The ​Selection (The Selection 1.) 73 csillagozás

Kiera Cass: The Selection Kiera Cass: The Selection

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in the palace and compete for the heart of the gorgeous Prince Maxon.

But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn't want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.

Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she's made for herself- and realizes that the life she's always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, USA, 2012
336 oldal · ISBN: 9780062059932
>!
HarperCollins, London, 2012
328 oldal · ISBN: 9780007466696
>!
HarperCollins, London, 2012
ASIN: B007WZU5E2 · Felolvasta: Amy Rubinate

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

537 tag · 246 karc · Utolsó karc: 2019. január 28., 17:43 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Magda Singer


Kedvencelte 7

Most olvassa 12

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Orsi_olvas 
Kiera Cass: The Selection

Jajj, hogy én mennyire beleszerettem ebbe a könyvbe! És a borító! Imádom *.*
Na, de lássuk kicsit komolyabban! Kételkedtem kicsit mennyire fog ez nekem tetszeni ugyanis:
1. picit idősebb vagyok, mint a célközönség
2. nem bírom a szerelmi három/sokszögeket
3. nem igazán vagyok oda a romantikus történetekért
De azt kell mondjam minden ellenállásom eltűnt, ahogy elkezdtem olvasni és magába szippantott a világa. Igen, kicsit tényleg Éhezők viadala báliruhákkal és csillámporral meghintve, de engem megvett magának.
Felvételik után, egyetem kezdés előtt pont ilyen kis könnyed, csajos dologra volt szükségem, tánccal, ruhákkal, okos, de kissé önfejű főszereplőkkel.
Érdekes posztapokaliptikus világban játszódik a történet, ahol mindenki életét az határozza meg, hogy milyen kasztba született. Meg van szabva milyen munkákat vállalhatsz el, milyen életszínvonalon élhetsz, kibe szerethetsz bele. Kivéve ha abban a szerencsében van részed, hogy a királyi családban nevelkedtél vagy sikerült beházasodnod közéjük. Ez lenne minden lány álma, nem igaz? Nos America a pokolba kívánja az egész Párválasztót hercegestül, koronástul. Ő már eltervezte az életét, a valaki mással közös életét, mikor beválogatják a Párválasztóba. Nem sejti, hogy akár akarja, akár nem az élete gyökeresen megváltozik, új barátokra, új lehetőségekre lel és a boldogság talán ott vár rá, ahol nem is keresné.

>!
dsmiley 
Kiera Cass: The Selection

Ezt is hangoskönyvként hallgattam, színezés közben. Már olvastam a könyvet magyarul, és már akkor is imádtam, s ez nem is változott azóta. Nagyon tetszett, hogy eredeti a sztori (legalábbis én még nem olvastam ehhez hasonlót, de ha valaki igen, kérem, jelezze, szeretném én is elolvasni), nem egy elcsépelt történet, amiről már ezer meg kettő bőrt lenyúztak. Maxont imádtam, Americát is, Aspen így másodjára viszont nem volt olyan szimpi, bár lehet csak azért, mert már tudtam, mikor mit fog csinálni.
Ahhoz képest, hogy tavaly nyáron olvastam magyarul, szinte mindenre emlékeztem, talán egy-egy kisebb részletre nem, de ezt most bepótoltam.
Őszintén szólva nem nagyon szeretek angolul (vagy más idegen nyelven) olvasni, mert nagyon tud idegesíteni, ha egy-egy szót nem értek, de ez a hangoskönyvnél nem volt probléma.
És igen, a hangoskönyv függőséget okoz, mert utána nem akarsz majd a kezedbe venni egy rendes könyvet, hogy olvasd, mert akkor „csak” olvasol, s közben nem nagyon tudsz mást csinálni, míg hangoskönyv-hallgatás közben tudsz színezni is.
Egyébként tetszett Amy hangja, annyira jó volt hallgatni, bele tudta vinni az érzelmeket, s vissza tudta adni a könyv hangulatát.

>!
HarperCollins, London, 2012
ASIN: B007WZU5E2 · Felolvasta: Amy Rubinate
>!
Semilla
Kiera Cass: The Selection

Nem szokásom rövid véleményeket írni, de mivel már ez csak újraolvasás volt, ez az lesz :D Nem igazán tudnék többet hozzáfűzni a már eddigi véleményemhez magáról a könyvről vagy a sorozatról. Csak az erősödött meg bennem, hogy mindegy hányszor olvasom újra, angolul vagy magyarul még mindig fogok izgulni egyes részeknél, és mindig ugyan úgy fogom imádni ezt a könyvet, mint az első olvasás után. Már régebben olvastam magyarul. Azóta elég sokat felejtettem és jó volt feleleveníteni a könyv történéseit. Kicsit nehezen haladtam vele, de nem a könyv hibája. Kicsit elfoglalt is voltam, meg azért angolul nem haladtam olyan gyorsan, mint magyarul. Örülök, hogy belevágtam, mert jó élmény volt újraolvasni a történetet. A következő részekre is szerintem visszatérek majd angolul :D

>!
katka777
Kiera Cass: The Selection

Lenyűgöző történet egy jól felépített világban, érdekes ez a kasztrendszer… America-t megkedveltem, vele izgulok és drukkolok neki, hogy megtalálja a boldogságot, akárki mellett is képzeli azt. Aspen valahogy nem annyira szimpatikus, Maxon-t viszont egy csapásra megszerettem, így nem is kérdés, hová húz a szívem. :) A folytatásokban persze ez még változhat, majd kiderül, mindenesetre kíváncsi vagyok!

>!
Izolda +SP
Kiera Cass: The Selection

Ó, hát ez olvastatja magát és szórakoztató. Kicsit elszontyolodtam pár oldallal a vége előtt, amikor a Elite szót megláttam, akkor jöttem rá, hogy ez úgy trilógia, hogy nem derül ki, kit választ Maxon. Tudom, hülye vagyok, de nem olvastam a fülszövegeket.

Két és fél hét van még a Fél év különböző szerzőkkel c. kihívásból, szóval addig várhatok a folytatással. Jó lett volna inkább akkor elkezdeni… :D

8 hozzászólás
>!
abstractelf P
Kiera Cass: The Selection

Igazán nehéz eldönteni, pontosan, hány csillagot is érdemelne a történet – főleg úgy, hogy az első 50 oldal után a falat kapartam. Ezen túl kell jutni, mert egy idő után egész kellemes lesz a történet, többet szerepel kedvenc szereplőm, Maxon herceg, aki miatt +1 csillagot kapott a könyv.
Ami nem tetszett, az America Mary-Sue-s léte – mármint néha nagyon idegesített. Ezenkívül az írónő néha hajlamos volt csapongani, s úgy változtak dolgok, hogy nem is értettem mindig.
Viszont a hibái ellenére pozitívan csalódtam. Sokkal, de sokkal rosszabb történetet vártam, különösen a Goodreads-en véleményekből kiindulva.

>!
BZsofi +SP
Kiera Cass: The Selection

A könyvhöz való viszonyom a következőképpen alakult:
1. Ki az a Kiera Cass a Népszerű alkotók élmezőnyében? Jujj, milyen habos-babos ruhás borítók, [majd a fülszöveget elolvasva] öööö ez a Nagy Ő regényváltozata? Na, ezt biztos nem fogom elolvasni.
2. @hóvirág elkezdi olvasni a könyvet, aztán értékelést ír, és tetszik neki? :O Akkor esetleg én is elolvasom majd valamikor.
3. @worsi elkezdi olvasni a könyvet, és az egyik főszereplőt a sorozat végén Barney és Gilbert Blythe magasságába emeli. Ezt a könyvet el kell olvasnom.
Miután befejeztem az első részt, elmondhatom, hogy az előítéletem ellenére egy nagyon szórakoztató ifjúsági regényt kaptam. Jól beszippantott, kész kínszenvedés volt, hogy a befejezését húznom kellett, mert este vendégeink voltak, és bár próbáltam értelmesen társalogni, nagyon vártam, hogy elmenjenek, és befejezhessem. Ami viszont hiányzott nekem, az a társadalom pontosabb bemutatása. Szívesen olvastam volna többet magáról a kasztrendszerről, az ország történetéről.

5 hozzászólás
>!
Faythe P
Kiera Cass: The Selection

Könnyen olvasható, és másodszorra is szórakoztató volt :)

>!
worsi ASP
Kiera Cass: The Selection

Az esetek többségében kerülöm azokat a könyveket, amik éppen nagyon fölkapottak, meg a csapból is az folyik. Általában tiltom is itt a molyon, mert a harmadik lelkes visongó rajongói értékelés után elegem is lesz belőle.
    Ez a sorozat valamiért ezek ellenére érdekelt. Kíváncsi voltam, mennyire olyan, mint a Hunger Games, mi a fene ebben a disztópia, és mégis mi ez a nagy rajongás körülötte?
    Ez a kötet bevezetésnek jó volt ebbe a világba. A főhősnő szerethető, bár kissé ideális (ahogy a többi szereplő is). Egyedül azt nem értem, hogy az „I love you” és „I love you too” unásig való ismételgetése mitől számít szerelemnek, ha egyéb beszélgetés nem nagyon van a két ember között (vagy csak nem említette a főszereplőnk). (Nekem kifejezetten a komolyabb beszélgetések hiánya volt nagyon furcsa, tudom, hogy más volt.)
    Számomra letehetetlen volt, örülök, hogy kéznél van a második kötet. És szívesen megnézném filmen is, ha egyszer véletlenül lesz olyan.

4 hozzászólás
>!
bankicsniki
Kiera Cass: The Selection

Imádtam minden mondatát!:) Maxon szerelmem lett *.* Akarom a másodikat, MOST!!! :D


Népszerű idézetek

>!
Faythe P

Listen to me, kitten. Win or lose, you’ll always be a princess to me.

37. oldal

>!
Fay 

When it's just you and me, I'm not a Five and you're not a Six. We're just Aspen and America. And I don't want anything in the world but you.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Aspen Leger
>!
Treacle

Maybe Maxon was just a typical guy, and Celeste was a beautiful girl, and in the end that would be what won out. For all his talk about wanting a soul mate, maybe all he wanted was a bedmate.

Kapcsolódó szócikkek: Celeste Newsome · Maxon Schreave
>!
Cheril

I hope you find someone you can't live without.I really do. And I hope you never have to know what it's like to have to try and live without them.

>!
Semilla

I looked in the mirror. I still looked like me. It was the prettiest version of myself I’d seen so far,
but I knew that face.

>!
Semilla

It was like he knew how to treat a lady, he just didn’t know how to treat a date.

>!
Semilla

And while I’m trying to do all this work, you—the girls, I mean—are all I can think about. I’m excited and terrified by the lot of you!”


A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Throne of Glass
Holly Black: The Cruel Prince
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
Susan Ee: World After
Kresley Cole: Dead of Winter
Amy Ewing: The White Rose
Julie Kagawa: The Immortal Rules
Marissa Meyer: Fairest
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury