Az ​Erő bajnokai (Jedi Akadémia-trilógia 3.) 35 csillagozás

Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Luke élet és halál közt lebegve, magatehetetlenül fekszik a Jedi Akadémián, reménytelen küzdelmet folytatva szellemi síkon Exar Kunnal, a sötét jedi mesterrel. Leia szintén életveszélyes küldetésre vállalkozik, versenyt fut az idővel, hogy megmentse harmadik gyermekét, Anakint a birodalom ügynökeitől. Eközben Luke egyik tanítványa Kyp Durron a Napzúzót felhasználva mérhetetlen pusztítást visz végbe szerte a galaxisban. A nyomába szegődő Han Solonak rá kell vennie őt harcának feladására…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Szukits, Szeged, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634971405 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Szukits, Szeged, 2007
300 oldal · ISBN: 9789634971405 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1995
302 oldal · ISBN: 9638353732 · Fordította: Hoppán Eszter

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Hippoforaccus P
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Nagyon jó befejezése egy nagyon jó trilógiának. Az első sortól az utolsóig imádom az egészet. Könnyen olvasható, izgalmas, több szálon futó fordulatos olvasmány. Szinte letehetlen. Csak ajánlani tudom.

>!
PAVideoStudio
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Szerk. 2015. november 13.

Másodszori olvasásra is jó. A történet izgalmas és feszült, az akciójelenetek jók, a szereplők érdekesek. Star Wars rajongóknak erősen ajánlott.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/BIXeBVhgaPI

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd
Szerk. vége.
———————————————————————————–

Nagyon jó zárás, mind a trilógiának, mind ennek a regénynek. Nagyon izgalmas. Az alakítás harmadjára is elnyerte a tetszésem. Mind a három könyv humoros is.

>!
Szukits, Szeged, 2007
300 oldal · ISBN: 9789634971405 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Noro MP
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Bár a Thrawn-trilógia a legjobb, az Új Rend-trilógia áll legközelebb a filmek hangulatához (annak erényeivel és hibáival együtt :P)

>!
marschlako P
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Bár hangulatát tekintve ez a kötet is tetszett, a történetvezetéssel kapcsolatos (az előző kötet kapcsán megfogalmazott) hiányérzetem sajnos továbbra is megmaradt. A záró kötetre kikristályosodott bennem az is, mi bánt talán még ennél is jobban: igazából jelentéktelen ellenfelekkel van tele: pl. spoiler Daala admirális, Tol Sivron spoiler, Furgan nagykövet spoiler. A lények (pl. az energiapók) és a különböző fegyverek ellenben egész jók (csak az a napzúzó ne lenne…), de persze a prímet Exar Kun viszi, csak sajnos elég kevés szerepet kapott spoiler. Összességében azért nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a trilógiát, mert inkább tetszett, mint nem, bár reméltem, hogy esetleg Kyle Katarn is felbukkan, s Mara Jade is központibb szerepet kap.

>!
mackótestvér P
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

A körmeit nem rágtam le az izgalomtól. Ettől persze még lehet jó a könyv, sőt mi több, simán veri az un. strandos könyveket. Aki azonban kimunkált történetet szeretne, az ne is reménykedjen, a harmadik rész is hozta a megelőző két rész színvonalát. Rajongóink nem fognak csalódni (ahogy más írók esetében is a hardcore elvakultság nem is objektív kritikákat), de aki ezzel a trilógiával szeretne beszállni, esetleg megismerkedni az SW történetekkel, lehet inkább Han korai történeteit válassza …..azokban kicsit több a spiritusz. Itt meg valahogy olyan érzése támadhatna, mint a Die Hard részekben…mi a francért pofáznak és nem lőnek ezek a jóemberek :)

>!
Dominik_Blasir 
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Egy közepes első és egy gyenge második rész után végre egy szórakoztató harmadikat kaptam. Sikerült kitölteni cselekménnyel az egyébként még mindig nem túl vaskos kötetet, izgalmas és érdekes maradt a végéig. A néha komikumba hajló történetet élvezetes volt olvasni, s a karakterek újra visszanyerték szimpatikusságukat, így a hozzájuk kapcsolódó szálak sem voltak unalmasak vagy érdektelenek. Nehéz elfelejteni a kevésbé színvonalas kezdést, de a befejező könyv megpróbált kárpótolni. Talán ha nem húzza szét az író három részre, akkor jobban működött volna, így csak a végjáték marad emlékezetes.

>!
Ebe_Endocott
Kevin J. Anderson: Az Erő bajnokai

Jó könyv volt, méltó befejezése a trilógiának. A szálak összefutottak és nem is nagyon hagytak megválaszolatlan kérdéseket. Ahogy Zahn megteremtette a Solo gyermekeket, úgy lehelt beléjük életet Anderson, és jó alapot nyújtott megannyi írónak, hogy folytassa a történeteiket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Dan Simmons: Endymion
Frederik Pohl: Átjáró