The ​Crown (The Selection 5.) 26 csillagozás

Kiera Cass: The Crown Kiera Cass: The Crown

Kiera Cass’s bestselling Selection series has enchanted readers from the very first page. Now the end of the journey is here, in a wonderfully romantic series finale that will sweep you off your feet.

Twenty years have passed since the events of The One, and America and Maxon’s daughter is the first princess to hold a Selection of her own. Princess Eadlyn didn’t think she would find a real partner among the Selection’s thirty-five suitors, let alone true love. But sometimes the heart has a way of surprising you…and now Eadlyn must make a choice that feels more difficult—and more important—than she ever expected.

The Selection series has sold more than 3 million copies and captured the hearts of fans around the world. This swoonworthy final installment is the happily ever after they’ve all been waiting for.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2016
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062392176
>!
HarperCollins, London, 2016
352 oldal · ASIN: B013PKDSHI
>!
HarperCollins, London, 2016
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062458865

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Párválasztó

564 tag · 245 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kile Woodwork · Erik/Eikko Koskinen · Eadlyn Schreave


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

zsebibaba007>!
Kiera Cass: The Crown

Előre leszögezném, hogy már A koronahercegnővel is voltak problémáim. Kezdve azzal, hogy Eadlynt péklapáttal vertem volna agyon, mert annyira idegesített a viselkedése és az állandó nyafogása, az „én vagyok Eadlyn Schreave és nincs nálam hatalmasabb ember a világon” mantrája. Egyszerűen kikészített, ráadásul a 35 fiúból összesen két nevet tudtam felsorolni, amikor elkezdtem olvasni a befejez kötetet (Kile és Henri), ami már egy rossz ómen lehetett volna, ha nem lennék ekkora mazochista, aki már csak azért is elolvassa a könyvet, mert az eredeti trilógiát imádta. Igen, ez vagyok én.

Elég rosszul álltam hozzá a könyvhöz, de azért bíztam benne, hogy igenis megváltozhat Miss Hisztis Hercegnő és igenis kaphat egy tökéletesen kerek lezárást a történet. Nem kapott.

(…)

Borító: 3/5*

Az előző 4 borítót egytől-egyig imádtam, de ennél a kötetnél még ezt se sikerült normálisan megcsinálni. Imádom, hogy lila színben pompázik, de semmi más nem tetszik rajta. Sokkal jobban bejönnek ezek a fanmade borítók:

Szereplők: 2/5*
Vagy semlegesek és felejthetőek voltak a szereplők, vagy pedig utáltam őket. Még Maxonért sem sikerült úgy rajonganom, mint eddig, mert olyan volt mint egy rózsaszín felhőtől elvakult 15 éves kamasz, aki nyugdíjasként éli életét. Americából is alig kaptunk, Ahren körülbell kétszer feltűnt, és ennyi. A fiúk se voltak valami maradandóak számomra, Josie hirtelen pálfordulása meg nagyon „kell egy happy end, amikor mindenki jól van és nincs semmi balhé” szagú volt. A Könyv meg pénzlehúzás szagú, de mindegy…

Értékelés: 3/5*
Bíztam benne, hogy jobb lesz, mint az elődje, de nem lett. Ott rontotta el leginkább Cass, hogy mindent csak elénk dobott, és semmit nem fejtett ki bővebben, tökéletes példa erre a Maxon által a végén elmesélt történet, amiről eddig még csak apró kis információmorzsákat se kaptunk, de muszáj volt Maxonnak valami tanító jellegűt mondania a lányának, ezért bevethető sztori volt. Értem én, de nem tudom feldolgozni, hogy mennyire pénzlehúzás szagú az egész történet. Az Igazival bezárólag abba kellett volna hagyni, maximum egy-két kiegészítő novellát hozzánk vágni, de ez a két könyv bőven túl sok volt.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2016/04/kiera-cass-…

6 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Kiera Cass: The Crown

Ha az előző részre négy csillagot adtam, akkor erre kevesebb jár. Mert itt – mivel utolsó rész – már nincs remény a javulásra.
Eadlyn nem sokat változott, a szereplők továbbra is felejthetőek és egy dimenziósak. Volt egy fordulat (spoiler), amin én ugyan nagyon jól szórakoztam, de ha a sorozat rajongója lennék, kicsit rossz néven venném, hogy az író a saját főhősét alázza. Amúgy is az volt az érzésem, hogy Kiera Cass sem szereti az általa teremtett szereplőket. Egyszer maga Eadlyn is nyafog, hogy őt nem lehet szeretni. Hát tényleg nem.
A sztoriba sem ölt túl sok energiát. A történet kiszámítható, a vége (meg a közepe, meg amúgy is majdnem az egész) pont az lett, amit vártam. Nincs meglepetés, egyszerűen csak vége, és kész. Mondanám, hogy egynek jó volt, de nem mondom, mert valahol azért motoszkál bennem, hogy másra is költhettem volna azt a tizennégy dollárt…

valencica7>!
Kiera Cass: The Crown

Nem is tudom miért csak most jutottam el oda, hogy az utolsó részt is elolvassam, pedig anno nagyon rá voltam függve. Szerencsére azt a hangulatot nagyon visszahozta, alapvetően igaazán tetszett, az egy csillag levonás amiatt jár, hogy nem annyira, mint az elődjei.

Eadlynt alapvetően minidg szerettem, ebben a kötetben pedig még jobban hozzánőtt a szívemhez, na és a döntésével pedig végképp, spoiler , szerintem teljesen szépen fel volt vezetve a kapcsolatuk, imádtam a kis romantikus pillanataikat. :)
Engem egyébként legjobban spoiler, sok aranyos és megmosolyogtató jelenetük volt.

Ami nem tetszett, hogy néhány „fordulat” elég kiszámítható volt és egy-egy jelenet túl szájbarágósra sikeredett, egy-egy tanulság szó szerint le lett írva, pedig nem kellene azért ennyire az olvasó szájába adni. Illetve pedig egy-két dolog olyan hirtelen le lett zárva, le lett tudva, azok nagyon kidolgozatlanoknak tűntek. spoiler

Mindezek ellenére szerettem, mert nem tudtam letenni, de jó lett volna, ha kicsit jobban ki vannak dolgozva ezek a részletek. Ja, és Maxon még mindig irtó aranyos…

Rileey>!
Kiera Cass: The Crown

Én szerettem az előző kötetet, és bizakodtam benne, hogy ezúttal a The One-nál kielégítőbb lezárást kapok.
De nem.
Lehetett volna izgulni azon, ki lesz a befutó, de már hamar rá lehet jönni, és sajnos nem igazán sikerült jól kidolgozni a szerelmi szálat.
Mint ahogy Eadlyn jellemfejlődését sem, észre sem vettem, csak azt, hogy körüllihegik a karakterek, de hogy miért, az jó kérdés, mivel továbbra is olyan gondolatai vannak, amiktől a szememet forgattam.
Az egész könyv kidolgozatlan, és ez a leginkább a végén mutatkozik meg, borzasztóan össze van csapva az egész, minden pár oldalban lerendeződik, még kiderül egy utolsó nagy titok, és az ember csak pislog, hogy ez meg mégis mi.
Ezért nem igazán kellett volna folytatni, bár nem bánom, hogy elolvastam.
Bővebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2016/04/kiera-cass-…

Moony>!
Kiera Cass: The Crown

Nagyon tetszett a könyv, legalább annyira mint az előzők, és őszintén bevallom, hogy jobban szerettem, mint a trilógiát Americával. Én hibám, tudom, de akkor is :)

taylor95>!
Kiera Cass: The Crown

Ritkán írok értékelést, de ezt most ki kell adjam.
Kevesebb mint 8 óra alatt kiolvastam a könyvet, nem volt túl vastag, meg közben mást is csináltam. Lenyűgöznek azok a könyvek, amik ennyire olvastatják magukat, és Kiera Cass sorozata ilyen volt. Habár sok idő eltelt mióta befejeztem Az Igazit, de megszeretem ezt a történetet. Nagy esély van rá, hogy újrakezdem őket, főleg, ha ilyen gyorsan kiolvasom.
Na de a történetről… Tudtam, hogy kit fog választani, már amikor A koronahercegnőt elkezdtem. Nem, nem vagyok se gondolatolvasó, se nagyon intelligens, ellenben jó érzékkel spoilerezek el mindent magamnak véletlenül. Long story short, tudtam, hogy spoiler, de mégis borzasztóan kíváncsi voltam, hogyan jutunk el odáig, főleg, hogy ott volt spoiler Voltak idegesítő karakterek, vonások, de volt személyiségfejlődés és egy izgalmasan megszerkesztett romantikus történet. Nem volt tökéletes, de pont erre volt szükségem.
Ja és még egy dolog. Nem tudom, ki hogyan képzeli el a karaktereket, de Eikko számomra Timothee Chalamet volt az első perctől fogva, próbáltam mást gondoni helyette, de nem ment… Hmmm…

viri98>!
Kiera Cass: The Crown

Rögtön belekezdtem, amint elolvastam a Heir-t és a helyzet az, hogy ugyanúgy tetszett, mint az előző, habár nekem a vége kicsit túl mesésre sikeredett. Ennek ellenére végig fent tartotta a figyelmem és akaratlanul is azon kaptam magam, hogy merengek vajon ki lesz a befutó. Nagyon megkedveltem a fiúkat és tetszett az, hogy mennyire intelligensek voltak és szeretni valók. Örömmel olvastam volna még tovább, ahogyan örültem volna annak is ha több randevút szervez Eadlyn. Viszont bepillantást kaptunk a politikai életbe, ami megint csak nagyon érdekes volt számomra.

SandraMarseille>!
Kiera Cass: The Crown

Annyira tudtam. Természetesen azt a végkifejletet választotta a drága írónő, amitől az előző kötet értékelésében tartottam. Az egyetlen olyan cselekményszálat kellett követni, amiről előre sejtettem, hogy csalódás lesz. Ez már művészet, hogy mennyire elrontotta a remekül induló történetet.


Népszerű idézetek

justafairytale>!

Maybe it’s not the first kisses that are supposed to be special. Maybe it’s the last ones.

Kapcsolódó szócikkek: Kile Woodwork
2 hozzászólás
justafairytale>!

Break the stupid rule, Eadlyn. Marry the man you love. If he’s good enough for you to approve of, then I certainly do. And if the people don’t, that can be their problem.

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave
valencica7>!

„There's no way to know everything about someone else's relationship, [ … ]”

valencica7>!

„That looks rather nice on you.”
I tilted my head. „Nearly everything does.”

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave
viri98>!

I drank champagne and laughed too loudly and ate half my body weight in chocolate.

justafairytale>!

Happily ever after could be waiting in a field a mile wide. Or a window as narrow as seven minutes.

viri98>!

So many people in the world want to tear things apart. How wonderful is it that you'd do the opposite?

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave · Kile Woodwork
viri98>!

I had power and no idea how to use it. I was a ruler who didn't know how to lead. I was a twin who has on her own. I was a daughter with missing parents. I had a half dozen suitors and wasn't sure how to be in love.

Kapcsolódó szócikkek: Eadlyn Schreave

A sorozat következő kötete

The Selection sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Holly Black: The Wicked King
Victoria Aveyard: War Storm
Soman Chainani: Quests for Glory
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Marissa Meyer: Winter (angol)
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Colleen Hoover: Without Merit
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Amy Ewing: The White Rose