Hexed ​– Megátkozva (A Vasdruida Krónikái 2.) 253 csillagozás

Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

„Kiderült, ​hogy ha megölsz egy istent, hirtelen megugrik a népszerűséged.”

„Kevin Hearne új lelket lehel az ősi mitológiába, és egy hátborzongatóan ismerős, mégis ijesztően eredeti világot alkot.”

Nicole Peeler, a Tempest Rising írója

Atticus O’Sullivant nem izgatják túlságosan a boszorkányok. Most mégis arra készül, hogy egy mindkét fél számára előnyős, kölcsönös megnemtámadási egyezményt írjon alá velük, amikor napjaink arizónai Tempéjének boszorkánynépessége hirtelen megnégyszereződik. Ám az új lányok nem csak gonoszak, de a második világháború alatt meglehetősen sötét szerepet töltöttek be a németek oldalán.

Miközben egy bukott angyal a helyi középiskola diákjaira vadászik, és a bakkhánsnők vegasi hordája a városba özönlik, hogy ott terjessze az őket jellemző halálos romlást, és egy veszélyesen szexi, kelta tűzistennő Atticus kegyeit keresi, hősünknek ki kell vennie részét a boszorkányüldözésből. De varázskardja, a szomszédjától kölcsönzött… (tovább)

Eredeti mű: Kevin Hearne: Hexed

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
294 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734100 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734094 · Fordította: Acsai Roland

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

190 tag · 139 karc · Utolsó karc: 2018. december 26., 19:43 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Atticus O’Sullivan · Loki · Oberon · Thor · Leif Helgarson · Morrigan · Granuaile MacTiernan · Odin · Brighid · Malina Sokolowski


Kedvencelte 48

Most olvassa 4

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

"(…)
Ha egyet hátralépünk, és onnan tekintünk az események forgatagára, akkor egy rendkívül élvezhető regényt kapunk. Rengeteg poén van benne, amit kár lenne nem ismerni, illetve sokszor történnek olyan dolgok, amiket az olvasó biztosan jobban élvez, mint maga Atticus. Tetszik, hogy a folytatást már ebben a részben megadják, hisz egyértelmű, mi lesz a harmadik kötet középpontjában. Valami kerek, valami csillogó és mellette egy nem teljesen normális kalapácsos isten. No meg persze a fejlődő képes, örök gyerek druidánk a társaival.
Remélem ott többet kapunk azokból a dolgokból, amiért az első részt úgy megkedveltük."

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/kevin-hearne-mega…

>!
perpetua P
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Nem értem, miért nem figyeltek fel többen erre a sorozatra, mert tényleg fantasztikus. Igazán pörgős, izgalmas, humoros fantasy és még a szereplőket is könnyű szeretni. :)
Nem túl hosszú, ezért könnyen lehet vele haladni, de ebbe a 300 oldalba is rengeteg esemény belefér. Nem csak egy nagy ügyet göngyölít fel Atticus, hanem több kisebb is belefér az idejébe, a könyv végi csata előtt. Egyedül itt „csalódtam” picit, mert azt hittem, hogy egy másik ütközet lesz már ennek a résznek a végén, de ezt leszámítva így is tetszett, mert így a következő kötetben, sokkal jobban kibontakozhat az „ügy”.
Igazából nem is tudnék rosszat mondani. Atticus, nagyon jó karakter, sokoldalú, okos, bátor, megvédi a hozzá közel állókat. A barátait is kedvelem, tetszik, a világ, aminek mindannyian részesei. A legjobb benne, hogy egyszerre minden mondavilág, vallás felbukkan, így kifogyhatatlan konfliktus forrásunk van egy hosszú sorozathoz. :)
Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom. :)

>!
Fallen_Angel P
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Miután az első részben sikeresen összebarátkoztunk a spoiler kis druidával, a második már sokkal jobban tetszett. A történet pörgős, hol véres, hol humoros, bár azzal kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, hogy pontosan hová is tart a srác a sok rohangálás közepette. Így visszatekintve kicsit tölteléknek érzem ezt a részt valami (remélhetőleg) nagyobb durranás előtt, de – ahogy írtam – még ezzel együtt is jól szórakoztam rajta.
A kedvenceim Atticus ügyvédei, Oberon és persze MacDohagh néni.

>!
ancsee
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző, de még van egy kis hiányérzetem. Akcióból itt sem volt hiány, ennek ellenére néha kicsit több mellékszereplő (Oberon, Granuaile, Leif, Hal, Mrs. MacDonagh, Morrigan) megjelenhetne huzamosabb időre. :) Oberon még mindig megacuki, de az almás kolbász elég bizarr. Prérifarkas jó arc. :D spoiler A boszikat még nem döntöttem el, hogy kedvelem-e, azért inkább a pozitív oldal felé billen a mérleg. Még mindig lelkesedek az ősi vallásokért és szokásokért. :) A vendéglátás szent, még Brighidre is vonatkozik, grr! Várom, hogy a folytatás a kezemben legyen.

>!
schesztiஐ P
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Egy kicsit kavaros volt a sok boszi miatt ez a kötet, de a rengeteg humorral fűszerezve nem lett sokkal gyengébb, mint az első rész. :)

Imádom, ahogy a cím előre megsúgja a központi problémát – ez talán a magyarban nem jön ki annyira erőteljesen.
És már én sem szeretem a boszorkányokat! :D

Nem bírtam a prérikutyát, Oberon viszont még mindig szívem csücske. :)

Az a baj, hogy itt nem lehet abbahagyni a sorozatot, üdítő fejlemény, hogy nem kell várnom, folytathatom is. ;)))

>!
AniTiger MP
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Sokkal jobban kezdődik, mint az első rész és a folytatás is jobb: elég sokat fejlődött a történetmesélési képessége az írónak! Ez a kötet démon-dús, akarom mondani akció dús – imádtam, hogy egyből belecsap a lecsóba és mind izgalmasabb, érdekesebb csatajelenetek következtek. Persze továbbra is vannak humoros jelenetek és ismét felbukkan a rendőrség is. Nehéz elszakadni a történettől, mert több fronton zajlik és nagyon kíváncsi voltam a végére.

Szeretem a történetbeli mitológiai-vallási dolgokat. spoiler A vámpír, a vérfarkas és a boszorkány már csak hab a tortán, hogy egyéb nyalánkságokról ne beszéljek – egy ilyen urban fantasyt csak szeretni lehet.

Kedvenc szereplők: Oberon, Atticus, Leif Helgarson! (Továbbra is, de egyre inkább imádom az özvegyet és a tanoncot is.)

Blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/kevin-hearn…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734094 · Fordította: Acsai Roland
>!
RVivi
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Sokszor látom/hallom/olvasom, hogy a második rész nem tetszik annyira sokaknak, mint az első. Ennél a könyvnél is láttam már ilyet. :) Nekem általában a folytatás még jobban tetszik és ez most se volt másképp. Az előző rész borítója azért jobban tetszett, mint ezé. Ez is szép, de az még jobb volt. A négy részé közül eddig az első a kedvencem.
Már a címből gondoltam, hogy boszorkányokról lesz szó. Azt mondjuk sajnáltam, hogy spoiler Atticust és Oberont még mindig imádom. Őket egyszerűen nem lehet nem imádni. Főleg, ha mindketten ott vannak. A füles dolgokon, főleg az egyiken, nagyon röhögtem. Azt sehogy se bírtam volna ki röhögés nélkül. spoiler
Ezt a sorozatot olvasni kell és nem csak azért, hogy jöjjön a többi rész is magyarul. Hanem, mert rohadtul jó. :D Egy fantasy, druida és mitológia imádó moly. :D

4 hozzászólás
>!
Noro MP
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

70% akció, 30% humor, zéró kalória. A könyv alapmotívuma a lazaság, amelyet a világábrázolás terén is alkalmaz. Mivel nem olvastam az első részt, eleinte apróbb nehézséget okozott eldönteni, hogy a főhős nem viccel-e, amikor épp kozmikus jelentőségű titkokat oszt meg barátaival, de mivel nem egy magas szinten kódolt történetről van szó, hamar rá kellett jönnöm, hogy minden, amit felfed, megfelel a valóságnak. Az pedig ennyiben foglalható össze: amiben az emberek hisznek, az létezik. Cthulhutól a tündéreken és az összes ókori panteonon keresztül a boszorkányságon át egészen a keresztény szentekig. (A húsvéti nyuszira mondjuk szívesen rákérdeztem volna, ha a könyv interaktívabb :D) Számomra ez inkább egyfajta szerzői lustaságot fémjelez, semmint a kreativitás netovábbját, de aki nem akarja bonyolultabb alapigazságokkal terhelni magát egy kalandregény olvasása során, annak könnyen bejöhet.

Mivel az egész regény (alighanem az egész sorozat) a főszereplő alakjára épül, nem mehetünk el Atticus, a vasdruida figurája mellett. Nála is elsősorban a végtelen lazaság az, ami feltűnik, illetve az évezredes bölcsesség egyfajta hiánya érzékelhető. A fickó ugyanis cirka kétezer éves, Britannia római meghódításának korából származik. Ezt azonban jó lett volna kevesebbszer mondani és hihetőbben megmutatni. Néhány olyan szokásától eltekintve ugyanis, mint a kardviselés vagy az égbe öltözöttség, hősünk túlságosan is perfektül viseli a modern srác álcáját. Lehet, hogy az örök ifjúsággal együtt jár az örök tesztoszteron-túltengés (szerencsére a túlfűtött szexualitás inkább csak szavakban és belső monológokban nyilvánul meg a könyvben), de az illúziót ez mindenképp súlyosan rombolja.

A könyvet azoknak ajánlom, akik extra könnyű kalandregényt olvasnának a verekedős-poénkodós fajtából, és nem zavarja őket sem a vérmacsó hozzáállás, sem a felszínes háttér- és karakterábrázolás.

6 hozzászólás
>!
Shanara
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

„…a könyv lényegesen mozgalmasabb, mint az előzménye, a főszereplő szusszanásnyi időre sem áll meg, mindig történik vele valami.”

„Ha Atticus némiképp megtépázottabb és elfoglaltabb is, mint ahogy korábban megismertük, egy valami nem változott: a könyv humora továbbra is fergeteges, képes elűzni a mindennapok felhőit, és kirobbantja a kacagást azokból, akik szeretik az enyhén szarkasztikus és helyenként kétértelmű megjegyzéseket.”

„A szerző ügyesen keveri az eseményeket, és bár a jelen kötet eseményei lezártnak tekinthetők, mégis kellő mennyiségű szál maradt elvarratlanul ahhoz, hogy felébressze az olvasóban a hasonlóan mozgalmas folytatások megismerése iránti igényét.”

Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/04/kevin-hearne-hex…

2 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Imádom ezt a sorozatot! :D
Atticusról bármikor szívesen olvasok. Adott egy vicces, jó fej, hallhatatlan druida, akinek ebben a részben bőven kijut a „jóból”. Szerintem az egész könyvben alig jutott egy kis szusszanásnyi ideje főhősünknek. Valahogy mindenki szegény druidánkat használta ki, hogy eltakarítsa az ellenségét! :D
Atticus mellet még mindig Oberon a kedvencem. Ebben a részben is kaptunk jó sok poént, vicces szituációkat, és pár nyelvészeti diskurzust vámpír-vérfarkas és druidánk között. Bírom, ahogy a korunk szlengjét próbálják magukévá tenni!
Pörgős, eseménydús, végig izgalmas, tele mitikus lényekkel. Mi más kéne még??? :)


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

Ha egyben akarsz maradni, ne ajánlj jutalomfalatkát a vérfarkasoknak! Megalázónak és méltatlannak tartják, ha ilyesmivel kínálják őket.

180. oldal, 15. fejezet

2 hozzászólás
>!
Shanara

Douglas Adamsnek tényleg igaza volt: az univerzumban nincs hasznosabb dolog egy törülközőnél.

222. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

Kapcsolódó szócikkek: Douglas Adams
>!
Shanara

Kiderült, hogy ha kinyírsz egy istent, hirtelen megugrik a népszerűségi indexed.

(első mondat)

>!
Velcsi

A démonoknak seggszaguk van. Átható seggszaguk, ami megállíthatatlanul lecsúszik a torkodon, beindítja az öklendezési reflexeidet, és az istenért sem akar kijönni a nyelőcsövedből.

28. oldal

3 hozzászólás
>!
Shanara

Az idegesítően gyorsan regenerálódó ellenfelekre legjobb megoldás a lefejezés. A kard ezért nem megy ki soha a divatból.

281. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

>!
AniTiger MP

− Nyitva van! Bevonszolhatod a pucér valagad! − Berontottam, és a fürdőszobában lekaptam egy törülközőt a tartóról, amit a derekam köré csavarhattam.
− Most mit takargatod a virslidet?! Azt hittem, olyant mutatsz nekem, amit vasárnap meggyónhatok!

219. oldal, 18. fejezet

>!
Tamara_Válik

– Az első lövéssel a fejét célzom meg – suttogtam vissza. – Maga célozzon a szívére! Aztán csak lövöldözzön rá, amíg kurvára ki nem purcan!
– Hol tanulta ezt a stratégiát, haver? Az amerikai hadseregben?
Félkomolyan felmordultam:
– Nem, Attilától, a huntól, aki úgy élt és halt meg, hogy magáról azt sem tudta, hogy létezik.

>!
vargafanni

Egy ír farkaskutya fürdetése nem hasonlítható össze mondjuk egy chihuahua fürdetésével. Kezdjük ott, hogy egy ír farkaskutyának legalább három-négy vödörnyi vízre van szüksége, hogy egyáltalán átnedvesedjen a bundája, míg a chihuahua egy vödör vízbe simán belefullad.

62. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Oberon
>!
A_albiel

Leif olyan némán meredt rám, ahogy csak vámpírok és festett kavicsok képesek.

22. oldal

>!
AniTiger MP

„Ő az a boszorkány, aki nem kedveli a kutyákat, ugye?”
– Az a helyzet, hogy én nem ismerek sok kutyarajongó boszorkányt, tehát ebben a tekintetben nem lóg ki a sorból. A boszorkányok macskások.

35. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Oberon

A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Charlaine Harris: Vérszag
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Rachel Hawkins: Hex Hall
Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Lisa Jane Smith: Tombolás
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Karen Chance: Megérint a sötétség