Pizzamaffia 8 csillagozás

Khalid Boudou: Pizzamaffia

Mit ​tennél, ha elvennék tőled azt, ami a legfontosabb? Ha belegázolnának a becsületedbe? Csak ülnél és mosolyognál? Egy férfinak néha nincs választása…

A 16 éves Brahimnak megvan mindene: jól tanul, sikeres a sportban, komoly tervei vannak a jövőre, és van egy gyönyörű barátnője. Édesapja a Novara pizzéria büszke tulajdonosa, de megromlott egészségi állapota miatt kénytelen az üzlet vezetését a testvérére bízni. Ám az öregek hirtelen összevesznek, és Faris bácsi otthagyja őket, hogy saját üzletet nyisson. Brahimnak át kell vennie a Novara vezetését, és a két rivális pizzéria között kirobban a harc. A fiú egyre jobban belebonyolódik a vendégekért, a pénzért, de mindenekelőtt a becsületéért vívott küzdelembe. Az iskola, a barátok és a szerelem immár háttérbe szorul. Semmitől sem riad vissza, hogy megnyerje a pizzaháborút…

A Pizzamaffia izgalmas, sodró lendületű történet a háborúskodás értelméről és értelmetlenségéről, az apa-fiú viszonyról és arról, hogyan maradjunk… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633100479 · Fordította: Bérczes Tibor

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Khalid Boudou: Pizzamaffia

Hát, nem is tudom mit mondjak erre az őrületre. Némi humorral fűszerezve jobb lett volna, a három csillag azért jár, mert kihangsúlyozta a tolerancia fontosságát, de azért vannak, akik ezt ügyesebben oldották meg.
Igen, mindenképpen kellett volna a humor a feszültség oldására.

1 hozzászólás
vargarockzsolt>!
Khalid Boudou: Pizzamaffia

Az elején azt hittem, hogy vagy nagyon gagyi vagy karikatúra, de aztán kiderült, hogy csak egy ifjúsági regény, tizenéveseknek. Annak nem is olyan rossz és nem is olyan jó.

nero P>!
Khalid Boudou: Pizzamaffia

A világ legtoleránsabb országában sem könnyű bevándorlónak lenni. Még olyan bevándorlónak sem, aki az adott országban született. Ha az ember még ráadásul kamasz is, egyáltalán nem könnyű az élete. Ha kitör a testvárháború, ennek a kamasznak nem könnyű eldöntenie, melyik oldalra álljon. Az arab, aki pizzát árul – maga az internacionalizmus, az iszlám és a katolicizmus találkozása egy tányéron. Másság és elfogadás – erről szól ez a regény, 13 éven felül mindenkinek.


Népszerű idézetek

Kornokovits_Bianka>!

Minden kor egyforma. Minden kornak megvannak a maga veszélyei és problémái. És minden kor kitermeli a maga erős embereit és a szemetet.

23

Kornokovits_Bianka>!

A család, én aztán tudom, hogy az mennyire megfogja az embert. Rosszabb, mint egy természeti csapás. Az csak egyszer csap le. És ha túléljük, másnap már takaríthatjuk is a romot. A család viszont más. Az settenkedik. Olyannak mutatja magát, mint aki nyájas. Mosolyog meg hízeleg. De mire feleszmélünk, már tönkre is megyünk.

163


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Leiner Laura: Egyszer
Brandon Mull: A démonbörtön kulcsai
R. J. Palacio: Az igazi csoda
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Leiner Laura: Higgy nekem
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
R. J. Palacio: Csodácska