A ​kezdetek (Stefan naplója 1.) 124 csillagozás

Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Szerelmi háromszög, mely átível egy örökkévalóságon. 1864-ben járunk, tombol a polgárháború. A tizenhét éves Stefan azonban egyedül vívja a maga harcát. Kénytelen eljegyezni egy lányt, akit nem szeret; titokzatos, fiatal vendégük azonban rögtön felkelti érdeklődését. Katherine, fényes fürtjeivel és huncut barna szemével, gyönyörű és csábító és egyúttal sötét titkot rejteget: vámpír.
E könyv, mely az L. J. Smith regényeiből készült népszerű televíziós sorozaton alapul, felfedi, mi is történt valójában Stefan, Damon és Katherine között; és hogyan vette kezdetét a Vámpírnaplók középpontjában álló szerelmi háromszög.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · ISBN: 9789632456386 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
224 oldal · ISBN: 9789632456393 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455426 · Fordította: Antoni Rita

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Damon Salvatore · Katherine Pierce · Stefan Salvatore


Kedvencelte 19

Most olvassa 9

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Tinah>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Nyilván nem újdonság számomra az előzmény. A kötet több momentuma is a filmesített változat egy-egy képsorát jeleníti meg, kicsit másként, kicsit többet adva, kicsit „stefanosan”.

Terjedelmével alig haladja meg a 200 oldalt, de élvezhető, és fenntartja a végén a kíváncsiságot. Az egész művet a szereplők már jól ismert magyar hangján olvastam fel magamban, és a színészek karakteres mozdulataival képzeltem el a cselekményeket.

Kicsit olyan volt, mintha egy csokorba gyűjtötték volna az 1864-es Mystic Falls-i visszaemlékezéseket, bár valószínűleg pont erről van szó. Voltaképpen ezért is tetszett annyira ez a könyv. Kiszínezték a régmúlt titkait, hozzátettek az eseményekhez fontos, és érdekes elemeket. Damon és Stefan kapcsolatában kezd kialakulni a vetélkedés, a testvérviszály és az elképzeléseik különbözősége bonyodalmakhoz vezet. Nagyon hittem benne, hogy emberként sokkal jobb viszonyban voltak, és hogy kettejük között Katherine húzott hasadékot. A lány, aki megbolondította ifjú lelküket, és végül vérével pecsételte meg a fivérek sorsát.

Bővebben értékelésem és „pár szó” a sorozatról: https://lapok-koze-rejtozve.blogspot.hu/2017/03/smith-w…

Charry>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Valójában én nem is ezt akartam kivenni. A Vámpírnaplók első részére pályáztam, de vagyok annyira szerencsétlen, hogy félrenyúltam és ezt vettem le a polcról. A legszomorúbb, hogy ez csak otthon tűnt fel, akkor meg már úgy voltam vele, hogy mindegy, elolvasom ezt. Mivel még nem láttam vagy olvastam Vámpírnaplókat, nem tudtam mire számítsak, szóval csak elkezdtem olvasni gondolván „majd lesz valahogy".
Meglepően jó volt. Nem túl komoly vagy mélyenszántó, de nekem tetszett, folytatni fogom.

Fairy>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Nekem ez a könyv nagyon tetszett.
Fanoknak amilyen én is vagyok kötelező.
Engem beszippantott hamar kivégeztem és megtudtam olyat is ami a filmekben nem volt benne.
Jó volt Stefan szemszögéből olvasni a történetet,de mivel nekem Damon a favoritom elolvasnám az ő szemszögéből is a történteket.
Ide nekem gyorsan Damon naplóját,miért nincs olyan,hogy Damon naplója??????????????????????????

7 hozzászólás
Reelka>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Mindig is tudtam, hogy megkapom majd a jutalmamat azért, hogy végigküzdöttem magam a többi Vámpírnapló könyvön!!! Végre azt kaptam a könyvtől, amire vágytam, kikapcsolt, szórakoztatott, és habár tudtam mi fog történni, nem lankadt a figyelmem. Nem tudom ki írta a könyvet nem is igazán érdekel egyedül csak a folytatásért sikítok! :D

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

A könyv nem több, mint a TV sorozat 1864-es visszaemlékezéseinek forgatókönyve, néhány plusz fejezettel. De ez nem baj, sőt szerencse, mert ide a rozsdás bökőt, ezt a könyvet nem LJS írta. Így felküzdötte magát a jó könyvek közé. Fanoknak meg egyenesen kötelező. Imádnám, ha ezt a visszaemlékezősdit Klaus és Elijah esetében is eljátszanák a szellemírók. Bővebben a linknél.

23 hozzászólás
RVivi P>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Mivel a Vámpírnaplók könyveket eléggé lemondják, kicsit féltem elolvasni. Nem hiszem, hogy a Vámpírnaplókat el fogom olvasni, de ezután az első rész után biztos vagyok, hogy nekem kell Stefan naplójának többi része.
Nincs Elena. Csak Stefan, Katherine és Damon, a három kedvencem. Érdekes szerelmi háromszög, amit utálok, de a tagjait szeretem. De Stefan véleménye is nagyon meg tud változni egyik pillanatról a másikra. Magam se tudom, hogy melyiküknek szurkoltam, valahogy mindenkinek, de közben egyiknek se.
Egy nagy hibája hogy csak 220 oldal, szívesen olvastam volna még tovább. De ez a borító úgy néz ki, mintha valami reklámplakát lenne.

Brigi21>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Igazából teljesen az volt, amire vártam. Éppen ezért halogattam ennyit az olvasását. Akárhogy próbáltam nem CSAK a sorozathoz viszonyítani, nem ment, hiszen ezt a sorozatot pont a sorozat ihlette. Hát el is bújhat mellette. Nekem egy kínszenvedés volt, az eredeti Vámpírnaplók sorozattal együtt. Nem mondom, hogy a sorozatnak nincsenek hibái, de a könyvek mellett, tökéletesek. Nem értem, hogy miért kellett csak a marketing miatt könyveket is kiadni, nem jött elég bevétel már a sorozatból meg a spin-off-jából is?!

VickiUjj>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

A történet tragikus,zseniális,romantikus és lélegzetelállító.Egyszerűen imádtam!

csabaviki>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Eddig még semmilyen formában nem találkoztam a Vámpírnaplókkal, és talán nem ezzel kellett volna kezdeni. Igazából a „rendes” első részt akartam kivenni a könyvtárból, csak később vettem észre a tévedést.
Ez a könyv számomra kicsit érthetetlen volt, folyamatosan változott pl. Stefan véleménye Katherinről, így nekem sem sikerült eldöntenem, hogy Ő pozitív, vagy negatív szereplő. Ezen felül a fogalmazás is elég bugyutára sikerült. Eleinte egész lagymatag volt a történet, aztán meg brutálisan beindult. Szóval remélem, hogy az eredeti részek nem ilyenek :) Még eggyel azért megpróbálkozom majd azok közül.

K_Maria P>!
Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek

Szerintem rendben volt a könyv, nekem tetszett.
Azért fura volt, hogy mennyire hasonlított a filmre. Nem ezt szoktam meg a sorozattól. Eddig eléggé eltért a kettő egymástól. Újdonságot nem tudtam meg… Visszatekintünk Stefan szemszögéből a múltba.


Népszerű idézetek

R_Kingaa>!

(…) hinned kell abban, amit csinálsz. Máskülönben mi értelme?

37. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hit
2 hozzászólás
Reelka>!

Tudtam, hogy ami most történik, nem helyes. Tudtam, hogy ez bűn. De, gondoltam, már hogy is lehetne bűn, ha az egész lényemmel jobban vágyom rá, mint bármi másra az életben?

90. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Katherine Pierce · Stefan Salvatore
Delena>!

Az a bizonyos nap az életemben éppen úgy kezdődött, mint bármelyik másik.

(első mondat)

R_Kingaa>!

– Az első halál, aminek a szemtanúi leszünk, megváltoztat minket…

66. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: halál
Petrus601>!

Ez nem iskolai feladat, és tudtam, nincs szükségem jegyzetekre ahhoz, hogy a szívemből szóljak.

172. oldal

Petrus601>!

Hát ilyen lenne az, amikor az ember követi a szívét? Bár lenne térképem vagy iránytű, amely segíthetne megtalálni a kiutat ebből a bizonytalanságból.

113. oldal

R_Kingaa>!

A döntéseimet rám boruló sötét palástként cipelem magammal, amely minden évben csak súlyosabb és szövevényesebb lesz. És elhibázott döntéseim következményei miatt egy örökkévalóságon át szenvedhetek.

220. oldal, Utóhang

Tinah>!

Ha nálam lenne az egyik szál százszorszépe, letépegethetném a szirmait, és hagynám, hadd döntsön a virág helyettem.
Szeretem… Nem szeretem… Szer…
Szeretem.
Szeretem, és nem érdekelnek a következmények.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stefan Salvatore
Tinah>!

Vous avez mon coeur. Tiéd a szívem.
– Az én szívem pedig a tiéd – válaszoltam halkan, és komolyan is gondoltam.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katherine Pierce · Stefan Salvatore
Tinah>!

Ismét lebuktam a vízfelszín alá, és ott kinyitottam a szemem. A tó sötét volt és hűs, akár az imént a kunyhó. Ha ilyen a halál, gondoltam, akkor nem is olyan szörnyű. Békés. Csendes. Mentes a szenvedélyektől és a veszélytől.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stefan Salvatore

A sorozat következő kötete

Stefan naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Ruby: Bone Gap
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Jeff Giles: A mindenség peremén
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Maryrose Wood: Méregnaplók
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Stephanie Garber: Caraval