The ​Heir (The Selection 4.) 48 csillagozás

Kiera Cass: The Heir Kiera Cass: The Heir

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won Prince Maxon’s heart. Now the time has come for Princess Eadlyn to hold a Selection of her own. Eadlyn doesn’t expect her Selection to be anything like her parents’ fairy-tale love story. But as the competition begins, she may discover that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she always thought.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2015
352 oldal · ISBN: 9780062391308
>!
HarperCollins, London, 2015
ISBN: 9781504610995 · Felolvasta: Brittany Pressley
>!
HarperCollins, London, 2015
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007580224

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

567 tag · 245 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kile Woodwork · Eadlyn Schreave

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Kiera Cass: The Heir

„Könyörgöm valaki nyugtasson meg, hogy Eadlyn valami nagyon durva személyiségfejlődésen megy keresztül, mert jelenleg minden egyes oldalon kétszer szeretném felpofozni! :O ”

Ez még a könyv olvasása közben szakadt ki belőlem. És sajnos nem igen változott sem Eadlyn, sem a róla alkotott véleményem. Értem én, hogy királynőnek nevelték és függetlennek és erősnek kell lennie, de fel nem foghatom, hogy ilyen klassz szülők mellett hogy lett belőle ilyen elkényeztetett, felszínes liba… Uhhh, de nagyon haragszom rá!

Amúgy maga a könyv, a Párválasztó hangulata abszolút hozta azt, amit az előző kötetek alapján elvártam. A srácok helyesek, a randik – ha éppen Eadlyn nem szúrja el – nagyon aranyosak, hirtelen kedvem támadt megint tini lenni és randizgatni (na jó, azt azért nem, én már megtaláltam a Párom ♥).

Érdekes volt látni, hogy hogyan alakult America és a többiek sorsa, sőt még többet is olvastam volna róluk és a felnőtt, Párválasztó utáni életükről. Érdekes, hogy bár jelentős reformok történtek az ország népe még mindig elégedetlen, lázong a hirtelen jött szabdság miatt/ellen. Úgy tűnik az emberek sose lesznek elégedettek, és akár csak a való életben itt is másoktól várják a boldogulást, a jobblétet.

Nagyon várom a következő részt, és nagyon remélem, hogy Eadlyn a YA irodalom legnagyobb személyiségfejlődését produkálja és végül egy szerethető karakter lesz belőle. És hogy a srácokkal mi lesz?… Rettentő kíváncsi vagyok!

2 hozzászólás
Bess>!
Kiera Cass: The Heir

Furcsa dolog a rajongás.
Megmondom őszintén, én azok közé tartoztam, akik bár imádták az első kötetet, de a második résztől kezdve a „trilógia” mégis egy nagy lejtmenet volt számukra America örökös vívódásai, szerelmi háromszöge és a történet felszínessége miatt. Meg az sem segített, hogy az egész sztori egy „véres disztópiás” műfajba van csomagolva, ahol még a halálesetek sem kapnak elegendő komolyságot. Majd jöttek a hírek, hogy lesz folytatás, kiderült, hogy Eadlyn még Americánál is rosszabb hősnő (legalábbis sok olvasó szerint), és most mégis itt vagyok, elolvasva a trilógia negyedik részét, és úgy érzem, hogy, azonnal kell az ötödik…
Mi?
Tudom. Én magam is megvagyok lepve, nem is kicsit. Bár lehet, hogy azért is tetszett ennyire, mert most sokkal kevesebb elvárással kezdtem neki, számítottam rá, hogy ez a könyv sem lesz több egy limonádé tündérmesénél, de ez nem minden. Úgy érzem, Eadlyn karaktere kihozta belőlem a feminista énem, mert annak ellenére, hogy szemmel láthatóan bitchesebb viselkedést produkált, de ennek egyrészt volt oka – hiszen Illéa első női uralkodójának készült – másrészt nem volt hipokrata. Tudta magáról, hogy erősnek kell lennie, amihez néha úgy kell viselkednie, ami másoknak nem tetszik, valamint volt célja, és jelentős jellemfejlődésen is végigment. Plusz, Cass megkímélt minket az idegesítő szerelmi háromszögtől, aminek roppant hálás vagyok. Persze, cserébe most két fiú helyett Kilének, Henrinek, Eriknek, Halenek, és még kitudja kinek drukkolok… A Párválasztó a másik oldalról pedig még érdekesebb volt, hiszen a jelöltek közül most nincs egy valaki sem, akinél biztosra tudjuk, hogy a főhős mellett végez. Nem beszélve arról, hogy az írónő nem erőltette tovább a felesleges drámázást (betörés a kastélyba huszadszorra), hanem egy tényleg hihető drámai függővéget kapunk, amely után kétség nélkül tudjuk, hogy ez a történet is újabb szintre lépett.
Bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2015/06/kiera…

zsebibaba007>!
Kiera Cass: The Heir

Eadlyn Schreave egy idegesítő, kis hercegnőcske. Legszívesebben megcsapdostam volna egy péklapáttal, hogy végre észhez térjen.
A párválasztó hangulatát nekem nagyon jól átadta a könyv, de nem sikerült megszeretnem. Nem is fogom megszeretni, ha Eadlyn nem változik meg, de nagyon gyorsan. Idegesítőbb, mint Mer az Elitben. Ezerszer!
Imádtam a Maxonos-Americás közös jeleneteket, bár szerintem Mer is vesztett a személyiségéből. Olyan semmilyen lett.
A 35 fiúka közül Kilet sikerült csak megkedvelnem, őt is csak a végére.
A többi hercegjelöltet meg meg se ismertük rendesen. Sőt, azt kell mondjam, hogy 3-4 fiún kívül szinte senkiről semmi infónk nincs. Remélem a folytatásban ezen változtat Kiera Cass, mert, ha nem akkor nem tudom, hogy mi lesz :D
A borító, mint az összes eddigi kötetnél, itt is telitalálat *.*

worsi P>!
Kiera Cass: The Heir

Több, mint egy hónapig olvastam, pedig ez az egyik kedvenc sorozatom legújabb kötete! Hát hogy lehet ez?
Hát úgy, hogy America és Maxon itt most csak mellékszereplők. Kicsit tartottam ettől, mert hogy új szereplők, meg mit érdekel engem 35 pasi versengése egy hercegnő kezéért. A végére azért lett olyan jelölt, akinek szurkolok, no meg meg tudom különböztetni a versenyző pasikat, pedig ezt nem gondoltam volna az elején. :-) Eadlynt nem tartom elkényeztetettnek, beképzeltnek meg nagyképűnek, több értékelésben is olvastam, hogy ilyen, szerintem nem az. Csak próbál megfelelni mindennek, aztán persze nem mindig sikerül neki minden.
Külön szerettem a korábbi kötetekre való utalásokat. És főleg azért, mert én értettem, Eadlyn meg nem. :-D
A kötettel az volt a bajom, mint a sorozat első két kötetével: hiányzott a háttér, hogy mi is zajlik pontosan Illéában. Azon kívül, hogy mi van a palotában, nem sok mindent tudtunk meg. Remélem, az ötödikben ez pótolva lesz. Meg míg az első három kötet címéből kb. kiszámítható, hogy mi lesz America sorsa végül, itt aztán nincs ilyen. Hogy lehet ezt így befejezni??? Na most rápacsáltam, hogy nem vártam meg az utolsó kötet megjelenését. Még egy év… (Legfeljebb újraolvasom addig a sorozatot.)

bankicsniki P>!
Kiera Cass: The Heir

Drága Eadlyn,egy kicsit megnehezítetted, hogy megkedveljelek…sőt nem is igazán sikerült. De én bizakodom,hogy a jövőben ez változni fog.:)
Olyan jó volt vissza csöppeni a Párválasztó világába,csak azt sajnálom,hogy a fiúkat nem nagyon ismertük meg. Maxont mèg mindig imádom.:)))

2 hozzászólás
Moony>!
Kiera Cass: The Heir

Őszintén szólva mindig furcsa kapcsolatom volt a párválasztó sorozattal kapcsolatban. Szerettem, elolvastam, tetszett is, de de sosem voltam a rajongója. Az anyum viszont imádja, és rászedett hogy olvassa el a negyedik részét is és mondjak véleményt. Hát így alakult hogy én is a rajongója lettem.
Eadlyn igazán erős személyiség, véleménnyel és erős akarattal. Nagyon tetszett a karaktere, szívesen olvastam róla.
A fiúk közül igazán Kile fogott meg (hands off he's mine), csak azt sajnáltam hogy annyira nem ismerhettük meg a többieket hogy az utolsó negyedénél a könyvnek még olyan új fiúneveket írt le az írónő, amiknél száz százalékra biztos voltam hogy egészen addig nem szerepelt. Viszont ettől eltekintve, tetszik hogy most pont fordítva láthatjuk a párválasztót. Nagyon megtetszett az egész, várom a folytatást!

Picichef>!
Kiera Cass: The Heir

Van ami jobban tetszett az első 3 kötethez képest és van ami kevésbé. Pl America lánya, Eadlyn (neki is milyen neve van már) sokkal idegesítőbb volt, mint anyuci, de a dolgok kicsit modernebbek voltak, ami viszont jobban tetszett :)
Nem tudtam, hogy most lehet várni a kövi részek megjelenéséig, de ez van. Ne kérdezzétek, hogy kinek szurkolok, mert azt nem ér ;)

Rileey>!
Kiera Cass: The Heir

Kellemesen csalódtam. Nem túlzottan örültem a folytatásnak, mert feleslegesnek éreztem, de most, hogy elolvastam, azt kell mondjam, hogy legalább annyira tetszett, mint anno az első rész.
Tetszett az új koncepció, és hiába használja a szerző ugyanazokat az elemeket, igenis képes rá, hogy eladja nekem újra ugyanazt a sztorit. Viszont most legalább nem tudom biztosan, hogy kivel fog Eadlyn összejönni, úgyhogy marad izgalom a következő kötetre is.
Mindezt úgy, hogy a főhős antipatikus, egy elkényeztetett kis hercegnő, akivel azonosulni nem nagyon lehet, mert csakis önmagával foglalkozik. De ezúttal ez valahogy mégsem zavart, mert tudom, azt a célt szolgálja, hogy fejlődjön, és egy olyan uralkodóvá érjen, akit az ország megérdemel.
A férfikarakterek közül nekem még mindig Maxon a kedvencem! :D
Bővebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2015/05/kiera-cass-…

Fallen_Angel P>!
Kiera Cass: The Heir

A sorozat első három részét végül is szerettem, bár egyik sem volt tökéletes. America sokszor idegesített, de most – megismerve a lányát –, újragondoltam pár dolgot.
Míg America csak belecsöppent a királyi udvar életébe, és alkalmazkodnia, tanulnia (és túlélnie) kellett, addig Eadlyn beleszületett abba. Az ember azt gondolná, hogy egy lány, akinek megvan mindene, szerető szülei és testvérei veszik körül, a legjobb oktatást kapja, és legfőképpen arra nevelik, hogy királynő legyen, az a lány egy okos, magabiztos, tartással rendelkező lány. Eadlyn viszont sokszor inkább csak egy hisztis tinilány, aki maga sem tudja, hogy mit akar. Ami nem feltétlenül jó, ha éppen ki kéne választania élete párját spoiler.

Aztán ott vannak a srácok: időnként csak kapkodtam a fejem a fiúnevekre, még a könyv utolsó fejezeteiben is felbukkant egy-egy név, amire csak néztem, hogy ő vajon kicsoda? Leginkább pár fiúra fókuszált az író, bár elismerem, hogy jól kavarja a lapjait, többen is szimpatikusak. Szóval fogalmam sincs, kit fog választani a lány.
A másik, ami zavart, az a háttér történet – pontosan mi zajlik a palotán kívül? Remélem, a következő részben ez is kiderül.

Hogy jót is írjak: Eadlyn testvérei egyszerűen imádni valóak. Tetszett az is, ahogy visszaköszöntek a régi dolgok (pl. amikor America mesélt a saját párválasztójáról a lányának), meg a régi szereplők.
Az ötödik részre még benevezek, de aztán remélem, hogy Eadlyn gyerekeinek, unokáinak már nem lesz párválasztója…

2 hozzászólás
viri98>!
Kiera Cass: The Heir

Az értékeléseket olvasva láttam, hogy sokaknak nem tetszett, különösen a hercegnő viselkedése. Bevallom, az elején nekem sem, de bárki bármit mond fejlődött a történet során. Őszintén szólva nem tudom hibáztatni a viselkedéséért és a hibáiért. Senki sem tökéletes. Így van ez a való életben és a történetben is. Megszerettem a fiúkat és ha bár van egy sejtésem, hogy ki lesz a befutó egyeltalán nem vagyok benne biztos.
Voltak olyan részek a könyv során, amik különösen megmelengették a szívemet. Éppen ezért sem lenne szívem lehúzni a könyvet, meg persze azért sem mert élveztem. Könnyed volt, mégis izgalmas és odaszegezett. Pont amire szükségem volt.


Népszerű idézetek

bankicsniki P>!

– You are Eadlyn Schreave. You are the next person in line to run this country, and you will be the first girl to do it on your own. No one – I said, – is as powerful as you.

Chapter One

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave
worsi P>!

“Ugh, more math. I do enough of that as it is."
He laughed. “But this is fun math."
“Fun math is an oxymoron."

113. oldal, 12. fejezet (HarperCollins, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Kile Woodwork
2 hozzászólás
Cheril>!

He chuckled. “Oh, I brought you another present.”
“I love presents!”
“You’ll hate this one, trust me.”

Cheril>!

“Hush. Go enjoy the party. But first, wait, we have to take off this tie.”
He looked down as I started tugging. “What’s wrong with my tie?”
“Everything,” I said. “Everything in the universe is wrong with this tie. I bet we could find world peace if we burned it.”

Cheril>!

What was so wrong with me that I got rejected simply for being myself?

Cheril>!

“Your Majesty,” he greeted silkily as he sank into a bow.
“Highness,” I corrected.
“No, no. It’s just Ean.”
He cocked one cheek up into a smile.
“That was awful,” I said with a laugh.
“It was a risk I had to take. There are thirty-four other guys here. How else was I supposed to get you to remember me?”

Cheril>!

“How can the truth make anything worse?”

Cheril>!

I will be everything you could ask for in a husband. I will be faithful, kind, and a true helper. I will never demand love from you. And I will be more than happy simply to live by your side.

Cheril>!

“Eadlyn… you seem so grown up.” She sighed as she touched my cheek and shoulder and hair, not fixing anything, just checking.
“Probably because I am.”

Cheril>!

“I’m happy, Ahren. I’m the princess. I have everything.”
“I think you’re mistaking comfort for joy.”


A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Aveyard: Red Queen
Holly Black: The Wicked King
Susan Ee: World After
Colleen Hoover: Without Merit
Stephenie Meyer: The Host
Kresley Cole: Dead of Winter
Cookie O'Gorman: The Good Girl's Guide to Being Bad
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Amy Ewing: The Jewel
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception