Pizzamaffia 6 csillagozás

Khalid Boudou: Pizzamaffia

Mit ​tennél, ha elvennék tőled azt, ami a legfontosabb? Ha belegázolnának a becsületedbe? Csak ülnél és mosolyognál? Egy férfinak néha nincs választása…

A 16 éves Brahimnak megvan mindene: jól tanul, sikeres a sportban, komoly tervei vannak a jövőre, és van egy gyönyörű barátnője. Édesapja a Novara pizzéria büszke tulajdonosa, de megromlott egészségi állapota miatt kénytelen az üzlet vezetését a testvérére bízni. Ám az öregek hirtelen összevesznek, és Faris bácsi otthagyja őket, hogy saját üzletet nyisson. Brahimnak át kell vennie a Novara vezetését, és a két rivális pizzéria között kirobban a harc. A fiú egyre jobban belebonyolódik a vendégekért, a pénzért, de mindenekelőtt a becsületéért vívott küzdelembe. Az iskola, a barátok és a szerelem immár háttérbe szorul. Semmitől sem riad vissza, hogy megnyerje a pizzaháborút…

A Pizzamaffia izgalmas, sodró lendületű történet a háborúskodás értelméről és értelmetlenségéről, az apa-fiú viszonyról és arról, hogyan maradjunk… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
248 oldal · ISBN: 9633100479 · Fordította: Bérczes Tibor

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
vargarockzsolt P
Khalid Boudou: Pizzamaffia

Az elején azt hittem, hogy vagy nagyon gagyi vagy karikatúra, de aztán kiderült, hogy csak egy ifjúsági regény, tizenéveseknek. Annak nem is olyan rossz és nem is olyan jó.

>!
nero
Khalid Boudou: Pizzamaffia

A világ legtoleránsabb országában sem könnyű bevándorlónak lenni. Még olyan bevándorlónak sem, aki az adott országban született. Ha az ember még ráadásul kamasz is, egyáltalán nem könnyű az élete. Ha kitör a testvárháború, ennek a kamasznak nem könnyű eldöntenie, melyik oldalra álljon. Az arab, aki pizzát árul – maga az internacionalizmus, az iszlám és a katolicizmus találkozása egy tányéron. Másság és elfogadás – erről szól ez a regény, 13 éven felül mindenkinek.


Népszerű idézetek

>!
Kornokovits_Bianka

Minden kor egyforma. Minden kornak megvannak a maga veszélyei és problémái. És minden kor kitermeli a maga erős embereit és a szemetet.

23

>!
Kornokovits_Bianka

A család, én aztán tudom, hogy az mennyire megfogja az embert. Rosszabb, mint egy természeti csapás. Az csak egyszer csap le. És ha túléljük, másnap már takaríthatjuk is a romot. A család viszont más. Az settenkedik. Olyannak mutatja magát, mint aki nyájas. Mosolyog meg hízeleg. De mire feleszmélünk, már tönkre is megyünk.

163


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Woltz: Tess és én – Életem legfurcsább hete
Guus Kuijer: Mindörökké együtt
Tonke Dragt: Levél a királynak
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
Leonie Kooiker: A boszorkánykönyv
Anna Woltz: Black Box
Thea Beckman: Amazonkirályfi
Jo Elsendoorn: Góliát orra
Christien Boomsma: Boszorkányvér