Hexed ​– Megátkozva (A Vasdruida Krónikái 2.) 343 csillagozás

Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

„Kiderült, ​hogy ha megölsz egy istent, hirtelen megugrik a népszerűséged.”

„Kevin Hearne új lelket lehel az ősi mitológiába, és egy hátborzongatóan ismerős, mégis ijesztően eredeti világot alkot.”

Nicole Peeler, a Tempest Rising írója

Atticus O’Sullivant nem izgatják túlságosan a boszorkányok. Most mégis arra készül, hogy egy mindkét fél számára előnyős, kölcsönös megnemtámadási egyezményt írjon alá velük, amikor napjaink arizónai Tempéjének boszorkánynépessége hirtelen megnégyszereződik. Ám az új lányok nem csak gonoszak, de a második világháború alatt meglehetősen sötét szerepet töltöttek be a németek oldalán.

Miközben egy bukott angyal a helyi középiskola diákjaira vadászik, és a bakkhánsnők vegasi hordája a városba özönlik, hogy ott terjessze az őket jellemző halálos romlást, és egy veszélyesen szexi, kelta tűzistennő Atticus kegyeit keresi, hősünknek ki kell vennie részét a boszorkányüldözésből. De varázskardja, a szomszédjától kölcsönzött… (tovább)

Kevin Hearne: Hexed

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789633736111 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789633736128 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
294 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734100 · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

194 tag · 143 karc · Utolsó karc: 2021. július 27., 20:33 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Loki · Atticus O’Sullivan · Oberon · Thor · Leif Helgarson · Morrigan · Granuaile MacTiernan · Hal Hauk · Odin · Brighid · Malina Sokolowski


Kedvencelte 51

Most olvassa 15

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 103

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Ebben a részben már megszokottnak tűnt a rengeteg ír szó, így könnyebben bele tudtam élni magam. Itt is volt harc és bosziskodás bőven.
Oberon még mindig a kedvenc szereplőm, nagyon kis cuki.
Örültem volna, ha nagyobb hangsúlyt kap Granuaile. Kíváncsi vagyok, hogy fogják őt bármire megtanítani.
Nem tudom, hogy folytassam-e egyáltalán a sorozatot, mert állítólag 9 részes, viszont még csak 4 lett kiadva magyarul. Kételkedek benne, hogy kiadják a többit.

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

"(…)
Ha egyet hátralépünk, és onnan tekintünk az események forgatagára, akkor egy rendkívül élvezhető regényt kapunk. Rengeteg poén van benne, amit kár lenne nem ismerni, illetve sokszor történnek olyan dolgok, amiket az olvasó biztosan jobban élvez, mint maga Atticus. Tetszik, hogy a folytatást már ebben a részben megadják, hisz egyértelmű, mi lesz a harmadik kötet középpontjában. Valami kerek, valami csillogó és mellette egy nem teljesen normális kalapácsos isten. No meg persze a fejlődő képes, örök gyerek druidánk a társaival.
Remélem ott többet kapunk azokból a dolgokból, amiért az első részt úgy megkedveltük."

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/kevin-hearne-mega…

Nikolett0907 P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

„Kiderült, hogy ha kinyírsz egy istent, hirtelen megugrik a népszerűségi indexed.”

Kellemes meglepetés ismételten.
Az első kötetet nem igazán szerettem, elég unalmas volt a számomra.
Persze ismerem magam, azért mindig adok egy újabb esélyt, ezért gondoltam belekezdek.
Nos ebből az lett, hogy ki is olvastam.
Ég és föld a két rész, legalább is a számomra.
Sokkal jobban tetszett, mert ütős poénokkal, színes világképpel, és nagyon jó karakterekkel van ellátva.
Sokat fejlődtek a szereplők és ezt nagyon szeretem.
Most már kezd érdekelni mit lehet még kihozni ebből a világból, na és ez a vég elég jól zárult ahhoz, hogy tovább olvassam.
Egy élmény volt.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734094 · Fordította: Acsai Roland
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

A Vasdruida Krónikái 2

Ez a rész is eszméletlenül jó volt, imádtam minden sorát.
A főszereplő, Atticus és a kutyája Oberon most is elvarázsolt teljesen, imádtam a párbeszédüket, annyira vicces volt az egész történet, hogy néha könnyesre nevettem magam.
Továbbra is képviselteti magát többféle mitológia és ezek képviselői, meg tündérek, boszorkányok és egyéb természetfeletti lények.
Atticus egyik ügyvédje vámpír, csak a végén jutott szerephez, mert olyan kéréssel fordult hozzá, amit nem akart teljesíteni, ezért megsértődött, de a végén mégis elvállalta, mert szüksége volt a vámpír segítségére. Másik ügyvédje, a vérfarkas viszont végig mellette állt, bár inkább csak erkölcsi segítséget nyújthatott neki,
Sajnos veszteség is volt a történetben, egy kedves szereplő és egy jó boszorkány személyében, akiket nagyon sajnáltam.
Sok kaland és harc is került a könyv ezen részébe, ellenségek kerültek elő a múltból és egyéb helyekről.
Kissé nyugvóponton végződött a történet, legalábbis az ebben a részben felvetődött gondok megoldódtak. A következő részben biztos újak lesznek majd, amit máris kezdek olvasni.

Riszperidon P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Hearne kétségkívül egy állat, és imádom emberünket, mert már a képeiről is sikít, hogy milyen jó kedélyű, de egyszerűen valahogy még a második kötet végére sem találtuk meg a közös hangot. Emlékszem, az elsőnek inkább a vége csúszott könnyebben, ennek az eleje.
A főszereplőket kivétel nélkül szeretem. A legnagyobb kedvencem Atticus.
Pörgős könyv, lehet vele haladni, és tényleg bírom az efféle állatságot, amit Kevin összehord, úgyhogy egyszerűen nem értem, miért nem vagyunk jóban. A Megátkozva jó részénél úgy éreztem, hogy egyből folytatom is a következő résszel, de a végére sajnos elfogyott a lelkesedésem.
A sorozatról viszont még most sem tettem le, bízom benne, hogy valahol összeérek Hearne-nel. Majd meglátjuk!

perpetua P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Nem értem, miért nem figyeltek fel többen erre a sorozatra, mert tényleg fantasztikus. Igazán pörgős, izgalmas, humoros fantasy és még a szereplőket is könnyű szeretni. :)
Nem túl hosszú, ezért könnyen lehet vele haladni, de ebbe a 300 oldalba is rengeteg esemény belefér. Nem csak egy nagy ügyet göngyölít fel Atticus, hanem több kisebb is belefér az idejébe, a könyv végi csata előtt. Egyedül itt „csalódtam” picit, mert azt hittem, hogy egy másik ütközet lesz már ennek a résznek a végén, de ezt leszámítva így is tetszett, mert így a következő kötetben, sokkal jobban kibontakozhat az „ügy”.
Igazából nem is tudnék rosszat mondani. Atticus, nagyon jó karakter, sokoldalú, okos, bátor, megvédi a hozzá közel állókat. A barátait is kedvelem, tetszik, a világ, aminek mindannyian részesei. A legjobb benne, hogy egyszerre minden mondavilág, vallás felbukkan, így kifogyhatatlan konfliktus forrásunk van egy hosszú sorozathoz. :)
Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom. :)

kratas P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

De jó is ez :)
Nem is tudom, hogy melyik szereplőt bírom a legjobban, a kis druidánkat, az ebet, az őrült vénasszonyt vagy az ügyvédeket? Fergeteges stílus, végig pörgős cselekmény és egyedi ötlet, hamarosan folytatom :)

Fallen_Angel P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Miután az első részben sikeresen összebarátkoztunk a spoiler kis druidával, a második már sokkal jobban tetszett. A történet pörgős, hol véres, hol humoros, bár azzal kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, hogy pontosan hová is tart a srác a sok rohangálás közepette. Így visszatekintve kicsit tölteléknek érzem ezt a részt valami (remélhetőleg) nagyobb durranás előtt, de – ahogy írtam – még ezzel együtt is jól szórakoztam rajta.
A kedvenceim Atticus ügyvédei, Oberon és persze MacDohagh néni.

Aoimomo P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Az összes figyeltem közül én vagyok az egyetlen, aki szerint ez nem vicces, hanem fárasztó, hát ez van. Semmivel nem kerültem közelebb a második résszel ahhoz, hogy ráérezzek Hearne nagyszerűségére, ami nagyon fura, mert van olyan ismerősöm, akivel eléggé egy húron pendül az ízlésünk és egy ültő helyében ledarálta, de attól még az a nagy helyzet, hogy közöttünk továbbra sincs meg a közös hang. Szerintem nagyszerű példája annak, amikor valaki homlokegyenest szembe megy azzal, miszerint a kevesebb több, és ha a poénok off édességek lennének, akkor már a felénél felfordultam volna a cukorkómától. Ennyit a druidáról. Oberon aranyos, az özvegy jófej, ennyi pozitívumot sikerült összeszednem.
Az biztos, hogy lesz még egy dobása, hátha off, de az erősen kétséges, hogy teljessé teszem a sorozatot mármint amennyire magyarul ez elképzelhető még az én életemben:P.

2 hozzászólás
ancsee P>!
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző, de még van egy kis hiányérzetem. Akcióból itt sem volt hiány, ennek ellenére néha kicsit több mellékszereplő (Oberon, Granuaile, Leif, Hal, Mrs. MacDonagh, Morrigan) megjelenhetne huzamosabb időre. :) Oberon még mindig megacuki, de az almás kolbász elég bizarr. Prérifarkas jó arc. :D spoiler A boszikat még nem döntöttem el, hogy kedvelem-e, azért inkább a pozitív oldal felé billen a mérleg. Még mindig lelkesedek az ősi vallásokért és szokásokért. :) A vendéglátás szent, még Brighidre is vonatkozik, grr! Várom, hogy a folytatás a kezemben legyen.


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

Ha egyben akarsz maradni, ne ajánlj jutalomfalatkát a vérfarkasoknak! Megalázónak és méltatlannak tartják, ha ilyesmivel kínálják őket.

180. oldal, 15. fejezet

4 hozzászólás
Shanara>!

Douglas Adamsnek tényleg igaza volt: az univerzumban nincs hasznosabb dolog egy törülközőnél.

222. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

Kapcsolódó szócikkek: Douglas Adams
Shanara>!

Kiderült, hogy ha kinyírsz egy istent, hirtelen megugrik a népszerűségi indexed.

(első mondat)

Velcsi>!

A démonoknak seggszaguk van. Átható seggszaguk, ami megállíthatatlanul lecsúszik a torkodon, beindítja az öklendezési reflexeidet, és az istenért sem akar kijönni a nyelőcsövedből.

28. oldal

3 hozzászólás
Tamara_Válik>!

– Az első lövéssel a fejét célzom meg – suttogtam vissza. – Maga célozzon a szívére! Aztán csak lövöldözzön rá, amíg kurvára ki nem purcan!
– Hol tanulta ezt a stratégiát, haver? Az amerikai hadseregben?
Félkomolyan felmordultam:
– Nem, Attilától, a huntól, aki úgy élt és halt meg, hogy magáról azt sem tudta, hogy létezik.

vargafanni>!

Egy ír farkaskutya fürdetése nem hasonlítható össze mondjuk egy chihuahua fürdetésével. Kezdjük ott, hogy egy ír farkaskutyának legalább három-négy vödörnyi vízre van szüksége, hogy egyáltalán átnedvesedjen a bundája, míg a chihuahua egy vödör vízbe simán belefullad.

62. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: csivava · ír farkaskutya · Oberon
Shanara>!

Az idegesítően gyorsan regenerálódó ellenfelekre legjobb megoldás a lefejezés. A kard ezért nem megy ki soha a divatból.

281. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

AniTiger P>!

− Nyitva van! Bevonszolhatod a pucér valagad! − Berontottam, és a fürdőszobában lekaptam egy törülközőt a tartóról, amit a derekam köré csavarhattam.
− Most mit takargatod a virslidet?! Azt hittem, olyant mutatsz nekem, amit vasárnap meggyónhatok!

219. oldal, 18. fejezet

A_albiel>!

Leif olyan némán meredt rám, ahogy csak vámpírok és festett kavicsok képesek.

22. oldal

AniTiger P>!

„Ő az a boszorkány, aki nem kedveli a kutyákat, ugye?”
– Az a helyzet, hogy én nem ismerek sok kutyarajongó boszorkányt, tehát ebben a tekintetben nem lóg ki a sorból. A boszorkányok macskások.

35. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Oberon

A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Üvegváros
Rick Riordan: Hádész Háza
Charlaine Harris: Vörös telihold
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Kim Harrison: Boszorkányfutam