Sötét ​oldal (Jedi Akadémia-trilógia 2.) 41 csillagozás

Kevin J. Anderson: Sötét oldal Kevin J. Anderson: Sötét oldal Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miközben az Új Köztársaság megpróbálja eldönteni, hogy mihez kezdjen a Birodalomtól zsákmányolt Napzúzóval, a renegát Daala birodalmi admirális csillagrombolókból álló flottája kiterjeszti gerillatámadásait a békés rendszerekre is. Soron következő célpontjuk a Kalamári, az a vízivilág, ahonnan Ackbar, a felkelők legendás admirálisa származik. A bolygóért vívott elkeseredett harcok során egy minden eddiginél nagyobb fenyegetésre derül fény: Luke akadémiájának egyik tehetséges diákját hatalmába kerítette az erő sötét oldala. A tanítvány szabadon engedi a Szith rend egyik ősi mesterének szellemét, ketten együtt pedig félelmetesebb ellenféllé válhatnak, mint bármi más, amivel az Új Köztársaságnak ez idáig szembe kellett néznie. Akkora hatalomra is szert tehetnek, hogy még egy Jedi mester sem lesz képes megállítani őket…

Eredeti mű: Kevin J. Anderson: Dark Apprentice

Eredeti megjelenés éve: 1994

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Szukits, Szeged, 2017
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634971318 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Szukits, Szeged, 2006
308 oldal · ISBN: 9634971318 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1995
308 oldal · ISBN: 9638353694 · Fordította: Hoppán Eszter

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Trillian26
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Jó könyv volt. A történet továbbra is izgalmas. Luke Jedi akadémiájának lakóinak életébe nyerhetünk bepillantást, ahol nem várt események is történnek. Daala admirális támadást indít az Új Köztársasághoz tartozó világok ellen, Leiára egyre több feladat hárul, ám megpróbál közben anyaként is helytállni. Persze Han is szerepel a könyvben, valamit egy rövid szálat kaptak az ikrek is. Tetszett, hogy ebben a könyvben Ackbart is jobban megismerhettem. Várom a folytatást.

>!
Hippoforaccus P
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Az első részhez képest egy kicsivel talán gyengébb a történet, de még mindíg piszok jó. Fordulatokkal és sajnos gépelési hibákkal teli izgalmas történet.

>!
Valentine_Wiggin
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Egyetlen rövid mondatban össze tudom foglalni a véleményemet: Mi ez a cliffhanger? Azonnal meg kell szereznem a harmadik részt… (bővebb értékelés majd várható lesz a blogomon)

>!
PAVideoStudio
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Szerk. 2015. október 2.

Másodszori olvasásra is jó. A történet izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, a szereplők érdekesek. Jobban tetszik, mint az 1. kötet. Star Wars rajongóknak erősen ajánlott.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/PYyJIUkHWO0

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd
Szerk. vége.
———————————————————————————–

Ez is tetszett. Az alakítás itt is jó. A történet furfangos, izgalmas.

>!
Szukits, Szeged, 2006
308 oldal · ISBN: 9634971318 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Ebe_Endocott
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Jó folytatás, érdekes és izgalmas történet, maga a Napzúzó nagyon a szívembe lopta magát és a Bendő mint ötlet (és fordítás) is pöpec. Illetve jó ahogy megalapozza Exar Kun fogalmát, sok későbbi szerzőt ihletett meg a karaktere.

>!
marschlako P
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Kicsit kritikusabb vagyok, mint az első kötet esetén, mivel olvasás közben többször is a hajuknál fogva előrángatottnak láttam bizonyos eseményeket, melyek egyetlen célja a kedvezőtlen történések előmozdítása volt, viszont (majdnem) minden logikát nélkülöztek. A cselekmény amúgy is egy kissé túl vontatott, sok a töltelék. A tanítvány spoiler sötét oldal felé fordulása is kissé megalapozatlannak, hirtelennek tűnik. spoiler De a SW hangulat ezt a regényt ezért még megmenti.

>!
Tigi
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Nem volt rosz könyv, bár nekem egy kicsit unalmas volt.

>!
mackótestvér P
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Az első rész után csalódás volt, bár lehet ez annak köszönhető, hogy kimondottan csak utazás közben olvastam. A vége a megelőző részekhez képest sokkal pörgősebb, és sajnos beigazolódott a bajsejtelmem, amit az előző kötet végén éreztem. Bár a trilógia a harmadik résszel az igazi, nem várom annyira mint ezt az első rész után.

>!
Dominik_Blasir 
Kevin J. Anderson: Sötét oldal

Sikerült alulmúlni a trilógia első részét. A karakterek elvesztették eddigi szimpatikusságukat, pedig Timothy Zahn elérte nálam, hogy megkedveljem őket. A történetszálakban nem volt elég cselekmény, a fennmaradó helyet időhúzással tudta csak az író kitölteni. Az ötlettelenség mellett sokszor untam, nem sikerült fenntartani a feszültséget, így gyakran az izgalom is elmaradt. Olykor-olykor belelendült, és érdekesnek bizonyultak az események, de sajnos többségben a negatívumok maradtak. Remélem, hogy innen már csak feljebb vezet az út.


A sorozat következő kötete

Jedi Akadémia-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Orson Scott Card: Fajirtás
Kim Stanley Robinson: 2312
Michael A. Stackpole: Én, a Jedi
Andy Weir: A marsi
Ernest Cline: Ready Player One
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Nalini Singh: Vonzódás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Pittacus Lore: Ötödik csapdája