Hounded ​– Üldöztetve (A Vasdruida Krónikái 1.) 440 csillagozás

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Atticus ​O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegy évesnél – pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.

Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett a kardjára, és évszázadok óta üldözi érte. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csaposlányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére is – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a… (tovább)

Eredeti mű: Kevin Hearne: Hounded

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730508 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730492 · Fordította: Acsai Roland

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

189 tag · 139 karc · Utolsó karc: 2018. december 26., 19:43 · Bővebben


Enciklopédia 56

Szereplők népszerűség szerint

Atticus O’Sullivan · Oberon · Thor · Leif Helgarson · Morrigan · Hal Hauk · Granuaile MacTiernan · Brighid · Prérifarkas · Aenghus Óg · Bres · Csingiling · Edith Wharton · Flidais · Flidalis · Laksha · Malina Sokolowski · Mózes · Óz · Szűz Mária


Kedvencelte 84

Most olvassa 27

Várólistára tette 411

Kívánságlistára tette 281

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Még mindig kedvenc.
Többszöri újraolvasás után is izgalmas és élvezetes maradt, rengetegszer meg tudott nevettetni.
Bár tudtam, hogyan fog véget érni a történet, mégis fent tartotta az érdeklődésemet, és a fejezetek végi cliffhangerek is folyamatos olvasásra késztettek.
Imádom, hogy ennyi misztikus lény szerepel a könyvben, szerintem nagyon jót tett a történetnek ez a sokszínűség.
Atticus szerethető főszereplő, az Oberonnal folytatott párbeszédei pedig hihetetlenül szórakoztatóak. :D

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

"(…)
Ha nem egy csajos könyvre vágysz, hanem egy vérbeli pasisra, ami nem nélkülözi a poénokat, a harcokat és elnézed a csipetnyi erotikus vágyakat, akkor meg is van a következő olvasmányod! Unatkozni nem fogsz rajta, abban biztos vagyok! Egyedi a téma, hisz druidák nincsenek minden sarkon, modernkori köntösbe bújtatva. Szó szerint halad a korral. Oberon és a szomszéd néni jelenléte biztosítja a folyamatos poénokat. Magával ragadt a druidák és szláv, indián és egyéb istenek világa. Már várom a folytatást. Nagyon örülök, hogy a polcomon van, különben ma már a könyvesbolt bejárata előtt toporognék nyitáskor."

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/kevin-hearne-uldo…

4 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

„Az a barát, aki segít neked eltűnni, de az az igazi barát, aki segít eltüntetni a hullát!”

Fogalmam sincs igazából mi bajom van vele.
Hisz pörgős volt és a karakterek is kedvelhetőek.
Egyszerűen végig kívül maradtam, a történet sodrása csak néha kapott el.
Az is igaz, hogy kell egy hangulat hozzá, ami szerintem most nincs meg bennem.
Ezért biztosan tudom újra fogom olvasni, hátha akkor jobban megérint majd.

Köszönöm, hogy utazókönyvként olvashattam.

5 hozzászólás
>!
Szami81
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Üzenet magamnak:
Ne, ismétlem, ne olvasd el a folytatást, soha, semmilyen körülmények között! A kanos druida és a kanos kutyája nagyon, de nagyon nem kompatibilisek veled!

2 hozzászólás
>!
brena
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Annyira jó, hogy a héten jön a 2. része:))))
Imádom az ilyen akció dús, mágikus lényekkel teli könyveket:)) Oberon extra jó volt, bár az ír farkas nekem igen nagy dög:))) Benéznék egy jó kis teára Atticus boltjában nagyon:)

9 hozzászólás
>!
Lanore P
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Bajban vagyok, mert nemrég még ez a könyv volt a legvágyottabb könyv a listámon, és amikor megkaptam ajándékba, már nagyon vártam, hogy olvashassam. És most úgy érzem, hogy valami hiányzik, nem egészen azt kaptam, amit vártam.Egyszerűen nem fogott meg igazán maga a történet, és Atticus személyisége sem. Érdekes volt, és izgalmas, de mégsem tudtam körömrágva olvasni. Az elején túl sok információ zúdult rám, idegen nevekkel, és egy kicsit „szárazon”, nehezen tudtam belerázódni. Viszont jobban megismerhettem az ír, kelta történeteket, sőt, kaptam vámpírt, vérfarkast, Istennőt, és még ki tudja, mennyi misztikus lényt. A kedvencem természetesen Oberon, ezt a kutyát nem lehet nem imádni :) Ahogy gondolatban „beszélgettek” egymással, zseniális volt, ezeken a részeken nevettem a legtöbbet. Az író stílusát még szoknom kell, és próbálom úgy felfogni, hogy ez a rész tulajdonképpen csak egy ismertető, bevezető epizód, most megismerhettem a világot, a neveket, a szereplőket, és a következő rész már magába fog szippantani. Őszintén bízom benne :)

14 hozzászólás
>!
joopsy P
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Én nagyon akartam ezt a könyvet szeretni. Minden adott volt hozzá: ír mitológia, jó pasi, boszorkányok, istenek, jó pasi, farkaskutya, jó pasi… stb. és jó pasi. :)
Valahogy mégsem nyűgözött le. A könyv némileg humorosnak lett szánva, de azt hiszem el sem mosolyodtam rajta. Egyszerűen nem szórakoztatott. Igen, ez volt a hibája, ezért haladtam vele ilyen lassan.
A nevek nagyon idegesítőek voltak. A végén Laksha már juszt is „laska” volt nekem. :)
Szóval jó volt, jó volt, de sem nyomot nem hagyott bennem, sem pedig nem lettem tőle boldog. Olyan nyeee… érzésem volt végig. Alig akartam folytatni. Végig az mozgott előttem, hogy ezután végre belekezdhetek majd Az árulás csókjába, mert könyvet ugye félbe nem hagyunk! :)
Ami mégis tetszett az, hogy nem éreztem sablonosnak. Tetszett az emberi és a "varázs"világ párhuzamos működése és az, hogy az emberi világ rendőreitől is okunk volt félni.
A folytatásnak adok még egy kis esélyt, mert mindkét magyarra fordított része a polcomon várakozik.

10 hozzászólás
>!
Wandamaci
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Atyavilág… idén tényleg összegyűjtöm az összes olyan könyvet,amiben csalódok :D
Kezdem a jóval. A borító nagyon jó. Teljesen így képzelném el Atticust és a figyelmemet is felkeltette.
A fülszöveg alapján egy nagyon jó könyvet vártam. Nos, ez most nem jött be.
Atticus számomra rendkívül idegesítő volt. Biztos mindenki ismer olyan embert, aki csak mondja, és mondja és mondja és az egésznek semmi értelme. Na, ő is ilyen egy kis kangörccsel. Záporoznak a poénok, de egyen sem tudtam még mosolyogni sem. Bizonyos helyzetekben még oda nem illő idézeteket is sikerült előrántani a tarsolyából.
Az Oberonnal folytatott párbeszédeknek sem láttam értelmét. Az epilógus pedig igencsak tanulságos, ázigen.
Egy szó, mint száz alig tudtam a történetre összpontosítani, kb. bekezedésenként elkalandoztam, annyira nem kötött le. Hát kínlódni fogok a második résszel már látom…. egyelőre még pihentetem.
Legalább jól néz ki a polcon :D

4 hozzászólás
>!
Fallen_Angel P
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Az első 50-60 oldalt rettenetesen unalmasnak találtam, nem is értettem, mire a nagy rajongás, ami miatt kampányt is indítottak molyok, nehogy elkaszálják a sorozatot. Aztán lassan elkezdett érdekessé válni, és most határozottan úgy érzem, hogy jöhet a folytatás.

Atticus nem a fantasyk tipikus hőse – Arizonában éldegél egy könyvesboltot vezetve, rendben tartja egy idős hölgy kertjét, vámpír ügyvédje intézi a jogi ügyeit, időnként beugrik hozzá egy-két istennő és boszorkány (nem mindig jó szándéktól vezérelve), és kétezer éves druidaként tudja, hogy a hosszú élet titka nem feltétlenül az, hogy ész nélkül rohanunk minden csatába. Azért persze odateszi magát, ha kell.
Mondjuk az epilógust az kihagytam volna, mert kicsit betegnek találtam, de mindegy. Lássuk a következő részt.

2 hozzászólás
>!
ancsee
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Az első pár fejezet kicsit döcögősen indult nálam, de aztán magába szippantott! :) Nagyon tetszett a kiejtési útmutató, de egy rövid mondakör magyarázat elkelt volna számomra. Meghozta a kedvem a kelta mitológia bővebb megismeréséhez, szeretem, amikor egy könyv ötvöz régi és új dolgokat, az isteneket a jelen korba repíti. Atticus és Oberon beszélgetései nagyon szórakoztatóak voltak, illetve Atticus utalásai is elég találóak. Nem sikerült még eldönteni, hogy Morrigant vagy Flidaist kedvelem jobban vagy inkább melyiküket kedvelem kevésbé. :D Remélem, hogy Granuaile még feltűnik, érdekes karakter! A könyv olvasása után bakancslistás Arizona meglátogatása.


Népszerű idézetek

>!
NoemiSmile

Az a barát, aki segít neked eltűnni, de az az igazi barát, aki segít eltüntetni a hullát!

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság
>!
Shanara

Hogy kinőttem már a gyerekcsínyekből? Ugyan! Ez az örök ifjúság titka.

186. oldal (Könyvmolyképző, 2013.)

7 hozzászólás
>!
brena

Mit kérsz reggelire?
„Kolbászt.”
Mindig ezt mondod.
„Mert mindig finom.”

131. oldal

2 hozzászólás
>!
brena

Ghoulok vannak a gyorshívójában. Nekem van a legmenőbb ügyvédem, az fix.

129. oldal

>!
Sheila_7

„Dzsingisz kán feketén itta a kávéját?" – kérdezte Oberon. A fürdetés közben halott történet óta ő akart lenni a kutyák Dzsingisz kánja. Francia uszkárokból álmodott magának háremet, és mindegyiküket vagy Fifinek, vagy Bambinak akarta elnevezni. Fölöttébb szórakoztatott ez a szokása: Oberon akart már karóba húzó Vlad lenni, Jeanne d'Arc, Bertrand Russel, szóval minden történelmi figura, akiről fürdetés közben meséltem neki. A Liberace-korszaka volt a legmulatságosabb. Nem láttál még semmit, ha nem láttál ír farkaskutyát strasszkövekkel kirakott, aranyszínű laméban parádézni.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Liberace · Oberon
>!
Szirmocska

Az a helyzet, Mrs. MacDonagh, hogy az univerzum éppen olyan nagy, amekkorát a maga lelke képes befogadni. Némely ember gyufásskatulyányi világban él, más emberek a végtelen lehetőségekben.

237. oldal, Huszadik fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

>!
Sheila_7

„Mesélsz nekem Dzsingisz kán bordélyairól fürdés közben?"
Nem bordélyáról, hanem hordájáról. De most, hogy mondod, volt neki mindkettő.
„Elfoglalt fickó lehetett."
Ne is mondd!

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Dzsingisz kán · Oberon
>!
NoemiSmile

„Az elmúlt három napban végigsmároltál három istennőt” – jegyezte meg Oberon, miután Brighid távozott. „Cserébe jössz nekem háromszáz uszkárral, és kvittek vagyunk.”

165. oldal

>!
meacska

– A keresztény Isten nem képviselteti magát errefelé?
– A keresztények olyan zavaros ideákat gyártottak róla, hogy a kereszten kívül máshol nemigen jelenhet meg, az meg nem olyan nagy szórakozás. Szűz Mária már többször megjelenik, és ha akar, egész látványos dolgokat visz véghez. De legtöbbször csak ül, és közben áldott és malaszttal teljes arcot vág. Engem „gyermekemnek” hív, noha idősebb vagyok nála.

54. oldal - Ötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Isten · kereszténység · Szűz Mária
>!
Eszchan

Az elsődleges ok az volt, hogy az emberek azt hitték, a druidák kihaltak, és nem is sejtették, hogy létezik egy, akinek tanítványai lehetnének. Olyan voltam, mint a Dagobah-rendszerben lazító Yoda.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yoda

A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Cassandra Clare: Üvegváros
Karen Chance: A hajnal átka
Charlaine Harris: Vörös telihold
Leda D'Rasi: Lidércfény
Rachel Hawkins: Hex Hall
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Lisa Jane Smith: Tombolás