A ​szirén 459 csillagozás

Kiera Cass: A szirén

A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy… (tovább)

Kiera Cass: The Siren

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789634066149 · Fordította: Gonda Éva
>!
GABO, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066019 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Akinli · Kahlen · Elizabeth · Miaka


Kedvencelte 40

Most olvassa 16

Várólistára tette 247

Kívánságlistára tette 252

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Kiera Cass: A szirén

Szerintem nagyon szép mese volt. Eléggé lehangoló, de attól még nagyszerűen kidolgozott.
Szirénekről szerintem már mindenki hallott, viszont itt egy teljesen új megközelítésben láthatjuk őket. Annyira sajnáltam Khalent és a nővéreit. Hiába, hogy az Óceán megmentette őket, engem ez alig vigasztalt meg. Szomorú voltam helyettük is, hogy elvették tőlük a normális életüket.Ezért is vontam le egy fél csillagot. Nekem ez már néha túl depis volt.
Viszont a szerelmi szál iszonyatosan édes és romantikus volt. Kár, hogy Akinli nem szerepelt sokkal többet. Imádtam a közös perceiket Khalen-nel, és amikor már végre közdtem volna örülni, hogy megváltoznak a dolgok…. Az Óceán közbelép. Semmi bajom vízzel, sőt. Imádok mindent, ami a vízhez kapcsolódik, viszont az Óceánt egyszerűen sehogy sem tudtam megszeretni. Örültem, hogy a végén mutatott egy kis könyörűletet, de akkor is.
A végére csak annyit, hogy a befejezés lehetett volna, egy kicsit hosszabb, de sebaj. Én így is megkaptam, amit akartam. :)

2 hozzászólás
Klodette>!
Kiera Cass: A szirén

A legtöbb ember úgy ismerte meg Kiera Cass nevét, hogy először ő volt az az írónő, akinek csodálatos borítóval rendelkeztek a könyvei.
Aztán egyre többen és többen olvasták el és ismerték meg A Párválasztó sorozatot és hirtelen az is egyértelművé vált, hogy Kiera Cass jól ír.
Nem igazán tudom, hogy milyen visszhangja volt külföldön A szirén című könyvnek, de számomra az elmúlt pár napban lett egészen egyértelmű és világos, hogy Kiera Cass nagyszerű író és mesélő.
Mert bizony én is szerettem A Párválasztót, – a külsejét és a belsejét egyaránt – de A szirént egyszerűen imádtam.
Közel sem volt tökéletes, voltak hibái, de nekem például nem is igazán jött át, hogy ez a regény tulajdonképpen sokkal hamarabb íródott, mint America és Maxon első közös kalandja.
Kövezzetek meg, de sokkal jobban tetszett, mint bármelyik Párválasztó könyv… :)
Gyönyörűen megfogalmazott, tökéletesen felépített lírai mű volt, ami rengeteg egyedi dolgot tartalmazott.
A lezárást egy kicsit elhamarkodottnak és gyorsnak ítéltem, főleg, hogy a lapokon több év is eltelik. Számomra picit el lett kapkodva, de még így is tetszett, mert keserédes lett, nem feltétlen happy end, ami jól illett az egész könyv hangulatához.
Úgy gondolom, hogy a jövőben majd még elő fogom venni és újra elolvasom.
Igazi szívfájdító és végtelenül tiszta mű ez, ami a lelkem legmélyéig hatott és nagyon szép, mély érzéseket keltett bennem.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/01/konyvkritika…

7 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Kiera Cass: A szirén

Talán a gyönyörű borító az, ami rávett, de valamiért úgy éreztem nekem ezt a könyvet olvasni kell. A korábbi értékelésekből felkészítettem magam, hogy nem egy csupa boldogság regényt veszek a kezembe, ez hamar be is igazolódott. A napfényes, ragyogó borító ellenére, az olvasás nagy részében borongós, esőre álló, szürke eget képzeltem el. Kahlen mély bűntudata, depresszív gondolatai áthatották a sorokat. Nyolcvan év szolgálat alatt sem tudta feldolgozni a szirén lét árnyoldalait, hiába élvezte az Óceán kitüntető figyelmét és szeretetét, hiába érezte szirén nővérei feltétlen elfogadását, akik mind másképp dolgozták föl új lehetőségeiket és kötelességeiket, ő emberi kapcsolatra, szerelemre vágyott. Akinli megjelenésével eljött a várva várt érzelem, de hiába volt ez tiszta, lélekkel teli kötődés, sajnos sok fájdalom is kapcsolódott hozzá.
A könyv egészét tekintve egyáltalán nem tipikus ifjúsági romantikus, idilli egymásra találással. Inkább a szeretet különféle formáit mutatja be. Megjelenik az önfeláldozó szeretet, az óvó szeretet, a nővéri szeretet, az elfogadó szeretet, az elengedő szeretet, de ugyanakkor az Óceán személyében az önző, korlátozó szeretet is.
Nem mindennapi olvasmány volt, amit csak nehezen tudtam letenni.

„Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.”

5 hozzászólás
Naiva P>!
Kiera Cass: A szirén

Azon kívül, hogy a borítója meseszép, egy nagyon különleges hangulatú könyvhöz volt szerencsém. Az angyalok után talán a sellők/szirének a kedvenc természetfeletti lényeim. Ezért is örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet.
Amikor megjelent angolul ez a könyv, rögtön megtetszett a borító, de a többnyire negatív visszhang elriasztott. Nem kellett volna, mert ez most nagyon bejött.
Nagyon tetszett az elképzelés és ügyes volt a megvalósítás is. Így, ebben a formában még nem találkoztam szirén történettel. A cselekmény valóban nem sok, mert nem is a kaland volt a lényeg. Az idő felosztása is kívánnivalót hagy maga után. Nem volt olyan egyszerű követni azt a két évet. A hangulat viszont nagyon megfogott, és nem eresztett. Nagyon aranyos, nagyon szép volt a szerelmi szál volt Kahlen és Akinli között.
A befejezés nagyon rövidke volt. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy csalódott legyek, vagy örüljek annak, hogy a továbbiak már az olvasóra voltak bízva.

Ezeregy_könyvem_meséi>!
Kiera Cass: A szirén

„Sajnálom, hogy nem tudtam kellőképpen megszeretni ezt a történetet, hiszen nagyon bíztam benne, hogy Kiera Cass-nak ezt a könyvét is legalább annyira megszeretem majd, mint a Párválasztó trilógiát, de sajnos ez nem így lett.

Hiába tetszett nagyon a könyv témája és néhány alapelképzelése, sajnos túlságosan a romantika irányába mozdult el ez a történet, emiatt pedig a fantasy rész nagyon a háttérbe szorult. Szerettem volna sokkal többet megtudni az Óceánról, a többi szirénlányról – főleg Aisling-ről – és ami még talán ezeknél is fontosabb, magáról a szirének eredetéről. Ezekről azonban nagyon kevés szó esett, ami szerintem eléggé szomorú.

Olvasás közben nem egyszer éreztem úgy, hogy a történet kezd ellaposodni és nem igazán köt le. Sok volt benne az üresjárat, ezeknél pedig szívem szerint félreraktam volna a könyvet, így nem volt könnyű rávenni magamat, hogy tovább olvassam a történetet.”

Teljes értékelés: https://konyveskuckom.blog.hu/2020/03/10/kiera_cass_a_sziren

Illatos_Hópehely>!
Kiera Cass: A szirén

Nem olvastam még a szerzőtől könyvet, de ez nagyon tetszett.
Érdekes volt ahogy bemutatta ezt a tengeri világot. Sok dolgot próbáltam elképzelni, de nem minden sikerült. Pl: A vízből ki-be ruhaváltás.
Nem szerettem meg rögtön az elején, de onnantól kezdve, hogy Kahlen és Akinli táncra perdültek a kampusz udvarán teljesen magával ragadott.
Az, hogy Kahlen szinte folyamatosan depressziós hangulatban volt kicsit rányomta a történetre a bélyegét. A nővérek feltétel nélküli szeretete, hogy mindent megtettek egymásért, nagyon megható volt.
Nagyon akartam, hogy ez az érdekes szerelem végre beteljesüljön és hogy végre spoiler.

4 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Kiera Cass: A szirén

”A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.”

Ez egy bölcs mese a szeretetről, annak mindent legyőző erejéről és arról, hogy milyen sokféle módon és kapcsolatban vagyunk képesek a szeretetre. Életünk során adunk és kapunk, de ami a legfontosabb: mindig kell, hogy legyen helye a szívünkben. Mert a szeretet nélküli élet értelmetlen.

A kötet rövidsége ellenére egy cseppet sem könnyed, de mondanivalóval rendelkező könyv.

Fangirl033>!
Kiera Cass: A szirén

„Nagyon olvastatja magát a könyv, sodor magával a cselekmény, letehetetlen mű, az biztos. Végig izgulhatunk, hogy mi lesz a szerelmespárunk sorsa, ami eléggé kilátástalannak (tűnik), szemtanúi lehetünk a Nővérek közti kapcsolat összefonódásának, sok szomorúságnak, néhány boldog pillanatnak… egy szóval: mindennek.”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/02/kiera-ca…

K_Kata99 P>!
Kiera Cass: A szirén

Gyönyörű borító, egy különleges, egyedi történet, nekem mégis hiányzott valami.
A könyv elején megismerhetjük Kahlent, aki szirénként szolgálja az Óceánt, három testvérével együtt. A magány, mely kitölti a napjait, a remény, hogy egyszer újra a szárazföldön élhet, meghatározza az egész könyv hangulatát.
Kahlen és Akinli szerelme valóban varázslatos és őszinte.
A vége kicsit összecsapott lett és sajnáltam, hogy a többi szirénről nem tudtunk meg többet.

2 hozzászólás
konyvolvaso >!
Kiera Cass: A szirén

Érdekesen és szépen ír a szerzőnő. A történet izgalmasnak igérkezett és magával ragadott, érdekelt mi fog történni a fiatalokkal. Egy kicsit mesebeli a történet a szirénekkel, akiknek nincs szükségük ételre, de alvásra sem.Mégis ha van kedvük akkor képesek mindkettőre.
Viszont kommunikálni is csak a jelbeszéddel tudnak idegenekkel, egymásközt müködik a beszéd.A szirének nem sérülhetnek meg, amikor sérülés éri oket , akkor valami nincs rendben.
Tetszett ez a könyve is Kiera Cassnak akár csak a Párválasztó sorozat.


Népszerű idézetek

Fangirl033>!

A könyvek világát mindig biztonságosabbnak tartottam a sajátomnál.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
ap358 P>!

– A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég.

197. oldal

ap358 P>!

Furcsa, milyen képek maradnak meg bennünk, és mire emlékszünk, amikor mindennek vége.

(első mondat)

DarknessAngel >!

Nem hiszem, hogy bárki képes egészében egy másik személyért létezni. – […] – Bár lehet, hogy így van. Ha megtalálja a megfelelő személyt. Ebben a pillanatban azt hiszem, hogy érted képes lennék élni.

163. oldal

ap358 P>!

Bárcsak elmagyarázhatnám neki, hogy egy rövidre szabott teljes élet sokkal jobb egy üres életnél, amelyben csigalassúsággal telnek az évek.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kahlen
ScarlettBlair>!

– Valószínűleg máskor olyan szépeket álmodik, hogy megéri neki elviselni a rémálmokat.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miaka
Virág_Blogger>!

Erősebb vagy, mint hiszed. Bízzál bennem!

116. oldal

gabriel93>!

Hogyan mondhattam volna el neki, hogy a puszta létezés nem nevezhető igazi életnek?

Kapcsolódó szócikkek: Kahlen
ap358 P>!

Talán nem az a kulcsa a továbblépésnek, hogy minden érzelmemet elfojtom, hanem arra az egyetlen érzésre kell összpontosítanom, ami mellett az összes többi jelentéktelennek tűnik.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kahlen

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
Richelle Mead: A végső áldozat
Joss Stirling: Angel
Richelle Mead: Vérvonalak
Tahereh Mafi: Ne érints
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Meg Cabot: Jinx
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Rachel Vincent: Lélektolvajok