The ​Elite – Az Elit (A Párválasztó 2.) 2161 csillagozás

Kiera Cass: The Elite – Az Elit

A ​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és… (tovább)

Kiera Cass: The Elite

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9789636898571 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2013
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897277 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest
406 oldal · ISBN: 9789636897277

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

550 tag · 246 karc · Utolsó karc: 2021. július 1., 16:07 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Celeste Newsome · Marlee Tames · May Singer · Amberly Schreave · Gerad Singer · Kriss Ambers · Silvia · Clarkson Schreave

Helyszínek népszerűség szerint

Illéa


Kedvencelte 455

Most olvassa 95

Várólistára tette 237

Kívánságlistára tette 468

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Démonika>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

KEDVES AMERIKA SINGER!
Egy üzenetem lenne hozzád, ami minden ismétlem minden gondod megoldaná. Az üzenetet drága Johnny Depp ( barátom és szomszédom , mondta egyszer.. hosszú történet :D…) És mióta hallottam mélyen megmaradt bennem, mert szerintem irtó igaz.! DE nem csak neked szól ez az üzenet drága Amerika hanem minden szerelmi háromszögben lévő szenvedő alanynak… Az üzenet így szól:

„Ha egyszerre két embert szeretsz, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazán szeretted volna, nem szerettél volna bele a másodikba.”

Sokat gondolkoztam , hogy végül is hány csillagot adjak rá és végül is erre jutottam. Fáj a szívem, de ennél többet nem adhatok, mégpedig:

Kezdjük a pozitív részével, Kiera világa elvarázsolt, olvasmányosan , gördülékenyen ír. A helyszínek csodásak filmvászonra illőek, olyanok ahol én is szívesen eltöltenék némi időt.Tetszett ahogyan leírta azt ahogyan kezd kiéleződni a hangulat, hogy a lányok egymással szemben kedvesek, illedelmesek ( bár nem mindig) de amúgy meg ott fúrják egymást ahol csak lehet. ( ez volt a legvalósabb alapanyaga a könyvnek.) A történet érdekes de a történetet a szereplők írják és hát itt kezdődtek a bajok:

Szögezzük le most! Az első részben imádtam Mert, talpraesett, kedves, aranyos, és amyi a szívén a száján lány. Olyan aki kerüljön bármibe kiáll amellett amiben hisz. ( szerencsére az utóbbi kettőben nem változott.) Na de amúgy 180 fokos fordulatot tett. A könyv 80 % – nem szól másról. Csak az idegtépő Maxon vs Aspen játékról. Kontra és pró érvekkel, folyamatosan…. és persze mindig a mellé billent a mérleg nyelve akit az adott pillanatban nem gyűlölt valami mondva csinált ok miatt. Aspent soha nem szerettem, Maxon viszont semleges volt. De szegény srácot sikerült Amerikának teljesen megutáltatnia velem. Mivel én az ő szemszögéből láttam a dolgokat és úgy éltem meg őket ahogyan ő. De viszont ha Maxon szemével nézzük a dolgokat akkor valószínűleg én is így tettem volna ahogyan ő is. Hisz Mer mindig időt kér, meg néhol imádja néhol elevenen elégetné a herceget. Szegény srác meg persze hogy nem tudja mire vélni a dolgokat, és mivel „ a shownak” mennie kell, persze hogy jobban nézelődni kezd a többi lány között, új lehetséges királynőjelöltet keresve…. Idegesítő volt hogy Amerika ugyanazokért a dolgokért volt féltékeny / dühös Maxonra amiket ő maga is megtett Aspennel csak arról a herceg nem tudott… de attól még megtörténtek. Huhh annyira, de annyira felidegesített ez a lány… A másik meg, hogy 120 oldalig semmi aztán az írónő rájön hogy kéne bele valami, és belerak egy olyan dolgot ami váratlan volt és gyorsan odabiggyesztett. A másik kedvenceim a lázadó támadások… " Hmm picit kezd lapos lenni Mer szenvedése, beledobok egy két támadást, ide hmmmm… ide és ide…. -_– …………..

Aztán az utolsó 50 oldalban felcsillant a remény.. Visszakaptam azt az Amerikát akit szerettem és tiszteltem végre meghozta, azt a rohadt nehéz nagy döntést amivel már nem is tudom mióta szenvedünk… aztán elcsesz mindent.. mindent! És az a fordulat…
SPOILER!!!
Muszáj volt! Muszáj volt , kérdem én? Igaz , hogy a király egy távoli másodhegedűs karakter volt eddig, de teljesen szimpatikus volt. Erre kaptunk egy ilyet… Kiderült, hogy egy pszichopata , hatalom/ kontrollmániás vén …… Maxon a csillogó páncélba lépdelő TÖKÉLETES szőke herceg, egy lelkileg sérült bántalmazott.. Brühühühüh.. Annyira…. Annyira látszik hogy a végén ez csak azért lett beleírva, mert Maxon túl tökéletes volt, túl szép hogy igaz legyen, és kellett valami ami ennek az ellentétét bizonyítja… Igen egyes vagyok de borzasztó itt az élet a palotába az apám ver…
Áhhhh, mindjárt leverek valakit!!!

16 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Utáltam Aspent, az elejétől fogva! Az első kötet legelső lapjától kezdve! ☝
Mindig mindent tönkre tett, mindig mindent megkavart, de legjobban azért tudnám megfojtani, mert egy álszent! Úgy tesz mintha mindent valaki más miatt csinálna, de közben mindent a saját javára fordít.
spoiler
Ebben a kötetben már Americát is utáltam! ☝
Sajnos nem jelöltem meg, ezért sajnálom, ha nem szószerint idézem ❝ Maxon elment, és ezzel minden megváltozott
Ez nekem teljesen úgy jött le, hogy ha az ember kiteszi a lábát otthonról, akkor már szabad pálya, jöhetnek a kanok. JUPPÍ!
Micsoda tartás! Gratulálok! Nyilván ez a lány még életében nem hallott a HŰSÉG fogalmáról. Lehet, hogy fiatal, de egy 16 éves lánynak is vannak elvei, vagy csak én vagyok nagyon konvencionális.

A végére pedig a drága herceget♕ is megutáltam! ☝
Tőle végképp többet vártam volna, mint ezt a ping-pongozást.
Itt már mindenki volt mindenkivel, a palota egy hatalmas orgia helyszín lett. Én már csak azon lepődtem volna meg, ha még a csajok is viszonyt kezdenek egymással, mert innen már csak az hiányzott…

8 hozzászólás
MissFortune>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Az első rész jobban tetszett. Ez sem volt rossz, csak kicsit vontatottnak éreztem.
America még mindig nem igazán tudja eldönteni,hogy melyik férfit akarja. Tetszik, hogy nem túl engedékeny, azonban ebben a részben Maxonnal szemben kicsit igazságtalan volt. Marlee esete engem is megrázott, de ha America nem sértődött volna meg, akkor hamarabb kiderült volna, hogy spoiler
Nagyon meglepődtem mikor a projektes feladatnál pont ilyen érzékeny témát hozott fel.. a harag nagy úr :D
Jobb lett volna, ha kevesebb van Aspenből és több Maxonból.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a 3. részben, ugyanis a király nem igazán kedveli Americát.

gabiica P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagyon tetszett a második rész is. Nem mindig tudtam egyetérteni Maxon döntéseivel vagy cselekedeteivel, de örültem, hogy kicsit nagyobb betekintést nyerhettünk az életébe. spoiler
Kicsit zavart America őrlődése Maxon és Aspen között, valamilyen szinten megértem, azonban néhol kicsit már soknak tartottam a döntésképtelenséget. Megértem, hogy az is a szeme előtt lebeg, hogy mi lesz, ha a korona is az övé lesz, hiszen az Maxonnal együtt jár, de ha igazán akarja Maxont, ezt is elfogadja, és képes lesz végigcsinálni… Kíváncsian várom a folytatást!

GytAnett>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Nagy reményekkel álltam neki ennek a résznek az előző után, viszont szerintem gyengébbre sikerült. Sokkal több volt benne a cselekmény, valahogy mégsem talált meg magának annyira.
Még mindig nagyon olvastatta magát a könyv, és még mindig nem kell unatkoznom egyáltalán, de sokkal több olyan jelenet volt, ahol egyik-másik szereplőt megcsapkodtam volna. És sajnos America is sűrűn jutott volna erre a sorsra, ha be bírok nyúlni a lapok közé. spoiler Ha valami már végre rendbe akart volna jönni, America tuti biztos, hogy tönkretette valamivel. Idióta.
Maxont sem bírtam annyira megérteni, mint szerettem volna. Nem értettem, hogy mit miért tesz. Jó, később szerencsére kaptunk rá választ, de erre én meg azt mondom, hogy viselkedhetett volna másként sok esetben.
A bent maradt lányokkal nagyon nem vagyok megbékülve. Egyre abszurdabb helyzet ez az egész Párválasztó. Pláne, ha még mindig keveredik egy szerelmi háromszöggel. Pfff… spoiler
A vége miatt érdekesnek tűnik a harmadik kötet, kíváncsi leszek rá. Sajnos buta voltam, és csak az első két részt hoztam ki a könyvtárból. :/

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Menthetetlenül romantikus vagyok. Nekem ez a sorozat oldalról-oldalra egyre jobban és jobban tetszik.
A szálak kuszálódnak, a versenyzők kimutatják a foguk fehérjét.
    America Singer! Te aztán nem hagyod nyugodni a dolgokat. Néha kicsit kiakadtam, hogy ezt vagy azt vajon most miért kellett, de tetszik, ahogy ráébred a saját érzéseire.
    Aspen nálam az első rész alatt elásta magát, így mindig fenntartásokkal fogadtam a felbukkanásait.
    Maxon bebizonyította, hogy miért is kedveltem meg ennyire. Remélem nem játssza el a bizalmamat.

Tudom, hogy Maxon szőke, több helyen is említik. De az én képzeletemben akkor is barna haja van. Az én hercegem mindig barna hajú spoiler. *-* ❤

    Marleet nagyon sajnálom, és ami vele történt borzalmas. De ez is bizonyítja, hogy az igaz szerelemnél nincs erősebb érzés.

Ez a történet nem csak egy habos-babos tündérmese. Annál sokkal több. ❤

Nikolett0907 P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Az elsőt részt nagyon szerettem, ezért egy bizonyos elvárással indultam neki az olvasásnak.
Őszintén szólva nagyon nem erre számítottam.
Ennyi szenvedést nem vártam volna és ez a szerelmi háromszög is nagyon erőltetett lett a számomra.
Átlagban nem gondolom azt, azért mert két embert szeretünk el kell ítélni az embert, de a játszadozást gyűlölöm. És itt erősen ezt az érzet maradt meg.
A történet, – ezt leszámítva – olvasható volt, gyorsan haladtam vele.
A karakterek felemás érzést hagytak bennem, de egyáltalán nem nyűgöztek le.
Kicsit csalódott vagyok.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
GABO, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9789636898571 · Fordította: Gázsity Mila
1 hozzászólás
csillagka P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Pontos idő hajnali 1h20 és vége.

A be nem váltott remények illúziója. Egyszerűen megint azt érzem mind az első rész után, a legkevésbé sem érdekel a szerelmi háromszög (igazi lepkepuki) nem vagyok kíváncsi se America, se a többiek évelődésére, de ez az egyik legjobb disztopia világ amiről idén olvastam, ha ki lenne bontva a háttér egyik kedvenc könyvemmé válna, így se tudok tőle elszakadni, olvasom ameddig tart. Röhejes a helyi TEK szerencsétlenkedés, ilyen a világon nincs, egy királyi palotát nem belül, hanem kívülről kell védeni. (de tudjátok mit ez sem zavar) ami viszont igen, hogy látszik a felépítés, mégse mert Kiera bátrabb író lenni. Sajnos elmentünk entyem-pentyem irányába, pedig ott van benne a lehetőség, hogy romantikus könyv helyett egy igazi kőkemény, maradandó, elismert fantasy szülessen.
Letenni nem tudom, tehát folytatom.

1 hozzászólás
Boglinc P>!
Kiera Cass: The Elite – Az Elit

Imádtam ezt a könyvet!
Annyira érzelem és akciódús, hogy le sem tudtam tenni. Remek írás, tökéletes szereplők! Amercia egy hihetetlenül határozott személyiség, aki mindig tudja mit akar, de mégsem gerinctelen, pláne nem hisztérika. Aspen és Maxon pedig két olyan férfi, akik közül magam sem tudnék választani (Totál megértem a csajt!), annyira helyesek, férfiasak, határozottak, kedvesek, és… Ó! Várj csak… Egy nagy, büdös frászt!

Azon morfondíroztam olvasás közben, hogy képes lennék-e megfelelően vastag és erős kötelet sodorni a lapokból, hogy felköthessem vele magam…

America naiv és ostoba, de ezzel még nem is lenne akkora baj, hiszen annyi ilyen van a világban és mind képes fejlődni, pláne, ha még csak ilyen fiatal. Viszont az a hiszticunami, amit levágott a történet során, az számomra agysorvasztó volt. Felelőssé kéne tenni a tengerszint emelkedésért, mert annyit bőgött, hogy tuti köze van hozzá!
A könyv felénél már eljutottam arra a szintre, hogy egy nagy klasszikust idézzek: „Könyörgöm, akasszuk fel!”

Aspent már ne is említsem… Az előző kötetben sem volt a szívem kuglófjának egyetlen szem mazsolája, de itt végleg kiverte a biztosítékom. Az a számító spoiler senkiházi, akivé vált (már, ha volt ő valaha is másmilyen), az borzalmasan irritálóvá tette. Tudom, tudom, el kell valahogy választani a rajongóktól, hogy mindenki Foxi Maxit támogassa teljes mellszélességgel és ehhez neki ki kell használnia a labilis lányt és felültetni az érzelmi hullámvasútjára, de miért nem lehetett egyszerűbben? Mondjuk kinyírni egy támadás során, ahogy már az előző kötet végén javasoltam? Annyival humánusabb lenne az olvasóval szemben…

Alapjáraton is mérhetetlenül gyűlölöm a szerelmi háromszögeket, de ami itt zajlott, az maga volt a pokol. America egyszerűen egy őrült spoiler tipikus esete. Emellett persze tápláljuk apránként a történetet, hogy mindenki szerint milyen okos, ügyes, igazi hölgy és erkölcsi mintapélda. Az! Bizony…

Volt némi sejtésem, hogy mi várható ebben a részben, de magasan felülmúlta rettegő várakozásaimat. Rémesebb volt, mint hittem.

Hogy ennek ellenére miért is fogom tovább olvasni? Egyrészt mazochista vagyok (üssetek!), másrészt, ha már két részt átszenvedtem, tudni akarom, hogyan lesz belőle királylány… Mert, hogy az lesz, azt már az első részben mindenki borítékolhatja, de igazán kíváncsi vagyok, mit művel még le Miss Hiszti.

Csillagra kap kettőt, mert szép a borító és mert a végén halálra röhögtem magam a király beszédén… :D Meg aztán aaannyira nagyon mégsem volt borzalom, hogy csak 1-et kapjon… :D

>!
GABO, Budapest, 2013
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897277 · Fordította: Gázsity Mila
18 hozzászólás

Népszerű idézetek

ncsn87>!

A szerelem gyönyörűséges rettegés.

74. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Sheila_7 I>!

– Milyen szerelmesnek lenni? – tudakolta May.
(…)
– A legcsodálatosabb és legszörnyűbb dolog, ami az emberrel megtörténhet – felelte egyszerű szavakkal. – Tudatában vagyunk annak, hogy rábukkanhatunk valami egészen hihetetlen dologra, és örökre meg akarjuk tartani, aztán minden egyes percében rettegünk attól, hogy elveszítjük.

73. oldal, 7. fejezet

nykyriana>!

– Feladom. Sajnálom, America, te annyira türelmes voltál, én viszont gyűlölöm hallgatni a saját klimpírozásomat. A zongorából olyan hangok jönnek ki, mintha betegeskedne.
– Egész pontosan inkább olyan, mintha éppen haldokolna.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Marlee Tames
sziromkiállítás>!

Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.
Elmosolyodtam.
– Miért, tán megpróbáltad?
Úgy tett, mintha alaposan megfontolná a választ.
– Jobban belegondolva, tulajdonképpen nem. De ne is várd el tőlem, hogy megtegyem.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
khverd>!

– Hogy vagy? – kérdezte, miközben átvágott a szobán.
– Őszintén? Szörnyen zaklatott vagyok.
– De csak azért, mert annyira jóképűnek találsz,ugye?
Felnevettem, amikor láttam,milyen együttérző képet vág.
– A napra lehet nézni,de rád nem – mentem bele a játékba.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Cheril>!

Nem azt éreztem, hogy jobbá teszem Maxon életét. Azt éreztem, hogy én vagyok az élete.

324. oldal

Cheril>!

(…) Alig voltam képes felvánszorogni a második emeletre, ahol azonban rögtön feléledtem, mihelyt befordultam a szobámhoz vezető folyosó sarkán.
– Ó! – lepődött meg Aspen is. – Ezek szerint nálam pocsékabb őr nincs is. Azt hittem, hogy végig a szobádban voltál.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Aspen Leger
Sheila_7 I>!

– Mesélj tovább! – követelőztem. – Még mihez nem értesz?
Magához húzott, barna szeme titokzatosan csillogott.
– Csak az utóbbi időben derült ki, hogy…
– Mondd csak, ne hagyd abba!
– Kiderült, hogy hihetetlenül nehezemre esik távol tartani magam tőled. Ez komoly probléma.

catilde>!

– America… nem tudom, mennyi időt tölthetünk még együtt, de nem szeretném azzal tölteni, hogy bánom mindazt, amit nem tettünk meg.

324. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave

A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Veronica Roth: A beavatott
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Morgan Matson: Páratlan nyár
E. Lockhart: A hazudósok
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény