Az ​Erő nyomában 25 csillagozás

Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Karr ​látszólag átlagos életet él: iskolába jár, segít a szüleinek a családi vállalkozásban, és szereti a gyors siklókat meg a droidokat. Ám a fiúnak van egy titka: amikor megérint bizonyos tárgyakat, szörnyű fejfájás tör rá, és elveszíti az eszméletét. A fájdalommal együtt pedig néha látomások is gyötrik – általa soha nem látott teremtményeket és helyeket pillant meg.
Szülei attól tartanak, hogy titokzatos betegség támadta meg Karrt, nagyanyja azonban meg van róla győződve, hogy látomásai az Erőtől származnak. Csakhogy sok év telt el azóta, hogy bárki is hallott volna az utolsó Jediről, Luke Skywalkerről. Vajon élnek-e még valahol Jedik, akik segíthetnek Karrnak, hogy megtanulja használni a képességeit? Létezik-e még bárki, aki hajlandó mesélni neki arról, hogy mi történt a Jedikkel? Vagy az Első Rend felemelkedésével párhuzamosan végképp elenyészett az emlékük?
Amikor a nagyanyja meghal, és a szülei egy távoli iskolába akarják küldeni, Karr úgy dönt, hogy saját… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Szukits, Szeged, 2020
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975885 · Fordította: Szente Mihály

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban.
Van egy fiú különleges képességgel + épít egy droidot.
Van egy gazdag lázadó természetű lány aki segíti a fiút.
Ifjúsági regényhez méltó kis kalandok, szökés a megírt sors elől…
A fiú a családja múltját és a saját jövőjét kutatja.
Találkozás Maz Kanata-val, szemügyre vesznek egy roncs hajót a jakku bolygón, amiről tudjuk, hogy sokkal többet ér mint bárki is gondolná.
Természetesen Skywalker-ek nélkül nincs star wars .
Akit érdekel a fiú sorsa az olvassa el nyugodtan, a három csillag nem jelent semmit.

Darth_Revan>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Kevin Shinick: Az Erő nyomában
Ez egy meglepően kellemes olvasmány élmény volt. Kevin Shinick több olyan történeti elemet belepakolt a történetbe, amit szeretek. Volt itt utazás, ereklyegyűjtés, a múlt titkainak feltárása. A téma is nagyon jó. Kb. 30 évvel a yavini csata után már más lett a Jedik emléke, amit sajnálok. A főhős, Karr Nuq Sin egy olyan Erő-érzékeny tizenéves, akinek a képességei hasonlítanak a hajdani Quinlan Voséhoz. Ha megérint egy tárgyat, akkor látja annak múltját, illetve a tárggyal kapcsolatba kerülő személyek múltját is. Különleges képességei miatt fejfájások gyötrik. Karr, úgy dönt, utánajár a Jedik múltjának és kideríti az igazságot róluk.
spoiler
Szórakoztató és izgalmas ifjúsági kalandregény, sok-sok utazással és titkok felderítésével. Nagyszerű darab lett, jöhetne még ilyen a jövőben. Ötös.

Nympha17 P>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Kb. 10 évesen, a könyvtárból olvastam utoljára Star Wars könyvet, és most a borító és a fülszöveg ismét rávett, hogy végig olvassak egyet.
A könyv eleje kicsit olyan volt számomra, mint egy ifjúsági regény. Adott a fiatal srác, akinek van valami különleges képessége, és csak a nagymamája hisz abban, hogy valami fontos küldetése van az ifjúnak ezzel a képességgel. A legjobb barátja egy beszélő robot, de csak addig, amíg meg nem jelenik a vagány gazdag lány, aki felkarolja a srác ügyét és együtt ellógva a szülők figyelő tekintete elől, kalandos útra indulnak.
Az utazás maga kevés izgalmat tartogat, nagy űrcsaták, sőt még egy kis párbaj sincs a történetben, de annál nagyobb nosztalgia. Mert ahogy Karr kezébe kerülnek bizonyos tárgyak, megjelenek a klasszikus Star Wars filmek egyes jelenetei és feltárul a Jedik elfeledettnek hit múltja. Ettől pedig újra kedvet kaptam a filmekhez.
De hogy Jedi lesz-e Karrból, azt nem pötyögöm le, pedig viszket a tenyerem, hogy megtegyem. Elég annyi, hogy szerintem csattanós véget kapott a sztori, és megmosolyogtatott.

spoiler

5 hozzászólás
Akos_Kirsch I>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Érdekes és nosztalgiában erős könyv, ami ugyan elég egyszerű történettel operál, azonban végig leköti az olvasó figyelmét. A karakterek szerethetőek, szívesen látnám felbukkanni őket egy filmben vagy sorozatban akár. A lezárás is tetszett, és bár a katarzis elmaradt, mégis elégedetten raktam le a könyvet. Kellemes olvasmány volt, érdemes tenni vele egy próbát!

Csokky>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Alapvetően élvezhető ifjúsági regény, és ennek megfelelő az összetettsége is.
Ötletesen szőtték bele az előzmény és klasszikus trilógia néhány eseményét. Kicsit olyan volt, mikor Az ébredő Erőben Rey és Finn hallanak Luke Skywalkerről és találkoznak Han Soloval. Az viszont csak “ügyes” marketingfogás, hogy a Skywalker kora előzménye, mert a cselekmény Az ébredő Erő előtt játszódik valamennyivel.

Maya11>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

„Csak” ifjúsági regény, de nagyon jól lett megírva. A szerethető szereplőkkel az ismert történet pillanataiból ötletes, magával ragadó történet kerekedett.
Kevin Shinick magasra tette a mércét. Ha lesz még könyve, biztos vevő leszek rá.

Jusits_Gergely>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Kíváncsian vártam ezt a könyvet és annyira nem csalódtam benne. Nagyon érdekelt, hogy mit hoznak ki az Erőből. Közbe egy kicsit vontatott volt, a főszereplőből többet is kihozhattak volna.

Somogyip>!
Kevin Shinick: Az Erő nyomában

Ez is az a típusú SW könyv, ami csak megerősített abban, hogy jó döntés volt beiratkozni a könyvtárba anno és inkább kikölcsönözni, mint megvenni. Próbáltam élvezni a történetet, megkedvelni a szereplőket, emlékeztetni magam, hogy ez egy ifjúsági regény és így ennek megfelelően kezeljem, de sajnos nem ment. Arra nem jöttem rá, hogy mitől lenne ez a könyv a Skywalker kora előzménye. Bár gondolom így jobban el lehet adni, mert igazából az ébredő Erő előtt játszódik nem sokkal, teli pakolva sok-sok fanservice jellegű látomással. Sajnos most ez a megoldás sem tetszett, és a befejezéssel sem vagyok kibékülve, ami azt sejteti, hogy a regénybeli fiatal Karr az a bizonyos személy, aki Whill krónikák első sorait papírra veti.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Davids – Hollace Davids: A Birodalom királynője
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja
J. Goldenlane: Napnak fénye
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Suzanne Collins: Futótűz
Rick Riordan: A titán átka
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Jules Verne: Nemo kapitány / 20 000 Leagues Under the Sea
Jules Verne: Húszezer mérföldnyire a tenger alatt