The ​Crown – A korona (A Párválasztó 5.) 614 csillagozás

Kiera Cass: The Crown – A korona

A PÁRVÁLASZTÓT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG.
A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZÍVE VAN.

Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet.
A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna.

Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul.

Eredeti mű: Kiera Cass: The Crown

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063025 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2016
300 oldal · ISBN: 9789634063339 · Fordította: Gázsity Mila

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

540 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2018. december 3., 14:10 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Maxon Schreave · America Singer · Aspen Leger · Kile Woodwork · Erik/Eikko Koskinen · Marlee Tames · Eadlyn Schreave · Ahren Schreave · Henri Jaakoppi · Lucy · Hale Garner · Gavril Fadaye · Josie Woodwork · Fox Wesley


Kedvencelte 85

Most olvassa 22

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 280

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Kiera Cass: The Crown – A korona

Úgy tudtam!! Komolyan megfontolom, hogy jósnő leszek, ha így haladok. (Na jó nem leszek az! :D) De annyira tudtam, hogy kit fog választani Eadlyn. Ezek a csajok soha nem azt a személyt válasszák, akinek én szurkolok. :D Hiába szurkolok én ezerrel, mégis mindig másik személybe szeretnek bele.
A végén ismét megdöbbentem, azért erre nem számítottam. Hűűűű.
Eadlyn karaktere nagy javuláson ment keresztül, hála a jó égnek. Nem bírtam volna, ha olyan maradt volna, mint az előző rész elején.
Volt benne pár unalmas rész, de nem gondolom egy rettenetes könyvnek. Nem volt annyi veszély és izgalom Eadlyn történetében, mint ahogy America történetében, de ha egyszer az írónő, így álmodta meg ezt az egészet… Nem mindig kell az a körömrágós feszültség, az egyszerű történetek is lehetnek jók.
Kellemes kikapcsolódás volt nekem ez a könyv. (Ja és ne ítéljetek el, én sem szólok le senkit, ha nem egyezik a véleményünk.)

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Kiera Cass: The Crown – A korona

Annyira cuki volt, hogy még mindig mosolygok. :) Sajnos nem volt rám olyan hatással, mint az előző rész, és fájt a szívem, mert én egy másik srácnak szurkoltam, viszont Eadlyn szerelmét is megszerettem a Koronahercegnőben, úgyhogy végülis vele együtt örültem.
Jó volt látni, hogy Eadlyn felnőtt a feladatához és igazi királynőként viselkedett. Tetszettek a háttérben meghúzódó politikai ügyek, és még Kile testvére is kezdett megváltozni.
America és Maxon még mindig a totális kedvenceim, náluk édesebb páros nem is lehetne a sorozatban.
Viszont kár, hogy a könyv ilyen rövid volt, mivel így túl hamar és gyorsan lett minden megoldva. Örültem volna, ha egy kicsit hosszabra nyúlik a nagy egymásratalálás, vagy akkor több találka lehetett volna Eadlyn és a választottja között… Nem tudom, egyszerűen csak túl rövidnek találtam.
Ettől eltekintve továbbra is nagy kedvencem a sorozat, bárcsak lenne még egy apró folytatás. :D

2 hozzászólás
>!
DoreenShitQ
Kiera Cass: The Crown – A korona

„Ha azt képzeljük, zuhanunk, lehetséges, hogy épp úton vagyunk valami olyasmi felé, amire mindig is vágytunk. Vagy épp olyan dolgot próbálunk ki nagy óvatoskodva, amitől világéletünkben féltünk.”

    Amint letettem ezt a könyvet, rögtön kedvenceltem. Megvolt az a jó Párválasztó-hangulata az egésznek, rózsaszínben láttam az egész könyvet. Most egy hét után, ahogy visszagondoltam, már látom a hibáit a könyvnek.
    Mindvégig imádtam a sorozatot, és ez a könyv most belerondított a képbe. Már amikor megvettem, az volt az első gondolatom, hogy ez ilyen rövid? És nem alaptalanul aggódtam.
Az elején-közepéig szépen le van vezetve, nem siet az írónő, ez jó is… majd jönnek a csavarok. Vannak amik betalálnak spoiler, és vannak amik nem spoiler. Utóbbiról kicsit bővebben: spoiler
    És ami még nagy szívfájdalmam: szinte semmit sem zárt le az írónő. Annyi kérdésem volt, hogy abból írhatnék egy ugyanilyen hosszúságú könyvet. Hogy párat említsek: spoiler Annyi kérdés, de semmi válasz. Tudom, hogy van az 'írásmód' vagy hogy nevezzem, hogy nyitottan hagyják, döntsd el te, de én ennyi mindent nem tudok eldönteni :D Legalább egyet válaszoljanak meg :DD

„Az igazság azonban az, hogy a szerelem épp annyira végzet kérdése, mint a tervezésé, épp olyan szépséges, mint amilyen katasztrofális dolog. Talán rengeteg békát kell megcsókolni, mire rátalálunk a hercegünkre. Vagy rengeteg békát kell kirúgnunk a házunkból.”

    Nekem fáj a szívem, ez a sorozat egy sokkal jobb lezárást érdemelt volna. Elkapkodott volt az egész, mindent belesűrítettek az utolsó pár oldalba. Eddig szerelmes voltam ebbe a sorozatba… elég ronda koppanás volt ez a végére.

10 hozzászólás
>!
Evelena
Kiera Cass: The Crown – A korona

Még be sem fejeztem az előző részt, mikor minden gondolatomat az töltötte ki, hogy mi fog történni ebben a részben.
Annyira boldoggá tett Eadlyn választása, teljes szívemből áhítottam, hogy azt a drága, kedves, aranyszívű fiút válassza, akit választott.
Annyi minden történik ebben a részben is, de csak ezekre a szép jelentekre tudok emlékezni, amiket együtt töltenek el. Kicsit America és Maxon találkozóit juttatták eszembe.
Eadlyn sokat fejlődött, érettebbé vált, olyan rövid idő alatt. Lebontotta a falait, amiket maga köré épített és amik magasabbak egy palota falainál is.
Több fiú is a szívemhez nőtt. Kile, aki, miután jobban megismerte a hercegnőt, annyira megváltozott vele, aki mindig olyan kedves. :) Henri, aki, ha nem is beszél közös nyelvet, de mégis mindig érteni, olyan szelíd, drága. :) Erik, aki az árnyékban, de mindig ott van, segít, megért, tanácsot ad. :)
(Hogy tudja az írónő ennyi ilyen fiúval megajándékozni az olvasókat?)
Azok a fiúk, akik segíteni akarják Eadlynt.
Elegem volt abból, hogy annyit olvasok arról, hogy Maxon mennyire elfáradt. (Mindig belesajdult a szívem, mikor erről olvastam.)
Eadlyn erős, méltó uralkodóvá lett. Nagyon büszke lettem rá, a döntései miatt és örültem, hogy megtalálta az igaz társát.
Könnyes szemmel, mosolygós ajkakkal az arcomon csuktam be a könyvet. Bár hosszabb lett volna kicsit még…

>!
gabiica P
Kiera Cass: The Crown – A korona

Eadlyn történetének befejezése kicsit jobban tetszett, mint a kezdete. Jobban kibontakozott a személyisége, ezáltal én is jobban meg tudtam kedvelni őt.
Jó gondolatai voltak, igazából ténylegesen el tudom képzelni róla, hogy jó uralkodó, aki mindent megtesz a népéért.
A választása teljes mértékben meglepett. spoiler Noha érezhető volt a vonzalom közte és spoiler között, fel sem merült bennem, hogy ez lesz a vége.
Tiszteltem azért, mert hajlandó lett volna lemondani önnön boldogságáról a nép érdekében, azonban nem tartottam volna jó döntésnek.
Mindent egybevetve, tetszett.

>!
BubbleTea
Kiera Cass: The Crown – A korona

Erre a könyvre legalább egy éve vártam. Tegnap mikor megvásároltam a könyvet, félretettem, hogy majd elolvasom az előző köteteket újra és utána kezdek neki. Ez a tervem dugába dőlt. Egy napig sem tudtam ellenállni neki, ma reggel úgy keltem fel, hogy nekem ezt el kell olvasnom, és le se tettem.

Imádom Eadlynt. A sorozat első részében Maxon volt a kedvencem, miatta faltam az oldalakat, de Eadlyn történetét az elejétől a végéig imádtam. Egy megható szerelmi történetbe csöppentem, egy új világba kerültem. Nagyon tetszett, hogy végül az a fiú nyert, aki az én szívemet is elrabolta, holott sokáig úgy gondoltam, hogy nem ő lesz a befutó. Annak ellenére, hogy America és Max története sok fordulattal nem szolgált, itt folyamatosan meglepődtem az eseményeken. Igaz, volt egy-két esemény, ami kiszámítható volt, de összességében nagy csavarok voltak a könyvben. Igazi hullámvasútban volt részem, és ezt köszönöm az írónőnek!

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a lebilincselően romantikus sorozatot! :)

6 hozzászólás
>!
deen
Kiera Cass: The Crown – A korona

Nem bánom, hogy ezzel a kötettel vége a sorozatnak. Egy befejező kötettől kicsit többet vártam volna. Eady rengeteg dologgal szembesül, America betegsége, édesapja kimerültsége, a nép elégedetlensége, régensként meg kell állnia a helyét és még férjet is kéne választania. Azt sajnáltam, hogy a Párválasztó végül egy kapkodva befejezett dolog lett, ahogy azt is, hogy Eadlyn szinte semmi időt nem töltött a választottjaival. Valahogy az egész könyv elcsúszott az uralkodás és az ország helyzetének megoldása felé, a választás pedig csak egy eszköz lett Eadlyn kezében. Nem tetszett az sem, hogy Eadlyn folyton a szülei szerelmét szeretné átélni, ahelyett hogy körbenézne, talán ott vár rá valaki, és az a hirtelen felismerés, hogy ő aztán fülig szerelmes. Mikor is lett az? Arról lemaradtam valahol útközben. A könyv második fele pörgősebb volt, akadt néhány csavar, ami felkavarta és felgyorsította az eseményeket, ami néhol kicsit úgy hatott, hogy az írónő minél előbb szeretné leírni az utolsó sort. Ennek megfelelően egy kicsit összecsapott is volt, 10 oldalban gyorsan lezárt mindent, jó nagy rózsaszín ködbe burkolva a szereplőket.

>!
Milli88 P
Kiera Cass: The Crown – A korona

     "Régebben azon tűnődtem, lehetséges-e a csodával határos módon rátalálni egy csapatnyi fiú között a lelki társunkra.
     Most már semmi kétségem sem volt efelől."

Igeeeeen! Jajj, de boldog vagyok! Annyira jó lett a vége, hogy az valami eszméletlen.
Eadlyn ebben a részben is néha feszegette nálam a határokat, de szerencsére a végére csak észhez tért.

Kile, Henri, Eikko… Imádtalak benneteket. :)
Kedvenc sorozat lett.

4 hozzászólás
>!
Meagen
Kiera Cass: The Crown – A korona

Na jó. Ez a könyv baromi jó volt.
Ez előző részét már nem is tudom, mikor olvastam, szóval akadt 1-2 jelenet, amit kicsit talán homályosabb volt, mint szabadott volna, de így annyira élveztem az egészet.
Eadlyn szimpatikus volt nekem végig. A fiúk közül úgy annyira nem ragadt meg senki sem, esetleg csak Kile, viszont ő sem annyira.
A vége fele, mikor már kezdtek beindulni az események egyre többször vettem azt észre magamon, hogy kerülget a sírás, állandóan kiráz a hideg, vagy éppen mosolygok.
spoiler
És mikor Eadlyn rá jött arra, hogy kibe is szerelmes, nagyon meglepődtem, mert erre végképp nem számítottam, és bár először úgy tűnt, hogy ez lehetetlen, sejteni lehetett, hogy ó, de, lehetséges. Az utolsó 7 oldalban megkaptam, amit szerettem volna, így egy rossz szavam sem lehet. Nagyon megszerettem ezt a könyvet, és magát a sorozatot is.

>!
ScarlettBlair P
Kiera Cass: The Crown – A korona

Esküszöm nem értem, mi ez a sok aránylag negatív értékelés a könyvvel kapcsolatban. Az Igazi után szerintem ez a legeslegjobb része a sorozatnak! Én már A Koronahercegnőben is szerettel Eadlyn karakterét, annak ellenére, hogy sokan panaszkodtak, mennyire elkényeztetett bla bla bla. Hát ebben a részben egy olyan karakterfejlődésen megy át, hogy csak na. A szívem szakad meg érte, mikor folyton azzal kell szembesülnie mennyire gyűlöli őt a népe, pedig tényleg nem tehet arról, hogy annak született, akinek. És ANNYIRA TUDTAM, HOGY EZ LESZ A VÉGE!!!!! És olyan boldog vagyok miatta, mert én végig ennek a srácnak szurkoltam. spoiler Hale-el kapcsolatban szerintem lehetett számítani valami hasonlóra, az ő karakterét is nagyon kedveltem. A drága Henri, édesem…. Micsoda barát, de tényleg! És Kile is! Imádtam az összes fiút a történetben. És azok a részek, amiben Maxon és America életébe nyerhettünk egy kis bepillantást, valami csodálatosak voltak. Mikor Eadlyn megjegyezte, hogy még mindig táncolnak az esőben még a hideg is kirázott. Így, hogy véget ért a sorzat, és ez lett a bfejezés még nagyon szívesen olvasnám tovább is, kíváncsi vagyok, mi történt a későbbiekben a szereplőkkel.


Népszerű idézetek

>!
Robimano96

– Hallgass a lányodra – tanácsolta apa. – Nagyon okos gyerek. Tőlem örökölte.
– Nem akarsz inkább tovább aludni? – tudakolta színtelen hangon anya.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Maxon Schreave
>!
Robimano96

– Apa, ritka pocsékul festesz.
– Hmmm, ezek szerint ezt is tőlem örökölted.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Maxon Schreave
>!
Robimano96

– Jól vagyok. – (…)
– Egészen biztos? Mert esetleg a szobánkba hozathatnám a vacsorát.
– Ha megteszed, komolyan mondom, a fejedhez fogom vágni.
Elnevettem magam. Egyre hihetőbbnek találtam, hogy a saját Párválasztójukat végigveszekedték.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: America Singer · Eadlyn Schreave · Maxon Schreave
>!
h_grett

– Tulajdonképpen nem ismerek senkit, akinek az első csókja igazán rendkívüli lett volna.
Pár másodperc után ennyit felelt csak: – Én se. Talán nem is az első csóknak kell igazán nagyszerűnek lennie. Hanem inkább az utolsónak.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Kile Woodwork
>!
Robimano96

– Remekül elvoltam, amíg nem kedveltelek. Remekül elvoltam úgy, hogy senkit sem kedveltem.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave
>!
Felixa P

(…) mindent meg kell tenned, hogy azzal a személlyel lehess, akit szeretsz.

205. oldal

>!
Robimano96

– Megteszek bármit, Eadlyn, amit csak kérsz – suttogta.
Válaszképpen megráztam a fejem.
– Nem kérhetem.
Elgondolkodva hunyorított rám.
– Miért nem? Tán valami rosszat tettem?
– Ugyan, dehogy, te szamár! – húzódtam el tőle. – Úgy tűnik…. Mintha inkább nagyon is jól csináltál volna – dohogtam. – Nem csókolhatlak meg úgy, mintha semmiség lenne az egész, mert közben kiderült, hogy te magad sem vagy semmiség.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Kile Woodwork
>!
Robimano96

– Tegyél le!
– Miért? Csak mert királynő vagy? Ennél jobb érvre lesz szükség!

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Kile Woodwork

A sorozat következő kötete

A Párválasztó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Amy Ewing: Az Ékkő
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
J. L. Armentrout: Opál
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Rachel Vincent: Prey – Préda
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan