Történetek ​a fejvadászokról (Történetek) 32 csillagozás

Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

A forrongó, háborúktól szabdalt galaxisban szabadon garázdálkodhatnak az orgyilkosok, kalózok, csempészek és a legkülönfélébb gonosztevők. Csak a hivatásos fejvadászoktól tartanak – az erkölcsre fittyet hányó kalandozóktól, akik felhajtják az univerzum söpredékét… ha van, aki megfizeti. Mikor Darth Vader lesújtani készül a Lázadás szívére. s Han Solot és a Millennium Falcont veszi célba, magához rendeli a hat legsikeresebb – és legrettegettebb – fejvadászt, köztük a könyörtelen Boba Fett-tel. Két dolog közös bennük: mindent megtesznek a pénzért és megvetik az életet…

Eredeti mű: Kevin J. Anderson (szerk.): Tales of the Bounty Hunters

Tartalomjegyzék

>!
Aquila, Debrecen, 1999
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636790450 · Fordította: Békési József

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
PAVideoStudio
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

Az 5 novellát tartalmazó kötet A Birodalom visszavágban feltűnő fejvadászokra összpontosít mindig más szereplő szemszögéből. Az biztos, hogy most már más szemmel fogom megnézni aVadászatot.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/f4JCGfcY6io

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

1 hozzászólás
>!
Trillian26
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

Nagyon jó történeteket olvashattam ebben a kötetben. Öt novellát tartalmazott a könyv, minden Darth Vader által megbízott Han Solot kereső fejvadászról egyett. Jó volt megismerni a történetüket. A legjobbat nem tudok választani, de legkevésbé Boba Fett novellája tetszett. IG-88 története szerintem elég furcsán kezdődött, az első pár oldal után viszont sokkal jobb lett, és ez így is maradt a végéig. Jó volt egyszer elolvasni.

>!
JustOneMorePage
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

Nagyon szerettem, érdekes világot tárt elém. Kicsit jó volt a fő történet mögé is belesni, és Boba amúgy is nagy kedvencem volt, a gyilkos robotra pedig kíváncsi voltam, ahogy arra is hogy kinek a ruháját vette fel Leia hercegnő :3 Javaslom minden sw rajongónak.

>!
Ebe_Endocott 
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

A cantinás történetekhez képest ezek jóval nagyobb lélegzetvételűek, és összességében szerintem ez nem indokolt. Sok sztori csak nyújtva van, mint a rétestészta, már a IV előtt kezdődik vagy jóval a VI utánig nyújtják. De az alapötletek a fejvadászokról tetszenek, szinesítik a képet, mondjuk a Boba Fettes sztorit totál keresztbe húzta a prequelekben bevezetett háttér.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

Jó kis háttérsztori gyűjtemény. Nagy élvezettel olvastam minden novellát. Ajánlani viszont csak fanatikusoknak tudnám.

>!
Idiocry
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról

A Star Wars univerzuma mindig is lenyűgözött, de a legjobban az tud lenyűgözni, hogy soha nem lehet megunni és még többet akar az ember belőle. A könyv által újabb információk kerültek a tudatomba amiket a filmek által eddig nem tudtam. Tetszett az összes történet, a felépítése, a „vadászat”, de leginkább a végére hagyott Boba Fett és Han Solo története.


Népszerű idézetek

>!
tantoaegyiptom

Azt beszélték, hogy Solo egyszer még a Császárt is fel merészelte hívni – sötét gazembernek nevezte, és kihívta egy bokszmeccsre!

152-153. oldal

>!
Hippoforaccus P

Bossk komolyabban kezdett odafigyelni. Felajánlotta volna a jobb karját a Bírónak, hogy behatolhasson abba a hálózatba (sőt mind a kettőt – úgyis visszanőnek).

195. oldal

1 hozzászólás
>!
tantoaegyiptom

Piett admirális: – „Fejvadászok! Semmi szükségünk erre a söpredékre!”

11. oldal

>!
Idiocry

Amikor leomlik egy hegyoldal és eltemet egy falut, akkor az nem gonoszság, mivel a gonoszság feltételezi a szándékosságot. De okozza egy értelmes lény a hegyomlást, s rögtön gonoszságról beszélhetünk, ami Igazságszolgáltatás után kiált, hogy a civilizáció fennmaradhasson.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin J. Anderson (szerk.): Mos Eisley mesék
John Jackson Miller: Az elveszett Sith törzs
Dan Abnett – Graham McNeill: Sabbat Világok
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Isaac Asimov: Második Alapítvány