Új ​rend (Jedi Akadémia-trilógia 1.) 52 csillagozás

Kevin J. Anderson: Új rend Kevin J. Anderson: Új rend Kevin J. Anderson: Új rend

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Han és Csubi diplomáciai feladatot kap: a Kessel kereskedőbolygóval kell kapcsolatot kialakítaniuk, ám ehelyett rabszolgaként a bolygó szörnyekkel teli fűszerbányájába kerülnek. Eközben Qwi Xux, a zseniális tudós megalkotja minden idők legszörnyűbb fegyverét, a napzúzót, melynek pusztító ereje mellett még a Halálcsillag is eltörpül.
Luke Skywalker visszatér ifjúkori megpróbáltatásainak színhelyére, hogy mestereinek útmutatása szerint Jediket neveljen, s létrehozza a fénykardforgató igazságkeresők Új Rendjét.
A Birodalom egy, még létező bázisa azonban hírt kap az eseményekről, – és kezdetét veszi a harc újabb fordulója, az egyik oldalon a Régi Köztársaság, a másikon Palpatine császár örököseivel…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Szukits, Szeged, 2017
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634971199 · Fordította: Szántai Zsolt
>!
Szukits, Szeged, 2006
372 oldal · ISBN: 9634971199 · Fordította: Szántai Zsolt
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1995
312 oldal · ISBN: 9638353627 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Luke Skywalker · Lando Calrissian


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Kevin J. Anderson: Új rend

Időnként homlokráncolva szoktam tekinteni az olyan – főleg fantasy regényekről szóló – értékelésekre, melyek szerint „nincs benne semmi eredeti, de azt jól csinálja”. Mégis így vagyok én ezzel a trilógiával. Szerintem kevés SW regény kapta el jobban az eredeti filmtrilógia hangulatát, mint ez a három. Mindenki röpköd össze-vissza a galaxisban, lövöldöznek birodalmi szuperfegyverekre meg csillagrombolókra, és a sötét jedik is megmaradnak ellenségnek, ahogy az rendjén van.

>!
Hippoforaccus P
Kevin J. Anderson: Új rend

Biztos vagyok benne, hogy ez a trilógia benne van a saját top 3 kedven Star Wars könyvemben (már, ha a trilógiát egynek számoljuk). Sokadik olvasásra is abszolút szórakoztató, figyelemfenttartó és izgalmas könyv, minden részével meg vagyok elégedve.

>!
Trillian26
Kevin J. Anderson: Új rend

Izgalmas könyv volt. A történet több szálon futott. Az Új Köztársaság megpróbálja Han Solon keresztül felvenni a kapcsolatot a Kessellel, ám ez nem úgy sül el ahogyan azt várták. Luke nekiáll leendő akadémiájába tanítványokat szerezni, és ezzel egészen jól boldogul. Leia továbbra is ellátja politikai teendőit, ám közben ikreivel is foglalkoznia kéne, a könyvből kiderül hogy sikerül összeegyeztetnie a kettőt. Minden szálon izgalmas történetet olvashattam, ám a könyv nagyon sok utalást tartalmazott a Dark Empire képregény sorozatra, ami annyira zavaró a képregények ismerete nélkül, hogy van olyan ismerősöm, aki emiatt hagyta abba a könyvet. Ami még zavart, az a nevek állandó ismétlése volt. Nem egy helyen az éppen cselekvő személy az egymást követő mondatok mindegyikében szerepelt. Mindezekkel együtt is jó könyv volt, várom a folytatást.

>!
lettielena
Kevin J. Anderson: Új rend

Tegnap volt az utolsó decemberi vizsgám és úgy érzem január még messze van ja nem. Mindenesetre ma pihentem :D

Először magával ragadott a könyv, mert érdekelt, hogy mik történnek egy messzi, messzi galaxisban a filmek után. A közepétől már kicsit laposodott nekem a sztori. sajnálom Még régebben olvastam egy SW-hez kapcsolódó könyvet és emlékeim szerint attól sem voltam túlságosan oda. Ez van.
Remélem attól még az Erő velem marad :)

>!
PAVideoStudio
Kevin J. Anderson: Új rend

Szerk. 2015. augusztus 28.

Másodszori olvasásra is szórakoztató volt. A történet izgalmas és feszült, a Kessel nagyon jó helyszín.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/-b6gsWcUeu0

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd
Szerk. vége.
———————————————————————————–
Tetszett. Jó könyv. A fő- és mellékszereplők meggyőző alakítást nyújtanak.Azonban előfeltételhez kötött.

>!
Szukits, Szeged, 2006
372 oldal · ISBN: 9634971199 · Fordította: Szántai Zsolt
>!
Ebe_Endocott
Kevin J. Anderson: Új rend

Rögtön belecsapunk a lecsóba, nagyon jó a felvezetés, aztán a folytatás se kutya! Kyp Durron innen indul a rázós kalandokra a további kötetekben és más EU művekben. Nagyon izgalmas, minden korosztály számára melegen ajánlom.

>!
Akos_Kirsch I
Kevin J. Anderson: Új rend

Mint nagy Star Wars rajongó, természetesen ez a trilógia is megvan és nekem nagyon tetszik. A legelső rész – Új rend – kicsit lassan indul be, de ez abszolút megfelelő így, mivel a további könyvek cselekményét remekül megalapozza. Egyik kedvenc trilógiám, mely ebben az univerzumban játszódik, így a legelső kötettől az utolsóig számomra maximális Star Wars élményt nyújt mindig is. Bátran ajánlom azoknak, akik szintén rajongók.

>!
mackótestvér P
Kevin J. Anderson: Új rend

Nem fog a világirodalom remekei közé tartozni, de a saját kategóriájában megállta a helyét. Akció, low romance és persze a lot of power. Lehet egyszer érdemes lenne kronológiai sorrendben olvasni SW könyveket, de ki bírja már követni. Jöjjön a 2. rész. :)

>!
Gunray16
Kevin J. Anderson: Új rend

Én nagyon szeretem a régi PC-s Jedi Knight sorozatot jó volt vele játszani adta a hangulatot :) Ez a könyv is ugyanúgy adta azt a hangulatot amit akkor éreztem . Szeretni fogom ezt a sorozatot és kiváncsi leszek a többi részére is. Kyp szerethető karakter, a többiek Han, Csubi, Lando……stb. mind adják a formájukat :) Hivatalosan is ezt a Star Wars folytatást szeretem, a 7. rész is jól sikerült persze , de nekem a Thrawn sorozat az igazi folytatás :)


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

Kypet teljesen kimerítette a navigálás.
– Han, miért van az, hogy valahányszor megszökünk, mindig rosszabb helyzetbe kerülünk, mint amilyenben voltunk? – kérdezte.
– Időzítés kérdése az egész, kölyök.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Nightmare I

Először a Ssi-ruuk Impérium, az idegen hódítók ellen kellett háborút vívni, aztán Thrawn főadmirális próbálta újjáépíteni a Birodalmat, meg persze ott voltak a feltámasztott Császár meg a gigantikus Világpusztító gépei.

2 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

Luke megmarkolta a pilótaülés támláját, és félig lehunyta a szemeit. Szabályosan lélegzett. Kinyújtóztatta a tudatát, és végigtapogatta a kaszárnyaholdról átsugárzott, pulzáló energiából szőtt védőtakarót.
– Ne most aludj el Luke!

Kapcsolódó szócikkek: Lando Calrissian · Luke Skywalker
>!
Hippoforaccus P

Streen az utastér megfigyelőablakán kereztül kibámult a komor sötétségbe. Tibannapolis, a szellemváros mostmár valóban lakatlanná vált.
Ahogy visszanézett, Luke meghökkentő dolgot látott: úgy tűnt, mintha a város életre kelne, és megmozdulna. Egy hatalmas, fekete árny emelkedett fel róla a levegőbe – a sokezernyi rawwk, ami együtt élt Streennel, egyetlen hatalmas rajjá egyesülve a felhők közé röppent, mintha így akarna búcsút inteni a remetének.
Az ablakon kibámuló Streen elmosolyodaott.

Kapcsolódó szócikkek: Luke Skywalker
1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

Skynxnex visszahátrált a lifthez. A társa közben már belépett a légzsilikamrába. Skynxnex, mintha úgy érezné, hogy még nem bizonyította be eléggé erőfölényét, még egyszer Hanra emelte a sugárpisztolyát.
– Moruth legközelebb meg fogja engedni, hogy használjam ezt.
– Ha felszólítás nélkül kitakarítod a szobádat, és megeszed az összes zöldséget, talán még jutalmat is kapsz tőle – gúnyolódott Han.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Jedi Akadémia-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Iain M. Banks: Közelkép
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése