Sóvárgás (Stefan naplója 3.) 53 csillagozás

Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután New Orleansben elárulja az öccsét, Damont, Stefan Manhattanben kezd új életet. Megfogadja, hogy soha többé nem fog egyetlen halandónak sem ártani; az utcákat járja, próbál felszívódni a város forgatagában. És amikor már kezdi elhinni, hogy maga mögött hagyta a múltját, rá kell döbbennie, hogy a testvére elöl sosem menekülhet. Damonnak nagy tervei vannak a Salvatore-testvérekkel – akár tetszik ez Stefannak, akár nem! S ha a terv megvalósul, egész New York hever majd a lábaik előtt. Amikor tetteik az újságok címlapjára kerülnek, rájuk talál egy régi ellenség, akit csak a bosszúvágy éltet. E történet felfedi a népszerű televíziós sorozat titkát. Mi is történt valójában Stefan, Damon és Katherine között? Hogyan alakult ki a Vámpírnaplók hősei közti szerelmi háromszög? Tarts velük a sötétlő múltba!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
200 oldal · ISBN: 9789632458762 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
200 oldal · ISBN: 9789632458755 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456461 · Fordította: Antoni Rita

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Stefan Salvatore


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

PikiKiki>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Utolsó rész… Pedig úgy olvastam volna még többet. Ez a rész is jó volt, de az első kettő jobb. Tényleg nagyon jó volt olvasni az Elena előtti életet. Hogy hogy jutottak oda ahova.
Ez a rész is nagyon jó volt, de mégsem tetszett annyira, mint az előző két kötet.
Tényleg jó így belelátni a régebbi életükbe, hogy hogy jutottak oda ahova. Na most annyira bele éltem magam, hogy lehet újból kezdem a sorozatot harmadjára is. A borítón viszont kiakadtam egy cseppet, miert kell mind3 résznél ugyan az?!?!

csillámharcos>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Valahogy azt vártam volna, hogy hasonló lesz, mint a sorozatban, hogy Stefan és Klaus jóban vannak, de végül is már a Vámpírnaplók köteteiben sem voltak jóban.
Az első rész továbbra is jobban tetszik, de ez jobb volt, mint a Vérszomj.

mandu>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Lesz vagy nem lesz több rész? Mert ha pozitív a visszajelzés, akkor most és azonnal akarom! Ha viszont negatív, akkor is kérem! :D

Isley IP>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Kellemes olvasmány volt ez is. Fordulatos, akciódús és izgalmas. Az is külön jó, hogy olyan történetet dolgozott fel a testvérek múltjából, amit a tévésorozatból nem ismerhettünk még. Az írói stílus volt olyan jó, mint a korábbi kötetekben.

Ez volt az utolsó kötet, amely közvetlenül Stefanék átváltozása utáni történéseket dolgozta fel, mégis kissé különös, hogy már a harmadik könyvet olvassuk, Katherine és a Mystic Falls-ban történtek olyan távolinak tűnnek, és még mindig csak egy bő hónap telt el azóta. Lexi is úgy beszél Stefanhoz mintha évek óta nem látták volna egymást, holott hozzávetőleg két hete annak, hogy elváltak egymástól New Orleans-ban.

Egy-két figyelmetlenséget észrevettem, de alapvetően jó volt. Hozta, amit vártam. Egy fokkal még jobb is volt, mint a Vérszomj. Aki nézi a sorozatot és olvasta az eddigi köteteket, annak bizonyára tetszeni fog ez a kötet is.

Aethrienn>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

A Vámpírnaplók eseménydús, akcióban és szenvedélyben bővelkedő világának egy újabb darabkája tárult elénk eme kötetben. Egy múltba vesző történet, melyről Stefan önvád sújtotta sorain keresztül lebben fel a szürkeség halovány ködfátyla. Egy ádáz ármány, elharapódzó testvérviszály és egy mindent elsöprő, ősi erő felemelkedése, amely összefogásra késztet a vér törhetetlen kötelékének bűvkörében. Az igalom állandó jelenléte és fokozódása a történet vége felé csúcsosodik ki, nem hagyva az olvasónak egy lélegzetvételnyi szünetet sem.

Igéző történet Lisa Jane Smith és a Vámpírnaplók című televíziós sorozat stílusával és jellemző vonásaival. A szereplők jellemábrázolása jobb és rövidsége ellenére is kiválóan élvezetes olvasmány.

Csilla_Szeip>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Elmegy, örülök hogy vége a sorozatnak. Egy biztos újra nem olvasom el!!

Zenkő>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Ebben a részben Stefan New Yorkba megy és azt hiszi, hogy végre új életet kezdhet, azonban rá kell jönnie, hogy Damontól nem szabadul. Ördögi tervet eszel ki, amivel sakkban tartja öccsét, azonban egy váratlan fordulat megváltoztat mindent, emiatt lett kicsit érdekesebb a könyv.

hjn_aai>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Sajnos ez az „utolsó” rész. A többi hármat nem fordították le. Szerettem ezt a részt is olvasni. Tele volt izgalommal, veszéllyel. Tetszett az egész, a házasság a titkok minden. Az utolsó 50 oldalon talán meg jelent Klaus. Aki a sorozatba az egyik kedvenc karakterem. Ezért is sajnálom, hogy nem fordították le a többi részt. De összeségében mind a három könyv nagyon tetszett.
A sorozat(ok) örökre kedvenc(ek) lesz(nek), de a könyv is.

Petrus601>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Ez a rész is nagyon jó volt, de mégsem tetszett annyira, mint az előző két kötet.
Tényleg jó így belelátni a régebbi életükbe, hogy hogy jutottak el a Salvatore testvérek oda, ahol vannak. Most a sorozatban is gondolkodom.:D Jó, hogy van Stefan naplója, de szívesen olvasnám a történetet Damon szemszögéből is..:)
(Mellesleg, nagyon nem jön be, hogy mindhárom résznél ugyanaz a borító…legalább más képpel lenne, ha már a jó kis eredeti borító nem lehet.:/)
4*

Reénie_B_Gál>!
Kevin Williamson – Julie Plec: Sóvárgás

Egész jó kis olvasmány volt! Biztos, hogy nem L.J. Smith írta. Hál' Istennek. Izgalmas volt és nem volt benne logikai buktató, legalábbis annyi nem, mint Smith könyveiben. Ezt szívesen olvasnám tovább.
Főleg, ha benne lesz Klaus. :-D Imádom.


Népszerű idézetek

Charry>!

-Minek nézel engem, szörnyetegnek?
-Igen-vágtam rá kertelés nélkül.
-Te tettél azzá.

129. Oldal

Tinah>!

[…] Ami meg Damont illeti, ő legfeljebb a karó általi halálhoz segítene hozzá.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore
Tinah>!

– Nézze csak! – fordult a tükör felé, és átkarolta a vállam. – Mintha testvérek volnánk!
– Voltunk is valaha – sziszegtem olyan halkan, hogy csak Damon hallotta meg. – De mostanra oly messze állsz tőlem, mint maga az ördög!

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Salvatore · Stefan Salvatore

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Richelle Mead: A halál csókja
Richelle Mead: Vérvonalak
Meg Cabot: Jinx
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
Robin LaFevers: Sötét diadal
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Tahereh Mafi: Ne félts