Kőgazdag ​barátnő (Kőgazdag ázsiaiak 2.) 43 csillagozás

Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Alamak! ​A Kőgazdag ázsiaiak története folytatódik a Kőgazdag barátnő történetében. Néhány év eltelt ugyan, de az események mozgatórugói ugyanazok: pénz, hírnév, pletyka. És persze a hagyományok. Úgy tűnik, a szerelmesek, Nick és Rachel végre révbe érnek és legyőzik a családi ármánykodást, de Eleanor még korántsem fogyott ki az ötletekből, hogyan távolíthatná el az amerikai lányt imádott fia mellől. A tét óriási: ki örökli az igazi nagy vagyont, a Young család ősi birtokát, a varázslatos Tyersall Parkot, amely minden hatalom és gazdagság szimbóluma? Megengedi-e a család, hogy a nagymama Rachel miatt kizárja kedvenc unokáját a végrendeletéből? Meginog-e Nick a nyomás alatt, és ismét sikerül-e eltávolítani egymástól a két fiatalt? Vagy talán Rachel múltjából bukkan fel újra valaki, aki épp kapóra jön az ellendrukkereknek? Korábbi ismerőseink, Astrid Teo, Kitty Pong és Araminta Khoo házassága is érdekesen alakul.

És mindeközben csillognak a gyémántok, száguldanak a sportkocsik… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2018
430 oldal · ISBN: 9789630993951 · Fordította: Németh Dorottya
>!
Kossuth, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630993289 · Fordította: Németh Dorottya

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

KleineKatze>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Alamak. Ezek őrültek. De tényleg.
Imádtam, akárcsak az első részt. Lah
Szintén kicsit lassan indul be, viszont utána letehetetlen. Szerencsére itt kevesebb, és több visszatérő névvel találkozunk, így könnyű követni az eseményeket, nem kell mindig azon gondolkodni, ki-kicsoda.
Az első kötet után azt hittem, a szingapúri kínaiaknál nincs rosszabb. Tévedtem. A kínagazdagok, az újgazdagok még rosszabbak. Szinte már fárasztottak.
Míg az első kötet inkább volt korrajz, mint egy könnyed, romantikus chick-lit, addig ez már sokkal inkább hajazott rá, főleg az utolsó száz oldalon.
Ha összeírtam volna, hány számomra ismert és ismeretlen márkákkal találkoztam benne… Még szerencse, hogy nem tettem. Akkor sosem értem volna a regény végére.

>!
Kossuth, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630993289 · Fordította: Németh Dorottya
2 hozzászólás
Miyako71 P>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Nagyon nehezen szántam rá magam ennek a könyvnek az olvasására, mert az első rész végére teljesen kikészültem a sok gazdag buta liba viselkedésétől. Szerencsére azért mégis elkezdtem, és nem bántam meg.
Ebben a részben sokkal kevesebbet kapunk az őrült vásárlásokból, a buta kőgazdagok bosszantó, néha röhejes "problémáiból"spoiler Valahogy sokkal emberibbnek tűntek a főszereplők is. Vagy csak hozzászoktam az első részben a viselkedésükhöz :) Sokkal szórakoztatóbbnak találtam a történetet is, most mosolyogtam egy csomó olyan részen, amikor korábban bosszankodtam.
A történetvezetés most is jó volt, bár az eleje picit nehezen indult be. Voltak benne meglepő viselkedések spoiler, amik esetében kíváncsi vagyok, köteteken átívelő jellemfejlődésről van-e szó, vagy megint van valami a háttérben, amire nem jöttem még rá. Nagy mélységeket most sem mutat a könyv, inkább a szórakoztató irodalom kategóriába tartozik, annak viszont elég jó.

Lobo P>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

wan már nem bajlódik a családfával, aki átrágta magát az első köteten annak nincs rá szüksége, meg amúgy azt is túl lehetett élni anélkül, ráadásul itt kicsit kevesebb név fordul elő, illetve lehet, hogy már hozzájuk szoktam és egész egyszerűen tudtam, kikről van szó, ha újabb szereplő jelent meg a színen. A három nagyobb történetszál (Rachel megtalálja az apját, Astrid a házasságáért harcol, Kitty Pong pedig a társadalmi helyzetéért) nem egyenlően van jelen a történetben, sőt az utóbbi, ami igazán jól indul (imádtam azt a részt, ahol Kittyt kielemzik és részletes utasításokat kap arra nézve, miképp tudja újra feltalálni magát, hogy elfogadhatóvá váljon a fontos emberek szemében) a regény közepén kicsit leül. Ugyanakkor annyira szórakoztató volt továbbra is olvasni ezekről az elképesztően gazdag emberekről, hogy csak a regény befejezése után jöttem rá, mennyi minden lett túlságosan is nagyvonalúan kezelve: sok volt a felvezetés, a megoldás viszont nagyon összecsapottnak tűnt. Ráadásul Rachel és Nick fénye is kicsit megkopott, igazából nem volt elég jól kidolgozva az ő szerepük, csupán annyit csináltak, hogy kedvesek és normálisak voltak, meg mindenkivel kijöttek, de nem ők mozdították előre a történetet.

De a szatíra része a dolgoknak, a szerző csipkelődése és a jól elhelyezett sunyi mondatai (nem szabad kihagyni egyetlen lábjegyzetet se!) roppant szórakoztatóak voltak. A Kőgazdag ázsiaiak világa továbbra is igazán magába szippantó szappanopera a legjobb fajtából: okosan intrikus és ironikus.

Bármennyire is vannak olyan jelek a regényben, hogy amolyan középső könyv szindrómával állunk szemben (összekötő kötet mindenfelé csapong és néhol csak helykitöltés van), annyira olvasmányos és ínycsiklandó (ha nem a kaják akkor a ruhák, műtárgyak és sportkocsiktól csorog az ember nyála), hogy mindent megbocsátunk neki. Tényleg magába szippantó szappanoperai intrikus világ ez, amibe jó belemártózni és lubickolni.

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2018/12/13/kevin-kwa…

Szédültnapraforgó >!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Ez a köny, egy sorozat 2. része, így az írótól ez volt a második olvasásom. Kevésbé tetszett, mint az első rész. Bár az eleje eléggé vontatottan indult, kissé belendült, majd ismét ellaposodott. Ugyanazok a szereplők játszanak, mint az előző részben, csak az ottani mellékszereplő Kitty Pong, itt inkább főszereplőként van jelen. Nick és Rachel itt is főszerepet játszanak, talán ők ketten a legkedveltebb karakterek.
Nem rövid történet, inkább lassan olvasható a sok helyszínleírás miatt, túl részletekbe menő.

l2njpx>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Ez az Ázsiai Dallas! Gyermekkorom hangulata péntek esténként :-)

Cherrytree P>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Kicsit nehézkesen tudtam csak haladni az olvasással, de most végre volt időm alaposan csak a könyvre koncentrálni. :) Legszívesebben máris kezembe venném a folytatást, de még egy kicsit türelmesnek kell lennem. Eddig nagyon bejött a történet, remélem, a továbbiakban is hasonlóan fogok érezni.

Felixa P>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

Szórakoztató irodalom kategóriában teljesen megállja a helyét. Ami leginkább sok-sok szemöldökfelvonásra késztet olvasás közben, az az, hogy ezt a világot átlagemberként nehéz meglátni. Már-már bosszantó is néha, ahogy az egyes világmárkákkal dobálóznak. Itt aztán, ebben a világban, ebben a miliőben pénz, ékszer nem számít, hiszen van dögivel. …és a pénz nem minden, hiszen a boldogság nem mérhető pénzben, nem megvásárolható. A szereplők továbbra is az elit, sznob kategóriába tartoznak. Ezen kívül továbbra sem derül ki róluk semmilyen mélyebb jellemvonás, csak a bankszámla vastagsága. De ez a sorozat leginkább erről szól. Humora is van, szerencsére és nem veszíti el a szórakoztató jellegét a könyv.

Édeskiskönyvkritikák P>!
Kevin Kwan: Kőgazdag barátnő

A Kőgazdag barátnő ugyan kicsivel fordulatosabb, mint a könyvsorozat első része, mégis megmaradt egy könnyű, gyorsan elolvasható regénynek, ami tökéletes azokra az időszakainkra, amikor nem akarunk nagy tanulságot levonni egy történetből, csak egyszerűen kikapcsolódásra vágyunk.
Bővebben:
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/01/28/kevin-kwan-k…


Népszerű idézetek

Miyako71 P>!

Ha tudni akarod, Isten mit gondol a pénzről, csak nézd meg azokat, akiknek adott belőle. Dorothy Parker

135. oldal Második rész, Kossuth, 2018

Sciulan>!

– Ki az a fickó mellette abban a szakadt farmerben és a papucsban?
– A férje. Úgy hallottam, ő is milliardos – sugta vissza Kerry Csu.
– Pont olyan, mint a mostani pácienseim. Sohasem tudom, hogy a kölyök a fogorvosi székemben hajléktalan vagy a Google tulajdonosa – morogta Ray.

114. oldal

Sciulan>!

Minél nagyobbak a gyémántok, annál idősebb a feleség és több a szerető.

142. oldal

Sciulan>!

Na, most azt hiszi, én is Leong vagyok. Az árfolyamom ismét erősödik.

228. oldal


A sorozat következő kötete

Kőgazdag ázsiaiak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Nélküled
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Meg Cabot: Egy kis túlsúly nem a világ vége
Estelle Maskame: Ne is említsd
Marissa Meyer: Scarlet
Sarah Dessen: Tökéletes
Kasie West: A távolság relatív
Beth O'Leary: Az ágybérlő