A ​szirén 81 csillagozás

Kiera Cass: A szirén

A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy… (tovább)

Eredeti mű: Kiera Cass: The Siren

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789634066149 · Fordította: Gonda Éva
>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066019 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Akinli


Kedvencelte 11

Most olvassa 18

Várólistára tette 216

Kívánságlistára tette 262

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Kiera Cass: A szirén

A legtöbb ember úgy ismerte meg Kiera Cass nevét, hogy először ő volt az az írónő, akinek csodálatos borítóval rendelkeztek a könyvei.
Aztán egyre többen és többen olvasták el és ismerték meg A Párválasztó sorozatot és hirtelen az is egyértelművé vált, hogy Kiera Cass jól ír.
Nem igazán tudom, hogy milyen visszhangja volt külföldön A szirén című könyvnek, de számomra az elmúlt pár napban lett egészen egyértelmű és világos, hogy Kiera Cass nagyszerű író és mesélő.
Mert bizony én is szerettem A Párválasztót, – a külsejét és a belsejét egyaránt – de A szirént egyszerűen imádtam.
Közel sem volt tökéletes, voltak hibái, de nekem például nem is igazán jött át, hogy ez a regény tulajdonképpen sokkal hamarabb íródott, mint America és Maxon első közös kalandja.
Kövezzetek meg, de sokkal jobban tetszett, mint bármelyik Párválasztó könyv… :)
Gyönyörűen megfogalmazott, tökéletesen felépített lírai mű volt, ami rengeteg egyedi dolgot tartalmazott.
A lezárást egy kicsit elhamarkodottnak és gyorsnak ítéltem, főleg, hogy a lapokon több év is eltelik. Számomra picit el lett kapkodva, de még így is tetszett, mert keserédes lett, nem feltétlen happy end, ami jól illett az egész könyv hangulatához.
Úgy gondolom, hogy a jövőben majd még elő fogom venni és újra elolvasom.
Igazi szívfájdító és végtelenül tiszta mű ez, ami a lelkem legmélyéig hatott és nagyon szép, mély érzéseket keltett bennem.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/01/konyvkritika…

7 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Kiera Cass: A szirén

Szerintem nagyon szép mese volt. Eléggé lehangoló, de attól még nagyszerűen kidolgozott.
Szirénekről szerintem már mindenki hallott, viszont itt egy teljesen új megközelítésben láthatjuk őket. Annyira sajnáltam Khalent és a nővéreit. Hiába, hogy az Óceán megmentette őket, engem ez alig vigasztalt meg. Szomorú voltam helyettük is, hogy elvették tőlük a normális életüket.Ezért is vontam le egy fél csillagot. Nekem ez már néha túl depis volt.
Viszont a szerelmi szál iszonyatosan édes és romantikus volt. Kár, hogy Akinli nem szerepelt sokkal többet. Imádtam a közös perceiket Khalen-nel, és amikor már végre közdtem volna örülni, hogy megváltoznak a dolgok…. Az Óceán közbelép. Semmi bajom vízzel, sőt. Imádok mindent, ami a vízhez kapcsolódik, viszont az Óceánt egyszerűen sehogy sem tudtam megszeretni. Örültem, hogy a végén mutatott egy kis könyörűletet, de akkor is.
A végére csak annyit, hogy a befejezés lehetett volna, egy kicsit hosszabb, de sebaj. Én így is megkaptam, amit akartam. :)

2 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Kiera Cass: A szirén

Talán a gyönyörű borító az, ami rávett, de valamiért úgy éreztem nekem ezt a könyvet olvasni kell. A korábbi értékelésekből felkészítettem magam, hogy nem egy csupa boldogság regényt veszek a kezembe, ez hamar be is igazolódott. A napfényes, ragyogó borító ellenére, az olvasás nagy részében borongós, esőre álló, szürke eget képzeltem el. Kahlen mély bűntudata, depresszív gondolatai áthatották a sorokat. Nyolcvan év szolgálat alatt sem tudta feldolgozni a szirén lét árnyoldalait, hiába élvezte az Óceán kitüntető figyelmét és szeretetét, hiába érezte szirén nővérei feltétlen elfogadását, akik mind másképp dolgozták föl új lehetőségeiket és kötelességeiket, ő emberi kapcsolatra, szerelemre vágyott. Akinli megjelenésével eljött a várva várt érzelem, de hiába volt ez tiszta, lélekkel teli kötődés, sajnos sok fájdalom is kapcsolódott hozzá.
A könyv egészét tekintve egyáltalán nem tipikus ifjúsági romantikus, idilli egymásra találással. Inkább a szeretet különféle formáit mutatja be. Megjelenik az önfeláldozó szeretet, az óvó szeretet, a nővéri szeretet, az elfogadó szeretet, az elengedő szeretet, de ugyanakkor az Óceán személyében az önző, korlátozó szeretet is.
Nem mindennapi olvasmány volt, amit csak nehezen tudtam letenni.

„Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.”

5 hozzászólás
>!
V_Ili P
Kiera Cass: A szirén

Nem olvastam még a szerzőtől könyvet, de ez nagyon tetszett.
Érdekes volt ahogy bemutatta ezt a tengeri világot. Sok dolgot próbáltam elképzelni, de nem minden sikerült. Pl: A vízből ki-be ruhaváltás.
Nem szerettem meg rögtön az elején, de onnantól kezdve, hogy Kahlen és Akinli táncra perdültek a kampusz udvarán teljesen magával ragadott.
Az, hogy Kahlen szinte folyamatosan depressziós hangulatban volt kicsit rányomta a történetre a bélyegét. A nővérek feltétel nélküli szeretete, hogy mindent megtettek egymásért, nagyon megható volt.
Nagyon akartam, hogy ez az érdekes szerelem végre beteljesüljön és hogy végre spoiler.

4 hozzászólás
>!
Fangirl033 P
Kiera Cass: A szirén

„Nagyon olvastatja magát a könyv, sodor magával a cselekmény, letehetetlen mű, az biztos. Végig izgulhatunk, hogy mi lesz a szerelmespárunk sorsa, ami eléggé kilátástalannak (tűnik), szemtanúi lehetünk a Nővérek közti kapcsolat összefonódásának, sok szomorúságnak, néhány boldog pillanatnak… egy szóval: mindennek.”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/02/kiera-ca…

>!
Madama_Butterfly P
Kiera Cass: A szirén

”A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.”

Ez egy bölcs mese a szeretetről, annak mindent legyőző erejéről és arról, hogy milyen sokféle módon és kapcsolatban vagyunk képesek a szeretetre. Életünk során adunk és kapunk, de ami a legfontosabb: mindig kell, hogy legyen helye a szívünkben. Mert a szeretet nélküli élet értelmetlen.

A kötet rövidsége ellenére egy cseppet sem könnyed, de mondanivalóval rendelkező könyv.

>!
Bajnoczianna
Kiera Cass: A szirén

A bóritó hűen tükrözi az egész történetet, nekem pont ezért is tetszett a könyv. Mivel pont azt az élményt adja a regényt amit a fülszöveg is tartalmaz. A szirén Kahlen beleszeret a halandó Akinli-be, sablonos történet. Azonban nekem pont ez jött be hisz a maga egyszerűségével lopta be magát a szívembe. Kahlen folyamatosan őrlődött a két világ között, hisz a szirén lét is fontos volt neki de a szíve a szerelméhez kötötte.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/02/a-sziren-kiera-cass.html

>!
Evika82 P
Kiera Cass: A szirén

Tetszett a könyv. Nagyon szép Kahlen és Akinli szerelmének a története. Szépen felépítette az írónő a szirének mitológiája alapján ezt a történetet. Szívmelengető volt az együtt tartás és szeretet, ami a sziréntestvérek között alakult ki, szinte már az első perctől, mihelyt új lánytestvért kapnak.
A könyv befejezése volt az amiért levontam azt a fél csillagot, mert olvastam, aztán puff, hirtelen elfogytak az oldalak… olyan volt mintha lefelejtettek volna pár oldalt a könyvemből, úgy lógott a levegőben a happy end…
Sajnálom mert tényleg jól megírt könyv, de nekem így nem volt kerek egész.

>!
Violet_Finch_PMónika
Kiera Cass: A szirén

Kiera Cass nevét már ismertem a Párválasztó sorozat által,így nagyon kiváncsi voltam mi újat hozhat nekünk,mivel azt nagyon szerettem.

Tetszett az alapsztori és kicsit jól is jött az újítás,mivel nem olvastam szirénes könyvet eddig (szerintem lehet valtozatni fogok ezen).
A lányokat kifejezetten szerettem és hiába voltak az Óceán szolgái,mégis jó életük volt. Nekem még maga az Óceán is szimpatikus volt. :)
Sajnáltam olyankor Őket,mikor énekelniük kellett. Nem tudnám feldolgozni,ha miattam halnának meg az emberek. :/
Akinlivel való kapcsolata pedig hihetetlen volt. Amennyire összekapcsolódtak azt alig tudtam felfogni.
Örülök a végének és sajnálom,hogy nem lesz folytatás. A többiekre is kiváncsi lennék na meg,hogy Kahlen és Akinli hogyan él tovább együtt. :)

>!
Virág_Blogger P
Kiera Cass: A szirén

„Ez az egész időtlen és ideiglenes volt, valóságos és valószínűtlen egyszerre. És én is a része lehettem, és szerettem volna állandóan így élni.”

Az igazat megvallva sosem érdeklődtem különösebben a vízi élőlények, s azok mitológiája iránt – belőlem ez a közeg erősebb borzongást mint elragadtatást vált ki – Kiera Cass alkotása azonban elemi erővel vonzott e bizonytalan terep felé. Kissé tartottam a témától, ám utólag látom, hogy a teljes tökéletlenségével csak ez a regény szemléltethette igazán a szirének varázslatát a saját példámon keresztül – mert túl közel 300 oldalon, három napnyi vergődésen és konstans elkeseredett vágyon, hogy véget vessek ennek, úgy látom, A szirén maga is egy szirén. Teljesen a bűvkörébe kerültem a szép, hívogató külsejének, és a húzónévnek a borító tetején amivel magához édesgetett, majd egyszerűen romlásba döntött – már ha szabad ekkora költői túlzással élnem. Fáj a rengeteg kiaknázatlan lehetőség, fáj a mértéktelen fantázia, a csodálatosan megteremtett néma világ, amit az írónő elrejtett a történetben, de még jobban fáj, hogy nem hagyta mindezt még a fiókban pár évre, hogy immár tapasztaltabb, kiforrottabb szerzőként térhessen vissza rá. Úgy érzem elpazarolt egy csodás ötletet, ami így csak monoton sodrásban, valami egész élettelen tengerben lebeg, érzelmek és különösebben jó társaság nélkül. Kár volt érte.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2018/03/mi-vol…


Népszerű idézetek

>!
Fangirl033 P

A könyvek világát mindig biztonságosabbnak tartottam a sajátomnál.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
ap358 P

A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.

197. oldal

>!
DarknessAngel P

Nem hiszem, hogy bárki képes egészében egy másik személyért létezni. – (…) – Bár lehet, hogy így van. Ha megtalálja a megfelelő személyt. Ebben a pillanatban azt hiszem, hogy érted képes lennék élni.

163. oldal

>!
Virág_Blogger P

Erősebb vagy, mint hiszed. Bízzál bennem!

116. oldal

>!
ap358 P

Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.

59. oldal

>!
molybaba

Beletúrt a hajába. Manapság a fiúk ezt csinálják bemutatkozás helyett.

26. oldal

>!
ap358 P

Furcsa, milyen képek maradnak meg bennünk, és mire emlékszünk, amikor mindennek vége.

(első mondat)

>!
Virág_Blogger P

Énekelnünk kell, és meg kell őriznünk a titkunkat. Ilyen rövid volt a parancsolatok listája.

31. oldal

>!
ap358 P

Bárcsak elmagyarázhatnám neki, hogy egy rövidre szabott teljes élet sokkal jobb egy üres életnél, amelyben csigalassúsággal telnek az évek.

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Gayle Forman: Ha maradnék
Anna Banks: Poszeidón
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Melissa Grey: A lány éjfélkor