A ​szirén 182 csillagozás

Kiera Cass: A szirén

A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy… (tovább)

Eredeti mű: Kiera Cass: The Siren

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789634066149 · Fordította: Gonda Éva
>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066019 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Akinli · Kahlen · Elizabeth


Kedvencelte 29

Most olvassa 20

Várólistára tette 213

Kívánságlistára tette 246

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Kiera Cass: A szirén

A legtöbb ember úgy ismerte meg Kiera Cass nevét, hogy először ő volt az az írónő, akinek csodálatos borítóval rendelkeztek a könyvei.
Aztán egyre többen és többen olvasták el és ismerték meg A Párválasztó sorozatot és hirtelen az is egyértelművé vált, hogy Kiera Cass jól ír.
Nem igazán tudom, hogy milyen visszhangja volt külföldön A szirén című könyvnek, de számomra az elmúlt pár napban lett egészen egyértelmű és világos, hogy Kiera Cass nagyszerű író és mesélő.
Mert bizony én is szerettem A Párválasztót, – a külsejét és a belsejét egyaránt – de A szirént egyszerűen imádtam.
Közel sem volt tökéletes, voltak hibái, de nekem például nem is igazán jött át, hogy ez a regény tulajdonképpen sokkal hamarabb íródott, mint America és Maxon első közös kalandja.
Kövezzetek meg, de sokkal jobban tetszett, mint bármelyik Párválasztó könyv… :)
Gyönyörűen megfogalmazott, tökéletesen felépített lírai mű volt, ami rengeteg egyedi dolgot tartalmazott.
A lezárást egy kicsit elhamarkodottnak és gyorsnak ítéltem, főleg, hogy a lapokon több év is eltelik. Számomra picit el lett kapkodva, de még így is tetszett, mert keserédes lett, nem feltétlen happy end, ami jól illett az egész könyv hangulatához.
Úgy gondolom, hogy a jövőben majd még elő fogom venni és újra elolvasom.
Igazi szívfájdító és végtelenül tiszta mű ez, ami a lelkem legmélyéig hatott és nagyon szép, mély érzéseket keltett bennem.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/01/konyvkritika…

7 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Kiera Cass: A szirén

Szerintem nagyon szép mese volt. Eléggé lehangoló, de attól még nagyszerűen kidolgozott.
Szirénekről szerintem már mindenki hallott, viszont itt egy teljesen új megközelítésben láthatjuk őket. Annyira sajnáltam Khalent és a nővéreit. Hiába, hogy az Óceán megmentette őket, engem ez alig vigasztalt meg. Szomorú voltam helyettük is, hogy elvették tőlük a normális életüket.Ezért is vontam le egy fél csillagot. Nekem ez már néha túl depis volt.
Viszont a szerelmi szál iszonyatosan édes és romantikus volt. Kár, hogy Akinli nem szerepelt sokkal többet. Imádtam a közös perceiket Khalen-nel, és amikor már végre közdtem volna örülni, hogy megváltoznak a dolgok…. Az Óceán közbelép. Semmi bajom vízzel, sőt. Imádok mindent, ami a vízhez kapcsolódik, viszont az Óceánt egyszerűen sehogy sem tudtam megszeretni. Örültem, hogy a végén mutatott egy kis könyörűletet, de akkor is.
A végére csak annyit, hogy a befejezés lehetett volna, egy kicsit hosszabb, de sebaj. Én így is megkaptam, amit akartam. :)

2 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Kiera Cass: A szirén

Talán a gyönyörű borító az, ami rávett, de valamiért úgy éreztem nekem ezt a könyvet olvasni kell. A korábbi értékelésekből felkészítettem magam, hogy nem egy csupa boldogság regényt veszek a kezembe, ez hamar be is igazolódott. A napfényes, ragyogó borító ellenére, az olvasás nagy részében borongós, esőre álló, szürke eget képzeltem el. Kahlen mély bűntudata, depresszív gondolatai áthatották a sorokat. Nyolcvan év szolgálat alatt sem tudta feldolgozni a szirén lét árnyoldalait, hiába élvezte az Óceán kitüntető figyelmét és szeretetét, hiába érezte szirén nővérei feltétlen elfogadását, akik mind másképp dolgozták föl új lehetőségeiket és kötelességeiket, ő emberi kapcsolatra, szerelemre vágyott. Akinli megjelenésével eljött a várva várt érzelem, de hiába volt ez tiszta, lélekkel teli kötődés, sajnos sok fájdalom is kapcsolódott hozzá.
A könyv egészét tekintve egyáltalán nem tipikus ifjúsági romantikus, idilli egymásra találással. Inkább a szeretet különféle formáit mutatja be. Megjelenik az önfeláldozó szeretet, az óvó szeretet, a nővéri szeretet, az elfogadó szeretet, az elengedő szeretet, de ugyanakkor az Óceán személyében az önző, korlátozó szeretet is.
Nem mindennapi olvasmány volt, amit csak nehezen tudtam letenni.

„Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.”

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Kiera Cass: A szirén

Azon kívül, hogy a borítója meseszép, egy nagyon különleges hangulatú könyvhöz volt szerencsém. Az angyalok után talán a sellők/szirének a kedvenc természetfeletti lényeim. Ezért is örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet.
Amikor megjelent angolul ez a könyv, rögtön megtetszett a borító, de a többnyire negatív visszhang elriasztott. Nem kellett volna, mert ez most nagyon bejött.
Nagyon tetszett az elképzelés és ügyes volt a megvalósítás is. Így, ebben a formában még nem találkoztam szirén történettel. A cselekmény valóban nem sok, mert nem is a kaland volt a lényeg. Az idő felosztása is kívánnivalót hagy maga után. Nem volt olyan egyszerű követni azt a két évet. A hangulat viszont nagyon megfogott, és nem eresztett. Nagyon aranyos, nagyon szép volt a szerelmi szál volt Kahlen és Akinli között.
A befejezés nagyon rövidke volt. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy csalódott legyek, vagy örüljek annak, hogy a továbbiak már az olvasóra voltak bízva.

>!
V_Ili P
Kiera Cass: A szirén

Nem olvastam még a szerzőtől könyvet, de ez nagyon tetszett.
Érdekes volt ahogy bemutatta ezt a tengeri világot. Sok dolgot próbáltam elképzelni, de nem minden sikerült. Pl: A vízből ki-be ruhaváltás.
Nem szerettem meg rögtön az elején, de onnantól kezdve, hogy Kahlen és Akinli táncra perdültek a kampusz udvarán teljesen magával ragadott.
Az, hogy Kahlen szinte folyamatosan depressziós hangulatban volt kicsit rányomta a történetre a bélyegét. A nővérek feltétel nélküli szeretete, hogy mindent megtettek egymásért, nagyon megható volt.
Nagyon akartam, hogy ez az érdekes szerelem végre beteljesüljön és hogy végre spoiler.

4 hozzászólás
>!
Fangirl033
Kiera Cass: A szirén

„Nagyon olvastatja magát a könyv, sodor magával a cselekmény, letehetetlen mű, az biztos. Végig izgulhatunk, hogy mi lesz a szerelmespárunk sorsa, ami eléggé kilátástalannak (tűnik), szemtanúi lehetünk a Nővérek közti kapcsolat összefonódásának, sok szomorúságnak, néhány boldog pillanatnak… egy szóval: mindennek.”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/02/kiera-ca…

>!
Madama_Butterfly P
Kiera Cass: A szirén

”A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.”

Ez egy bölcs mese a szeretetről, annak mindent legyőző erejéről és arról, hogy milyen sokféle módon és kapcsolatban vagyunk képesek a szeretetre. Életünk során adunk és kapunk, de ami a legfontosabb: mindig kell, hogy legyen helye a szívünkben. Mert a szeretet nélküli élet értelmetlen.

A kötet rövidsége ellenére egy cseppet sem könnyed, de mondanivalóval rendelkező könyv.

>!
vikcs P
Kiera Cass: A szirén

Kiera Cass neve ismerősen csenghet számunkra, ugyanis a Párválasztó sorozattal világhíres lett. Ami egyrészt vicces, ugyanis A szirén hamarabb volt, mint America története. Örültem, hogy magyarul olvashatjuk ezt a standalone könyvét is, amihez szintén egy gyönyörűséges borítót kaptunk.

Amilyen könnyűnek ígérkezett a könyv, annyira komoly és mély üzenetet hordott magával. Néha túlságosan is sötét volt, szinte én is rossz kedvű lettem, teljesen átéreztem Kahlen fájdalmát.
A szerelmi szál nagyon édes volt, imádtam, viszont a könyv többi része tényleg nagyon nehéz volt, de sokat tanulhat belőle az ember, és elgondolkodhat a saját életén. Fiatalabb korosztálynak íródott, de a felnőttek is nyugodtan kézbe vehetik, szívhez szóló, misztikus könyv, amelyet hamar fel lehet falni, mert olyan könnyed stílusa van, hogy csak repülnek a lapok.

A végét viszont túl gyorsnak éreztem, még pár oldalt el bírtam volna viselni magyarázatképpen, valamint én örültem volna, ha hosszabb a könyv, és még kapunk több információt a szirénekről, az életükről, valamint az Óceánról.

Mindent összevetve kellemes olvasmány volt, bár nálam még mindig a Párválasztó sorozat viszi a prímet, örültem, hogy elolvastam, hiszen örömet-bánatot is kaptam a könyvtől.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/08/kiera-cass-s…

>!
Bajnoczianna
Kiera Cass: A szirén

A bóritó hűen tükrözi az egész történetet, nekem pont ezért is tetszett a könyv. Mivel pont azt az élményt adja a regényt amit a fülszöveg is tartalmaz. A szirén Kahlen beleszeret a halandó Akinli-be, sablonos történet. Azonban nekem pont ez jött be hisz a maga egyszerűségével lopta be magát a szívembe. Kahlen folyamatosan őrlődött a két világ között, hisz a szirén lét is fontos volt neki de a szíve a szerelméhez kötötte.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/02/a-sziren-kiera-cass.html

>!
Sylveris
Kiera Cass: A szirén

A történet olvasása alatt a H2O sorozat lebegett a szemeim előtt.

Kiera Cass képtelen elhagyni a csicsás ruháit, amint azt a másik sorozatánál is megszokhattuk, viszont most a hisztérika alapanyagot kihagyta, ami nagy piros pontot érdemel!
A könyv tényleg olyan volt, mint az Óceán, magával ragadott és nem eresztett. Hihetetlenül gyorsan végeztem vele. De annyival többet is ki lehetett volna hozni az egészből, remek a háttértörténet, mitológiára épitkezve, de annyira kevés. Jobban ki lehetett volna dolgozni a sziréneket, netalántán képességeket adni nekik, vagy bármit.
A vége pedig teljességgel kiszámitható volt.


Népszerű idézetek

>!
Fangirl033

A könyvek világát mindig biztonságosabbnak tartottam a sajátomnál.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
ap358 P

– A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.

197. oldal

>!
DarknessAngel P

Nem hiszem, hogy bárki képes egészében egy másik személyért létezni. – (…) – Bár lehet, hogy így van. Ha megtalálja a megfelelő személyt. Ebben a pillanatban azt hiszem, hogy érted képes lennék élni.

163. oldal

>!
ap358 P

Furcsa, milyen képek maradnak meg bennünk, és mire emlékszünk, amikor mindennek vége.

(első mondat)

>!
Virág_Blogger P

Erősebb vagy, mint hiszed. Bízzál bennem!

116. oldal

>!
ap358 P

Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.

59. oldal

>!
ap358 P

Bárcsak elmagyarázhatnám neki, hogy egy rövidre szabott teljes élet sokkal jobb egy üres életnél, amelyben csigalassúsággal telnek az évek.

18. oldal

>!
ap358 P

– Na, mit akarsz tanulni? – Akinli egy prospektust tartott elém. – Irodalmat? Kommunikációt? Emlékszel, amikor találkoztunk, és azokat a tortákat nézegetted?
– Hm… Torta… – válaszoltam álmodozó hangon.
Akinli felnevetett.
– Tanulhatnál szakácsművészetet vagy gasztronómiát. Mit szólsz hozzá?
– Minden beadandómat megenném. Semmi sem maradna, amit a tanár leosztályozhatna.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Akinli
>!
ScarlettBlair P

-Valószínűleg máskor olyan szépeket álmodik, hogy megéri neki elviselni a rémálmokat.

51. oldal

>!
molybaba

Beletúrt a hajába. Manapság a fiúk ezt csinálják bemutatkozás helyett.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Joss Stirling: Angel
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók
Anna Banks: Poszeidón
Jus Accardo: Touch – Érintés