The ​Selection – A Párválasztó (A Párválasztó 1.) 3451 csillagozás

Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Harmincöt ​lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2022
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896188 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896188 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
286 oldal · ISBN: 9789636897659 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

557 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2023. május 31., 01:18 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · May Singer · Lucy · Amberly Schreave · Gavril Fadaye · Anne · Gerad Singer · Kriss Ambers · Mary · Shalom Singer · Clarkson Schreave · Magda Singer · Silvia · Anna Farmer · Bariel Pratt · Mini Lee

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 957

Most olvassa 150

Várólistára tette 705

Kívánságlistára tette 971

Kölcsönkérné 33


Kiemelt értékelések

Qedrák P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

"Kedves lányok! Dalos Hungária vagyok, és bekerültem az egyik kereskedelmi televízió párkeresős műsorába. Különös hely ez. A verseny tétje, hogy kit fog majd választani Örs élete párjául a rendelkezésére álló néhány hét alatt. Örs apja gazdag ember, majdnem minden hónapban nyert egy nyolc nullás közbeszerzést, és Örs is tagja féltucat cég felügyelőbizottságának. Rátermettségéhez nem férhet kétség, hiszen egész nap öltönyben jár és gondterhelt arccal nyomkodja a telefonját. Ki ne szeretne olyan férfi mellett élni, aki még a tornacipőjét is gondosan választja ki a slankított öltönyéhez?
Mi is különlegesek vagyunk, hiszen Örs különböző katalógusokból válogatott össze bennünket. Én például a Sírva Vigadó Languszták nevű metálzenekar énekesnője vagyok, és azért esett rám a választás, mert a Reorganizátor nevű megosztó hírű vendéglátóipari egység alagsorának műsoros füzete becsúszott a katalógusok közé. Örs pedig a saját bevallása szerint szereti a feketére festett szemhéjakat. Eleinte ódzkodtam attól, hogy részt vegyek egy ilyen sekélyes rendezvényen, ahelyett, hogy a pincehelyiségek ablakát repeszteném meg a hangommal, de végül meggyőztek. Anyám kezébe nyomták a frissen vásárolt egyetemi diplomámat, egy békásmegyeri panellakás tulajdonjogát igazoló paksamétát, valamint az Örs saját kertjében termesztett, frissen desztillált biopálinkát, amely garantálta a vidám perceket. Mivel én 17,5 évesen még nem rendelkeztem a visszautasításhoz elegendő elszántsággal és akarattal, ezért a dolgok nem is történhettek másképpen.
Közöltem is a fiúmmal, Attilával, hogy milyen nyomós érveim vannak. Ő is bátorított, hogy menjek, hiszen a valóságnál nincsen jobb trip. Attila egyébként a világ második legjobb dobosa és ő sodorja a legzamatosabb füves cigit is. Rendszeresen teker nekem ingyen néhány szálat, én pedig lelkesen csókolom őt össze meg vissza. Ő szeretett volna ennél kicsit többet is, de közöltem vele, hogy előbb híres metálénekesnő leszek, és csak utána szexelhetünk. Ennek hallatán eléggé lekonyult a szája széle. De hát én konzervatív leányzó vagyok, a dolgoknak legyen meg a sorrendje.
A szállásunk Örs családjának számos háza egyikében van, némelyikben több a szoba, mint egy egész panelben. De a verseny során meglátogattuk a svájci intézetet, ahol majd az Örstől született gyermekeink fognak nevelődni, valamint az Adria partján álló nyaralót és az ibizai húsz helyiséges apróbb bérleményt. Mindez nagyszerű, mint egy mesében. Néha azonban zavarnak a buta szabályok. Örsék házvezetőnője például többször felszólított, hogy ne vegyek fel szöges bakancsot a külön számunkra varratott selyemruhák alá. Ezt az álláspontját sajnos Örs szülei is osztották, miután történt egy sajnálatos baleset. Miután a lelkem igen zavarodott volt Attila valamint a kedvenc metálzenéimet tartalmazó lejátszóm távolmaradása okán, ezért meglovasítottam két üveget a pincében található biopálinkák közül, és lelkesen betermeltem. A biopálinka pedig kitermelt engem. Hogy ne az iraki háborúból feketén kimentett perzsaszőnyeget rókázzam össze, kisiettem a kertbe, amit Örs észrevett, és próbált segíteni. Én azonban félreértettem a szándékait, és a bakancsom orrhegyét a mogyorói közé lendületesen elhelyeztem. Azt hittem itt a vége, és bukom a békásmegyeri panellakást, de másnap Örs megnyugtatott, hogy semmi gond. Vett nekem két új pár bakancsot, és elmesélte, hogy látott már ilyesmit az előfizetéses pornócsatornán a darkweben, ahol gazdag emberek fizetnek a szolgáltatásért, és mivel ő nem akar tőlük lemaradni, ezért ezt a mutatványt bármikor megismételhetem, ha kettesben vagyunk és úgy tartja kedvem. Lássuk be, ez igazán rendes dolog tőle. Ha kettesben vagyunk, néha még Hunginak is becéz.
Olykor izgalmak is érnek bennünket. Ilyenkor fellármáz minket a személyzet, és gyorsan lemenekít bennünket a vonatkozó ház pincéjébe, hogy ott várakozzunk. Örs azt mondta, hogy egyenruhás emberek szállják meg a házat, és mindenféle hatóság nevében nyomtatványokat akarnak kitöltetni velük, valamint fiatalkorúakat kerestek minden ajtó mögött, de eddig megoldották. Egy alkalommal láttam, hogy Örs apja egy nagy táskát ad át egy napszemüveges, egyenruhás férfinak. Mindketten mosolyogtak és boldognak tűntek. Én is annak éreztem magam.
Harmincan kezdtük a versenyt. Örsnek nem tetszett hat lány, őket hazaküldte panellakás nélkül. Ketten jobb munkát találtak egy olaszországi szórakozóhelyen, és inkább elmentek oda. Négyen rossz helyre bújtak, őket az adóhatóság vitte el, kivizsgálásra. Az egyik lányt azért küldte haza, mert a borvacsorán képes volt egy korsó sört kérni, Örs pedig ki nem állhatja a kulturálatlanságot. Én is majdnem megjártam, amikor csülkös pacalt kértem Örs kedvenc vegán streetfood büféjében. Egy valaki pedig akkor ment haza, amikor az „I will always love you”-t adtam elő hörgősmetál-formátumban. Örs mindenesetre azt mondta a produkció után, hogy rendkívül egyedi vagyok.
Attila közben beállt Örs családjához intézőnek. Azt mondta, hogy a dobolótudása tette alkalmassá erre a munkára, és csak azért jött, hogy a közelemben legyen. Ez nagyon szép tőle, gyakran gondolok rá. Néha meg Örsre. Néha pedig egyszerre mindkettejükre. Azt hiszem, az lenne a legjobb.
A verseny végére talán ez is kiderül."

27 hozzászólás
MissFortune>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Ez egyszerűen csodálatos! Nagyon belopta magát a szívembe, egyértelműen kedvenc lett.
Eleinte kicsit Éhezők viadala feelingem volt, de ezen elég hamar sikerült túltenni magam. A világ, amiben játszódik, nagyon érdekes számomra, szeretem az ilyen disztópiákat, amikben az emberek kasztokra vannak osztva – mint tudjuk ebből soha semmi jó nem sül ki.
America különc személyiségét imádtam, azt pedig még jobban, hogy ő önmaga akart maradni mindvégig. Bár néha sikítani tudtam volna, annyira forrófejűnek tartottam, de ennek ellenére tényleg megkedveltem.
Maxont nagyon megszerettem. Igazán kedves, figyelmes. Nem mindig borult ki America butaságain. Álomférfi.. xD
Aspen remélem hamar eltűnik a sztoriból, őt nagyon nem csípem.
A borítója pedig egyszerűen csodás. Annyira jó ránézni az olvasmánylistámban, hogy végre ott van. Bizony, ott lesz a többi rész is, annyira imádtam.

2 hozzászólás
Linszyy P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Úristen, úristen, úristen Maxon, hát te is létezel?? Pedig azt hittem, fullon van a szuper pasi listám, de most megint bővült. :D Na, nyugodjunk le, mert @Edmond hibájából megint fangirl módba váltottam. :P

Természetesen 25 évesen jutottam el a Párválasztóig, de bármikor képes vagyok őrült rajongóvá válni. Most is ez történt. Faltam az oldalakat, annyira örültem ennek a kis kikapcsolós történetnek. Rögtön mondom is, miért. Sokszor nem élem már az ilyen könyveket, mert sablonosak, a karakterek rettenet kiszámíthatóak, a történetvezetésről ne is beszéljünk. Itt is így kezdődnek a dolgok: America persze nem akarja a herceget, se a Párválasztót. A szíve már foglalt, de kisorsolják, hát mennie kell. Nem ismerős? Katness és Gale története is nagyon hasonlóan kezdődik, és itt is van ám egy Peeta. :D Persze, hogy megint ennek az oldalnak szurkoltam.

A Párválasztó az Éhezők viadala és a Nagy Ő keveréke, mindkettőt nagyon szerettem. Mostanában a TV-ben minden párválasztós, szerelmet keresgélő műsor halál ciki, egyetlen emberről sem hiszem el, hogy valóban azt érzi, amit mond. Itt is kamerák kísérik a résztvevő 35 lányt, és nagyon féltem, hogy csak színésznőket látok majd, meg egy herceget, aki nem is akar majd ismerkedni. De nagyon megkönnyebbültem, mert kevés volt a műsorokból, feladatokból, és hamar a kamerákon kívüli meghitt beszélgetéseké lett a főszerep.

America karaktere hiteles volt nekem amiatt, hogy nem árult zsákbamacskát, és nem tette túl magát azonnal Aspenen. Emiatt húzta is az idegeimet az írónő rendesen, de végre-végre nem az van, hogy az egyik fiú tesz egyetlen kiábrándító lépést és el is dőlt, kinek szurkolunk és ki lesz a befutó. Maxon remek volt, nagyon szerethető, de mégsem az, amit egy hercegtől várunk, és teljesen emberi, hibákkal, mindennel. És ott volt a politikai rész, ami bár nem volt kidolgozott, de sejtet még problémákat, és nekem ez is tetszett.

Szóval imádtam ezt az egészet, nagyon félek, hogy a folytatás merre fogja terelni a szálakat, de az biztos, hogy a második mellé bekészítem a harmadik részt is, mert addig nem lesz megállás, az tuti :D
https://youtu.be/FFKd3ETwW2g

4 hozzászólás
ncsn87>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Istenem, ez iszonyatosan tetszett!!! Imádtam minden sorát! <3 Ezer csillagot is adnék rá, ha lehetne! Újabb kedvencet avattam! :D Nem is értem, miért húztam ilyen sokáig, hogy elolvassam… Engem teljesen magába rántott a történet hangulata, egyszerűen nem bírtam letenni a könyvet!
És olyan csodaszép a borítója is. *.* Szerintem idén ez az egyik legszebb, amit olvashattam. Köszönet a kiadónak, hogy megtartotta az eredetit.
Már régen kötött le ennyire egy könyv. Izgultam végig Americáért. :)
Most csöppentembe nemrég a disztópia világába és ez egy kicsit más típusú, mint amit megszoktam, de emiatt mégjobban tetszett.
És azok a gyönyörű ruhák… Disztópia lévén, nekem is eszembe jutott, hogy milyen jó lenne egy olyan jövő, ahol megint ilyen szép, fényűző ruhákat kéne hordanunk. Tetszik a gondolat! :)
A társadalom felépítése, a kasztok az elején meglepetek és szörnyűnek tartottam, de aztán rájöttem, hogy sajnos el tudom képzelni, hogy egyszer ilyen helyzet álljon elő…
Aztán megismertük Americát, aki egy csupaszív, kedves, őszinte, okos, humoros, érzelmes, tüzes és önzetlen nő, testvér, gyerek, aki minent megtenne a családjáért. Nekem nagyon a szívemhez nőt. :) <3
Utána jött Aspen, America titkos szerelme. Hát, vele bajban vagyok, mert az elején megkedveltem, de aztán, ami tett a lánnyal… Persze, már jobban értem az indokokat, de 2 év szerelmét egy apróság miatt eldobni, amely probléma addig is fenn állt… Szóval úgy érzem, hogy hiába egy kedves, jószívű, helyes és dolgos srác, de nem ő a favoritom.
Hanem ugyebár Maxon!!! Jaaaj, imádom a pasit, vagyis a herceget… <3 :D A félénksége, ami jó humorral párosul is párosul olyan cukiiii… Ahhh… Imádom!!!! <3 Közben a Párválasztó mellett a palota ügyeit is intézi és a lázadókkal is foglalkozik… Nagyon nehéz dolga van, és közben mégis mindenivel kedves tud lenni, erős jellem, kiáll az igazáért bár a társadalom, a király, ezt nehezen hagyja neki, de nem adja fel, önzelten, dolgos, érdeklődő, nincsenek előítéletei, humoros, nyílt szívű, okos, őszinte, jóképű és mindeközben mégsem nyálas, hanem talpig férfi… Ahhh… *.* Egyszóval minden, ami nekem egy pasiban tetszik és persze ilyennek kell lennie szerintem egy leendő királynak!!!! :D Na jó, azt hiszem most le is állítom magamat, mert tudnék még itt ömlengeni róla… :D
Szóval a Párválasztó megkavart mindent, még America érzéseit is és most nem tudja, mit tegyen, de abban legalább biztos, hogy most végre azt kezdi el nézni, ami neki jó, nem azt, ami másoknak és a szíve szerint fog választani. Ezért nagyon tisztelem! Remélem jó döntést hoz majd, én nagy drukkolok neki! :)

spoiler

Szóval aki még nem olvasta, annak azt üzenem, most azonnal kezdje el, mert nagyon fantasztikus könyv. :)
Alig várom, hogy végre megjelenjen a 2. része, ami már nincs is olyan messze szerencsére!
Azt hiszem szerelmes vagyok Maxonba… :D

21 hozzászólás
vikcs>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Mert tapasztalataim szerint az igazi szerelem felforgatja az életedet.

Jajjj istenkém! MIÉRT nem olvastam én ezt eddig?? Hogy hagyhattam, hogy eddig az olvasását ennek a csodának? Miért? Nos, nyilván, mert idióta vagyok, azért.:D
Már az első néhány fejezet után tudtam, hogy számomra ez 5 csillagos könyv lesz. Olyan, mintha nekem írták volna. Egyszerűen imádtam minden sorát.
Az elején odáig voltam America és Aspen szerelméért, annyira valósághű, annyira igazi volt az egész. Örültem, hogy America mégis bekerült a Kiválasztottak közé, megérdemelte, és annak is örülök, hogy jóba lett a herceggel.
Nagyon tetszett az egész történet. Az idővel kicsit bajban voltam, eleinte nem tudtam, hogy most melyik korban járunk..a középkorban, vagy a jövőben, de utána szerencsére kaptunk egy-két infót, de kíváncsi lettem volna a részletes történetre, hogy hogyan alakult ki ez a világ. Néha kicsit A beavatott és Az éhezők viadala feelingem volt, de szerencsére jól ki volt dolgozva a történet, hogy az olvasó ne érezze azt, hogy hasonló ezekhez a történetekhez.
Tetszett, hogy mindenből megtudtunk egy kicsit..a többi lány életéről, a királyi család életéről, a történelemről, a kasztokról, a szerelemről.
America helyében nagyon rosszul érezném magam, őszintén megmondom, nem tudnék választani a két kis csodabogár között, mindkettőben van valami, amiért szeretem őket.:)

Mindenkinek csak ajánlani tudom, ne hagyjátok ki!! Kell egy saját példány:D

6 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Ami elsőre megfogott a borító.
Valami elképesztően gyönyörűre sikerült.
A másik ami pozitív volt, hogy egy barátom ajánlotta, és most hálásan gondolok rá.
Nagyon tetszett.
Egy nagyon jó kezdet egy ígéretes sorozathoz.
Köszönöm, hogy olvashattam.

gabiica P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Nagyon tetszett az alaptörténet és a kivitelezéssel sem voltak gondjaim. Meglepően tetszett a történetszál, amely egy jövőbeni „valóságshowt” mutat be. Nem is értem, hogy miért halogattam eddig, hiszen kifejezetten tetszik. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább a történet, mi lesz a végkimenetel.
Tetszik America jelleme, ahogy őrlődik spoiler.
Nem egyszerű az egész szituáció, de nagyon örültem neki, hogy America spoiler

brena>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Jaj nagyon tetszett! Egy kis Cinder, egy kis Calderon egy kis Éjféli bál,egy kis Éhezők viadala nagyon jól összegyúrva!A legszörnyűbb mondat amit olvastam: Vége az első résznek….
Várom a második részt nagyon!

8 hozzászólás
Milli88 P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

„– Szóval őt választod, és nem engem? – kérdezte elkeseredetten.
– Nem választom sem őt, sem téged. Magamat választom.”

    Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad ez a történtet, és ennyire tetszeni fog. Új kedvencet avattam. :)
Kicsit számomra olyan volt, mint Hamupipőke története. America, az Ötös lány elmegy a „bálba” (jelen esetben jelentkezik a Párválasztóra) és szerencsét próbál, hogy illik-e a lábára az üvegcipellő (jelen esetben bele tud-e szeretni Maxon hercegbe) ?
    Élmény volt figyelemmel kísérni America érzelmeit. Igazi hullámvasút.

    Beszippantott a történet. Reggel felvettem a könyvet, és arra lettem figylemes, hogy sötétedik, az oldalak pedig elfogytak.

Tűkön ülve várom, hogy milyen fordulatokat tartogat az Elit. :)

2 hozzászólás
nibooklett P>!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó

Hűha!!
Féltem elkezdeni ezt a sorozatot, hiszen akkora hype volt mindig is körülötte. De most, hogy elolvastam a könyv utolsó oldalát teljesen megértem! Az elején féltem, hogy nem fog tetszeni a történet, hiszen a TV-ben sem szeretem nagyon ezeket “ a nagy Ő” féle tévésorozatokat. De(!) ez teljesen más volt. Elvarázsolt az elejétől a végéig. Új kedvencet avattam. Egy csodás kötettel zártam a januárt. És alig várom, hogy a következő részek a kezembe kerüljenek. ♥


Népszerű idézetek

Szelén>!

– Nagyon sajnálom, America. Én nem… – Valami átfutott az arcán. – Ez az a pillanat, amikor meg kell paskolnom a válladat?
Tétovázása miatt elmosolyodtam. – Igen. Most csodás lenne.
Éppoly kétkedőnek tűnt, mint korábban, de ahelyett, hogy megveregette volna a vállamat, előrehajolt és átölelt.
– Így csak anyámat szoktam megölelni. Ezt jól csinálom? – tudakolta.
Felnevettem. – Szerintem egy ölelést nehéz elrontani.
Egy perc múlva újra megszólaltam. – De tudom, hogyan értetted. A családomon kívül én sem ölelek meg senkit.

217. oldal, 15. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Sheila_7 I>!

– Szerinted különleges képességnek számít az, hogy reggel sokáig tudok aludni? – faggattam apát habozva, mintha nem igazán tudnám eldönteni a választ.
– Igen, azt feltétlenül tüntesd fel. És arról se feledkezz meg, hogy öt percen belül képes vagy legyűrni egy komplett ebédet – felelte. […]
– Jaj, ti ketten! Miért nem írod be egyszerűen csak azt, hogy micsoda barbár vagy!

38-39. oldal, 3. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Magda Singer · Shalom Singer
LittleDhampir>!

– Ha nem akarod, hogy beléd szeressek, akkor igyekezz kevésbé szépnek lenni. Holnap reggel szólok is a szobalányaidnak, hogy ezentúl krumpliszsákokat öltögessenek össze neked ruhának.

275. oldal, 18. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Dyus33>!

     – Gondolja – folytatta rögtön Maxon –, hogy attól még szólíthatnám „kedvesemnek”?
     – Eszébe ne jusson – súgtam vissza.
     – Azért én nem adom fel. Nem az a fajta vagyok.

147. oldal, 11. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
anikho>!

– Vannak, akik alig várják, hogy rád vethessék magukat – jegyeztem meg, és fejemmel a szoba belseje felé intettem.
Fanyarul felkacagott. – Te azonban nem, így neked aztán semmi gondot nem okozott, hogy ágyékon rúgj.
– A combodba rúgtam!
– Ugyan már!

174. oldal, 13. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
könyvskorpió>!

Íme, a férfi, aki egy napon országunk vezetője lesz – a férfi, akinek a női könnyek láttán inába száll a bátorsága.

175. oldal, 13. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
k4g3>!

– America Singer. Igazán érdekes a neve. Van esetleg valami története annak, hogy miért ezt kapta? – kérdezte Gavril.
[…]
– Tulajdonképpen igen. Amikor anya velem volt terhes, sokat rugdalóztam. Azt mondogatta, hogy harcos leszek, ezért arról az országról nevezett el, amelyik annyit küzdött azért, hogy ne hulljon szét ez a Föld. Fura, de el kell mondjam, hogy igaza volt: amióta csak megszülettem, mindenért megharcoltam vele.
Gavril elnevette magát. – Pedig az elmondása alapján ő is eléggé tüzes teremtés benyomását kelti.
– Az is. A makacsságom jelentős részét tőle örököltem.
– Szóval makacs is. Esetleg forrófejű?
Láttam, hogy Maxon eltakarja a kezével a száját, és jót nevet mögötte.
– Néha igen.
– Ha már ilyen forrófejű, elképzelhető-e az, hogy ön kiabált a hercegünkkel?
Mélyről jövőt sóhajtottam. – Igen, én voltam az. És tudom, hogy anyám ebben a szempillantásban rohamot kapott.

268-269. oldal, 18. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Gavril Fadaye · Magda Singer · Maxon Schreave
Cheril>!

– Ugyan már, America! Csak észrevetted a szemét meg a hangját…
– Kivéve, amikor elneveti magát! […]
– Na jó, a nevetése tényleg vicces kicsit, de azért az is cuki.
– Na persze, már amennyiben élvezed az asztmaroham füledben felhangzó édes dallamát minden alkalommal, ahányszor csak elmondasz egy viccet.

224. oldal, 16. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Marlee Tames · Maxon Schreave
Nutellaღ__ >!

Az ember nem tehet arról, ha tökéletesnek született.

275. oldal, 18. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer
1 hozzászólás
AniTiger P>!

– Amikor a lányok sírnak, akkor sokszor nem is azt akarják, hogy rendbe hozzál valamit, inkább csak azt, hogy megvigasztald őket – tanácsoltam.
– Tényleg?
– Bizony.
– Ennyire nem lehet egyszerű a dolog.

175. oldal, 13. fejezet (GABO, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave

A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Ewing: A fekete kulcs
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Sáfrán Judit: Az írisz áldozata
Stephenie Meyer: A burok
Victoria Aveyard: A király ketrece
Leiner Laura: Higgy nekem
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Soman Chainani: Jótett helyébe
Tahereh Mafi: Ne félts
Veronica Roth: A beavatott