Újratöltve (Star Wars: Doktor Aphra 3.) 37 csillagozás

Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

A RENEGÁT RÉGÉSZT EGYSZERRE ÜLDÖZI A FELKELŐK SZÖVETSÉGE ÉS A BIRODALOM!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL Doktor Aphra sorozatának 14-19. számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Kieron Gillen és Simon Spurrier írta, és Emilio Laiso rajzolta.

Kedvenc régészünket egykori droidja, Triplazéró zsarolással arra kényszeríti, hogy az általa vezetett bűnszindikátus számára dolgozzon. Doktor Aphra kelepcébe kerül, de így is rengeteg lehetőséget talál rá, hogy széltében-hosszában felforgassa a galaxist, és rengeteg galibát okozzon. Ám egy alkalommal komoly bajba kerül: be kell szivárognia a Felkelők Szövetségének egyik titkos támaszpontjára, amelynek Hera Syndulla a parancsnoka. Nem elég, hogy a tábornok hajszát indít utána, feltűnik régi ellensége is: Tolvan százados, a Birodalom tisztje, aki bosszút esküdött ellene. Doktor Aphra híres róla, hogy mindig kijátssza az ellenfeleit – de lehet, hogy ez alkalommal ő marad alul!

>!
Szukits, Szeged, 2019
140 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975366 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Emilio Laiso

Kedvencelte 5

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Biztos az sem tett jót neki, hogy több mint egy éve olvastam az előzőt, de akárhonnan is nézem, nekem helyenként kissé kusza volt ez a rész. Aphra, mint karakter továbbra is nagyon bejön. Értékelem, hogy akkor is hozza a cserfes/szemtelen/vadóc régészt, amikor nyakig sz*rban van. Az a fajta igazi kaotikus semleges karakter, akiből ha a világnak nem is, de nekem mindenképp többre lenne szükségem. Kicsit talán sok volt a lesütött szemmel ül és bánkódik típusú jelenet, de ezeket leszámítva nagyrészt sziporkázott. spoiler
Ezzel szemben a többiek, és az események komoly hányada eléggé egymásra dobált volt. Érdekesnek jobbára érdekes, és jót mulattam a befejezésen, de kicsit több koherencia nem ártott volna.

2 hozzászólás
Darth_Revan>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Doktor Aphra: Újratöltve
Fordulóponthoz érkezett Doktor Aphra sorozata. Kieron Gillen még egy történetszál erejéig társíróként a fedélzeten maradt, de ott van már mellette Si Spurrier, aki váltani fogja. Egy új helyzet bontakozik ki, új történetszál indul meg. Az Újratöltve nagyszerűen megtestesíti a sorozat jellegét. Provokatív, újító, bevállalós. A legkevésbé sem emlékeztet a hagyományos SW történetekre. És pont ez az, amit izgalmasnak tartok benne. A fordulatokat szintén sikerül megfelelő szinten tartani, így a feszültség is végig érzékelhető. spoiler spoiler spoiler Aphra olyan helyzetekbe kényszerül, amikor is kénytelen manipulálni és másokat feláldozni. De valahogy mégse elégedett a helyzetével. Beindul benne a lelkiismeret-furdalás. spoiler A történet során sorban jönnek a váratlan csavarok és fordulatok, az összetett helyzetek. A renegát régész doktornő sikeresen lovagolja meg a kaotikus helyzeteket, kihasználja a csapattagjait, a lázadókat, a birodalmiakat egyaránt. spoiler A végkifejlet pedig zseniális. Mindenki elárul mindenkit. Nagyon élveztem ezt a kavalkádot. spoiler
Az elejétől a végig nagyon élveztem ezt a történetet. És a befejezés egyértelműen folyatásért kiált. Aphra mellett Magna Tolvan is belépett a kedvenceim közé. Ötös.

A_S1M0N P>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Tetszett, érdekes csapatot kap maga mellé Aphra, bár azt hittem, hogy kedvenc droid duóm több szerepet kap, sajnos azonban spoiler.

A cselekmény és a rajzok is tetszettek, csak kapkodja a fejét az ember a folytonos kavarodásban, de Aphra mellett megszoktuk már ezt! :D

ftamas>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Birtokolni nem akarnám és valószínűleg sokkal kevésbé bírtam volna, ha mondjuk a fiatal Romita rajzolja, de egy könnyed szórakoztató történet nagyon szépen megrajzolva.

Kada22>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Aphra története részről részre egyre jobb. Ezzel párhuzamosan pedig a karaktert is egyre jobban megkedvelem. Aphra ezúttal egy lehetetlen szituációban találja magát, a megbízója pedig nem más, mint Triplazéró, aki az előző rész végén átveszi egy bűnszervezet irányítást, itt pedig kiteljesedett. Ezúttal az.ő háttértörténetét ismerhetjük meg részleteiben, ami egészen a klónháborúig nyúlik vissza. Érdekes adalék volt, az biztos. Tehát felcserélődnek a szerepek, ezúttal Aphra követi a droidok utasításait.
Akció van bőven, most először a rajzok is nagyon magával ragadóak, nem karikatúra szerűek. Az új karakterek (a korábban már felbukkant birodalmi tiszttel az élen) szimpatikusak. A leszbikus szál szerintem egyáltalán nem zavaró, pedig én harapok az ilyenekre, főleg ha céltalanok (ugye Birodalom visszavág Bizonyos Szemszögből?), de itt nem éreztem annak, inkább tényleg hozzáadott a karakterhez.
Az akció mellett a humor is jelen van, de nincs eltúlozva, ellenben néha elég groteszk (leginkább továbbra is Trip + BT páros miatt).
Továbbá lenyűgöz, hogy a legapróbb részletekig minden mindennel összefügg ezekben az ongoing szériákban (és azokon túl) és nem csak egy crossover erejéig. Engem az ilyennel könnyű megnyerni.
Mostanra már ki merem jelenteni, hogy Aphra is a kedvenc karaktereim közé emelkedett. Kíváncsian várom, merre halad tovább a története.

Monty>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Bár Dr. Aphra kalandjait eddig nagy érdeklődéssel olvastam, ez a kötet most csalódást okozott. A rajzstílus csak az egyik oka ennek, hiszen ezzel együtt tudnék élni, ha a történet legalább kárpótolna, de most valahogy ez is elmaradt. Bár egy-két jó ötletet tartalmaz, a dialógusok színvonala engem nem győzött meg, illetve, bár nagy vonalakban követhető a sztori, az előbbi miatt a képregény első fele nekem elég keszekusza. A máshonnan ismerős karakterek közül Hera Syndulla tábornok emelendő ki. Az összhatás a fentiek miatt nálam gyenge közepes.

Csokky>!
Kieron Gillen – Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 3. – Újratöltve

Az eddigi legjobb Aphra képregény! Tele fordulatokkal, izgalmas, a végén kis cliffhangerrel, némi összekapcsolás a Lázadók sorozattal (karater formájában). spoiler

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Star Wars: Doktor Aphra sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 1.
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Alejandro Jodorowsky: Incal 6. – A Difool bolygó
Jeffrey Brown: Vader kicsi hercegnője
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Jody Houser – Marc Guggenheim: Star Wars: A Köztársaság kora – Hősök
Tom Taylor: Star Wars: Az Ellenállás kora – Gonosztevők
Jason Aaron: Star Wars 2. – Leszámolás a csempészek holdján
Antonio Serra: Nathan Never 1. – Alfa különleges ügynök
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés