Tricked ​– Átverve (A Vasdruida Krónikái 4.) 111 csillagozás

Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​eddigi legjobb átverésem az volt, amikor láttam magam meghalni.
„Kevin Hearne remek történetmesélő, csípős humorral megáldva. Az Amerikai istenek találkozása a Dresden-aktákkal.”

Atticus O’Sullivan, az utolsó druida nem maradt volna életben a kelta ravaszság nélkül kétezer évig. Így amikor a bosszúálló norvég istenek végezni akarnak vele, a még ravaszabb navahó isten, Prérifarkas segítségével elhiteti velük, hogy sikerült megölniük, felaprították az arizonai sivatag kellős közepén.

De a trükkös Prérifarkas nem osztogatja ingyen a segítségét. Mire kettőt pislogna, Atticus vérszomjas, sivatagi alakváltókkal találja magát szemközt, amiket a navahók bőrcserélőknek hívnak. Amikor a druida már azt hiszi, hogy kézben tartja a dolgokat, csúnyán elárulja valaki, akiről soha nem hitte volna. Atticus elhatározza, hogy ha ezt túléli, soha többet nem hagyja magát átverni. Milyen szép utolsó szavak!

„Atticus egy erős, modern hős, aki mögött nagy múlt áll,… (tovább)

Eredeti mű: Kevin Hearne: Tricked

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997246 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997239 · Fordította: Acsai Roland

Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Az egyik kedvenc sorozatom, és nagyon vártam már, hogy ilyen hosszú idő után végre folytatódjon. Habár a harmadik rész egy kicsit borúsra sikerült és nem is volt benne annyi humor, amit pedig annyira szeretek ebben a sorozatban, ez a rész ismét visszatért a régi kerékvágásba egy pörgős és izgalmas cselekménnyel, visszatért Granauile és Oberon is, a tanítvány, aki nem kis kihívást jelent Atticusnak és az „öleb”, aki kissé kolbász és film mániás. Atticus Asgardból visszatérve szembesül azzal, hogy irtó nagy hülyeséget csinált, és meg akarják ölni, ismét. Hogy végzetét elkerülje, üzletet köt Prérifarkassal, hogy rendezze meg a halálát, cserébe teljesíti az üzlet ráeső részét. Persze Prérifarkast sem kell félteni, jól behúzza Atticust a csőbe, akit immáron mások akarnak eltenni láb alól, nem csak Prérifarkas miatt, hanem köszönhetően Helnek, Loki lányának. A cselekmény tényleg szövevényes, Atticusnak ezúttal olyan mágiával kell szembe néznie, amit egyáltalán nem ismer, és bizony megvan az esélye, hogy az utolsó druida is feldobja a bakancsot, illetve szandált. Mindezekhez jön még a visszatérő Leif is, aki megint Atticust akarja felhasználni a saját ügyeinek megoldására. Atticusnak ismét pengén jár az esze, bár néha még így is lassú, és néha halál közeli élményben részesítik, de azért kitart. Nagyon jól szórakoztam a történeten és a beleolvasó a következő részbe csak megerősített abban, hogy imádom ezt a sorozatot. Remélem ezúttal hamarabb jön a folytatás.

>!
Nikyy18
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Már nagyon vártam ezt a részt, és nem hiába mert hozta a szokásos formát a könyv. Egyszerűen nem lehet megunni ezt a sorozatot hiszen minden részben van valami új és jó. És a poénok is fergetegesek voltak. Már nagyon várom a következő részt.

>!
perpetua P
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Ezt a sorozatot csak dicsérni lehet. :)
Atticus-nak nincs egy nyugodt napja se, egyik kaland és bonyodalom követi a másikat. Éppen, hogy megúszta épp bőrrel az előzőt, máris újabb feladatot kap. Maga a fő történetszál most picit kevésbé kötött le, mint az eddigi részek, de a körítést nagyon szerettem, úgyhogy összességében nincs okom a panaszra. A bőrcserélők azért tagadhatatlanul sok fejtőrést okoztak druidánknak, új kihívások elé állították. Minden furfangjára szüksége volt, hogy felvegye velük a harcot.
Granuille egyre közelebb kerül ahhoz, hogy druida legyen. Kíváncsi vagyok, milyen próbákat kell majd még kiállnia. Oberon örök kedvenc, nélküle nem is lenne az igazi ez a sorozat, teljesen más látásmódja feldob minden szituációt. :)
Igazán nem szeretném ismételni magam, mert minden jót elmondtam már az előző köteteknél. Tartják a részek ugyanazt a remek színvonalat és folyamatosan izgalmas tud maradni. Mindenkit buzdítanék az olvasásra, hogy minél biztosabb legyen a sorozat sorsa. ;)

>!
ancsee P
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Megint időszűkében voltam, így eléggé elhúzódott az olvasás. Az előző rész sokkal jobban lekötött, ezzel picit küzdöttem. A navahó kultúráról szóló részek nagyon érdekesek voltak, kifejezettem tetszettek, viszont túl sok általam eddig kedvelt szereplő került át negatív oldalra. Megint elég pörgősre sikerült, talán túl is pörgött néhol, kellett volna némi szünet az események közé. :) Még mindig imádom Oberon és Atticus párbeszédeit, Granuaile pedig igazi tűzről pattant menyecske. :D A már jól megszokott istenek egy kicsit hiányoztak. Várom a folytatást!

>!
NewL P
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

A sorozat ezen kötete is hozza az eddigi színvonalat (bár egy kicsit gyengébb volt érzésem szerint). Vicces párbeszédek, pörgő történet. Itt egy kicsit több mindent árul el magáról és életéről a főszereplő druida, ezért kicsit jobban meg lehet érteni a tettei mozgató rugóit is. Még mindig Oberon beszólásai tetszenek a legjobban.

>!
Navi
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Istenem, úgy hiányzott már Atticus és Oberon :) Imádom őket :) Humorosak, erősek, esendőek, szexik :)
Az Asgardban tett „kiruccanása” után Prérifarkas segítségét és állásajánlatát elfogadva Atticus megrendezi a saját halálát, majd nekiáll dolgozni Prérifarkasnak. S szépen lassan kiderül, hogy szinte senki és semmi nem az, aminek elsőre látszott. Érdekes volt a navahó hitvilágról is megtudni többet. Sajnáltam spoiler, nem mondom, hogy méltó vég volt, de legalább nem szenvedett sokat. Bőrcserélők, vámpírok, sáskák. Volt itt minden. spoiler tettét megértem, ahogy a végén Atticus is, de húzzon a jó büdös redvába!!! Szegény Oberon, vagyis Tökkelröttyentő :)
Nagyon várom már az ötödik részt :)

>!
SzAngelika
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

„A cseles isteneknek mindig megvan a sötét oldaluk.”

Egy remek író újabb olvasmányos, s roppant élvezetes regénye. Mozgalmas, izgalmas és csavaros történet új helyszínen, új hitvilágba való kis betekintéssel, és sok-sok muris Oberon beköpéssel. Imádtam!

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.com/2016/11/kevin-hearne…

>!
Shanara
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

"Hmm, hmm… Atticus, drágaságom, bizony szép kis kalamajkába keveredtél. Már megint. De legalább a norvégok – meg az egyéb vallások mennydörgés istenei – békén hagynak egy időre. Legalább addig, amíg le nem buktatod magad valamivel. Fejet hajtok a kelta rafináltságod előtt, amivel sikerült – szó szerint – a sötét viharfelhőket és a vadul csapkodó villámokat elűznöd a fejed felől. Viszont mindenért fizetni kell, és az, hogy most tényleg a saját bőrödet viszed a vásárra, eléggé nyilvánvaló. Annyira el voltál foglalva saját magaddal és a túléléseddel, hogy nem figyeltél eléggé a részletekre, pont ezért nincs mit tagadni a tényeken: téged bizony rendesen átvertek – nem is egyszer, hanem többször is átvágtak a palánkon. (…)

Más volt ez a rész, mint az előzőek, mert Atticus most olyan ellenséggel került szembe, akiknek csak az erejét látta, de a gyengeségeiről nem rendelkezett információval. (…)
Mindenképpen dicséretes az, hogy a szerző ebben az esetben is pont ugyanolyan alapos munkát végzett a háttérmunkával, mint tette azt a korábbiakban is. A másik piros pontot azért kapja tőlem, hogy a tálalás stílusán sem igazán változtatott: ugyanolyan érthető, követhető, érdekes és poénos volt az eddig ismeretlen hiedelemvilág bemutatása, mint a korábbi részek esetében – talán azok valamivel közelebb álltak hozzánk, európai olvasókhoz. Gyűlnek azok a piros pontok, még egyet kiosztok, amely ezúttal Atticus múltjának néhány jelenetéért cserébe jár. (…)

Ha objektív véleményt akarok megfogalmazni, akkor azt a kijelentést kell tennem, hogy összességében valamivel gyengébbnek éreztem ezt a részt, mint az előzőeket: a mozgalmassága ellenére is kevésbé volt cselekményes, az új helyszín ellenére is kevésbé volt érdekes, néhol döcögött a sztori és helyenként besültek a poénok – a Tökkelröttyentő ellenben nagyot szólt: imádlak, Oberon.

A szubjektív véleményem pedig az, hogy én ezt még mindig szerettem olvasni és azért voltak megdöbbentő helyzetek, érdekes események, tetszett a navahó mitológia és a háttérvilág. Olvasnám én ezt tovább is – remélem lesz rá lehetőségem –, mert érdekel, hogy miként is fog haladni a tanítvány kiképzése és vajon mikor kerül majd újra bajba Ezüst Sterling. Részemről nyugodtan jöhet az a folytatás – csak ne újabb két év múlva, hanem sokkal korábban."
Bővebben: https://shanarablog.blogspot.hu/2017/04/kevin-hearne-tr…

>!
vIVIv
Kevin Hearne: Tricked – Átverve

Jó volt újra Atticus és kis csapatával kalandozni. Igaz, ebben a részben kevesebb volt a pörgés a druida életében, mint a korábbi részekben, de a jó öreg fekete humor és váratlan ellenségek, hozták a hangulatot.
Kíváncsi voltam, ki lesz az, aki elárjula Atticust és amikor kiderült, nem lepődtem meg, de nekem nem Ő volt az első számú gyanusítottam. A módszere sajátos volt és kissé önző, kicsit csalódtam benne, és remélem helyrerázódik hamarosan.
Oberon (Tökkelröttyentő xd ) most is hatalmas kedvencem volt és érte is lehetett most izgulni.
A következő rész beleolvasója alapján ismét remek folytatás elé nézhetünk. :)


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

(…) mások döntéseiért nem lehetünk felelősek, és a saját döntéseinket is felesleges megbánni, ha egyszer már megléptük őket. A múlttal csak egyet lehet tenni: magunk mögött kell hagyni.

109-110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan
>!
Nymeria96

Frank Herbert azt mondta, a félelem a gondolatok gyilkosa. Frank Herbert bölcs ember volt.

316. oldal

>!
Saille P

Mert a halál elkerülhetetlen volt. Morrigan előre látta, és ő nem hallucinál ilyeneket, csak ha a fenyegetés komoly, és a vég elkerülhetetlen. Olyan, mintha James Earl Jones azt mondaná neked Darth Vader hangján, hogy: „Ez a sorsod.”

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · halál · Morrigan
>!
Mivid

Jól mondja. Ennyi rossz kisugárzással akár Sith nagyúr is lehetne, vagy igazgató a Wall Streeten.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oberon
>!
RVivi

Tényleg nem tudom, hogy a gimnáziumi matematikatanárok, miért nem ilyen szöveges példákkal jönnek: „Ha egy 70 kilós ír juhászkutya 30 kilométer per óra sebességgel egy 100 kilós draugrra támad, ledönti-e a lábáról a gennyládát?”

66. oldal

>!
Saille P

Úgy bántam vele, ahogy Luke Skywalker a wampával a Hothon. Levágtam a jobb karját, és elugrottam előle. Fragarach nem égeti ki a sebet, így spriccelni kezdett belőle a vér.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Fragarach · Hoth · Luke Skywalker · wampa
>!
Saille P

– Milyen kapcsolatban nem voltál?!
– Ilyenben! Ne mondd, hogy neked annyira egyértelmű a helyzet! Egy időben flörtöltünk, Granuaíle, aminek csak azért vetettünk véget, mert a tanítványom lettél.
– Az előbb azt mondtad, hogy nem az erkölcsrendészettől vagy, és hogy a cölibátus egy nagy marhaság. Most meg nem flörtölhetünk egymással?
– Pontosan.
– Te nem látsz ebben ellentmondást?
Megráztam a fejem.
– Egyáltalán nem. A tanár-diák viszony sérthetetlen. Ezt a történelem minden korszakában és minden kultúrájában így gondolták.
Granuaíle fintorgott.
– Nehogy már bevegyem! A tanárok mindig rástartolnak a diákjaikra, és fordítva.
– Igen, de ilyenkor megsérül a kapcsolat szentsége. A tanítás nem folytatható, ha áthágjuk ezt a határt. Kímélni próbálnálak, nehogy megsértselek valamivel, vagy lejjebb szállítanám a mércét, hogy garantáljam a sikered. A végén sokkal gyengébb druida lenne belőled, és egyikünk sem az a típus, aki pártolná a középszerűséget. Ezért meg sem közelíthetjük azt a határt.

193-194. oldal

>!
Saille P

Sokszor megdöbbenek a televizíóban látható modern gyógyszerreklámokon. A mellékhatások listája rosszabbul hangzik, mint az állapot, amit kezelniük kellene. Egyszer még a szívinfarktust is felsorolták mellékhatásként, és eltűnődtem rajta, hogyan lehetséges ez? A szívinfarktus szerintem nagyon komoly dolog, és ha megkockáztatod egy nátha miatt, akkor csak az istenek védenek meg a csapásoktól, mert hogy keresed őket, az biztos.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyógyszer
>!
Kriana P

– A mérgezett tüskék lelassítják őket, hogy lőhessünk rájuk, vagy előkaphassam a kardomat.
– Köszönöm, hogy felhozta, mert már régen meg akartam kérdezni, hogy minek hord magánál kardot – nézett rám a nő.
– Zombiapokalipszis esetére. Az ember soha nem fogy ki a töltényből, ha kardja van.

267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan
>!
Nymeria96

El sem tudjátok képzelni, milyen jó érzés futni, amikor nem üldöz senki.

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

180 tag · 134 karc · Utolsó karc: 2018. június 13., 11:08 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Atticus O’Sullivan · Oberon · Morrigan · Granuaile MacTiernan · Prérifarkas · druida

Helyszínek népszerűség szerint

Tir Na Nog


Hasonló könyvek címkék alapján

Lőrincz L. László: Manituk
Frank Herbert: Lélekvadász
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
Vavyan Fable: Fattyúdal
Noah Gordon: Sámán
James Fenimore Cooper: Nagy indiánkönyv
Karl May: Winnetou
Arkady Fiedler: Az Orinoco folyónál
Hosszú Toll: A Sós Sziklák Völgye
Karl May: A sivatag szelleme