Péntekre ​új én 11 csillagozás

Kevin Leman: Péntekre új én

Hányszor próbált már változtatni a szokásain, hogy a végén ráébredjen, önmagunkon változtatni még nehezebb vállalkozás, mint amikor másokat próbálunk változásra bírni? Ötnapos akciótervében Kevin Leman a rá jellemző szellemes és praktikus pszichológiai meglátásokkal ad útmutatót az Ön személyes megújulásához.
Könyvéből megtudhatja,
– mi mindent nem ismert eddig önmagáról,
– hogyan válhat magabiztosabbá azáltal, hogy leszámol a hazugságokkal, amelyekkel áltatja magát,
– miként változtasson az életén, hogy azzá váljon, aki igazán lenni szeretne.
Ráadásul mindezt röpke öt nap alatt!

>!
Harmat, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632883380 · Fordította: Hamerli Nikolett
>!
Harmat, Budapest, 2016
268 oldal · ISBN: 9789632883885 · Fordította: Hamerli Nikolett

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

csucsorka P>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Én őszintén ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik még nem olvastak a szerzőtől – nagyon jól megmutatja a stílusát, és ahogy Chapman nem tud kibújni a bőréből és folyton a szeretetnyelvekről beszél, úgy Leman is sűrűn és sokat beszél az ő édesgyerekéről, a születési sorrend meghatározó szerepéről az életünkben.

Azért merem ajánlani, mert 1) én borzasztóan szeretem Leman humorát és könnyed stílusát. Sokan vádolják azzal, hogy túl amerikai, de könyörgöm, ez olyan, mintha engem bántanának azzal, hogy „túl budapesti” vagyok.
2) Nekem, személy szerint segített. Azt vettem észre, hogy a fő vezérfonal (és lehet, hogy csak azért tűnt úgy, mert nekem erre volt szükségem) az, hogy felejtsük el a béklyóinkat, hogy mi vagyunk „valamilyenek”. Hogy a személyiségünk vagy bizonyos tulajdonságaink kőbe vésettek volnának, amiken képtelenség változtatni. És pl azért nem változik a házasságom, mert én „ilyen” vagyok vagy azért nem jutok egyről a kettőre az életemben, mert „olyan” … Ez nekem nagyon komoly, mindennapokba átültethető AHA-élmény volt.

Akik hatásvadásznak találják a címet .. szánjanak erre a könyvre időt. A könyvre, de leginkább önmagukra. Azt nem mondta, melyik péntek. ;)

2 hozzászólás
ritusss P>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Egy jól öszeszedett könyv: születési sorrenddel, szeretetnyelvekkel, kutya típusokkal. Legtöbb dologról már hallottam, de így egyben olvasva egész más élményben volt részem. Igaza van! A múltat fel kell dolgozni és tovább lépni, az erősségeinkre koncentrálni, kitűzni célt és mindig talpra állni.
Nekem most nincs konkrét változhatnékom, néhány apróbb szokás legyőzésénél viszont használni fogom a gondolatait.

B_Panka>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Számomra hasznos volt összességében. A legtöbb témáról, amit körbejár, már hallottam, olvastam korábban (személyiségtípusok, szülői attitűdök, születési sorrend, szeretetnyelvek, stb.), de ezekben is tudott azért új szemléletet adni, illetve nem árt néha feleleveníteni ezt a tudást. Az viszont új volt – legalábbis a gyakorlatba ültetést tekintve –, hogy a gyerekkori emlékeket felidézve jussunk önismeretre, vizsgáljuk meg az ezek által kialakult szabálykönyvünket, és lássuk meg, hogy min kell, min szeretnénk változtatni.

Birtler>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Nekem egy kicsit száraz volt, de rengeteg érdekesség van benne.

S_E_Tünde>!
Kevin Leman: Péntekre új én

A fél csillag is sok. Elég a tartalomjegyzéket elolvasni és annál több sajnos nincs benne. Főleg azoknak nem mond újat, akik már olvastak könyvet ebben a témában.
Nagyon amerikai, nagyon lebutított, nulla használható segítséggel inkább klisék ismételgetése (engedd el a múltat..)

D_J>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Humoros, kézzelfogható és hatékony. Ha nekiállsz csinálni olvasás után vagy közben.

Lirent>!
Kevin Leman: Péntekre új én

Új fajta szemlélet az emberek hozzáállásáról, viselkedéséről. Nekem tanulságos volt, tetszett.


Népszerű idézetek

Garbitsch>!

Bizony igaz, hogy a környezet, amelyben felnövünk, nagyban meghatároz minket. És igen, a génjeink valóban felelősek bizonyos sajátságainkért, és nagyban meghatározzák, hogy kik vagyunk, és milyenné válhatunk. De emellett nagymértékben formálnak minket az átélt tapasztalataink is – az, hogy mit láttunk a szüleink és testvéreink arcán kiskorunkban, milyen szavakat hallottunk tőlük, és hogyan viszonyultak hozzánk.

63-64. oldal, Kedd - Hol a helye a sorban? (Harmat, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel
Elisabeth Lukas: Mondj búcsút a kiégésnek!
Limpár Imre: A siker tervezhető
F. Várkonyi Zsuzsa: Hoztam, kaptam, átszabtam!
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Robert Maurer: Kaizen
Demi Lovato: Légy erős!
Petr Ludwig: Vége a halogatásnak
Corinne Sweet: Nyugalomnapló