Az ​X-Akták – Antitestek (X-Akták 3.) 31 csillagozás

Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szövetségi DyMar genetikai kutatóintézet romjai alatt egy fertőzött testet találnak. Ebben az intézetben végezte ígéretesnek tűnő kísérleteit Dr. David Kennesy rákkutató. Elmélete szerint: mikroszkópikus biogéppel minden fertőzést és sérülést gyógyítani lehet. Veszélyes technológiája egyetlen gyógymód lehetett volna leukémiában szenvedő fia számára. De amikor a második hulla kerül elő, kegyetlenül megcsonkítva, akkor már nem csak elméletről van szó. A kis „antitesteket” gyógyításra, vagy gyilkolásra találták ki. Erre keres választ Mulder és Scully. A megoldhatatlannak tűnő X akta ügyében a két ügynök mindent megtesz.

>!
Door, Budapest, 1997
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639035092
>!
Door, Budapest, 1997
338 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639035092
>!
puhatáblás · ISBN: 9639035092

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Oláh_Zita P
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Hátborzongatóan érdekes történet volt. Nem is a horror része miatt, hanem, hogy az emberek mire képesek, hogy megőrizzék mocskos kis titkaikat. Két részt olvasva a sorozatból én is úgy gyanítom, ezek nem szerepeltek a tv-sorozatban anno, csakis könyv formájában jelentek meg.

>!
kratas P
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Én erre a részre kicsit sem emlékszem, benne volt ez egyáltalán a sorozatban?
Mulder hozta a szokásos vicces beszólásait, Scully a higgadtságát, a történet pedig végig pörgött és természetesen benne volt a szokásos összeesküvés-elmélet szál is.

1 hozzászólás
>!
Sydney
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Az előző X-aktáknál is leírtam, hogy nagyon régen olvastam, a történetre emlékszem, de a végére egyáltalán nem. Ez most is pontosan ugyanígy volt. Arra viszont emlékszem, hogy imádtam ezt a részt, és ez nem is változott. Nagyon tetszett a nanolényes-megmentős-összeesküvős történet. A nanomütyürök gusztustalan pusztítást végeztek. Nem is tudom melyik a rosszabb, amikor az ember a tévében lát ilyet, vagy olvassa, és minden a képzeletére van bízva.
Néha olyan érzésem volt, mintha Mulder és Scully egy kicsit keveset szerepeltek volna a könyvben.

>!
Lillam
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

A könyv története emlékeztetett legjobban a filmsorozat első évadainak hangulatára és néha gyomorforgató részeire. Az a varázsa, hogy olyan alaptörténet köré épül a könyv, amelyről nem kell nagyon győzködni, hogy akár el is higgyem, hogy létezhet is valahol titkos laborok mélyén. A végén, mint a legtöbb X-akta ez is hagy egy kis szeletet a kedves olvasónak, amin elcsámcsoghat a saját meggyőződése szerint.

>!
Echan
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Izgalmas történet de a végkimenetelt egy kicsit összecsapottnak éreztem. Ez eleje ugyanakkor vontatottan kezdődött. Nem gyakorolt rám nagy hatást, bár a filmsorozatot szerettem. A könyv változat ezen része kicsit laposra sikerült.

>!
danaida P
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Szegény nővérkém megvette ezt nekem, amikor épp az X-aktákban éltem ki a sorozatfüggésemet, de ez a könyv nem jó sajnos. Általában paráztam rendesen egyes részeken, de a könyv egyáltalán nem tett rám ilyen hatást. (X-akták csak képernyőn jó)

>!
Attila_Demeter
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Remek kis X-Akták történet nagyon lassan építkezik de a végére igazán felpörög a cselekmény, a csavarok jól vannak felépítve rutinos X-Akták rajongóknak bátran merem ajánlani.

>!
Agorion
Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Antitestek

Izgalmas történet, aki szereti az X-aktákat annak csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

>!
Oláh_Zita P

– Istenátka kaliforniaiak! – csóválta meg a fejét morózusan, miután megnézte a bérelt kocsi rendszámtábláját. – Ez itt Oregon. Mi nem hagyjuk, hogy amatőrök piszkálják a benzinkutat. – Mulder és Scully összenézett a kocsi teteje fölött.
– Ami azt illeti, nem vagyunk kaliforniaiak – közölte Mulder, és a belső zsebébe nyúlt. -FBI-ügynökök vagyunk, és biztosithatom, a tankolás szerves része annak a rendkívül szigorú kiképzésnek, amelynek mindannyiunkat alávetnek Quanticóban. – Felmutatta igazolványát, azután Scullyra mutatott. – És meg kell mondjam, Scully ügynök a tankolás tekintetében majdnem olyan jól képzett, mint én.

155-156. oldalak


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Hawke: Ragadozó 2.
Dean R. Koontz: Virrasztók
Michael Crichton: Az elveszett világ
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
M. R. Carey: Kiéhezettek
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: A kór
Stephen King: A halálsoron
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Stephen King: Álom doktor