The ​Elite (The Selection 2.) 81 csillagozás

Kiera Cass: The Elite Kiera Cass: The Elite

The ​hotly-anticipated sequel to the New York Times bestseller The Selection.

Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over – and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, US, 2013
336 oldal · ISBN: 9780062262851
>!
HarperCollins, London, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007466702

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

557 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2023. május 31., 01:18 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · May Singer · Lucy


Kedvencelte 6

Most olvassa 13

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Kiera Cass: The Elite

Kicsit döcögősebbre sikerült az első résznél. Értem én, hogy csak a harmadik részben teljesedhet ki a történet, de sokszor azt éreztem, az írónő csak az időt húzza.
Igen, zavarónak éreztem a szerelmi három/sokszögeket, ráadásul Aspent nem is kedveltem meg különösebben. America pedig egy emlékhez, egy elképzelt élethez ragaszkodik, ami nincs összhangban a jelenével, az érzéseivel. Persze, én is voltam tini, megzavarodva az érzéseimtől, elveszve a lehetséges jövők között, így ha mérgelődtem is Mer tétovázása miatt, valahol mélyen megértettem és nem tudtam haragudni rá.
Akire viszont megharagudtam az Maxon volt. Sőt inkább csalódtam benne…
A történet fő szála érezhetően belassult, nem igazán tudtunk meg többet a lázadók céljairól, miértjeiről, vagy akár az ország múljáról, történetéről.
Érdekes, hogy a be- és összezártság mennyire kihozza az emberből mindazt, ami mélyen benne van. Mindannyiuk számára a felnőtté válás időszaka ez. A viharos érzelmeké. A megfelelni vágyásé. A lázongó igazságérzeté. Az önfejűségé. A hibázások időszaka, amikor csak reménykedhetünk benne, hogy a pillanat hevében meghozott döntéseink nem döntik romba a jövő lehetőségeit.
Nagy elvárásokkal kezdek neki a következő résznek, remélem, hogy hőseink jelleme kiforr, meghozzák döntéseiket és rendezik nem csak a saját, de országuk sorsát is.

FreeBird>!
Kiera Cass: The Elite

Az az igazság, hogy nekem ez nagyon nehezen csůszott… rettenetesen untam, hogy Mer állandóan azon nyammog, hogy most kit is válasszon.És attól sem tudtam elvonatkoztani, hogy az egész helyzet olyan, mintha a herceg háremet tartana. Jonnek a kulfoldi látogatók, tessék, ismerjék meg a háremet – lenyugozo…. Arról nem is beszélve, hogy a cselekmény egy kalap kakkantás – ezer bocs, de az egész konyvben folytatódik a nagy semmi, a lázadók hihetetlen, de továbbra is betornek a fantasztikusan védett eroditmenybe, ahová persze tok biztonságos a lányok családját odakoltoztetni, a konfliktusokra meg nincs más szavam, csakhogy mumájer :/ Nekem Mer produkciója is gyenguszra sikeredett, tobbet vártam, átgondolatlan volt. Nem számított rá, hogy a királynak lesznek kérdései? Nagyon sajnálom, iszonyůan csalódtam.

Picichef>!
Kiera Cass: The Elite

Összefoglalóként írnek a sorozatról. Szerintem egy zsenialisan kitalált dísztópiás alkotás ez, mert valóban érdekes, ahogy a 'cast' rendszert építi fel az írónő. Hogy milyen amikor nem választhatsz, hanem születsz valahova… valamibe. Persze a fő szál a szerelmi szál, és engem általában az érdekel a legjobban, de most nagyon vártam azokat a részeket is amik a társadalom felépítését írták le. Nem szeretnek semmilyen részletekbe nagyon belebonyolódni sem, de MI AZ HOGY A SOROZAT VÉGÉN spoiler ?!
Ezt kicsit ki kell bontanom: spoiler
Aztán persze ott van team Maxon és team Aspen. Kinek melyik lovag áll közelebb a szívéhez. Őszinte leszek. Nekem voltak pillanatok mindkét oldalon. Amikor végre eldöntöttem hogy melyik férfiúnak is szurkolok… hat nem voltam kényszerülve átpártolni a másik oldalra… na meg persze oda-vissza.

_Dany_>!
Kiera Cass: The Elite

Az első részhez képest nagy csalódás volt a könyv. Voltak nagyon jó jelenetek a könyvben, de a szerelmi háromszög nagyon elrontotta nekem. America hezitálása Maxon és Aspen között néha szörnyű volt és persze akkor jön rá, hogy kit választ amikor már késő. Aspent az első részben nagyon nem kedveltem de ebben a részben kicsit kedvelhetőbb volt. Maxonba csalódtam voltak olyan húzásai amiket nem teljesen értettem, és Americával kellett egyet értenem. (De attól még mindig ő a kedvenc.)
Viszont America a könyv második felére visszanyerte azt az önmagát akit az első könyvbe megismerhettem és, hogy kiállt abban amiben hisz a következmények ellenére is.
A lázadókról most már talán kicsit nagyobb szerepet kaptak ebben a könyvben de még mindig nagy homály fedi de remélem a harmadik részben végre válaszokat kapok.

zafir100>!
Kiera Cass: The Elite

Nagyon jó, kikapcsoló könyv. Maxon még mindig a legjobb könyv/ vizuálispasik között van, akivel csak találkoztam és szerintem ott is marad :).

H_Reni>!
Kiera Cass: The Elite

Hát végül is angol gyakorlásnak jó volt. Messze alul marad az előző részhez képest, és Amerika kifejezetten elkezdett bosszantani ráadásul a negédes amerikai klisék meg sablonok is előkerültek. Azért nem akarom nagyon lepontozni mert bár most elég középszerűnek és néhol bosszantónak éreztem az az igazság hogy tiniként szerettem és többször is olvastam. Szóval a lényeg, hogy változunk. :)

Rileey>!
Kiera Cass: The Elite

Bekövetkezett, amitől előre rettegtem, a szerelmi háromszög mindent elrontott. Na jó, most kicsit túldramatizálom a helyzetet, mert szerettem a Selection folytatását is, nem tagadom. Csak ez a buta szerelmi háromszög (minden könyvben) amitől falnak tudok menni. Itt ráadásul egy fokkal kínzóbbnak éreztem rám nézve, ugyanis America nem döntésképtelenül vergődik a két jelölt között, hanem határozott döntést hoz, ezt meg is mondja Maxonnek, aztán folyamatosan változtatgatja azt. Gratulálok neki tényleg. Csodálkozik valaki, ha Maxon mindent, de mindent megtesz Americának, vár rá, cserébe kap egy nagy lópikulát, és aztán az történik, ami? Mert én nem. De hogy a dolog még izgisebb legyen, America mindehhez még gyönyörűen elbutul. Maxon rábíz egy titkos dokumentumot, és megígérteti vele, hogy nem beszél róla senkinek, erre miből csinálja a projektjét a tévébe, na miből? És ez csak egy példa a sok közül.

Főszálon körülbelül semennyit sem halad előre a történet, még mindig nem tudjuk, hogy a palotát ért támadásoknak mi a célja pontosan. Inkább a hercegnővé válás tanai vannak a középpontban, illetve America kételye, hogy meg tud-e felelni ennek a szerepnek.

Azért a hangulatot hozta, úgyhogy naná, hogy tűkön ülve várom a folytatást!

h_dori>!
Kiera Cass: The Elite

Hát egy nap alatt kivégeztem. Hozta az előző rész színvonalát, sőt még emelte is azt!! Sokkal több benne a történés, és eléggé könnyen félrevezet néha, viszont nagyon olvastatja magát. Egyre jobban izgat, hogy a végén mi lesz. Nagyon várom a harmadik részt, viszont ez se akkora függővég, mint amikhez hozzászoktunk.


Népszerű idézetek

Szelén>!

The Angeles air was quiet, and for a while I lay still, listening to the sound of Maxon’s breathing.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Maxon Schreave
justafairytale>!

“What else are you bad at?”
He held me close, his brown eyes bright with a secret. “Recently I’ve discovered this one thing….”
“Tell.”
“It turns out I’m absolutely terrible at staying away from you. It’s a very serious problem.”
I smiled. “Have you really tried?”
He pretended to think about it. “Well, no. And don’t expect me to start.”

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
Picichef>!

It's just the way it is. The sky is blue, the sun is bright and Aspen endlessly loves America.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger
Treacle>!

„What's it like to be in love?” May asked.
Part of me ached. Why hadn't she ever asked me? Then I remembered, as far as May knew, I'd never been in love. Lucy's smile was sad.
„It's the most wonderful and terrible thing that can ever happen to you,” she said simply. „You know that you've found something amazing, and you want to hold on to it forever; and every second after you have it, you fear the moment you might lose it”

Kapcsolódó szócikkek: Lucy · May Singer
justafairytale>!

It wasn’t like I made his world better. It was like I was his world.

Gyöngyösi_Nóra>!

"Lord knows what would happen to the country with you at the helm.”

I laughed along because he was right. “I’d probably ruin it.”

Maxon continued to smile when he spoke. “But maybe it needs ruining.”

Chapter 29.

Kapcsolódó szócikkek: America Singer
Treacle>!

I knew that, in my whole life, if I married Aspen or someone else, no one would ever make me feel this way. It wasn't like I made his world better. It was like I was his world.

Kapcsolódó szócikkek: Aspen Leger
Szelén>!

You know that you’ve found something amazing, and you want to hold on to it forever; and every second after you have it, you fear the moment you might lose it.

Treacle>!

Why can't you be happy with who you are instead of stepping on her to make yourself feel better?

mrsp>!

„I feel so stupid.” I whispered, wanting to cry.
„You're not stupid.”
„I am, too.”
„Mer, do you think I'm smart?”
„Of course.”
„That's because I am. And I'm way too smart to be in love with a stupid girl. So you can drop that right now.”


A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Ewing: The White Rose
Marissa Meyer: Winter (angol)
Holly Black: The Wicked King
Soman Chainani: The School for Good and Evil
Veronica Roth: Divergent
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Julie Kagawa: The Iron King
Marie Lu: Legend
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception