The ​Elite – Az Elit (A Párválasztó 2.) 2510 csillagozás

Kiera Cass: The Elite – Az Elit

A ​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és… (tovább)

Kiera Cass: The Elite

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
GABO, 2022
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635664207 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9789636898571 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897277 · Fordította: Gázsity Mila

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

559 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2023. május 31., 01:18 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · May Singer · Amberly Schreave · Kriss Ambers · Gerad Singer · Silvia · Clarkson Schreave

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 477

Most olvassa 97

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 473

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Démonika>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

KEDVES AMERIKA SINGER!
Egy üzenetem lenne hozzád, ami minden ismétlem minden gondod megoldaná. Az üzenetet drága Johnny Depp ( barátom és szomszédom , mondta egyszer.. hosszú történet :D…) És mióta hallottam mélyen megmaradt bennem, mert szerintem irtó igaz.! DE nem csak neked szól ez az üzenet drága Amerika hanem minden szerelmi háromszögben lévő szenvedő alanynak… Az üzenet így szól:

„Ha egyszerre két embert szeretsz, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazán szeretted volna, nem szerettél volna bele a másodikba.”

Sokat gondolkoztam , hogy végül is hány csillagot adjak rá és végül is erre jutottam. Fáj a szívem, de ennél többet nem adhatok, mégpedig:

Kezdjük a pozitív részével, Kiera világa elvarázsolt, olvasmányosan , gördülékenyen ír. A helyszínek csodásak filmvászonra illőek, olyanok ahol én is szívesen eltöltenék némi időt.Tetszett ahogyan leírta azt ahogyan kezd kiéleződni a hangulat, hogy a lányok egymással szemben kedvesek, illedelmesek ( bár nem mindig) de amúgy meg ott fúrják egymást ahol csak lehet. ( ez volt a legvalósabb alapanyaga a könyvnek.) A történet érdekes de a történetet a szereplők írják és hát itt kezdődtek a bajok:

Szögezzük le most! Az első részben imádtam Mert, talpraesett, kedves, aranyos, és amyi a szívén a száján lány. Olyan aki kerüljön bármibe kiáll amellett amiben hisz. ( szerencsére az utóbbi kettőben nem változott.) Na de amúgy 180 fokos fordulatot tett. A könyv 80 % – nem szól másról. Csak az idegtépő Maxon vs Aspen játékról. Kontra és pró érvekkel, folyamatosan…. és persze mindig a mellé billent a mérleg nyelve akit az adott pillanatban nem gyűlölt valami mondva csinált ok miatt. Aspent soha nem szerettem, Maxon viszont semleges volt. De szegény srácot sikerült Amerikának teljesen megutáltatnia velem. Mivel én az ő szemszögéből láttam a dolgokat és úgy éltem meg őket ahogyan ő. De viszont ha Maxon szemével nézzük a dolgokat akkor valószínűleg én is így tettem volna ahogyan ő is. Hisz Mer mindig időt kér, meg néhol imádja néhol elevenen elégetné a herceget. Szegény srác meg persze hogy nem tudja mire vélni a dolgokat, és mivel „ a shownak” mennie kell, persze hogy jobban nézelődni kezd a többi lány között, új lehetséges királynőjelöltet keresve…. Idegesítő volt hogy Amerika ugyanazokért a dolgokért volt féltékeny / dühös Maxonra amiket ő maga is megtett Aspennel csak arról a herceg nem tudott… de attól még megtörténtek. Huhh annyira, de annyira felidegesített ez a lány… A másik meg, hogy 120 oldalig semmi aztán az írónő rájön hogy kéne bele valami, és belerak egy olyan dolgot ami váratlan volt és gyorsan odabiggyesztett. A másik kedvenceim a lázadó támadások… " Hmm picit kezd lapos lenni Mer szenvedése, beledobok egy két támadást, ide hmmmm… ide és ide…. -_– …………..

Aztán az utolsó 50 oldalban felcsillant a remény.. Visszakaptam azt az Amerikát akit szerettem és tiszteltem végre meghozta, azt a rohadt nehéz nagy döntést amivel már nem is tudom mióta szenvedünk… aztán elcsesz mindent.. mindent! És az a fordulat…
SPOILER!!!
Muszáj volt! Muszáj volt , kérdem én? Igaz , hogy a király egy távoli másodhegedűs karakter volt eddig, de teljesen szimpatikus volt. Erre kaptunk egy ilyet… Kiderült, hogy egy pszichopata , hatalom/ kontrollmániás vén …… Maxon a csillogó páncélba lépdelő TÖKÉLETES szőke herceg, egy lelkileg sérült bántalmazott.. Brühühühüh.. Annyira…. Annyira látszik hogy a végén ez csak azért lett beleírva, mert Maxon túl tökéletes volt, túl szép hogy igaz legyen, és kellett valami ami ennek az ellentétét bizonyítja… Igen egyes vagyok de borzasztó itt az élet a palotába az apám ver…
Áhhhh, mindjárt leverek valakit!!!

16 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Utáltam Aspent, az elejétől fogva! Az első kötet legelső lapjától kezdve! ☝
Mindig mindent tönkre tett, mindig mindent megkavart, de legjobban azért tudnám megfojtani, mert egy álszent! Úgy tesz mintha mindent valaki más miatt csinálna, de közben mindent a saját javára fordít.
spoiler
Ebben a kötetben már Americát is utáltam! ☝
Sajnos nem jelöltem meg, ezért sajnálom, ha nem szószerint idézem ❝ Maxon elment, és ezzel minden megváltozott
Ez nekem teljesen úgy jött le, hogy ha az ember kiteszi a lábát otthonról, akkor már szabad pálya, jöhetnek a kanok. JUPPÍ!
Micsoda tartás! Gratulálok! Nyilván ez a lány még életében nem hallott a HŰSÉG fogalmáról. Lehet, hogy fiatal, de egy 16 éves lánynak is vannak elvei, vagy csak én vagyok nagyon konvencionális.

A végére pedig a drága herceget♕ is megutáltam! ☝
Tőle végképp többet vártam volna, mint ezt a ping-pongozást.
Itt már mindenki volt mindenkivel, a palota egy hatalmas orgia helyszín lett. Én már csak azon lepődtem volna meg, ha még a csajok is viszonyt kezdenek egymással, mert innen már csak az hiányzott…

8 hozzászólás
MissFortune>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Az első rész jobban tetszett. Ez sem volt rossz, csak kicsit vontatottnak éreztem.
America még mindig nem igazán tudja eldönteni,hogy melyik férfit akarja. Tetszik, hogy nem túl engedékeny, azonban ebben a részben Maxonnal szemben kicsit igazságtalan volt. Marlee esete engem is megrázott, de ha America nem sértődött volna meg, akkor hamarabb kiderült volna, hogy spoiler
Nagyon meglepődtem mikor a projektes feladatnál pont ilyen érzékeny témát hozott fel.. a harag nagy úr :D
Jobb lett volna, ha kevesebb van Aspenből és több Maxonból.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a 3. részben, ugyanis a király nem igazán kedveli Americát.

gabiica P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagyon tetszett a második rész is. Nem mindig tudtam egyetérteni Maxon döntéseivel vagy cselekedeteivel, de örültem, hogy kicsit nagyobb betekintést nyerhettünk az életébe. spoiler
Kicsit zavart America őrlődése Maxon és Aspen között, valamilyen szinten megértem, azonban néhol kicsit már soknak tartottam a döntésképtelenséget. Megértem, hogy az is a szeme előtt lebeg, hogy mi lesz, ha a korona is az övé lesz, hiszen az Maxonnal együtt jár, de ha igazán akarja Maxont, ezt is elfogadja, és képes lesz végigcsinálni… Kíváncsian várom a folytatást!

GytAnett>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagy reményekkel álltam neki ennek a résznek az előző után, viszont szerintem gyengébbre sikerült. Sokkal több volt benne a cselekmény, valahogy mégsem talált meg magának annyira.
Még mindig nagyon olvastatta magát a könyv, és még mindig nem kell unatkoznom egyáltalán, de sokkal több olyan jelenet volt, ahol egyik-másik szereplőt megcsapkodtam volna. És sajnos America is sűrűn jutott volna erre a sorsra, ha be bírok nyúlni a lapok közé. spoiler Ha valami már végre rendbe akart volna jönni, America tuti biztos, hogy tönkretette valamivel. Idióta.
Maxont sem bírtam annyira megérteni, mint szerettem volna. Nem értettem, hogy mit miért tesz. Jó, később szerencsére kaptunk rá választ, de erre én meg azt mondom, hogy viselkedhetett volna másként sok esetben.
A bent maradt lányokkal nagyon nem vagyok megbékülve. Egyre abszurdabb helyzet ez az egész Párválasztó. Pláne, ha még mindig keveredik egy szerelmi háromszöggel. Pfff… spoiler
A vége miatt érdekesnek tűnik a harmadik kötet, kíváncsi leszek rá. Sajnos buta voltam, és csak az első két részt hoztam ki a könyvtárból. :/

4 hozzászólás
nibooklett>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Annyira féltem elkezdeni a második részét a sok negatív kritika végett. De azt kell, hogy mondjam nekem ez a rész is egy nagy szerelem volt♥ Kiváncsi vagyok miket fog tartogatni a harmadik rész.
Picit összegezve: Maxon egyértelműen a szerelmem. Aspen nekem picit kezdett negatív irányba menni ebben a részben. America, te drága, jöjj rá ki kell neked!!! Az elit többi tagjai nekem egyáltalán nem szimpik. Ha kicsit úgy éreztem, hogy valaki az, máris tett olyat, hogy ne kedveljem tovább.
( Erről jut eszembe magamtól magamnak egy jó tanács: ha tudod, hogy imádni fogod a sorozatot, ne habozz, vedd meg az összes részét. )
Persze, én nem vettem meg a harmadikat, szóval várhatok jövőhétig, annyira izgatott vagyok:D

Milli88 P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Menthetetlenül romantikus vagyok. Nekem ez a sorozat oldalról-oldalra egyre jobban és jobban tetszik.
A szálak kuszálódnak, a versenyzők kimutatják a foguk fehérjét.
    America Singer! Te aztán nem hagyod nyugodni a dolgokat. Néha kicsit kiakadtam, hogy ezt vagy azt vajon most miért kellett, de tetszik, ahogy ráébred a saját érzéseire.
    Aspen nálam az első rész alatt elásta magát, így mindig fenntartásokkal fogadtam a felbukkanásait.
    Maxon bebizonyította, hogy miért is kedveltem meg ennyire. Remélem nem játssza el a bizalmamat. Tudom, hogy Maxon szőke, több helyen is említik. De az én képzeletemben akkor is barna haja van. Az én hercegem mindig barna hajú spoiler. *-* ❤     Marleet nagyon sajnálom, és ami vele történt borzalmas. De ez is bizonyítja, hogy az igaz szerelemnél nincs erősebb érzés.

Ez a történet nem csak egy habos-babos tündérmese. Annál sokkal több. ❤

Nikolett0907 P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Az elsőt részt nagyon szerettem, ezért egy bizonyos elvárással indultam neki az olvasásnak.
Őszintén szólva nagyon nem erre számítottam.
Ennyi szenvedést nem vártam volna és ez a szerelmi háromszög is nagyon erőltetett lett a számomra.
Átlagban nem gondolom azt, azért mert két embert szeretünk el kell ítélni az embert, de a játszadozást gyűlölöm. És itt erősen ezt az érzet maradt meg.
A történet, – ezt leszámítva – olvasható volt, gyorsan haladtam vele.
A karakterek felemás érzést hagytak bennem, de egyáltalán nem nyűgöztek le.
Kicsit csalódott vagyok.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
GABO, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9789636898571 · Fordította: Gázsity Mila
1 hozzászólás
csakegyluca P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Mivel az első rész nagyon nagy hatást gyakorolt rám, és remekül éreztem magam az olvasása közben, ezért kivettem a következő részt. Kíváncsian vártam, hogy mi fog történni a szereplőkkel a továbbiakban.
Az érkezett 35 lányból csak 6-an maradtak. Ismét szűkült a kör, és a feszültségek is nagyobbak lettek a versenyzők között. Minden módon próbálják egymást kiiktatni a lányok, de van aki tisztességesen játszik. Eközben a sorozatos támadások az északi és a déli oldalról sem hagynak alább. Americának pedig el kell döntenie, hogy kihez is vonzódik jobban. Maxonhoz, a herceghez, aki igazán jó életet tudna biztosítani számára a támadásokat kivéve, vagy első szerelméhez Aspen-hez. És mégis mik azok a titkok, amiket a királyi család már évtizedek óta őriz. Miután Maxon-nak köszönhetően kezébe kerül egy titkos napló, gondolatai összekeverednek így a feladatokat is máshogy látja.
Az izgalom itt sem volt elnyomva. Letenni nem bírtam, annyira jó volt. Próbáltam benne hibákat keresni, de egyszerűen nem tudtam. Ott ültem Egerben, de magamat teljesen a palotába képzeltem mint külső szemlélő, aki végigköveti mind Maxon, mind America történetét.
Sokszor hallom, hogy a lányok talán rosszabbak mint a fiúk abban az esetben, ha az egyik megharakszik a másikra, vagy valamilyen verseny van és egy nagy dolog a cél. Ebben a könyvben nagyon jól kiderült, hogy állítás bizony igaz. Ugyanis a hercegnő jelöltek között egy lány az, aki megkeseríti a többiek életét csínytevésével, aljas terveivel amiket véghez is visz.
Igazából azok a részek tetszettek a legjobban, amikor a lázadók betörtek a palotába, hiszen ennél izgalmasabb jeleneteket nem nagyon találhattunk a könyvben. Ezek felül kerekedtek még a kiválasztásokon is. Ilyenkor dőlt el szinte majdnem minden. Az, hogy ki éli túl, és az is, hogy a jelöltek mennyire tudnak ilyen esetekben teljesíteni, hiszen ha királynők lesznek, akkor ez a mindennapjaikhoz fog tartozni. Emellett megismertük az uralkodás azt az oldalát is, ahol nem számít hogy ki vagy mi vagy, hogy mennyi csillám van a ruhádon, vagy mennyi gyémánt cipellő alkotja ruhatárad felét, csak az, hogy mennyire tudsz gyorsan, ügyesen elbújni, vagy ésszerűen gondolkodni.
Nem tudom, hogy melyik rész tetszett jobban. Talán ez. Az Elitben több kalandot, szenvedélyes, romantikus oldalra leltem, míg A Párválasztóban a beilleszkedés okozta izgalom miatt forgattam olyan gyorsan és boldogan a kezemben.
Maxonnal kapcsolatban volt egy pár félelmem még az elején, hiszen nekem is bökte a csőrömet az, hogy nem igazságos játékot folytat. Hiszen a lányoknak csak rá kell koncentrálniuk udvarlás céljából, míg ő bátran váltogathatja a csajokat. De a végére beláttam, hogy jó szívű és kedves. Hogy tud maximálisan odaadó és szerelmes lenni.
Americával mindenben egyetértettem, szerintem nagyon jó hercegnő lenne belőle. Múltja miatt együtt tud érezni a néppel, és gondolkodása is a helyén van. Gyorsan tud kapcsolni, ha a helyzet azt kívánja. Belevaló nőnek tartom. Kíváncsi vagyok, hogy vajon hogyan állja meg helyét a következőkben.
Összességében kalandos, jó hangulatú, szerelmes regény volt. Vele azt éreztem, hogy minden álom valóra válhat, és hogy bármit elérhetünk. Mindenképpen tovább szeretném olvasni a sorozatot.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/08/kiera-cass-eli…

Cs_N_Kinga P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Hmmm talán ez volt a legnehezebben értékelhető a most olvasottak között. Hiszen egyik részről érdekes kérdés lehet egy tininek/kamasznak kit is válasszon a két szuper pasi közül, persze egyik sem hibátlan, de mindegyik tökéletes választás lenne a számára a maga módján.
Nem csak a fiúkat/férfiakat kellene kiválasztania, hanem az általuk kínált életeket is. Az egyik egy herceg, aki mellett ugye a hercegnői kötelezettségeivel is foglalkoznia kellene, ő az izgalmasabb, ismeretlen új pasi, sok hatalommal és pénzzel.
A másik egy elszegényedett családból származik, aki a családját is egyedül tartja fent, és a palotába kerül, gyerekkoruk óta ismerik egymást, és mindent tudnak a másikról (szinte), már régóta szereti ez egy másfajta élet és szerelem, hiszen katona mivolta miatt sokkal feljebb került az eredeti pozíciójánál.
Ami az egy csillag levonás, az a lány állandó „vekengése” volt, már nagyon untam a végén, hogy mindig az a fiú volt a befutó akivel épp volt, vagy éppen abban talált hibát és a másik volt a nyerő.
Lady America mellett az új világ is kezd kibontakozni végre, amiben szintén látok fantáziát így végig fogom olvasni a sorozatot, függetlenül a lány kínlódásától, mert kíváncsivá tett, hogy milyen könyvet és miért keresik a lázadók, bár akad tippem. Illetve America rosszul járt barátnője is szimpi karakter.
Hogy én Aspen-t vagy Maxon-t választanám e? Nehéz kérdés, mert úgy gondolom fiatalabb fejjel talán Aspenre szavaztam volna, most inkább Maxon felé húzok, még azzal együtt is, amit Celestine-nel csinált, hiszen ha én is hozzáteszem hogy nem csak pasit hanem életet is választok, akkor ott jobban tudnék segíteni a családomon, illetve talán tehetnék azért amiben hiszek. Kíváncsi vagyok America hogy fog dönteni.
Még kivárok, hogy tetszik e vagy sem a sorozat mert most teljesen várakozó állásponton vagyok, hol letettem volna, hol nem tudtam letenni ezt a könyvet:D


Népszerű idézetek

ncsn87>!

A szerelem gyönyörűséges rettegés.

74. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Sheila_7 I>!

– Milyen szerelmesnek lenni? – tudakolta May.
[…]
– A legcsodálatosabb és legszörnyűbb dolog, ami az emberrel megtörténhet – felelte egyszerű szavakkal. – Tudatában vagyunk annak, hogy rábukkanhatunk valami egészen hihetetlen dologra, és örökre meg akarjuk tartani, aztán minden egyes percében rettegünk attól, hogy elveszítjük.

73. oldal, 7. fejezet

nykyriana>!

– Feladom. Sajnálom, America, te annyira türelmes voltál, én viszont gyűlölöm hallgatni a saját klimpírozásomat. A zongorából olyan hangok jönnek ki, mintha betegeskedne.
– Egész pontosan inkább olyan, mintha éppen haldokolna.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Marlee Tames
sziromkiállítás>!

Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.
Elmosolyodtam.
– Miért, tán megpróbáltad?
Úgy tett, mintha alaposan megfontolná a választ.
– Jobban belegondolva, tulajdonképpen nem. De ne is várd el tőlem, hogy megtegyem.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
>!

– Hogy vagy? – kérdezte, miközben átvágott a szobán.
– Őszintén? Szörnyen zaklatott vagyok.
– De csak azért, mert annyira jóképűnek találsz,ugye?
Felnevettem, amikor láttam,milyen együttérző képet vág.
– A napra lehet nézni,de rád nem – mentem bele a játékba.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Cheril>!

Nem azt éreztem, hogy jobbá teszem Maxon életét. Azt éreztem, hogy én vagyok az élete.

324. oldal

Cheril>!

[…] Alig voltam képes felvánszorogni a második emeletre, ahol azonban rögtön feléledtem, mihelyt befordultam a szobámhoz vezető folyosó sarkán.
– Ó! – lepődött meg Aspen is. – Ezek szerint nálam pocsékabb őr nincs is. Azt hittem, hogy végig a szobádban voltál.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Aspen Leger
Sheila_7 I>!

– Mesélj tovább! – követelőztem. – Még mihez nem értesz?
Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.

catilde>!

– America… nem tudom, mennyi időt tölthetünk még együtt, de nem szeretném azzal tölteni, hogy bánom mindazt, amit nem tettünk meg.

324. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave

A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Ewing: A fehér rózsa
Marissa Meyer: Winter
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Veronica Roth: A beavatott
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Tahereh Mafi: Ne engedj
Sáfrán Judit: Az írisz áldozata
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Leiner Laura: Higgy nekem