Múló ​remény (Star Wars 9.) 42 csillagozás

Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

A ​HALÁLCSILLAG PUSZTULÁSÁT KÖVETŐEN DARTH VADER, A SITH SÖTÉT NAGYURA BOSSZÚT ESKÜSZIK!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL Star Wars sorozatának 50-55. számát és két Star Wars különszámot foglal magában. A kötetben található történeteket Kieron Gillen írta és Salvador Larroca rajzolta.

A felkelők megsemmisítették a Halálcsillagot, megerősítették csillagflottájukat, és új támaszpontot alakítottak ki. Felcsillan a Birodalom feletti győzelem esélye – ám Darth Vader bosszút esküszik és megfogadja, hogy az utolsó szálig megsemmisíti a lázadókat! A felkelők azonban korántsem állnak még készen a mindent eldöntő ütközetre. Leia hercegnő veszélyes küldetésre indul, amely során be kell szivárognia Darth Vader csillagrombolójának fedélzetére. Mindeközben a Millenium Falcon egyedül kerül szembe az ellenséges flottával, amelyet a sötét nagyúr személyesen parancsnokol! A szerencse megfordulni látszik, a tegnap még diadalmas felkelők vesztes helyzetben találják magukat – és ha a… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2019
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975359 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Salvador Larroca, Giuseppe Camuncoli, Cam Smith, Ario Anindito, Roland Bosch, Marc Laming

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

zamil>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Ez egy igen jó rész, tele izgalommal. A cselszövés mindig jót tesz ennek a világnak, hísz ez a mozgatórúgója.

Darth_Revan>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Star Wars 9. kötet: Múló remény
Kieron Gillen pont ezért a történetért vette át az alap Star Wars sorozat írását. A Birodalom itt kezdett el visszavágni. A felkelők szorongatott helyzete itt kezdődött igazán és ezek az események vezetnek majd a hothi csatához. Gillen kiválóan tölti ki az ötödik rész előtti űrt. Ezzel a hat részes történetszállal egy rendkívül epikus és drámai történetet kap az olvasó. Most nyer értlemet több minden, ami a Jedha hamvaitól indult.
A felkelők Mako-Tán ünnepelnek, felállt a flotta. Most már készen állnak, hogy komolyabb hadjáratot indítsanak a Birodalom ellen. A lázadóka megrészegíti a hatalmas flotta jelenléte. Még Luke is azt érzi, hogy szét tudják verni az ellenségeiket. Még mielőtt szétszórnák a galaxisban új erejüket még ünnepelnek egyet. Leiát is bizakodás tölti el. És ekkor történik a spoiler
Mind a hat füzet kiváló lett. Talán a széria egyik legjobb történetszála. A mellékszereplők közül Meorti lett az egyik kedvencem. Valahogy Rose-ra emlékeztet.
A negyedik éves különszámot Cullen Bunn írta. Nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz, a legutóbbi két különszám elég lapos lett. De ez az egyik legjobb egy füzetes történet, amit olvastam. Kiválóan ötvözte az előzmény, a klasszikus és a folytatás trilógiát. spoiler A múló remény is kiváló volt, de az a történet csak még inkább emeli a kötet fényét. Hera ismét szerepelt a lázadókból. Utalások a Solora és a Zsivány Egyesre. Keresztpengés fénykard, utalás a folytatás trilógiára, és fogatverseny, utalás a Baljós árnyakra. Remélem a jövőben minél több ilyen képregény születik. Kiváló.

A_S1M0N P>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Na, az eddigi talán legjobb képregény a lázadók oldaláról!
Végig pörgős, izgalmas, bár a szereplők által emlegetett Zsivány Egyest másoló jelenetek megint az újrahasznosítást juttatták eszembe, de illett a cselekménybe, szóval elnézem.

A rajzok nagyon tetszettek (pár arc kivételével), az űrhajók, űrcsaták látványosak, a teljes oldalas, kétoldalas képeket pedig továbbra is imádom.

ftamas>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Nem volt rossz. Van benne egy csapda, ami jó ötlet és jól kivitelezett. Szerepel benne Han,Leila, Luke és Vader, ami alapból el tud vinni egy történetet, főleg, ha szép is. A grafikával pedig itt nincs gond. Egyébként pedig kapunk egy nagy nagy csatát.

Csokky>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Röviden és tömören: az eddigi legjobb űrcsata. A rajzok nagyon jók, a csata pergő és változatos.
A 4. éves küönszám pedig érdekes.

Kada22>!
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény

Nagy reményekkel vágtam neki ennek a kötetnek, mert a sorozatban ennek a legmagasabb az értékelése itt a molyon. Szerencsére a legkevésbé sem kellett csalódnom, és bár még van vissza pár kötet, ez az eddigiek között a legjobb. Nincs sok időhúzás, egyből belecsapunk a közepébe. A történet egy az egyben az előző kötet folytatása, így az tekinthető felvezetésnek.
Itt az akció áll a középpontban, a Birodalom könyörtelenül lecsap a lázadókra, és a Hothhoz felérő vereséget mér rájuk, így szóródik hát szét a flotta maradéka az 5. részre. Brutális képi megjelenítés, brutális tempó jellemzi a kötetet. Végig lekötött, és izgultam, pedig ismert a főbb szereplők sorsa. És mégis. Gillen nagyon ért ehhez. Zsinórban sokadik történetét olvasom, és még egyben sem csalódtam.

A Különszám során pedig egy újabb ősi Sith ereklye bukkan fel, és én mindenre kapható vagyok, ami a Sithekhez kötődik, úgyhogy ez is telitalálat volt. Ebben is volt bőven előzmény-trilógia utalás, ami nekem megint csak tetszetős dolog.

Nem tudom, hogyan megy majd tovább a történet, de nagyon, nagyon kíváncsi lettem ez után a kötet után.


A sorozat következő kötete

Star Wars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 1.
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Alejandro Jodorowsky: Incal 6. – A Difool bolygó
Jeffrey Brown: Vader kicsi hercegnője
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Tom Taylor: Star Wars: Az Ellenállás kora – Gonosztevők
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész
Antonio Serra: Nathan Never 1. – Alfa különleges ügynök
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők