Trapped (The Iron Druid Chronicles 5.) 11 csillagozás

Kevin Hearne: Trapped

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

After twelve years of secret training, Atticus O’Sullivan is finally ready to bind his apprentice, Granuaile, to the earth and double the number of Druids in the world. But on the eve of the ritual, the world that thought he was dead abruptly discovers that he’s still alive, and they would much rather he return to the grave.

Having no other choice, Atticus, his trusted Irish wolfhound, Oberon, and Granuaile travel to the base of Mount Olympus, where the Roman god Bacchus is anxious to take his sworn revenge—but he’ll have to get in line behind an ancient vampire, a band of dark elves, and an old god of mischief, who all seem to have KILL THE DRUID at the top of their to-do lists.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Del Rey, New York, 2012
290 oldal · ISBN: 034553364X · ASIN: B0089EHIPO

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

PandaSueshi>!
Kevin Hearne: Trapped

Nagyon örülök, hogy megvettem angolul a sorozat hiányzó részeit. Kicsit sokáig tartott az olvasás, mert szegény könyvet mindig félre kellett tennem valamiért. Nem volt olyan nehéz angolul olvasni, bár akadtak olyan kifejezések amikkel magyarul is meggyűlne a bajom.
Nem akarok spoilerezni, szóval csak annyit mondok, hogy Perun hatalmas, a dumája felér Oberonéval xD.

4 hozzászólás
Xaveri>!
Kevin Hearne: Trapped

Ééééés végre elérkezett ez a pillanat is. Annyira vártam már, hogy az Atticus, Granuaile szállal kezd-e valamit az író, és csak tizenkét évet kellett várniuk kedvenc szereplőinknek arra, hogy erre a kérdésre is választ kapjunk. Kicsit olyan semmilyennek éreztem a történetet, mivel ha azt nézzük, nem sok minden történt az egész könyv alatt (legalábbis nekem ilyen érzésem volt), inkább ilyen vihar előtti csönd hangulata volt számomra a történetnek.

nope>!
Kevin Hearne: Trapped

Mindamellett, hogy jól szórakoztam és sokat mosolyogtam főleg Oberon megnyilvánulásain nem tudok négynél több csillagot adni. Valami számomra hiányzott a történetből, nem ragadott igazán magával, nem volt letehetetlen, többször elgondolkoztam, hogy olvassam-e tovább és döntöttem úgy, hogy majd később.
Bár elég régen olvastam az előzményeket, de úgy emlékszem, azoknál valahogy jobban egyben volt a történet. Ennek ellenére folytatom majd a sorozatot mindenképpen, reménykedve abban, hogy ez volt a mélypont és ennél már csak jobb következik.

Shinzo P>!
Kevin Hearne: Trapped

Na ez különösen tetszett, főleg mivel néhány régi kedvencem visszatért. És bár csak pár oldal erejéig, de az nagyon ott volt. :) A cselekmény szokás szerint igen szövevényes és mozgalmas. A legjobban Granuaile beavatása tetszett, egyszerűen fantasztikus volt. A vége viszont szomorúan zárult, egy újabb barát elvesztésével…

obietero>!
Kevin Hearne: Trapped

Kellett egy kis szünetet (egy év is volt) tartanom két rész között, mert úgy éreztem, ez a sorozat gyors egymásutánban olvasva túl sok. Túl vicces, túl menő, túl jópofa akar lenni. Túl sok volt az író vágyálmainak papíron történő kiéléséből.
Aztán egy év után elővettem a következőt, és ismét elragadott magával ebbe a fura világba, frissnek és lendületesnek hatott, szórakoztattak a karakterek, a poénok. Kikapcsolt, elvarázsolt, érdekelt. Majd a végére értem, és úgy érzem, jó ez, de megint egy kicsit túl sok lett, várok egy kicsit a következő résszel…


Népszerű idézetek

Shinzo P>!

„Remember when we were in Siberia and we ate that rabbit stew and told stories before we went to Asgard?”
„Da, I remember. I say, 'Next time, eat bear.'”
<I like the way this guy thinks.>

9. oldal

Shinzo P>!

<Atticus, I think we're being stalked by the ghost of Alfred Hitchcock. First it was a vulture, and now two giant ravens are coming our way.>
Where? – I looked up and saw that most of my view was obscured by scraggly trees.
<That way. Um… the direction Santa Claus comes from.>
North? […]

74. oldal

nope>!

<Didn't you say this was supposed to be Transylvania?> Oberon asked.
„Yes, I did. It is.”
<I was expecting to see a road lined with impaled victims leading up to Vlad's castle. And plumes of smoke – that's key. Because if you're evil, your neighborhood is supposed to be on fire most of the time.>

286. oldal

Shinzo P>!

Granuaile's green eyes bored into mine. Her head shook minutely and she brought up her left hand to caress my beard. „Idiot. I'm going with you. My decision.”
„Okay.”
<Can I go if I call you an idiot and stroke your face with my paw?>
„No.”
Oberon whined. <This isn't fair!>

257-258. oldal

Shinzo P>!

Granuaile poked me in the chest. „I have a better idea. How about introducing me to all the elementals one by one? I've only met a few so far.”
„A sort of Druid World Tour? We could make T-shirts with a list of all the elementals on the back.”

284. oldal

nope>!

„…What's going on deeper inside, no one knows.”
„Sounds like North Korea…”

53. oldal

nope>!

Where? I looked up and saw that most of my view was obscured by scraggly trees.
<That way. Um… the direction Santa Claus comes from.>
North?

74. oldal


A sorozat következő kötete

The Iron Druid Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Sherrilyn Kenyon: Seize the night
Rick Riordan: The Hammer of Thor
Rick Riordan: Percy Jackson: The Complete Series
Ilona Andrews: Magic Burns
Rick Riordan: The Tyrant's Tomb
Jennifer L. Armentrout: The Return
Gena Showalter: The Darkest Passion
Colleen Houck: Tiger's Quest
Rick Riordan: The Serpent's Shadow