The ​Selection Stories – Párválasztó történetek (A Párválasztó 0,5 & 2,5) 762 csillagozás

A herceg / A palotaőr
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2014
170 oldal · ISBN: 9789636899448 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636899127 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

558 tag · 249 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Lucy


Kedvencelte 55

Most olvassa 32

Várólistára tette 208

Kívánságlistára tette 378

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Vivi_>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Istenem! De jó volt megint olvasni a Párválasztó világáról.:) Már annyira hiányzott az egész. Mondom én, lassan ezt is újra kellene olvasni, mert imádom.

A herceg :
Csak nekem tűnt túl rövidnek? Alig, hogy belelendültem volna rendesen csak annyit látok, hogy vége van. Maxon az egyik nagy kedvencem, ezért biztos voltam benne, hogy szeretni fogom az ő szemszögét, ami be is következett. Úgy nagyjából gondoltam, hogy mit gondolhat, de leírva azért sokkal jobb volt. Kiváncsi voltam az előző lányra az életéből, de mivel említette is, hogy America előtt még nem volt szerelmes, így nem számítottam valami nagy durranásra. Sok minden nem történt, újraéltük azokat a dolgokat, amiket Americától olvastunk és pár külön rész is volt, de semmi több. Ezért mondtam: túúl kevés.

A palotaőr :
Mindenki hangoztatta, hogy Aspen így, Aspen úgy. De én valamiért már az eleje óta kedveltem. És szerettem az americás részeket is, amikben együtt voltak. Azért ez a novella sokkal több pluszt adott, mint Maxoné. Beláthattunk a palotaőrök és a szobalányok életébe is. Sejtettem, hogy barátságot kötött a komornikákkal, mert a kötetekben az írónő elrejtett pár megjegyzést, amiből ki lehetett bogozni a dolgokat. Rossz volt újra átélni Marlee és Carter ostorozását. Nem tudom nekem Aspen is a kedvenceim közé tartozik, akárki bármit gondol. :)

Extrák :
Végül is, ami tetszett az az írónővel készült intejrú, és a családfákhoz fűzött leírás. Érdekes, hogy Americának eredetileg nem Singer lett volna a neve, ha nincs kasztrendszer, mert azért az eléggé hülyeség, hogy énekel és Singer a neve.

Egy kis SPOILER a végére:
Azért úgy örülnék, ha Maxon és America gyereke is fiú lenne és akkor annak a Párválasztójáról is írna egy könyvet, bár lehetséges, hogy neki már nem lenne, a lényeg: szeretnék még olvasni erről a világról, vagy csak valamit amit Kiera írt.

8 hozzászólás
MissFortune>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Huh, hát ez nem igazán jött be. A Párválasztó világát még mindig nagyon szeretem, de én extrásabb kiegészítő kötetre számítottam. Ha már Párválasztó történetek a címe, akkor szólhatna arról, nem Aspen vívódásairól. Azonban a második kiegészítő kötet már érdekesebb témákat fog boncolgatni, az már olyan lesz talán, amilyennek egy kiegészítő kötetnek lennie kell.
Ritka, mikor tetszik ugyanaz a történet más szemszögből.. És itt már úgy éreztem, hogy minden bőrt le akar húzni a történetről az írónő… Végül azért adok 3,5 csillagot, mert a végén tetszett a Kiera Cassal való riport.

GytAnett>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Elolvastam. Jó volt, jó volt, de semmi extrát nem hordozott magában. Az elején nagyon örültem, hogy egy kicsit Maxon gondolataiba belepillanthattam, igazából még rövidnek is találtam azt a közel 100 oldalt, amíg ő volt rivaldafényben. Eddig is kedveltem a karakterét, de igencsak előlépett a könyves álompasik közé. :D
Aspen része nem érintett meg. Egyébként sem igazán kedveltem az ő karakterét, és sajnos ez sem segített benne, hogy nőjön a tetszési indexe. Nem bírtam őt még így sem megérteni. Nem volt világos, hogy mit miért gondolt/csinált. Nem mondom, hogy felfoghatatlan, Americának mi tetszett benne, mert akkor hazudnék. Megértem. Csak valahogy mégsem. Volt néhány zavaró cselekedete.
A végén még a családfák tetszettek, illetve a családok története. A legérdekesebb Aspené volt, a többi nem igazán lepett meg.
Biztosan el fogom olvasni a következő Párválasztó történeteket, de nem várok tőle sokat, csak egy könnyed kis kiegészítést, amivel el lehet ütni az időt. :)

1 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Elég vegyesek az érzéseim. Maxon életébe határozottan jó volt bepillantani, rosszul is esett, amikor majd 100 oldal után búcsúznom kellett Tőle. Sikerült több, számomra kedves jelenetet a herceg szemszögéből újra átélni. Kifejezetten élvezetes volt.
Aspen nézőpontja viszont nem tudott lázba hozni. Én végig kedveltem a srácot, de ez a pár rövidke, kiragadott fejezet elég semmilyen volt. Nekem Ő mindig csak a kedves szomszéd fiú marad, akibe America egyszer szerelmes volt. Azt hittem, élvezhetek néhány Lucy-val kapcsolatos, bensőségesebb pillanatot, de csupán egy éjszakai kalácsmajszolást kaptam. Csalódtam.
Végül a bónusz fejezeteknek is örültem, tartogatott némi érdekességet. Főleg a lejátszási listáknak örültem. Ilyenkor mindig felfedezek egy-egy fülbemászó, számomra új dalt.

Fancsee>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Nagy dilemmában vagyok a kötettel kapcsolatban… Nem tudom hány csillagot is érdemel.
Az első felétől, ami Maxon szemszögét jelenti, többet vártam. Pedig ez érdekelt talán a legjobban. Az első találkozta Merrel tetszett is, hiszen kíváncsi voltam, hogyan vélekedett már akkor Americáról. Ettől eltekintve azonban újdonságot nem tartogatott, 1-2 gondolat lett megerősítve az apjával kapcsolatban, amiket már az első két rész olvasásakor lehet gyanítani.
A második fele, ami közel 100 oldalnyi Aspent jelent, nagyon tetszett. Róla ugye csak akkor hallhattunk, ha éppen Mer is a közelében volt, de azon kívül nem lehetett tudni semmit arról, hogy mit csinál. Izgalmas volt belelátni az ő életébe és gondolataiba is végre. Ez a rész bebizonyította, hogy Aspen igazi jó ember, akire mindig lehet számítani. sajnos ettől még nem ő a befutó nálam:')
A király pedig igen bátor, ha a palotaőrök előtt ilyen nyíltan mer beszélni…vagy idióta. Inkább a második.
Ez alapján 4 csillagot adnék neki, de hát ott vannak még a bónusz fejezetek. Kiera interjúja levett a lábamról, olyan édes nőről van szó. A szereplők családfája és háttértörténete nagyon részletes, kidolgozott, látszik, hogy az írónő tényleg nagy műgonddal alkotta meg karaktereit. És a számlista! Valami fantasztikus! Mindegyiket végighallgattam egyszer vagy kétszer és imádtam! Külön örültem a Foo Fighters-nek, Paramore-nak, FOB-nak, Linkin Park-nak és még sok más kedvencemnek. Nem tudom hogyan, de még az eddigieknél is jobban megszerettem Kierát.:)

3 hozzászólás
Deziréé>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Mit is mondhatnék? Újra megmutatták a fiúk, hogy mindketten szerethető karakterek, de Aspen a legédesebb akkor is. America egyik fiút sem érdemli meg valóban. Szörnyű, hogy mindkettő fiú szereti, de ő nem tud dönteni és csak fájdalmat okoz mindkettőjüknek.
Nagyon tetszett az írónővel készített is riport, a családfák és a családi hátterek. Jobban megismerhettem őket kicsit.
Mindkét srác szemszögéből leírt cselekmény nagyon tetszett, főleg, hogy betekintést nyerhettem a Párválasztó előtti korszakba a herceg szemszögéből.

Orsi999>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Jó volt olvasni róla, hogy Maxon és Aspen hogyan élte meg az egész történetet. Maxon részét imádtam. Kiderült, hogy neki se volt az elején sok kedve a Párválasztóhoz ahogy Americának se. Azt sajnálom, hogy csak a legeleje lett megírva az ő szemszögéből, túl rövid lett. Aspen része már kevésbé tetszett. Valahogy nem kötött le, erőltetettnek tűnt. A végén az Extrában érdekes volt elolvasni mind a 35 lány nevét (felére nem is emlékeztem).

BlackWidow >!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Már amúgy is nagyon megszerettem ezt a sorozatot, és ez a rész sem okozott csalódást. Először azt hittem, hogy kicsit korábbról kaphatok morzsákat, de így nagyon tetszett az egész. Nem tudom, hogy fogom tudni elengedni ezt a sorozatot, ha egyszer eljutok a végére.

Lanore P>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Nagyon jó volt belelátni Aspen és Maxon fejébe, megismerni a gondolataikat. A kötet nem tett különösebben sokat hozzá a sorozathoz, inkább csak kiegészítése volt pár kiválasztott jeleneteknek más szemszögből, de jó volt olvasni az apró részleteket, így lett teljes az összkép. Maxon továbbra is kedvenc, de itt Aspen-t is jobban megkedveltem, ebben a pár oldalban sokkal szerethetőbb oldaláról mutatkozott be. Szívesen olvastam volna még Americától is egy-két kimaradt jelenetet, ez sajnos elmaradt, de kárpótolt a részletes családfa, a zenék, és egyéb információk a végén. A 4 könyv gyönyörűen mutat együtt a polcon, köszönöm Neked @Csingike! :)

4 hozzászólás
anikho>!
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek

Huhúúú! Nagyon tetszett!

Maxon továbbra is a szívem csücske, végre beleláthattam a gondolatai közé. Az én hercegem. Szinte elrepült az ő fejezete, nem akartam elhinni, hogy nincs több. Kellemesen visszaidézte a Párválasztó elejét, ahogy America-val civakodtak és amikor a lány kedvében járt. Nagyon sajnáltam, hogy a csókot nem olvashattam el az ő szemszögéből.

Aspent illetően megdöbbentem, ugyanis azt hittem, hogy csak Maxon az én kiválasztottam, de mekkorát tévedtem! Az ő fejezete olvasása közben szinte meg is feledkeztem a hercegről, a jóképű palotaőr teljesen átvette az uralmat. Kellett is ez a kis szösszenet, hogy jobban megismerjem és megértsem őt. Minden klappol vele kapcsolatban, nagyon szerethető karakter.

Kevesebb lenne az életem, ha ezt a sorozatot és ezt a kiegészítést nem olvastam volna el. Remek történet remek befejezéssel. Kötelezőolvasásra ajánlom. :)
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/09/az-igazi-es-nov…


Népszerű idézetek

Szelén>!

– Van-e bármi esély arra, hogy bármiféle… bármiféle érzelmet tápláljon irántam?
(…)
– Felség, ön nagyon kedves. – Igen. – És vonzó. – Igen! – És tapintatos. – IGEN!

77. oldal - 6. fejezet - A herceg

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Vivi_>!

(…) az is egyfajta erőre vall ám, ha valaki képes elfogadni a segítséget.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy
Vivi_>!

– Olyan hülyének érzem magam.
– Nem vagy hülye – tiltakoztam.
– Dehogynem.
Muszáj volt felderítenem.
– Mer, szerinted én okos vagyok?
– Hát persze – vágta rá könnyeden.
– Ez így is van. Túl okos vagyok ahhoz, hogy valami butuska lányba szeressek bele. Úgyhogy hagyd is abba ezt az egészet.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Aspen Leger
6 hozzászólás
khverd>!

– Jól érzi magát, uram? – kérdezte, miközben tovább dolgozott rajtam a kendővel.
– Mindössze az keserít el, hogy itt ez a rengeteg rúzs, és nincs köztük egy sem, ami igazán az én árnyalatom lenne.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave
Szelén>!

– Már nem illeti meg a „lady” cím – jegyeztem meg, mert biztosra vettem, hogy lefokozzák a legalsó kasztba.
Lucy elgondolkodott.
– Az a lány, aki az életét kockáztatja a szereleméért, megérdemli, hogy így szólítsák.

110. oldal - 1. fejezet - A palotaőr

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger
Szelén>!

De ha America nem akar engem, és nem akarja az otthoni fiatalembert sem, akkor mi az ördögöt akar?

79. oldal - 6. fejezet - A herceg

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave
JKrisz>!

Egy idő után mindenkit utolér az igazság, azt is, aki helyesen, azt is, aki helytelenül cselekszik.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger
Szelén>!

Megpróbáltam a jót keresni. Bennem America volt az egyetlen jó dolog.

207. oldal - 11. fejezet - A palotaőr

Vivi_>!

Az emberek egyszerűen olyanok, amilyenek.

34. oldal, A herceg


A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne félts
Lauren Oliver: Káosz
Victoria Aveyard: A háború vihara
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve
A másik oldal
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Cathy Arrow: Fogság