Hounded ​– Üldöztetve (A Vasdruida Krónikái 1.) 656 csillagozás

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Atticus ​O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegy évesnél – pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.

Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett a kardjára, és évszázadok óta üldözi érte. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csaposlányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére is – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a… (tovább)

Kevin Hearne: Hounded

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789633730485 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789633730485 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730508 · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

195 tag · 149 karc · Utolsó karc: 2024. február 29., 17:25 · Bővebben


Enciklopédia 85

Szereplők népszerűség szerint

Atticus O’Sullivan · Oberon · Thor · Yoda · Leif Helgarson · Granuaile MacTiernan · Hal Hauk · Morrigan · druida · Brighid · Prérifarkas · Aenghus Óg · Bres · Csingiling · Edith Wharton · Flidais · Flidalis · Istennő · Laksha · Malina Sokolowski · Mózes · Óz · Szűz Mária


Kedvencelte 91

Most olvassa 21

Várólistára tette 481

Kívánságlistára tette 327

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Még mindig kedvenc.
Többszöri újraolvasás után is izgalmas és élvezetes maradt, rengetegszer meg tudott nevettetni.
Bár tudtam, hogyan fog véget érni a történet, mégis fent tartotta az érdeklődésemet, és a fejezetek végi cliffhangerek is folyamatos olvasásra késztettek.
Imádom, hogy ennyi misztikus lény szerepel a könyvben, szerintem nagyon jót tett a történetnek ez a sokszínűség.
Atticus szerethető főszereplő, az Oberonnal folytatott párbeszédei pedig hihetetlenül szórakoztatóak. :D

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

„Az a barát, aki segít neked eltűnni, de az az igazi barát, aki segít eltüntetni a hullát!”

Fogalmam sincs igazából mi bajom van vele.
Hisz pörgős volt és a karakterek is kedvelhetőek.
Egyszerűen végig kívül maradtam, a történet sodrása csak néha kapott el.
Az is igaz, hogy kell egy hangulat hozzá, ami szerintem most nincs meg bennem.
Ezért biztosan tudom újra fogom olvasni, hátha akkor jobban megérint majd.

Köszönöm, hogy utazókönyvként olvashattam.

5 hozzászólás
Niitaa P>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

„(…)
Ha nem egy csajos könyvre vágysz, hanem egy vérbeli pasisra, ami nem nélkülözi a poénokat, a harcokat és elnézed a csipetnyi erotikus vágyakat, akkor meg is van a következő olvasmányod! Unatkozni nem fogsz rajta, abban biztos vagyok! Egyedi a téma, hisz druidák nincsenek minden sarkon, modernkori köntösbe bújtatva. Szó szerint halad a korral. Oberon és a szomszéd néni jelenléte biztosítja a folyamatos poénokat. Magával ragadt a druidák és szláv, indián és egyéb istenek világa. Már várom a folytatást. Nagyon örülök, hogy a polcomon van, különben ma már a könyvesbolt bejárata előtt toporognék nyitáskor.”

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/kevin-hearne-uldo…

4 hozzászólás
AniTiger P>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Vajon Arizonában gyakran előfordul, hogy a városközpont parkjában a fák alatt dögös, kecskeszakállas, tetovált ír srácok fekszenek pucéran? Nagyon szívesen találnék egy Atticust…, bár amilyen gyakran Arizonában járok…

A könyv eleje borzalom. Bevallom a kétoldalnyi kiejtési útmutató szükséges, de elsőre megrémített. Aztán miután kiszórakoztam magam azon, hogy megtanultam kiejteni azt, hogy „Siodhachan Ó Suileabhain” (amit egyébként úgy ejts, hogy: „Sijahan Oh Szulluhvan”), nekiálltam a könyvnek. Elkeserítően esetlen a fogalmazásmódja az első pár fejezetnek, de aztán mintha az író belelendült volna az írásba és a mesélésbe lényegesen javul a színvonal. A könyv utolsó harmadára sodró lendületű, izgalmas és érdekes cselekmény bontakozik ki. (Szóval, aki 50 oldalnál feladja, megszívta.)

Megéri végigolvasni, tényleg magával ragadó a történet, jóféle urban fantasy. Fantasztikus Hearne világképe, spoiler Az én kedvencem a kutya szövege volt, egyszerűen odáig voltam érte és a gazdájával való kapcsolatáért!

Kedvenc szereplők: Oberon, Atticus, Leif Helgarson!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/kevin-hearn…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730508 · Fordította: Acsai Roland
2 hozzászólás
R4ms3s>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Imádod a mitológiás könyveket és megismerkednél egy teljesen új világgal? Szeretnél egy olyan szereplőről olvasni, aki több ezeréves, vicces és szó szerint már mindent átélt? Olvasnál egy olyan pörgős, könnyed történetet, melyet az író humora tesz jobbá? Esetleg eljutnál egy olyan modern fantasy világba, ahol az istenségek mellet más lények is jelen vannak? Akkor ez a könyv neked való!

A főszereplő Atticus egy mágiával és karddal hadonászó, 2100 éves, balhékba keveredő druida srác, aki mitológiai alakokkal keveredik bonyodalomba a modern világban.

Úgy van megírva a könyv, mintha egy valós személy tényleg leült volna mellém és hangosan mesélni kezdett volna elképesztő kalandjairól, szarkasztikusan és szórakoztatóan. Az tetszett, hogy a történet egyből belekezdett elkerülve a részletes bemutatást az eredetről, az viszont kevésbé, hogy elmaradt a pontos „ki kicsoda is a kelta mitológiában” – legalább a könyv elején részletezhették volna, mert egy közép-európai ismeri a görög isteneket, de a kelta mitológiáról semmit sem tud. Szerencsére a történet előrehaladtával ez változott, már nem volt zavaró, sőt még meg is ismerhettem őket.

Mindemellett bevallom rég mosolyogtam ennyit egy könyvön (főleg Oberon miatt, na meg persze azért, mert a mű mindent kiparodizál). Kapkodtam a fejemet, hogy mi lesz – mert tényleg, ha egy olyan regényt kellene megneveznem, amiben fogalmam sincs mi akar lenni maga a cselekmény, mi fog történni és hogy hová akar kilyukadni, akkor egyértelműen ezt mondanám! És mikor a végére összeállt a kép csak hüledeztem!

Ezenkívül imádom az olyan fantasy történeteket, amelyek tényleg tesznek azért, hogy fantasy legyen és ez itt is jelen volt! Mindenféle istenek, démonok, vámpírok, vérfarkasok, tündérek, boszorkányok és még napestig sorolhatnám mennyi mesebeli és mitikus alak köszönt vissza, több mint egy „helló” erejéig. Ezenkívül nem csak egy mítoszt ölel fel az alap kelta mellett, hanem: az északi (skandináv), bibliai, görög, szláv és hindu mitológiát is beleszövi a történetbe.

Persze voltak kisebb hibái, mégis azt kívánom, bár népszerűbb lenne ez a sorozat, hiszen nagyon, nagyon megérdemli.

3 hozzászólás
MissFortune>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Az elején elég nehezen indult. Teljesen új világot tár elénk, ilyesmihez még nem volt szerencsém. Nagyon kreatív, érdekes, izgalmas, de egy kicsit bele kell rázódni. Rengeteg az ír név benne, amit már nehezebben szoktam meg.
A druida főszereplőnk pedig nagyon is érdekelt, ugyanis druidákról még nem olvastam.
A humora mindent vitt. Régen olvastam ennyire vicces könyvet. Oberon és Atticus szóváltásait imádtam. Folyton arra gondoltam, milyen jó lenne, ha én is így beszélgetnék a kutyulimmal. rohadtjólenne Ő is olyan bolond lenne, mint Oberon.
A kedvenc szereplőm tehát egyértelműen Oberon. Feldobta a könyvet, a sok vér és harc közé csempészett pár mosolyt, kacajt.
A mitológiai vonal is tetszett. Kedvenc istenem Morrigan lett. Segített a bajban, mindig jó fej volt. A többi isten pont annyira emberinek lett leírva, amennyire a történelem órán tanítják. Összeesküvések, hazudozások. Hát igen, összeesküvés bőven van benne, csak úgy koppant az állam sokszor. xD
Mindenesetre jó élmény volt. Érdekel továbbá, hogy mi lesz ebből, mert ezzel a résszel szinte befejezettnek is tekinthetnénk.
Kissé fiús műnek mondanám. Ajánlom azoknak, akik valami mást akarnának olvasni druidák , de nem riadnak vissza a vértől, a harctól.

Szami81>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Üzenet magamnak:
Ne, ismétlem, ne olvasd el a folytatást, soha, semmilyen körülmények között! A kanos druida és a kanos kutyája nagyon, de nagyon nem kompatibilisek veled!

2 hozzászólás
Lanore P>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Bajban vagyok, mert nemrég még ez a könyv volt a legvágyottabb könyv a listámon, és amikor megkaptam ajándékba, már nagyon vártam, hogy olvashassam. És most úgy érzem, hogy valami hiányzik, nem egészen azt kaptam, amit vártam.Egyszerűen nem fogott meg igazán maga a történet, és Atticus személyisége sem. Érdekes volt, és izgalmas, de mégsem tudtam körömrágva olvasni. Az elején túl sok információ zúdult rám, idegen nevekkel, és egy kicsit „szárazon”, nehezen tudtam belerázódni. Viszont jobban megismerhettem az ír, kelta történeteket, sőt, kaptam vámpírt, vérfarkast, Istennőt, és még ki tudja, mennyi misztikus lényt. A kedvencem természetesen Oberon, ezt a kutyát nem lehet nem imádni :) Ahogy gondolatban „beszélgettek” egymással, zseniális volt, ezeken a részeken nevettem a legtöbbet. Az író stílusát még szoknom kell, és próbálom úgy felfogni, hogy ez a rész tulajdonképpen csak egy ismertető, bevezető epizód, most megismerhettem a világot, a neveket, a szereplőket, és a következő rész már magába fog szippantani. Őszintén bízom benne :)

14 hozzászólás
brena>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Annyira jó, hogy a héten jön a 2. része:))))
Imádom az ilyen akció dús, mágikus lényekkel teli könyveket:)) Oberon extra jó volt, bár az ír farkas nekem igen nagy dög:))) Benéznék egy jó kis teára Atticus boltjában nagyon:)

9 hozzászólás
bemese05 P>!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Érdekes volt a könyv alaptörténete, még sosem olvastam druidákról!
Az első percben megszerettem Atticust, kedveltem a stílusát, a humorát, az életszemléletét, Oberonnal lévő kapcsolatát pedig egyenesen imádtam! ♥ Én is szeretnék egy ilyen kutyát :D
Kicsit sokáig tartott ráhangolódnom a könyvre. Valószínűleg a sok kiejthetetlen név és jelentés miatt! Sok mindent nem értettem, h ez most ember, vagy hely, esetleg tárgy :D Persze a könyv elején szerepel egy részletes leírás,h mi micsoda, de igazából amíg nem kezdtem el olvasni a könyvet, nem nagyon érdekelt! Szóval izgalmas volt, h végig pörögnie kellett az agyamnak, h összerakja a dolgokat :)
Tetszett, h igazából nem nagyon unatkoztunk a könyv olvasása közben, szegény Atticus a szomszédba nem tudott elmenni egy kis összecsapás nélkül :D
Kedveltem Leifet és a vérfarkasokat is, remélem sokszor olvashatok még róluk!
Tetszett a könyv dinamikája! Biztos, h el fogom olvasni a folytatást is!


Népszerű idézetek

NoemiSmile>!

Az a barát, aki segít neked eltűnni, de az az igazi barát, aki segít eltüntetni a hullát!

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság
brena>!

Mit kérsz reggelire?
„Kolbászt.”
Mindig ezt mondod.
„Mert mindig finom.”

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · kolbász · Oberon
2 hozzászólás
Shanara>!

Hogy kinőttem már a gyerekcsínyekből? Ugyan! Ez az örök ifjúság titka.

186. oldal (Könyvmolyképző, 2013.)

7 hozzászólás
brena>!

Ghoulok vannak a gyorshívójában. Nekem van a legmenőbb ügyvédem, az fix.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ghoul · Leif Helgarson · ügyvéd
Sheila_7 I>!

„Dzsingisz kán feketén itta a kávéját?" – kérdezte Oberon. A fürdetés közben halott történet óta ő akart lenni a kutyák Dzsingisz kánja. Francia uszkárokból álmodott magának háremet, és mindegyiküket vagy Fifinek, vagy Bambinak akarta elnevezni. Fölöttébb szórakoztatott ez a szokása: Oberon akart már karóba húzó Vlad lenni, Jeanne d'Arc, Bertrand Russel, szóval minden történelmi figura, akiről fürdetés közben meséltem neki. A Liberace-korszaka volt a legmulatságosabb. Nem láttál még semmit, ha nem láttál ír farkaskutyát strasszkövekkel kirakott, aranyszínű laméban parádézni.

70. oldal

Szirmocska>!

Az a helyzet, Mrs. MacDonagh, hogy az univerzum éppen olyan nagy, amekkorát a maga lelke képes befogadni. Némely ember gyufásskatulyányi világban él, más emberek a végtelen lehetőségekben.

237. oldal, Huszadik fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Sheila_7 I>!

„Mesélsz nekem Dzsingisz kán bordélyairól fürdés közben?"
Nem bordélyáról, hanem hordájáról. De most, hogy mondod, volt neki mindkettő.
„Elfoglalt fickó lehetett."
Ne is mondd!

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Dzsingisz kán · Oberon
NoemiSmile>!

„Az elmúlt három napban végigsmároltál három istennőt” – jegyezte meg Oberon, miután Brighid távozott. „Cserébe jössz nekem háromszáz uszkárral, és kvittek vagyunk.”

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Istennő · Oberon · uszkár
Removed>!

– A keresztény Isten nem képviselteti magát errefelé?
– A keresztények olyan zavaros ideákat gyártottak róla, hogy a kereszten kívül máshol nemigen jelenhet meg, az meg nem olyan nagy szórakozás. Szűz Mária már többször megjelenik, és ha akar, egész látványos dolgokat visz véghez. De legtöbbször csak ül, és közben áldott és malaszttal teljes arcot vág. Engem „gyermekemnek” hív, noha idősebb vagyok nála.

54. oldal - Ötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Isten · kereszténység · Szűz Mária
Eszchan>!

Az elsődleges ok az volt, hogy az emberek azt hitték, a druidák kihaltak, és nem is sejtették, hogy létezik egy, akinek tanítványai lehetnének. Olyan voltam, mint a Dagobah-rendszerben lazító Yoda.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: druida · tanítvány · Yoda

A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Kard által
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Neil Gaiman: Csillagpor
J. Goldenlane: Időben
Silvia Moreno-Garcia: Jádeisten, árnyisten
Leda D'Rasi: Lidércfény
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Karen Chance: Megérint a sötétség
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok