The ​Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2. (A Párválasztó 0,4 & 2,6) 444 csillagozás

A királyné / A kedvenc
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Mielőtt America Singer története elkezdődött volna, egy másik lány érkezett a palotába, hogy egy másik herceg kezéért versenyezzen: Maxon herceg édesanyja, Amberly. Olvasd el, hogyan találkoztak és szerettek egymásba Maxon szülei, és hogyan lett egy hétköznapi lányból királyné!

Míg America Singer Aspen és Maxon herceg között habozott, barátnője Marlee pontosan tudta, mit akar – és megfizette az árát. Annak a végzetes Halloween éjaszakának a története, amely megváltoztatta Marlee és Carter életét.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2016
240 oldal · ISBN: 9789634062561 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2016
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062417 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

559 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2023. május 31., 01:18 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · Lucy · Amberly Schreave · Carter Woodwork · Clarkson Schreave


Kedvencelte 35

Most olvassa 15

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 371

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Ezt nevezem! Remek szösszenetek, öröm volt olvasni őket.:)
A királyné történetében megismerkedhettem Amberly és Clarkson Párválasztójával. Clarkson viszont már itt sem volt szimpatikus, elég hideg-rideg karakter.. Viszont legalább fény derült valamelyest arra, hogy miért lett olyan, amilyen. Amberly remek szereplő, tetszett a szemszöge. Bár fel nem foghatom mit látott Clarksonban. Szívesen olvastam volna még ezt a novellát.
A kedvencben pedig az egyik kedvenc párosomé lett a főszerep. Marlee és Carter.. Annyira belopták magukat a szívembe! Rengeteg mindenen átmentek, de a szerelmük mindent legyőzött, bármilyen sablonos szöveg is ez. :D
Imádtam Kiera Cass figyelmességét, ugyanis a végén Celeste szemszögébe is betekinthettem, sőt még 3 másik lányról is kiderült, hogy mit kezdett magával a Párválasztó után.

vikcs>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Annyira jó volt visszatérni egy kicsit a Párválasztó világába.. most döbbentem rá, hogy mennyire imádtam a sorozatot, hogy mennyire kedvenc lett! Ezt a kis könyvecskét is imádtam:)

A királyné: Már az előző kötetekből tudjuk, hogy Amberly királyné mennyire kedves és jóságos. Ez fiatalabb korában sem volt másképp. Érdekes volt, hogy Clarkson király mennyire figyelmes volt, még akkor is, ha csak a saját módján fejezte ki az érzelmeit. Ettől függetlenül nem kedveltem meg igazán, nekem még mindig Maxon a befutó, de jó volt elolvasni a történetüket.:)

A kedvenc: Ki ne szeretné Marlee-t? És kit ne érdekelt volna a Carterrel való szerelmük története? Nagyon cuki volt, hogyan ismerkedtek meg, fájdalmas volt átélni a szenvedésük, és megkönnyebbülés volt olvasni, hogyan oldották meg a későbbi életüket. Nagyon édesek, Americáék után ők a kedvenc párosom:)

Az Aspen és Mary kapcsolatának története már annyira nem érdekelt, de szerintem mindketten megérdemelték a boldogságot, ahogy egymást is. :)
Celestéből is kaptunk egy kicsit, akiről kiderült, hogy tényleg nem olyan volt igazából, mint ahogy a többiekkel viselkedett. Az első két kötetben tényleg nem szerettem, de amikor elkezdett Merrel barátkozni, akkor már eléggé a szívemhez nőtt, szóval róla is jó volt olvasni.:)

Az utolsó kis történet pedig Americáról és Maxonról a házasságuk után…awww<3 Imádom őket.:)) Annyira cukik, édesek, imádnivalóak… :) Ilyen az igazi szerelem.:)

Deziréé>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Jó volt újra kicsit visszacsöppenni a Párválasztó történeteibe. A királyné és Marlee története nekem rövid lett, még szívesen olvastam volna róluk, főleg a királynéról.
Aspen pedig, hajaj, örök kedvenc marad. Most újra kedvem támadt folytatni a Párválasztó sorozatot.

DarknessAngel>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Ó, ez még az első Párválasztó történetektől is jobb! ^^ Amikor megtudtam, hogy nemcsak a királyné és Marlee, hanem még Celeste, Lucy, America, és még 3 kiválasztott is kap egy rövidke történetet, nagyon feldobódtam. Ki gondolta volna, hogy Amberly ilyen kis édes volt, és hogy akkor még Clarkson is elég tűrhetően viselkedett.
Sose szerettem Clarkson királyt, de itt legalább láthattuk, hogy ő is milyen körülmények között nőtt fel, és hogy mi vezetett a későbbi életéhez. Ezzel most nem mentegetem, mert attól, hogy a szülei kegyetlenek, neki még nem kellett volna annak lennie.

Marlee történetére már régóta fájt a fogam. Ő és Carter annyira édesek voltak, imádtam, hogy végre megtudtuk, hogy is ismerkedtek meg, és mi zajlott a korbácsolás előtt, majd után. Az ő szerelmük is aztán mindent kibír. :)

Lucy és Aspen is a kedvenceim közé tartoznak, így a lány szemszögéből is érdekes volt egy kicsit olvasni.
Viszont a TOP Kedvenc mi más lenne, ha nem az extra epilógus America szemszögéből, hogy mi is történt Az igazi után. Maxon továbbra is nagy szerelmem, róla olvasnék még vagy 100 ilyen novellát is. Iszonyat aranyos volt a kertes jelent, tényleg kár, hogy nem lett hosszabb.

2 hozzászólás
Mocori_>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

2020-ban olvastam a Párválasztó történetet. Emlékszem, szerettem. Ez a rész egy-egy szereplőről mutat be pluszt.Jó volt kicsit mélyebben megismerni a királyné történetét Clarksonnal. És Marlee, aki a szerelemért mindent feladott. Többet megtudhattunk most róluk. Mivel rég olvastam az előző részeket, sok mindenre nem emlékeztem olyan élesen, de jó volt visszaemlékezni rájuk. ☺

Orsi999>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Amberly és Clarkson történetére voltam a leginkább kíváncsi, de annyira nem tetszett, néhol unalmasnak találtam. Egy felgyorsított párválasztót irt le az írónő. Az egész történet során nem derült ki, hogy Amberly végül miért is szerettet bele Clarksonba.
Marlee és Carter történetét imádtam. Jó volt egy kicsit arról olvasni, hogy mi történt velük miután megbüntettek őket. Maxontól pedig kedves dolog volt, hogy ennyit segített nekik.
Celeste története annyira nem kötött le. spoiler
Maxon és America részét szintén imádtam. Így most már kerek egész lett az ő történetük.
A régi szereplők története pedig nem lett valami érdekes.
Szerintem az előző Párválasztó történetek könyv sokkal érdekesebb lett.

deen>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Jó volt visszatérni az eredeti párválasztóhoz. Amberly királyné története kifejezetten tetszett, akár külön könyv is lehetett volna. Jó volt látni, hogy az ő személyisége semmit sem változott az évek során, sőt fiatal korában is nagyon elhivatott volt, nem csodálom, hogy Clarkson őt választotta. Marlee története szintén egy jó kiegészítője volt a sorozatnak, hiszen az ő megismerkedése Carterrel, illetve az, hogy Maxon hogyan rejtette el őket és mentette meg őket a száműzetéstől, hogyan emelte őket vissza a megérdemelt helyükre Clarkson halála után eddig rejtély volt. Celeste-ről eddig is tudni véltem, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyennek mutatta magát és valóban a látszat néha csal, az ő szíve sincs kőből. Aspen és Lucy csatája annyira nem lett a kedvencem, a szobalány, aki America első szerelmébe szeretett bele, majd végül a felesége lett, bár a Párválasztó további részeiből kiderült, hogy az ő házasságuk nem volt éppen eszményi. És végül az extra epilógus: cuki rózsaszín volt, és imádtam, nem is lehetett volna aranyosabb.

Doreen>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Tökéletes kiegészítés! *-*
Nagyon aranyosak voltak benne a történetek, ahogyan egymásra találtak a szerelmesek és utána a mindent elsöprő érzés, hogy barmit megtennének a másikért.
A kedvenc részem az volt, amikor a király szerelmet vallott Amberly-nek és elmondta, hogy miért őt választotta. Így Clarksont is jobban megismerhettük, hogy miért ilyen a személyisége.
Marlee és Carter története nagyon édes. A kis bujdosások, a lopott éjszakák és hogy kitartanak a másik mellett.

GytAnett>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Hohóó, hogy ez mennyivel jobb volt, mint a másik Párválasztó történetek! Soha nem gondoltam volna, hogy pl. a királyné története érdekelne, de most kiderült, hogy igenis érdekel. :D
Lényegében egy szuszra kiolvastam a könyvet. Volt, amit egy kicsit jobban untam, de határozottan tetszett. :)
A királyné: Amberly fiatal lányként is nagyon szimpatikus személyiség volt. Igazából soha nem gondolkodtam azon, hogy az Párválasztójuk Clarkson királlyal hogyan nézett ki, de tetszett, hogy ebből is kaptunk egy adagot. :) Nem mondom, hogy megértem Amberlyt, mert Clarkson nekem már itt sem volt szimpatikus, de valahol azért értem. Egyszerűen ilyen személyiség. Tényleg a nyugalom egy hurrikán közepén. :) Egy-kettő fordulat volt, de ezek is mind kiszámíthatóak voltak a többi kötet ismeretében, ennek ellenére szórakoztató volt. :)
A kedvenc: Mindig is nagyon érdekelt Marlee története. Szerencsért az alap trilógia által elég sok mindent megtudtunk, de érdekelt volna bővebben. Most megkaptam. :) Marlee-t mindig is kedveltem, de továbbra is egy kedvenc karakter marad. :) Carterről nem rémlik, hogy sok dolgot tudtunk volna meg korábban, de most már tökéletesen megértem, hogy miért is szeretett bele Marlee. Annyira aranyosak együtt, és végül csak révbe értek. :)
Celeste fejezetei: Hááát… A 3 fejezet alatt tökéletesen érzékelhető Celesete-en a változás, ami a trilógia 3. kötetében már tapasztalható volt. Megbizonyosodtam róla, hogy tényleg nem szerettem ezt a lányt, amíg egy kis értelem nem kezdett el csepegni benne. :D Annyira nem hatottak meg igazából a fejezetei… spoiler
A szobalány: Lucy fejezete sem érintett meg. Soha nem bírta hová tenni az ő karakterét. Túl visszahúzódó, túl problémás. Túl semmilyen. Nem váltott ki belőlem reakciókat.
Extra epilógus: Jajj… Még mindig nagyon szeretem Maxon és America párosát. Csöpögős romantika, de ez most jól esett. Erről ennyit tudok mondani. ^^
Összességében tetszett. Sokkal jobb kiegészítést adott a trilógiához, mint a Párválasztó történetek 1., szerintem. Annak ellenére mondom ezt, hogy Maxon és Aspen története sokkal jobban érdekelt.

Szilvi00 P>!
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.

Kizárólag a fiatal Amberly-t vagyok hajlandó értékelni az első történetben, meglepően jó volt belepillantani az Ő Párválasztó versenyébe. Clarkson-t viszont ugyanúgy rühelltem! Nem érdekel, hány lányt mentett ki a füstből, vagy milyen nehéz lehetett az élete marakodó szülei mellett. Amit felnőttként művelt, sosem felejtem el, sosem bocsátom meg!!!
Marlee története ismét elszomorított, ugyanakkor boldoggá is tett. Carter-rel annyira édesek voltam, csak imádni lehetett őket.
Végül megkaptam a várva várt Lucy-Aspen érzelmes pillanatokat is, újabb piros pont.
Mindent megkoronázott az extra epilógus, amire nem számítottam. Egyszerűen elolvadok Maxon herceg szerelmes szavaitól!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

nagara>!

Szeresd magadat egy ideig, egészen addig, míg úgy nem érzed, hogy már nem bírod ki, ha nem szerethetsz valaki mást is.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave · önbecsülés · szeretet
3 hozzászólás
Deziréé>!

– Jobb emberré tettél. Miattad jobb akarok lenni. Veled akarok jobb lenni.

vikcs>!

– Csak azon tűnődtem … – fogott hozzá, és mivel átfordultam, már az arcomba súgta a szavakat –, hogy mivel ez mégiscsak a szülinapom, nem úszhatnánk meg ez egyszer a felkelést? Ami helyett az egész napot ágyban tölthetnénk…
Elmosolyodtam, és sikerült valahogy kinyitnom a szemem.
– És ki fogja az országot irányítani?
– Senki. Hagyjuk, hadd hulljon darabokra. Csak az én Americámat a karomban tarthassam.

213-214. oldal (AZ IGAZI UTÁN...)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Cheril>!

– Mi az ördögöt műveltél?
Láttam a szemén, hogy fontolóra veszi, mielőtt válaszolna.
– Pedig jó ötletnek tűnt. – Mindössze ennyit mondott.
Oldalra billentettem a fejem.
– De America, neked főként szörnyű ötleteid vannak – jelentettem ki uralkodva magamon, nehogy felnevessek. – Csodálatosak a szándékaid, de az ötleteidről inkább ne is beszéljünk.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Marlee Tames
Edit_Szabó_4>!

-Állandóan azt képzelem, hogy már kezdem felfogni, mit is jelent szerelmesnek lenni, aztán hallom magukat, ahogy minden erejükkel egymást kímélnék, és eltűnődöm, hogy vajon értek-e bármit is az egészből.
[…]
-Pontosan érti. Ebben biztos vagyok. -Rá emeltem a tekintetem. – Ő azonban… ő olyan lány, akinek talán még szüksége van egy kis időre.

119. oldal (A Kedvenc, Marlee és Maxon)

Kapcsolódó szócikkek: Marlee Tames · Maxon Schreave
a_bookworm_named_honey>!

Különös dolog ráébredni arra, mennyit jelentünk olyan embereknek, akikről ezt fel sem tételeztük volna. Vagy arra, hogy a saját lassú szétesésünk valami hasonlót idézhet elő másokban, még ha jóval csekélyebb mértékben is.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amberly Schreave
mrsp>!

Az igazi szerelem felforgatja az ember életét.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marlee Tames
cukorborsoooooo>!

– Aggódik, hogy nem lehet gyereke? Na és akkor? Ha meghal, akkor még ennél is kevesebb lesz rá az esélye.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amberly Schreave · Clarkson Schreave

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
Veronica Roth: Négyes
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
Riley Baker: A boldogító nem!
Zsilvölgyi Fanni: Egy váratlan éjszaka
Vörös Viktória: Más az igazi
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Cathy Arrow: A szerelem ára
Anna Stargood: Napraforgók vagyunk: Jennifer
Anna Stargood: Halley's Comet