a humor, nem mellesleg a doki kezd előlépni az egyik kedvenc szereplőmmé.Harcban és a fordulatokban sem lesz hiány. Kicsit talán gyengébb kötet, mint az előző, de így is nagyon jó kis sorozat.

>!
Szukits, Szeged, 2017
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634973928 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Salvador Larroca
Dominik_Blasir>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Furcsa érzés Darth Vadernek szurkolni.
A történet egyre inkább olyan irányt vesz, ahol Vader maga is kénytelen a Birodalom ellen lépni – és ez kifejezetten érdekes koncepció. Múltkor megismertük a bizonytalanabb, saját helyzetében és hatalmában kételkedő Vadert, és most végre azt is megtudjuk, hogy milyen módon reagál ezekre a problémákra. Márpedig nehéz annál zűrösebb helyzetet elképzelni, mint amikor az ellen a rendszer ellen kénytelen küzdeni, ami számára is hatalmat biztosít.
Gillen lendületesen vezet minket az események sodrásában, bár most nekem kicsit sok volt az egy füzetre jutó akciójelenetek számra, és mintha ezúttal jobban háttérbe szorult volna Aphra és csapata. Egyébként is olyan érzésem volt, mintha a mostani részek inkább csak amolyan átvezetésként szolgálnának: már nem kell bemutatni a szereplőket, az események elindultak a maguk útján, de majd csak kicsit később fognak kiteljesedni. Ilyen szempontból a folytatás majd valószínűleg erősebb lesz.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2017-08-22+…

FélszipókásŐsmoly >!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Vader saját sorozata folytatódik, ezúttal nem kell át-átugrálni a Star Wars sorozat kötetére (időben utána / mellette játszódik), végigolvasható egyben a kötet. Kieron Gillen jobb helyzetben van, mint Jason Aaron, mert három teljesen új szereplőt (Aphrát és a két droidot) mozgathat anélkül, hogy ütközne bármilyen korábbi művel, Vader pedig kellően titokzatos ahhoz, hogy új szálakat szőjenek hozzá. Remekül megírt kötet, sötét humorral, akciókkal, okos játszmákkal Vader és a mellé osztott nyomozó, illetve „riválisai” között. Történetvezetés és fordulatok tekintetében szerintem felülmúlja Soule sorozatát, ám jóval kevésbé fókuszál magára Vaderre (és a belső megéléseire, karakterfejlődésre – nem is nagyon ad teret az időszak, amiben játszódik; ezzel szemben Soule-nál a lelki út volt a fő motívum). Aphra és a droidok legalább olyan fontos alakoknak tűnnek, mint a címszereplő.

A sötét nagyúr Luke Skywalker háttere és holléte után nyomoz, de úgy, hogy a császár meg ne tudja. Ehhez forrásokat és droidsereget szerez zsivány régésze és néhány válogatott fejvadász kihasználásával. Egyszerűsége ellenére az író egész sok szálat mozgat és változatos helyszíneken, jópofa mellékalakok (pl. a Sikoly-maszk fejű alvilági kereskedő) bukkannak fel. Továbbá kitömködhet pár lyukat az ismert történetvonalon (pl. arról, hogy Vader mit tud meg Luke múltjáról). Larroca rajzai is jók ( off ).

Kopaszkutya84 P>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Továbbra is erősebb ez a sorozat, mint a Star Wars. Az egyik új kedvencemmé előlépett Aphra mellett itt megkedveltem Tanoth-ot is. Kíváncsi vagyok meddig húzza a „porosz Sherlock” Vader mellett :) Még mindig nagyon tetszik, hogy bedobnak olykor a filmekből ismert mellékszereplőket is, gondolok itt a fejvadászokra például. Tagge története spoiler sem ott ér véget, ahol a Legendákban – ez valamiért már csak ennek a kötetnek az olvasása közben jutott eszembe.

ftamas>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Továbbra is a csillagok háborúja és a birodalom visszavág közötti eseményeket meséli el Vader szempontjából. Az alapfelállás az, hogy Vader megtudja, hogy egy lázadóban van erő és ez a lázadó a fia. Talán itt válik a katonából először Sith és itt van az amikor a mesterére úgy gondol mint ellenfélre. Nekem alapvetően tetszett.

PAVideoStudio>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

A történet az előző kötet közvetlen folytatása. Miközben Vader a lázadó pilóta nyomait kutatja egy gyanakvó felügyelővel az oldalán, Doctor Aphra a magánhadsereg fenntartásához szükséges pénzt igyekszik előteremteni hozzáillő módon. A cselekményben alvilági figurák és fejvadászok is tiszteletüket teszik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/6pQwDdlDTw4

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

A_S1M0N P>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Ez is remek volt, szépen folytatódik Vader, Aphra és a droidok kalandja, végig érdekes, izgalmas volt.
A sötét nagyúr továbbra is a maga útját járja, most pedig a Birodalom követőivel is szembe kerül, ráadásul kap maga mellé egy nyomozót is Thanoth személyében, aki spoiler.
A karakterek ismét nagyon jók, mindenki hozza a formáját, szóval a Birodalom-Lázadók mérkőzés állása sima 2-0!

negoti >!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Nem volt rossz, de mivel ez a történetnek az eleje-közepe ezért még sok minden fog történni és kíváncsi vagyok Vader nagyúr hogyan keveri tovább a dolgokat.

Best_of_Comics>!
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Árnyak és titkok

Nézd meg a teljes Darth Vader sor videó bemutatóját: https://youtu.be/U-QL4VO78v8

A második kötetben kezdenek igazán beindulni az események. Megy a Birodalomra és a sötét oldalra jellemző belső rivalizálás, Vader egyre rafináltabb trükkökhöz folyamodik. Árulás, megtévesztés, egy kis akció, és egy vukival kiteljesedik Vader sötét csapata.

Kieron Gillen sztorija továbbra sem ront el semmit, vagy gyaláz meg, nincsenek logikai bukfencek. Salvador Larroca rajzai itt is szépek, hozzák a filmes hangulatot.
A IV. és az V. film között játszódik.


A sorozat következő kötete

Star Wars: Darth Vader sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 6. – A lázadók páratlan szuperfegyvere
Cavan Scott – Charles Soule: Star Wars: A Köztársaság Fénykora 3. – Jedik – Egy korszak vége
Al Ewing: Loki: Asgard ügynöke 1. – Bízz bennem, Loki vagyok!
Greg Rucka – James Robinson: Star Wars: Széthasadt Birodalom
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők
Warren Ellis: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény 3.
Chris Claremont: Kitty Pryde és Rozsomák