The ​One – Az Igazi (A Párválasztó 3.) 2454 csillagozás

Kiera Cass: The One – Az Igazi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
„Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz.”

Kiera Cass: The One

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2014
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898830 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2014
250 oldal · ISBN: 9789636899431 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

557 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2023. május 31., 01:18 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · Anne · Kriss Ambers · Shalom Singer · Georgia Whitaker


Kedvencelte 646

Most olvassa 68

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 457

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

MFKata>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Aki azt gondolja, hogy sejti mi lesz a könyv vége vagy szerinte kiszámítható a történet, azt el fogom keseríteni… én még a könyv utolsó oldalainál sem tudtam mi lesz!. Az írónő úgy játszott velem és az érzéseimmel, mintha egy marionett bábu lennék! Imádtam!!! De már most visszavágyom Illeába!!!
http://mfkata-about.blogspot.com/2014/05/kiera-cass-one…

>!
GABO, Budapest, 2014
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898830 · Fordította: Gázsity Mila
5 hozzászólás
Lillsz>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Bámulok magam elé és nem tudom felfogni mi volt ez…
Nem azért, mert nem tetszett, ez nem igaz! Tetszett… Csak… Úristen. Esküszöm ennyit nem sírtam még könyvön. Pedig ezt a sorozatot nem azért vettem, hogy jót sírjak rajta… Ahhj… Annyira mérges vagyok és annyira szomorú. Miért?! Minden olyan jól indult. Végre eldöntötte Mer kit akar. Izgalmas volt romantikus. De ezt nem kellett volna. NEM TUDOM FELFOGNI, HOGY MI TÖRTÉNT! Siratok mindent és mindenkit. Hogy lehet boldog vége ha ez nem boldog? Mármint… Jaahhj. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de vajon kitiltanak ha „csúnyán” írok?! Inkább nem próbálom ki Nem voltam felkészülve. A végén elhittem, hogy Maxon mást választ, hogy minden más lesz. Aztán örültem, hogy mégsem de ez… Nem tudom felfogni. Ez van odaírva? Vagy én mást olvastam? Hmm? Megyek gyászolni! 5/5

8 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Basszuskulcs!!!!!! ☉_☉

Te jó ég! Kihagyott egy ütemet a szívem!!! Az előző részben mindenkit utáltam, most meg mindenkit imádtam, és majdnem sírva fakadtam, amikor a végén Maxon… tudjátok!! A könyv felétől végig izgultam az összes lapot, az összes betűt!
Ez száguldott a fejemben, mint egy gyorsvonat: Dankó Pista intercity vonat érkezik Szeged felől a második vágányra, a vágány mellett kérem vigyázzanak!Jönnek a lázadók? Megölnek valakit? Ki fog meghalni? Ki marad életben? Kriss vagy America? Maxon vagy Aspen? Ki lesz máááár a királyné, heee?!?! Elegem van, valaki válasszon már valakit!!! Csak ne öljenek meg senkit a lázadók!! Töröljék már el a rohadt kasztokat!!!!
Na igen, ez ment végtelenítve.
A nagy bomba pedig az utolsó 50 oldal volt! Kiera Cass az idegeimen táncolt!!!!! Legszívesebben megkérdeztem volna tőle, hogy MIÉÉÉÉÉÉRT? MIÉÉÉRT TETTED EZT VELEM KIERA?! Ezt érdemeltem, miután ennyi mindenen keresztül mentünk együtt?! EZT?! Na és a pszichológusomat ki fogja fizetni ezek után? Ki? Meg a gyógyszereimet, a tudathasadásom miatt, amit okoztál? HEEE?!

❋❋❋Na mindegy, megyek és beállok lázadónak! ❋❋❋

2 hozzászólás
Deziréé>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Az elején nekem rettenetesen nem tetszett. Volt benne egy darab kicsikét izgalmas rész, de ennyi. A vége az teljesen letaglózott. Nagyon megdöbbentem. Te jó ég, erre azért nem számítottam.
A könyv olvasása közben, úgy gondoltam, hogy nekem már sok America bajlódása, örökös „nem tudom kit válasszak dilemmája”, hogy Maxon így, Aspen úgy, stb, de ez a utolsó pár fejezet, nem győzöm hangsúlyozni, hogy alig jutok szóhoz, de tényleg. HIHETETLEN!! Ilyen nagybetűkkel és hangosan kiabálva.
Megmondom őszintén, nekem olyan a befejezés, mintha befejeződne a sorozat. El sem tudom képzelni mi vár még ezek után rám. Imádom a Happy endeket, így már nem is akarom tudni mi lesz a folytatásban… nah jóóó de.

Sajnos ez a kötet nem tetszett jobban az első résznél, egyszerűen az mindent visz. Az első rész a legeslegjobb, ebben a részben nem várt annyi tetszetős dolog, bár az talán mindez azért van, mert az első rész újdonság volt, de lehet nem, csak nekem már ez az egész Párválasztó el volt húzva-nyúzva és ez unalmas volt, kivéve a VÉGE, amelyet ismét hangsúlyozok, hogy HIHETETLEN volt.

18 hozzászólás
gabiica P>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy a trilógiából ez volt a kedvenc részem. Végre megkaptuk a lezárást, spoiler
Egészen az utolsó oldalakig nem voltam egészen biztos abban, hogy mi lesz a döntés, hogyan is ér véget a történet, és spoiler
Nem számítottam azokra az eseményekre, amelyek a könyv végén történtek, mélyen érintett spoiler
A befejezés egyszerűen hihetetlen, amit nem fogok tudni egyhamar feldolgozni. Boldog boldogtalanság, vagy boldogtalan boldogság, kinek hogy…

2 hozzászólás
GytAnett>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Egyértelműen kijelenthetem, hogy nekem ez a rész tetszett eddig a legjobban. Az eddigiekkel is tök jól elvoltam, de ez már nem volt annyira kiszámítható (legalábbis számomra). Nem mondom, hogy nem lehetett sok-sok dologra rájönni olvasás közben, de pl. a vége meglepett. spoiler
Nem számítottam rá, de egy pár helyen bizony elbőgtem magam. :D Helyenként megható, helyenként szomorú volt.
A választás, hogy mégis ki lesz az igazi igencsak egyértelmű volt, gyakorlatilag már az első rész óta, de valahogy mégis jó volt. Időnként elbizonytalanodtam. spoiler
Eseménydús volt, nem unatkoztam egyszer sem olvasás közben.
Erről most nem is tudok mit írni, csak ha szétspoilerezem a fél világot. :D A lényeg, hogy nagyon tetszett. :)
Kíváncsi leszek a folytatásokra, még ha már nem is Americáék lesznek a főszereplők. Igyekszem majd egy kicsit másként tekinteni rájuk, aztán úgy már hátha igazán élvezhetó lesz. :)

vikcs>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

„Jobban foglak szeretni, mint férfi valaha szeretett nőt, annál is jobban, mint amilyen szerelmet valaha elképzeltél magadnak. Ezt megígérhetem.”

Jajjj gyerekek…ez a könyv megdobogtatta a szívem, aztán összetörte, kifacsarta, aztán újra összerakta és megolvasztotta és ismét életre keltette. Hát ez csodálatos volt!
A borító abszolút kedvencem, annyira gyönyörű. És az a ruha…csodálatos.:)
Na de.. térjünk a lényegre.
Egy picit lassan indult be a történet, de egyáltalán nem mondanám unalmasnak. Végig éreztem, hogy fenn van tartva az izgalom a könyvben, a sorok között, és folyamatosan végig izgultam, hogy na most mi lesz. Hát voltak váratlan fordulatok bőven.
Pozitív csalódás volt, hogy végre megnyílt Celeste, hogy megismerhettük az ő álláspontját, a történetét, és hogy ennyire megváltozott. Imádtam…utána pedig megszakadt érte a szívem.
America most is ki tudott néha akasztani a macska-egér játékával, de annyira örültem, hogy ugrálni tudtam volna, amikor végre csak a hercegre kezdett koncentrálni. Megérdemelte már az a szegény úrfi, hogy észrevegye és Mer is küzdjön egy kicsit.:)
Amiért megszakadt a szívem… spoiler
Maxon, ó drága Maxon!
Egy másodpercre elállt a lélegzete.
– Mit mondtál?
– Szeretlek – mosolyogtam rá.
– Kérlek szépen, még egyszer… Egyszerűen csak…
Két tenyerembe fogtam az arcát.
– Maxon Schreave, szeretlek. Szeretlek.
– Én is szeretlek téged, America Singer. Szeretlek minden porcikámmal, mindenemmel…
Na, ennél a résznél vigyorogtam, annyira örültem neki, hogy végre egymásra találtak, végre szeretik egymást, végre minden rendben. Kis cukik voltak:)
Aspent még mindig szerettem, és nagyon örültem, amikor kiderült, hogy ki az új jelöltje..szerintem jól választott. Örülök, hogy ettől függetlenül még mindig Mer barátja maradt.
A vége pedig..hú, na az leizzasztott rendesen… Kicsit összedobottnak éreztem, meg sok minden történt egyszerre, de ez megbocsátható, mert na, valahogy be kellett fejezni, hogy vége legyen a sok huzavonának. Egy-két emberkét sajnáltam, de a királyt nem. Megérdemelte amit kapott végre a sok gonoszkodásáért. Mai napig nem értem, mit szeretett benne annyira a királyné. Szóval mindent összevetve kaptunk egy kis aranyos, romantikus, fordulatos, izgalmas történetet, amit el is tudok képzelni a sorozat befejező részének, annyira jó volt az egész, a lezárással együtt, de azért kíváncsi vagyok a többi kötetre is.:)

Ez nem a "boldogan éltek, míg…”
Ez annál sokkal, de sokkal több.

2 hozzászólás
csakegyluca>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Már nagyon kíváncsi voltam arra, hogy vajon hogyan is végződik a történet, hogyan ér véget ez a három rész. Ugye a következő rész már egy egészen más kezdet lesz, egy új könyv, így ez a 3. rész nagy mérföldkő a sorozat szempontjából.
Megint szűkült a kör, és így a kalandok is egyre többek lesznek. Titok övezi a bent maradt lányok, versenyzők hátterét. Mit rejteget Kriss? És vajon mi történik akkor, amikor a jelölt hercegnők családja megsebesül? Eközben a nép várja a karsztok eltörlését, aminek ötletét America vetette fel, de azt a király egyenlőre még nem enegedélyezi. Így a támadások is többek, nagyobb súllyal rendelkeznek. Ki az, aki túléli ezeket? Örökké nem lehet folytatni a bújdosást. Sokan azt beszélik, hogy Maxon Lady Americát fogja feleségül választani. De America szívét még mindig nyomja Leger palotaőrrel folytatott viszonya. Hogyan mondja el ezt Maxonnak?
A gyönyörű borítóval és remek storyval rendelkező sorozat, ami mára már világhírű, engem is elért, nem tagadhatom. Annyira beszippantott, hogy egyszerre vettem ki a második és a harmadik részét, mert legbelül éreztem, hogy ezt bizony ki kell hogy olvassam.
Az előzők nagyon tetszettek nekem, hiszen folyamatosan növekedett a feszültség, az izgalom a lányok és a palota körül. Nagyon jól ki volt dolgozva a szerelmi szál is, és ezért hatalmas taps jár érte.
Azt gondolom, hogy az írónő pont meg tudta fogni vele azt a korosztályt, ami kiterjedhet akár a 12 éves kortól bármennyi évesig. Ezzel is felkarolva rengeteg embert. Szerintem sokaknál kinyithatott egyfajta kiskaput az olvasás felé, azon belül pedig a romantikus műfaj irányába.
Milyen érdekes belegondolni, valakinek ez lehetett az első komoly könyve. Ami nem kötelező, amit nem az iskolában adnak fel. Bárcsak előbb megismertem volna a kötetet.
Na és most jön a kérdés: Melyik tetszett eddig a legjobban? Az első és a második rész nagyon erős, és olyan színvonalat nyújtott, amit nehéz űberelni, túlszárnyalni. Személy szerint ez a kettő a kedvencem, és egy fokkal enyhébbnek éreztem most ezt a harmadikat. Nem sokkal, de egy nagyon kicsivel.
Remek kikapcsolódás volt. Egy teljesen más világba varázsolt el engem.
America örökre belopta magát a szívembe, és nagyon tetszett a személyisége. Azt hiszem szeleburdisága ellenére sokan példát vehetnének tőle, az észjárásáról, a túlélő ösztöneiről és az önfeláldozásáról. Egy igazi belevaló, erős női karakter. Mindenképpen bekerült kedvenceim közé.
Maxon kedves, aranyos, de nem lett olyan nagy szerelem, mint mondjuk Vronszkij az Anna Kareninából. Egyedül a romantikus oldalát szerettem. Hercegi személyisége nem nagyon jött be nekem, és a mai napig érzek iránta valami hidegséget. Lehet hogy fegyelmezettsége miatt van, de ennyi erővel Mark Darcy is lehetne. De mégsem. Valami nem stimmel nála. Talán még mindig böki a csőrömet a verseny igazságtalansága, amit ő ki is használt.
Összességében nekem tetszett, bár nem tartom a legjobb résznek. A sorozatot tovább szeretném olvasni, és igazán kiváncsi vagyok a folytatásokra. Egy nagyon kellemes, izgalmas és romantikus kalandban lehetett részem ezalatt a 3 kötet alatt. Köszönöm az írónőnek az élményt. Mindenkinek ajánlom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/09/kiera-cass-one…

ncsn87>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

Hát ez valami hihetetlen volt… Istenem, annyira gyönyörű és megható! Imádooooom!!!!!! <3 Még jó, hogy nekem is van egy saját Maxonom, mert most nagyon irigy lennék. Na jó, egy kicsit az vagyok, de csak egy egészen kicsikét… :D Ohhh, Maxon… *.*
Minden, de minden jó volt benne az első betűtől az utolsóig! *.*
America olyan butus, persze hozta a szokásos huza-vona formáját, amiért megpofoztam volna párszor, de azért megbocsáltottam neki természetesen, mert imádom a pörgős és vagány stílusát. :) Maxon, meg mint mindig, imádnivaló és egy szeretet csomag. Az a vallomás, amit Americának mond… ahhh… *.* Na, és persze a legeslegvégén az az izgalom, hogy mi lesz. Szinte az utolsó oldalig féltem megtudni. De megérték a szenvedéseink! :D
Aspennek meg nagyon örültem, olyan aranyos volt és hűséges! :) Akiben meg pozitívan csalódtam, az Celeste. Nem hittem volna, hogy megszeretem. :D És a végén meg… És ha már ott tartok, hogy kiket kedvelek nagyon, America apja és Maxon anyukája meg… El se hiszem! De a „királyt" nem sajnáltam egy cseppet sem! :P
Szóval annyi fordulat van és sok titokra derül fény, hogy az első kötet mellett ez is a kedvencem lett, csak az elsőt a humora miatt, ezt meg a sok érzelmi forgatag miatt szerettem meg. <3
Olvassátok, ha még nem kezdtétek el ezt a trilógiát, mert mindenképpen megéri! ;)

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kiera Cass: The One – Az Igazi

„– (…) Nem az számít, hogyan ítéled meg a saját jellemedet, hanem egyedül az, hogy mit kezdesz vele.”

Most csak óvatosan írok pár sort a könyvről, mert nagyon nem vagyok jó kedvemben.
Azt viszont el kell ismernem, a harmadik kötet sokkal jobban tetszett, mint az előző része.
Elég hullámvasút érzelmileg a történet, és bár nem dobom el magam tőle, igazán belekötni se akarok most.
Itt már a „végjáték” körül forog tulajdonképpen minden és mindenki.
A karakterek még mindig nagyon vegyes érzéseket váltottak ki belőle, javában nem kedvelem őket, de azt el kell ismernem többük fejlődött és ezt nagyon szeretem.
A csavar a végére kellett természetesen, de ettől még egy rózsaszín cukorbombát kaptam, amitől én többnyire fulladozom.

Végig fogom olvasni majd a sorozatot, de kell idő míg leülepszik bennem ez a „mázosság”, nekem ugyanis túl sok.

Ettől függetlenül azt el kell ismernem egy olvasásnak megfelelt.

>!
GABO, Budapest, 2014
250 oldal · ISBN: 9789636899431 · Fordította: Gázsity Mila

Népszerű idézetek

perpetua P>!

– Maxon, a hátadon van néhány olyan heg, ami azért került oda, hogy az enyém sima maradjon, és én minden egyes sebhelyedért csak szeretni tudlak.

289. oldal, 27. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Alileah>!

– Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz.

185. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
MFKata>!

– […] Nem az számít, hogyan ítéled meg a saját jellemedet, hanem egyedül az, hogy mit kezdesz vele.

55. oldal

3 hozzászólás
MFKata>!

America, szerelmem, te vagy a lehulló falevelek között átszüremlő napfény. Nevetésed a bánat falán is áttör. Szellő vagy egy kánikulai napon. Te vagy a káosz fölött is uralkodó értelem. Nem te vagy az egész világ, de tőled lesz jó a világ. Nélküled is élnék, de ennél többre nem lennék képes.

309. oldal

1 hozzászólás
Faythe P>!

– Hogy érzed magad, kedvesem?
– A „kedvesemért” leginkább orrba vágni szeretnélek. – De beértem azzal, hogy meztelen hasát böktem meg.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
1 hozzászólás
MFKata>!

De America, neked főként szörnyű ötleteid vannak. Csodálatosak a szándékaid, de az ötleteidről inkább ne is beszéljünk.

141. oldal

1 hozzászólás
Faythe P>!

Ezen az éjjelen arra készültem, hogy térdre kényszerítsek egy férfit.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer
6 hozzászólás
deen>!

– Azért szögezzük le: senki sem ért egyet veled.
– Azt is szögezzük le, hogy ez lepereg rólam.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Faythe P>!

– De néha jólesik azt tenni, amit szeretnénk, s nem azt, amit muszáj.

175. oldal

MFKata>!

Akarom az ünnepeket és a születésnapokat, a szorgos időszakot és a lusta hétvégéket. Szeretném mogyoróvajas ujjacskák nyomát látni az íróasztalomon. Kellenek nekem a családi viccek, a viták, minden. Azt akarom, hogy közös életünk legyen.


A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Veronica Roth: A beavatott
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Amy Ewing: A fehér rózsa
Tahereh Mafi: Ne érints
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Leiner Laura: Higgy nekem