The ​Elite – Az Elit (A Párválasztó 2.) 1766 csillagozás

Kiera Cass: The Elite – Az Elit

A ​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és… (tovább)

Eredeti mű: Kiera Cass: The Elite

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9789636898571 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897277 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

540 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2018. december 3., 14:10 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · May Singer · Gerad Singer · Kriss Ambers · Silvia

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 404

Most olvassa 103

Várólistára tette 234

Kívánságlistára tette 403

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
Démonika
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

KEDVES AMERIKA SINGER!
Egy üzenetem lenne hozzád, ami minden ismétlem minden gondod megoldaná. Az üzenetet drága Johnny Depp ( barátom és szomszédom , mondta egyszer.. hosszú történet :D…) És mióta hallottam mélyen megmaradt bennem, mert szerintem irtó igaz.! DE nem csak neked szól ez az üzenet drága Amerika hanem minden szerelmi háromszögben lévő szenvedő alanynak… Az üzenet így szól:

„Ha egyszerre két embert szeretsz, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazán szeretted volna, nem szerettél volna bele a másodikba.”

Sokat gondolkoztam , hogy végül is hány csillagot adjak rá és végül is erre jutottam. Fáj a szívem, de ennél többet nem adhatok, mégpedig:

Kezdjük a pozitív részével, Kiera világa elvarázsolt, olvasmányosan , gördülékenyen ír. A helyszínek csodásak filmvászonra illőek, olyanok ahol én is szívesen eltöltenék némi időt.Tetszett ahogyan leírta azt ahogyan kezd kiéleződni a hangulat, hogy a lányok egymással szemben kedvesek, illedelmesek ( bár nem mindig) de amúgy meg ott fúrják egymást ahol csak lehet. ( ez volt a legvalósabb alapanyaga a könyvnek.) A történet érdekes de a történetet a szereplők írják és hát itt kezdődtek a bajok:

Szögezzük le most! Az első részben imádtam Mert, talpraesett, kedves, aranyos, és amyi a szívén a száján lány. Olyan aki kerüljön bármibe kiáll amellett amiben hisz. ( szerencsére az utóbbi kettőben nem változott.) Na de amúgy 180 fokos fordulatot tett. A könyv 80 % – nem szól másról. Csak az idegtépő Maxon vs Aspen játékról. Kontra és pró érvekkel, folyamatosan…. és persze mindig a mellé billent a mérleg nyelve akit az adott pillanatban nem gyűlölt valami mondva csinált ok miatt. Aspent soha nem szerettem, Maxon viszont semleges volt. De szegény srácot sikerült Amerikának teljesen megutáltatnia velem. Mivel én az ő szemszögéből láttam a dolgokat és úgy éltem meg őket ahogyan ő. De viszont ha Maxon szemével nézzük a dolgokat akkor valószínűleg én is így tettem volna ahogyan ő is. Hisz Mer mindig időt kér, meg néhol imádja néhol elevenen elégetné a herceget. Szegény srác meg persze hogy nem tudja mire vélni a dolgokat, és mivel „ a shownak” mennie kell, persze hogy jobban nézelődni kezd a többi lány között, új lehetséges királynőjelöltet keresve…. Idegesítő volt hogy Amerika ugyanazokért a dolgokért volt féltékeny / dühös Maxonra amiket ő maga is megtett Aspennel csak arról a herceg nem tudott… de attól még megtörténtek. Huhh annyira, de annyira felidegesített ez a lány… A másik meg, hogy 120 oldalig semmi aztán az írónő rájön hogy kéne bele valami, és belerak egy olyan dolgot ami váratlan volt és gyorsan odabiggyesztett. A másik kedvenceim a lázadó támadások… " Hmm picit kezd lapos lenni Mer szenvedése, beledobok egy két támadást, ide hmmmm… ide és ide…. -_– …………..

Aztán az utolsó 50 oldalban felcsillant a remény.. Visszakaptam azt az Amerikát akit szerettem és tiszteltem végre meghozta, azt a rohadt nehéz nagy döntést amivel már nem is tudom mióta szenvedünk… aztán elcsesz mindent.. mindent! És az a fordulat…
SPOILER!!!
Muszáj volt! Muszáj volt , kérdem én? Igaz , hogy a király egy távoli másodhegedűs karakter volt eddig, de teljesen szimpatikus volt. Erre kaptunk egy ilyet… Kiderült, hogy egy pszichopata , hatalom/ kontrollmániás vén …… Maxon a csillogó páncélba lépdelő TÖKÉLETES szőke herceg, egy lelkileg sérült bántalmazott.. Brühühühüh.. Annyira…. Annyira látszik hogy a végén ez csak azért lett beleírva, mert Maxon túl tökéletes volt, túl szép hogy igaz legyen, és kellett valami ami ennek az ellentétét bizonyítja… Igen egyes vagyok de borzasztó itt az élet a palotába az apám ver…
Áhhhh, mindjárt leverek valakit!!!

14 hozzászólás
>!
gabiica P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagyon tetszett a második rész is. Nem mindig tudtam egyetérteni Maxon döntéseivel vagy cselekedeteivel, de örültem, hogy kicsit nagyobb betekintést nyerhettünk az életébe. spoiler
Kicsit zavart America őrlődése Maxon és Aspen között, valamilyen szinten megértem, azonban néhol kicsit már soknak tartottam a döntésképtelenséget. Megértem, hogy az is a szeme előtt lebeg, hogy mi lesz, ha a korona is az övé lesz, hiszen az Maxonnal együtt jár, de ha igazán akarja Maxont, ezt is elfogadja, és képes lesz végigcsinálni… Kíváncsian várom a folytatást!

>!
Xoxoribizli P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Utáltam Aspent, az elejétől fogva! Az első kötet legelső lapjától kezdve! ☝
Mindig mindent tönkre tett, mindig mindent megkavart, de legjobban azért tudnám megfojtani, mert egy álszent! Úgy tesz mintha mindent valaki más miatt csinálna, de közben mindent a saját javára fordít.
spoiler
Ebben a kötetben már Americát is utáltam! ☝
Sajnos nem jelöltem meg, ezért sajnálom, ha nem szószerint idézem ❝ Maxon elment, és ezzel minden megváltozott
Ez nekem teljesen úgy jött le, hogy ha az ember kiteszi a lábát otthonról, akkor már szabad pálya, jöhetnek a kanok. JUPPÍ!
Micsoda tartás! Gratulálok! Nyilván ez a lány még életében nem hallott a HŰSÉG fogalmáról. Lehet, hogy fiatal, de egy 16 éves lánynak is vannak elvei, vagy csak én vagyok nagyon konvencionális.

A végére pedig a drága herceget♕ is megutáltam! ☝
Tőle végképp többet vártam volna, mint ezt a ping-pongozást.
Itt már mindenki volt mindenkivel, a palota egy hatalmas orgia helyszín lett. Én már csak azon lepődtem volna meg, ha még a csajok is viszonyt kezdenek egymással, mert innen már csak az hiányzott…

5 hozzászólás
>!
Milli88 P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Menthetetlenül romantikus vagyok. Nekem ez a sorozat oldalról-oldalra egyre jobban és jobban tetszik.
A szálak kuszálódnak, a versenyzők kimutatják a foguk fehérjét.
    America Singer! Te aztán nem hagyod nyugodni a dolgokat. Néha kicsit kiakadtam, hogy ezt vagy azt vajon most miért kellett, de tetszik, ahogy ráébred a saját érzéseire.
    Aspen nálam az első rész alatt elásta magát, így mindig fenntartásokkal fogadtam a felbukkanásait.
    Maxon bebizonyította, hogy miért is kedveltem meg ennyire. Remélem nem játssza el a bizalmamat.

Tudom, hogy Maxon szőke, több helyen is említik. De az én képzeletemben akkor is barna haja van. Az én hercegem mindig barna hajú spoiler. *-* ❤

    Marleet nagyon sajnálom, és ami vele történt borzalmas. De ez is bizonyítja, hogy az igaz szerelemnél nincs erősebb érzés.

Ez a történet nem csak egy habos-babos tündérmese. Annál sokkal több. ❤

>!
GytAnett P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagy reményekkel álltam neki ennek a résznek az előző után, viszont szerintem gyengébbre sikerült. Sokkal több volt benne a cselekmény, valahogy mégsem talált meg magának annyira.
Még mindig nagyon olvastatta magát a könyv, és még mindig nem kell unatkoznom egyáltalán, de sokkal több olyan jelenet volt, ahol egyik-másik szereplőt megcsapkodtam volna. És sajnos America is sűrűn jutott volna erre a sorsra, ha be bírok nyúlni a lapok közé. spoiler Ha valami már végre rendbe akart volna jönni, America tuti biztos, hogy tönkretette valamivel. Idióta.
Maxont sem bírtam annyira megérteni, mint szerettem volna. Nem értettem, hogy mit miért tesz. Jó, később szerencsére kaptunk rá választ, de erre én meg azt mondom, hogy viselkedhetett volna másként sok esetben.
A bent maradt lányokkal nagyon nem vagyok megbékülve. Egyre abszurdabb helyzet ez az egész Párválasztó. Pláne, ha még mindig keveredik egy szerelmi háromszöggel. Pfff… spoiler
A vége miatt érdekesnek tűnik a harmadik kötet, kíváncsi leszek rá. Sajnos buta voltam, és csak az első két részt hoztam ki a könyvtárból. :/

4 hozzászólás
>!
csillagka P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Pontos idő hajnali 1h20 és vége.

A be nem váltott remények illúziója. Egyszerűen megint azt érzem mind az első rész után, a legkevésbé sem érdekel a szerelmi háromszög (igazi lepkepuki) nem vagyok kíváncsi se America, se a többiek évelődésére, de ez az egyik legjobb disztopia világ amiről idén olvastam, ha ki lenne bontva a háttér egyik kedvenc könyvemmé válna, így se tudok tőle elszakadni, olvasom ameddig tart. Röhejes a helyi TEK szerencsétlenkedés, ilyen a világon nincs, egy királyi palotát nem belül, hanem kívülről kell védeni. (de tudjátok mit ez sem zavar) ami viszont igen, hogy látszik a felépítés, mégse mert Kiera bátrabb író lenni. Sajnos elmentünk entyem-pentyem irányába, pedig ott van benne a lehetőség, hogy romantikus könyv helyett egy igazi kőkemény, maradandó, elismert fantasy szülessen.
Letenni nem tudom, tehát folytatom.

1 hozzászólás
>!
Fancsee P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Kiera Cass ismét megcsinálta.
Az ember azt hinné, hogy egy könnyed, romantikus történet lesz belőle, tele America kétségeivel… hát nagyon nem. Megismerkedünk a való élettel: lázadások, csalások, hazugságok, felségárulás, minden, ami csak kell. Ezek az események nem kicsit felrázták a történet. Mikor kezdtem azt hinni, hogy lapossá és egyhangúvá válik, az írónő hopp! , beiktatott egy pár fordulatot. De még milyeneket!
Még mindig örültem annak, hogy Mer próbál önmaga maradni, makacskodik, és már csak azért sem azt teszi, amit kérnek tőle. De a vacillálását igazán nem értem. Tudom, hogy én nem bírnék a helyében lenni. Én sem bírnám elviselni, hogy Maxon közben más lányokkal is ugyanúgy „foglalkozik” . De meg lehet érteni. Neki kell feleséget találnia.
Marlee. Ezt nem hiszem el… Sejtettem, hogy nála lesz egy óriási csavar még a Párválasztóban történtek miatt, de ez… gondolni sem gondoltam rá. És amit Maxon tett utána… kis drága.:$
A királynéra már a korábbi részben is nagyon kíváncsi lettem, sejtettem, hogy ő valamilyen szinten America mellett fog állni, és azt el-elejtett megjegyzéseiből most már tudhatjuk is.
A király… ekkora egy… uramisten.. Szánalmas ez a fickó. Hogy nem bukott még le valaki előtt? És szegény Maxon… ezt sem hittem volna. Remélem mihamarabb átveszi az ország irányítását és javít a helyzeten, mert amit a király művel, az borzasztó. És azt is megértettem, hogy miért nem akarja hercegnének Mert. Fél tőle. Nem tud nyugton maradni, és a király fél, hogy ha így folytatja tovább, minden titkot kiderít, és a nyílt beszédével akár még több lázadást fog szítani. A magam részéről: így tovább kislány :)
A könyv végére America végre elhatározta magát, és most már tudja, mit akar. Kemény küzdelem vár rá a következő részben, amit szerintem – az előbbi kötetekhez hasonlóan – végig fogok izgulni. Most is maradt bennem pár kérdés (Maxon titkai, amikről még nem beszélt, Lucy, mi lesz a királlyal?, stb) amikre remélem egytől egyig választ is fogok kapni.
Összegzés: igen…a Párválasztóhoz hasonlóan ez is kedvenc lett, imádtam!

>!
Levandra P
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Elképzelhető, hogy csak a Lázadók miatt olvasom ezt a sorozatot? Mekkora arcok már, hogy minden egyes alkalommal képesek betörni a palotába, félresöpörve az őröket és rettegésben tartva a királyi családot meg a személyzetet! Bár nincs információ róla, de valahogy úgy képzelem, hogy nincsenek túlzottan felfegyverezve sem, azért mégiscsak a peremvidékekről származnak. Ezzel együtt mérföldeket utaznak azért, hogy bejussanak a palotába, át a biztonsági rendszeren, törnek-zúznak, és dolguk végeztével távoznak, aztán az őrség jön a „visszavertük őket” mesével! Na persze! Hát kérem szépen, végre van egy halvány magyarázat arra is, hogy miért is lázongnak ezek a lázadók! Eléggé béna magyarázat, de egyelőre ezzel kell beérni. Az első kötet színvonala után sokkal többre nem is számítottam Kiera-tól, ahhoz jobban meg kellett volna erőltetnie magát.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/09/kiera-cass-az-…

>!
Orsi999
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Örülök, hogy újra olvastam, mivel sok olyan rész volt, amire már nem emlékeztem. Még mindig nagyon tetszik, és alig tudtam letenni. America ebben a részben többet hisztizett, ami néha már zavaró volt. Végre jobban megismerhettük Maxont.


Népszerű idézetek

>!
ncsn87

A szerelem gyönyörűséges rettegés.

74. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Sheila_7

– Milyen szerelmesnek lenni? – tudakolta May.
(…)
– A legcsodálatosabb és legszörnyűbb dolog, ami az emberrel megtörténhet – felelte egyszerű szavakkal. – Tudatában vagyunk annak, hogy rábukkanhatunk valami egészen hihetetlen dologra, és örökre meg akarjuk tartani, aztán minden egyes percében rettegünk attól, hogy elveszítjük.

73. oldal, 7. fejezet

>!
nykyriana

– Feladom. Sajnálom, America, te annyira türelmes voltál, én viszont gyűlölöm hallgatni a saját klimpírozásomat. A zongorából olyan hangok jönnek ki, mintha betegeskedne.
– Egész pontosan inkább olyan, mintha éppen haldokolna.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Marlee Tames
>!
khverd

– Hogy vagy? – kérdezte, miközben átvágott a szobán.
– Őszintén? Szörnyen zaklatott vagyok.
– De csak azért, mert annyira jóképűnek találsz,ugye?
Felnevettem, amikor láttam,milyen együttérző képet vág.
– A napra lehet nézni,de rád nem – mentem bele a játékba.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
>!
Sheila_7

– Mesélj tovább! – követelőztem. – Még mihez nem értesz?
Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.

>!
Cheril

Nem azt éreztem, hogy jobbá teszem Maxon életét. Azt éreztem, hogy én vagyok az élete.

324. oldal

>!
sziromkiállítás

Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.
Elmosolyodtam.
– Miért, tán megpróbáltad?
Úgy tett, mintha alaposan megfontolná a választ.
– Jobban belegondolva, tulajdonképpen nem. De ne is várd el tőlem, hogy megtegyem.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
>!
Cheril

(…) Alig voltam képes felvánszorogni a második emeletre, ahol azonban rögtön feléledtem, mihelyt befordultam a szobámhoz vezető folyosó sarkán.
– Ó! – lepődött meg Aspen is. – Ezek szerint nálam pocsékabb őr nincs is. Azt hittem, hogy végig a szobádban voltál.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Aspen Leger
>!
catilde

– America… nem tudom, mennyi időt tölthetünk még együtt, de nem szeretném azzal tölteni, hogy bánom mindazt, amit nem tettünk meg.

324. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave

A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Darren Shan: A sötétség vadászai
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Amy Ewing: Az Ékkő
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara