The ​Prince (The Selection 0,5) 39 csillagozás

Kiera Cass: The Prince

Before thirty-five girls were chosen to compete in the Selection…

Before Aspen broke America's heart…

There was another girl in Prince Maxon's life…

Don't miss this thrilling 64-page original novella set in the world of the New York Times bestselling novel The Selection. Also features a teaser to The Elite, Kiera Cass's hotly anticipated sequel to The Selection.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2013
56 oldal · ISBN: 9780062248169 · ASIN: B008O8I8KY

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

566 tag · 245 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Kiera Cass: The Prince

A párválasztó előzménye ez a novella Maxon szemszögéből. Kár, hogy a magyar kiadó nem varázsolta be a könyv végébe/elejébe, mert a regény America szerszögében íródott, és bizony nagyon örültem, hogy Maxon fejébe is beleláthatok pár fejezet erejéig. Ebből kiderül, hogy milyen érzések, gondolatok kavarognak benne a párválasztóval kapcsolatban, milyen hatással volt rá az a bizonyos éjszakai kertjelenet, milyen a kapcsolata a szüleivel. Maxon egy cukker ártatlan herceg:) Imádom:)

9 hozzászólás
Faythe P>!
Kiera Cass: The Prince

Jó kis novella volt!
Érdekes volt látni, hogy Maxon mégse annyira herceges, sokkal inkább hétköznapi, csak rá van kényszerítve, vagy belé van nevelve, hogy mások előtt mennyire tiszteletteljesen és hercegesen viselkedjen. Örültem, hogy beleláthattam a gondolataiba és még most is megfog. Maxon. ♥
Egyébként meg az anyja is sokkal szimpatikusabb lett. Nagyon megértő és bölcs, igazán királynőnek való. Viszont a király még mindig nem szimpi. Sokkal inkább unszimpatikus, taszító. Annyira sürgeti Maxont, de közben meg hátráltatja. Azt hiszi, hogy mindent ő csinál a legjobban, de Maxon százszorta jobb király lesz, mint ő valaha volt.
Daphne érdekes fordulat volt az elején. Sejtettem, hogy a csaj szerelmes Maxonbe, de az a hiszti, amit levágott, az durva volt. Ha annyira ismeri Maxont, akkor nyilván tudja, hogy mekkora botrány lett volna belőle, ha Maxon megteszi azt, amire kéri. Na mindegy, kellett ez is bele. :)
Egyébként meg nagyon tudom ajánlani, mert aki még nem annyira tud angolul, szerintem annak is mehet, mert könnyű szövegű és nagyon hasznos. Sok szót írtam ki, mégis érthető volt és segített az angolban. :)

Semilla>!
Kiera Cass: The Prince

Nem tagadom, hogy a Párválasztó történet nagyon közel áll a szívemhez. Mondhatni az egyik kedvenc könyvem, Mivel sajnálatos módon nem jelent meg minden kiegészítő kötet magyarul muszáj voltam angolul elolvasni őket. Az egyik ilyen a The Prince. Igazából ez a Párválasztó első részének elejét foglalja magába, csak Maxon szemszögéből. Mindig is érdekesnek tartottam, ha egy könyv története több szemszögből is el lett mesélve. Maxon mindig is egy kedvelt karakter volt számomra. Jó volt nosztalgiázni is kicsit, hogy mi történt a párválasztóban. Részben ekkor is jöttem rá, hogy mindig is egy 5 csillagos történet marad nekem. Minden oldalát élveztem még akkor is, ha nem minden egyes szót értettem pontosan. Örülök, hogy elolvastam, mert így egy plusz élményt kaptam a kedvenc történetem mellé. :))

Rileey>!
Kiera Cass: The Prince

Ritkán szoktam kiegészítő novellákat olvasni (tulajdonképpen ha belegondolok ez a 2. alkalom), de a Selectionben egyértelműen Maxon volt a kedvencem, úgyhogy kíváncsi voltam erre a másik nőre, aki jelen volt az életében. Kicsit megijedtem, hogy mi lesz ez, mert a Selectionben kiderült Maxon teljes tapasztalatlansága. Szerencsére nincs semmi komoly, a novellának nem is ez a központi eleme, inkább csak ad egy kezdőlöketet Maxonnek az érzései értelmezéséhez. Jó volt megtudni, hogy a mindig nagyon összeszedettnek látszó herceg belül valójában ugyanannyira emberi, mint mindenki más, és a fantasztikusnak tűnő élete mennyire nem az, aminek látszik, és, hogy mennyire szeretne magának párt találni. Az a helyzet, hogy most még jobban megszerettem a srácot, hogy belekukkanthattam a fejébe, sok szempontból még jobb is volt, mint America szemszöge.

zsebibaba007 P>!
Kiera Cass: The Prince

Örülök, hogy betekinthettem Maxon „fejébe” egy kicsit. Érdekes kis szösszenet volt. A borító meg gyönyörű :)

mrsp>!
Kiera Cass: The Prince

Szerintem aki tud angolul, mindenképp olvassa el, mert nagyon sok mindenre fény derül az első könyvvel kapcsolatban. Sajnos viszont elég rövid.. :(
http://mostjo.blogspot.hu/2014/03/kiera-cass-prince-par…

Dorku I>!
Kiera Cass: The Prince

Nagyon jó volt Maxon szemszögéből látni az előzményeket, így őt is sokkal jobban megértettem, és legalább volt lehetőségem a szüleivel való kapcsolatába is bepillantani. Az apja viselkedése csak azért nem döbbentett meg, mert az Elitben már megtudtam róla sok mindent, még szerencse, hogy az édesanyja ellensúlyozza valamennyire.

SandraMarseille>!
Kiera Cass: The Prince

A király borzasztóan antipatikus. Nem lehet könnyű egy ilyen ember gyerekeként. A herceg egész szimpatikus és szórakoztató.

Sephrenia>!
Kiera Cass: The Prince

MIÉRT VAN VÉGE?! Ez nem igazság, úgy olvastam volna még, legalább az első csókokig. És annyira kíváncsi lettem volna Maxon randevúira. És nagyon nem szép dolog, h a könyv majdnem felét a következő kötet ízelítője tölti ki.
Még mindig imádom a herceget!

Nevotil>!
Kiera Cass: The Prince

Most újra megkedveltem Maxont, itt még olyan kis aranyos, és jó volt olvasni a belső tépelődéseit. Kéne lassan a folytatás… :)


Népszerű idézetek

Andus>!

„Oh, please don't cry!” I begged in a hushed voice. „I never know what to do when women cry!”

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Szelén >!

„Is there any possibility of you having any sort of… of loving fellings toward me?”
[…]
„You are very kind, Your Majesty.” Yes. „And attractive.” Yes! „And thoughtful.” YES!

Chapter 6.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
zsebibaba007 P>!

“Wouldn’t it be much better for you if you had someone on the inside? Someone to help? Like, you know, a friend?”
“A friend?”
“Yes. Let me stay, and I’ll help you. I’ll be your friend. You don’t have to worry about pursuing me. You already know that I don’t have feelings for you. But you can talk to me anytime you like, and I’ll try and help. You said last night that you were looking for a confidante. Well, until you find one for good, I could be that person. If you want.”

Chapter 6.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Emyon>!

– Every girl will come with pros and cons. Some people will choose to focus on the worst in some of your options and the best in others, and it will make no sense to you why they seem so narrow minded. But I’m here for you, whatever your choice.
– You always have been.

Cheril>!

“All girls dream of what it would be like to be a princess,”

Cheril>!

“You’re an idiot, Maxon Schreave. […] You could have a thousand girls set before you, and it wouldn’t matter. You’re too stupid to see love when it stands right in front of you.”

Cheril>!

“And it’s old advice, but it’s good: be yourself.”

Szelén >!

If she didn't want me, and she didn't want him, then what the hell did she want?

Chapter 6.

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave
Semilla>!

It’s about time you made some real choices in your life, Maxon. Some good ones.


A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cress (angol)
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Susan Ee: World After
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Veronica Roth: Four
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Tahereh Mafi: Destroy Me