Eljegyezve (Eljegyezve 1.) 23 csillagozás

Kiera Cass: Eljegyezve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Koroa ​fiatal királya még nem akar megállapodni egyetlen nő mellett – de aztán megismeri Hollis Brite-ot. Hollis a Keresken-kastélyban nőtt fel, és a többi nemesi származású lánnyal együtt abban reménykedik, hogy sikerül felhívnia magára a király figyelmét. Amikor Jameson király szerelmet vall neki, érthető örömmel és izgalommal fogadja az uralkodó közeledését.
De hamar rájön, hogy ez az új élet a különleges ajándékok és a kitüntetett figyelem mellett komoly elvárásokkal is jár. Hollis nem biztos abban, hogy meg tud felelni a királyi követelményeknek. Izoltánia királya látogatást készül tenni az országukban, és Hollis szeretné bebizonyítani Jamesonnak és önmagának, hogy rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy leendő királynétól elvárnak. De aztán találkozik egy izoltániai idegennel, akinek megvan az a titokzatos képessége, hogy a szívébe lát. Hollis rádöbben, hogy olyan jövőt kíván magának, amire addig gondolni sem mert.

Kiera Cass a Párválasztó-sorozat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660001 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2020
312 oldal · ISBN: 9789635660131 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Most olvassa 10

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Az eredeti kiadás oldalán @Rileey gyönyörűen összeszedte, hogy miért is ennyire ZS kategóriás ez a könyv :

https://moly.hu/ertekelesek/3742957

Pedig én úgy reménykedtem benne, hogy jó lesz, mert a Párválasztó sorozat hatalmas kedvencem. Ez viszont… Az idei év egyik nagy csalódása nekem.

9 hozzászólás
Hails>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Annyira nagyon sajnálom, de ez a könyv olyan rossz volt, hogy az hihetetlen! Összeszedetlen, csapongó, zavaros és értelmetlen. Semminek és senkinek nincs semmi indítéka – na jó max a szerelem – de ha van is egy pici az is össze van csapva. :/ A világfelepites értelmetlen. Egyszer szörnyen erkölcsös mindenki aztán meg észre sem veszik magukat. A király csak úgy elengedi a főszereplőt, (De miért!?) A főszereplő kiakad azon hogy a leendő gyerekei más királyi családba házasodnak! Na de ne már most komolyan!? Aki egy palotában nőtt fel, csak rájött, hogy a királyi házban hogy működik a házasság! A karaktereket elképzelni sem lehet… Na jó Hollist legalább nagyjából! tudjuk hogy néz ki. A város-ország nevek is kicsit érthetetlenek… Ja, és azoka a karakterek akik először valami őrült rosszak aztán szerethetővé válnak.. (De minek!?) Egy szó mint száz ez számomra egy szörnyű csalódás volt. Messze messze elmaradt Kiera Cass Párválasztó sorozatatot… Vagy úgy alapból Kiera Cass-tól. Szóval… Szörnyű volt. :( Sajnos! :(

9 hozzászólás
Dixy05 P>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Mindig nehéz helyzet, amikor szeretett írónk/írónőnk új sorozatba kezd. Az ember elkerülhetetlenül összehasonlítja a már megismert sorozatokat, történeteket az új, még ismeretlen szerzeménnyel. Izgalommal telve vártam Kiera új sorozatát és az indító kötetet. A borító álomszép lett, ami már egy ígéretes kezdetet jelentett. Mégsem csúsztak olyan könnyedén a lapok, mint ahogy vártam. Mialatt olvastam végig olyan érzésem volt, hogy ez egy fordított párválasztó történet, csak itt a cselekmény teljesen ellentettje a korábbinak. Az új karaktereket is nehezen szerettem meg. Amikor pedig végre sikerült közelebbi barátságot kötnöm velük, akkor egy váratlan és tragikus fordulattal sokkolt az írónő. Még most is döbbenetes számomra, hogy így ért véget az első kötet. Számos kérdés maradt bennem, amikre kíváncsian várom a választ, így remélem mielőbb napvilágot lát a következő kötet. Az előttem olvasók értékeléseivel ellentétben én nem éreztem borzalmasnak ezt kötetet, sőt azt kell mondjam a végére egészen megtetszett. Remélem a második kötet már maximális elégedettséggel fog eltölteni minden Kiera Cass rajongót.

>!
GABO, Budapest, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660001 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Kétség sem fér hozzá, nem ez Kiera Cass legjobb regénye. Akadtak hibái, a romantikus szálon túl logikai bakik is, de végső soron én élveztem az olvasást, leginkább a milliő és Hollis karakter(fejlődés)e miatt, illetve Cass továbbra is nagyon lehengerlő stílussal ír. Remélem a második részt is elhozza majd nekünk a kiadó, mert úgy érzem nagyon sok érdekesség várhat még ránk.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/09/konyvkritika-kiera-cass-…

BarbyMalik0112 P>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Amikor megláttam, hogy Kiera Cass legújabb regénye érkezik Magyarországra is, egy gondolatom volt csupán: Ezt elő kell rendelni! Bár a Párválasztó hatalmasra tette a lécet az Eljegyezve számára, biztos voltam benne, hogy az írónő meg fogja ugrani ezt. Ekkor tévedtem először.
Azt gondoltam, abból az alapkonfliktusból, hogy a főszereplő lány a király helyett egy egyszerű munkásembert választ, a szerző egy fantasztikus regényt fog kreálni. Ekkor tévedtem másodjára.
És reménykedtem abban is, hogy kedvelni fogom a szereplőket, vagy legalább valamiféle pozitív érzelmet fognak belőlem kiváltani, ahogyan azt Maxon és America tette. Ekkor tévedtem harmadjára.
Talán téves hozzáállás ezt a kötetet Kiera Cass korábbi remekművéhez hasonlítani minden mondatomban, mégis ha van összehasonlítási alapom, mégpedig egy valódi sikersztori, ami mellé szintén adott egy új mű, ami hasonló világban játszódik és hasonló szereplőket sorakoztat fel, akkor szerintem jogosan vetem össze ezt a két alkotást. Nem tudom elképzelni, mi történt az írónővel, és hova lett az a személy, aki az én egyik kedvenc trilógiámat megálmodta.
Sajnálatos módon csak tiszta és forrongó dühöt váltott ki belőlem az Eljegyezve. Miért? Mert meg lett volna benne a lehetőség, hogy egy felejthetetlen olvasmány legyen. Állítom, hogy tudott volna újat hozni az elődjéhez képest, ha adott volna elég időt a cselekménynek kibontakozni és a szereplőknek is arra, hogy megkedveltessék magukat az olvasóval. De ehelyett kaptunk egy összecsapott regényt, ami minden volt, csak nem méltó utódja egy igazi remekműnek.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/09/kiera-cass…

2 hozzászólás
Titina>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Reménykedtem, hogy nem kell csatlakoznom az előttem értékelőkhöz. Bennem volt a halvány reménysugár, hogy attól mert másnak nem tetszett, nekem még bejöhet, mivel nem vagyunk egyformák.
Sajnos, ez a könyv valóban nem érdemel sokkal több csillagot, gondolkodtam, hogy legyen-e kettő mégis, mert a vége felé történtek érdekesebbnek mondható dolgok.
De a történet lapos, a szereplők jellemtelenek. Ezzel nagyjából össze is foglaltam az egészet, mert annyira nem történik benne semmi, hogy az már fáj. Mondjuk az viszont meglepő, hogy ettől függetlenül viszonylag gyorsan lehet vele haladni.
Őszintén szólva olyan érzésem volt, mintha nem is az írónő írta volna.
Sírni tudnék, mert A Párválasztó sorozatot nagyon szerettem, azt nem mondom, hogy akkora elvárásokkal álltam neki a könyvnek, de, hogy egy hangyányit se ért a közelébe az már eléggé gáz szerintem.
Egyébként azért nagyon mérges vagyok, hogy amikor a végén történések vannak, akkor legalább azt megpróbálhatta volna kicsit izgalmasabban vagy érdekesebben megírni, mert az elképzelés nem lenne rossz.
Azért hátha valakinek jobban fog tetszeni!

BBetti86>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Eleinte úgy voltam vele, hogy tipikus, unalmas, kislányos és kissé szenvelgős könyv, ami már szinte bosszantott is. Aztán a végén volt egy csavar, ami azért meglepett. Pedig hála George R. R. Martinnak, tudom, mi minden történhet egy esküvőn… de azért Kiera Casstól ilyesmit nem vártam.
A történet kis tipikus. Hollis helyes, de nem a legjobb származású lány. A király szeme megakad rajta, és hamarosan lehet tudni, hogy a lány lesz a következő királyné. Csak éppen a szomszéd királyságból menekültek érkeznek, és a család legidősebb fia, Silas nagyon vonzza a lányt. Jameson mellé a kötelesség és az elvárások, Silas mellé a szíve húzza. Mit válasszon?
Vajon mit? Költői kérdés. Ifjúsági, romantikus regény, ebben ott is a válasz. Ez az egyik oka, amiért a könyv 5/6-át untam is. Nem volt kérdés, mi lesz.
Sokáig Hollis is az agyamra ment. Kis kedves, helyes, de különben jellegtelen lány, akiben nem láttam meg azokat a pluszokat, amiért Silas és Jameson is törték magukat. Van egy jelenet, amikor Delia Grace beolvas neki, egyet tudtam érteni azzal a lánnyal. Hollis jólelkű, de különben kis elkényeztetett teremtés, akinek az a nagy traumája a regény végéig – ott azért ez változik –, hogy két jó pasi közül melyiket válassza.
Silasről meg alig tudni meg valamit. Jóképű, művészien bánik a fémekkel, és nagyon imádja Hollist. Ennyi. Egysíkú. Jameson meg helyes, de felelőtlen figura, aki mellé kell egy jó királyné. Delia Grace a legéletrevalóbb karakter, ő felépíti magát és jó küzdő. Szerintem sokkal jobban élveztem volna ezt a sztorit, ha ő a hősnő.
Stílusában is olyan kis semmilyen. Helyeske, de csak limonádé. Gyorsan olvasható, de mély benyomást nem tett rám.
Különben sem vagyok Cass rajongó, most sem lettem az.

Édeskiskönyvkritikák P>!
Kiera Cass: Eljegyezve

Már rég kinéztem az Eljegyezve című könyvet, amikor megdöbbenve láttam, hogy mennyire rossz véleményeket kapott. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt és ezt abszolút nem bántam meg.
Őszintén szólva nem gondoltam túl a könyv hibáit, a cselekmény furcsaságait, csak egy könnyed történetre vágytam, ami kikapcsol, és ezt abszolút megkaptam a regénytől.
Bővebben:
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2020/10/18/kiera-cass-e…

Detty77 >!
Kiera Cass: Eljegyezve

Nem olvastam még történelmi romantikus könyvet, ezt is kihívás miatt kezdtem el! Nagyon érdekes volt ilyen mélységeiben megismerkedni ezzel a világgal. Hollis igazán szimpatikus karakter volt, ahogy Silas is, spoiler
Delia Grace vallomása nagyon meglepett, ahogy az érzelmei is Jameson király irányába, ezért nem éreztem igaz barátnőnek. Ellentétben Scarlettel, és Lady Eastoffe-val.
Kíváncsian várom, mit tartogat a folytatás és hogyan alakul Hollis élete.


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

Egy olyan világban, ahol minden gyors, és az emberek állandóan kergetnek valamit, a kert a békesség szigetének számít.

82. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Megint eleredtek a könnyeim. Nem a bánat vagy a félelem miatt, hanem azért, mert meghatott, hogy valaki valóban észrevett engem. Lát engem, és elfogad olyannak, amilyen vagyok.

229. oldal

Detty77 >!

Minden nap a legjobb, amíg az ember nem találkozik a holnappal.

BBetti86 >!

Az ellenségeskedést az eszünk hozza létre, és a szívünkkel tudjuk megszüntetni.

173. oldal

Detty77 >!

Koroaiként egyvalamit biztosan tudtam: nem szabad bízni az izoltániai kékben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Sara Raasch: Hó mint hamu
Joss Stirling: Summer
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tahereh Mafi: Ne érints
Stephanie Garber: Legendary
Richelle Mead: Dermesztő ölelés