The ​Selection Stories – The Prince & The Guard (The Selection 0,5 & 2,5) 9 csillagozás

Kiera Cass: The Selection Stories – The Prince & The Guard

Before America Singer was chosen to compete in the Selection …
She was in love with a Six named Aspen Leger …
And there was another girl in Prince Maxon's life.

Step inside the world of the #1 New York Times bestselling Selection series with these two captivating novellas, available in print for the first time. Also includes additional scenes from The Prince, a teaser to The One, a Q&A with author Kiera Cass, and more!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
HarperCollins, London, 2014
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062318329 · ASIN: 0062318322

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

566 tag · 245 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Lucy


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Kiera Cass: The Selection Stories – The Prince & The Guard

Az igazat megvallva nem volt rossz, abszolút hozta a Párválasztó hangulatát, csak nagyon mást kaptam, mint amire számítottam.
Aspent most sem sikerült megszeretnem, nem és nem. Erre persze, hogy az ő története a hosszabb. Eddig csak a viselkedése zavart, de rá kellett jönnöm, hogy a jellemében is vannak olyan dolgok, amik zavarnak.
Maxon szemszöge nagyon érdekes volt, de a francia hercegnős szál közel sem azt volt, amit a fülszöveg sejtetett. Amit kicsit bántam, hogy Maxon szemszögéből csak egész rövid ideig láthattuk a Párválasztó eseményeit, lettek volna érdekes részek, ahol kimondottan kíváncsi lettem volna arra, hogy ő hogy látja, mit érzett közben. Azt reméltem pár sötét foltra fény derül, plusz infókat kapunk, de nem egészen így történt.
A végén az érdekességek tetszettek, a zenelista, a kérdés-válasz rész, a sok izgalmas háttér infó sokat dobott a köteten.
Összességében érdekes volt, mondjuk a regények nyilván jobban tetszettek, de jó kiegészítői voltak a Párválasztó világának.

Amalthya>!
Kiera Cass: The Selection Stories – The Prince & The Guard

Tetszeni tetszett, de bevallom, nem azt kaptam, amire számítottam. Nagyon kíváncsi voltam a két novellára Maxon illetve Aspen szemszögéből, és reménykedtem, hogy valami olyat tudok meg, amit az első két részből nem.
Aspen története nem izgatott nagyon, neki valahogy nem tudok megbocsátani, amiért elhagyta Americát. Erre pont az ő története hosszabb… Kicsit meglepődtem, hogy milyen közel került Mer szobalányaihoz, de valahol örülök is neki. (Ha – reményeim szerint – Maxon és America netán egymás mellett kötnek ki, Aspen mellé is kell valaki, akivel boldog lehet!)
Maxon sztorija sokkal inkább érdekelt, főleg, hogy a fülszöveg szerint volt már egy lány az életében. Kár, hogy erről a lányról csak annyi derült ki, hogy a francia király lánya, Daphne-nak hívják, és igazi házisárkány bújt el a szép arc mögött. Legszívesebben felpofoztam volna. Így a fülszövegből sejtett plátói love-story helyett kaptunk egy Maxon-szemszöget egészen az Americával való hivatalos első randiig.
A könyv tartalmazza még az első két rész zenelistáját is, ami érdekes információnak bizonyult, és jó látni, hogy ennyi Paramore-szám is belekerült!
A „kérdések és válaszok” is nagyon tetszett, pl. megtudhatjuk America és Aspen első csókjának történetét, a karakterek nevének eredetét, stb.
Ami viszont viszi a prímet, a harmadik rész első három fejezete! Szinte fizikai fájdalmat éreztem, hogy egyelőre nem olvashatom tovább, és biztos vagyok benne, Kiera most sem fog csalódást okozni! :)

neofelis>!
Kiera Cass: The Selection Stories – The Prince & The Guard

Nyilván nem volt olyan jó, mint a regények, de érdekes háttér információkkal és más (fő)szereplők nézőpontjával lehettem gazdagabb. Aspen és Maxon szemszögéből olvasva kicsit mind2t megsajnáltam, kicsit mindkettőjüknek drukkolok, h győzzön mind2:) persze, ez nem lehetséges. Habár tudni vélem, mi lesz a trilógia vége, néha az az érzésem, egyik se érett meg erre a nősülés/életre párt választani dologra. Se a herceg, se Aspen és különösen nem America. Hisz' mind3 éretlen tinédzser csupán. Persze, ebben az alternatív valóságban, ahol ők élnek, ennyi idősen komoly döntéseket kell hozniuk mindannyiuknak és vállalniuk kell az evvel járó felelősség terhét.

Szóval, tényleg érdemes fanoknak elolvasni.))

LucyM>!
Kiera Cass: The Selection Stories – The Prince & The Guard

A harmadik rész megjelenése előtt rendeltem és kezdtem el olvasni a könyvet, hogy csökkentsem a várakozást a The One megjelenése előtt.

Hogy őszinte legyek tulajdonképpen Maxen történetére voltam kiváncsi, mert Aspentől egyszerűen feláll a szőr a hátamon. Szóval Team Maxonként tartottam tőle, hogy majd Aspen szegény-hánytatott-önsajnáló stb nézőpontja meggyőz majd arról, hogy Americanak őt kellene választania, de nem így lett. Aspen továbbra is idegesített csak annak örültem, hogy jól kijön America szobalányaival… De valahogy ebben is hátsószándékot érzek.

Maxon története jobban tetszett. Örülök,hogy megismerhettem a gondolatait. A fülszöveg alapján vártam, hogy megismerjem azt a titokzatos korábbi lányt, de végül nem tudtunk meg róla sokat. Kiera pár oldalban elintézte az egészet és aztán jött a már megismert Selection Maxon szemszögéből, amit hasznosnak találtam, mert ddig kicsit azt éreztem, hogy a herceg a "játék"során sodródik az árral. Nem tudatosan küldi haza a lányokat, de most meggyőződtem arról, hogy sokkal okosabb annál, mint amilyennek látszik. Kicsit talán azon meglepődtem, hogy mennyire készült arra, hogy meghódítsa Americat.
Összefoglalva tetszett ez a kiskönyv, főleg a kis pluszok a végén. És mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ennek is gyönyörű a borítója :)


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

„America, is it?” I joked as she approached.
„Yes, it is. And I know I've heard your name before, but could you remind me?”

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
schesztiஐ P>!

„Are you sure you want to watch this?” I whispered to her. „It won't be pretty.”
„I know. But I really liked Lady Marlee,” she replied, just as quietly. „I feel like I should be here.”
„She's not a lady anymore,” I commented, sure that she would be torn down to the lowest rank possible.
Lucy thought for a moment. „Any girl who would risk her life for someone she loves certainly deserves to be called a lady.”

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger · Lucy
schesztiஐ P>!

„You know, Aspen, she'd never believe me if I told her she was good enough for this place. In a way she's right. She's too good for it.”

93. oldal

schesztiஐ P>!

I gave her the smallest of smiles while inside my heart was thrashing. I'd studied her face in a dozen shades of light, in a thousand stolen moments. With her words, I knew without a doubt: she loved me.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger

A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tahereh Mafi: Destroy Me
Cynthia Hand: Radiant
Veronica Roth: Four
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market
Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Jennifer E. Smith: Happy Again
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Shadowhunters Short Story Paperback Collection
Prom Nights from Hell
Gayle Forman: Just One Night