Hexed (The Iron Druid Chronicles 2.) 9 csillagozás

Kevin Hearne: Hexed

Atticus O’Sullivan, last of the Druids, doesn’t care much for witches. Still, he’s about to “make nice” with the local coven by signing a mutually beneficial non-aggression treaty—when suddenly the witch population in modern day Tempe, Arizona, quadruples overnight. The new girls are not just bad, they’re badasses with a dark history on the German side of WWII.
With a fallen angel feasting on local high school students, a horde of Bacchants blowing in from Vegas with their special brand of deadly decadence, and a dangerously sexy Celtic goddess of fire vying for his attention, Atticus is having trouble scheduling the witch-hunt. But aided by his magical sword, his neighbor’s rocket-propelled grenade launcher, and his vampire attorney, Atticus is ready to sweep the town and show the witchy women they picked the wrong Druid to hex.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Del Rey, 2011
318 oldal · ASIN: B004J4WND0
>!
Ballantine Books, New York, 2011
308 oldal · ISBN: 9780345522498 · ASIN: 0345522494

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
NannyOgg SP
Kevin Hearne: Hexed

Megfogalmazandó aggodalmam támadt. Igen, már tudom, miért nem vagyok maradéktalanul oda ezért a sorozatért, és itt most felnőttesen tekintsünk el attól, hogy ez a borító már nem tetszik annyira, mint az első részé. (Pedig…!)
Az a baj, hogy túl gyorsan történnek a dolgok. Ez a szerencsétlen Atticus három napig és 300 oldalon keresztül mást sem csinált, mint ide-oda futott, biciklizett, autózott, repült, stb., és mindenhol segget rúgott szét. Ez a sok akció pedig a karakterek közti kapcsolatok rovásara megy: nincs idő arra, hogy bárkivel is beszéljen a legszükségesebbeken kívül, hogy valakivel bárhogy építené a kapcsolatát és fejlődjön, mint karakter. És most nem arra gondolok, hogy mikor boronálódik össze Granusohanemfogommegjegyeznianevéttel, de azért azt sem hiszem el, hogy a lány, aki elvileg druidának tanul, sosem beszélget el vele se istenekről, se amulettekről, se elementálokról, sem arról, hogy pl. ki a franc harapta már megint le Atticus fülét. Még Oberon is csak dísznek van ott – ebben a részben pl. ki sem mozdult a házból. Ez így nekem kevés lesz még nemtomhány részre, pedig kár lenne érte, mert tényleg jó humora van ennek a Kevin Hearne-nek és tök jó, ahogy összekotyvasztja a különböző mitológiákat. Szurkolok.

>!
blackett
Kevin Hearne: Hexed

Klasszikus férfi vágybeteljesítő fantasy, a 21. századi, némileg módosított férfiideálhoz szabva: ha nem is nyers izomerejével, de a főhős mindenkit legyőz, bármekkora túlerővel elbír (és megússza legfeljebb pár karcolással a karosszériáján, de sebaj, hiszen ha szunyál egyet pucéran a kertben, reggelre akár a fejét is vissza tudná növeszteni), minden nő őt akarja (azért szerény: nem azért, mert akkora alfahím, hanem mert olyan hasznos sakkfigura), kivéve a modellkülsejű tanítványát, aki viszont zokszó nélkül pattan, ha szüksége van rá, és feltehetően a sarokban áll és nem lélegzik, amikor nincs (merthogy szemmel láthatóan saját élete, vagy társas kapcsolata a főhősön kívül bárkivel, az nincs). A két legjobb cimbije ügyvédje két, gyakorlatilag elpusztíthatatlan tank, ráadásul mindig épp ismernek valakit, aki pont meg tudná oldani az épp aktuális probléma egyik mellékágát (ezek az illetők szintén mindig ráérnek). Különös, de ettől nekem elvileg szörnyű kiütéseket kéne kapnom (mint ahogy a klasszikus női vágybeteljesítő irodalomtól is azt kapok, még mielőtt valaki részrehajlással vádolna meg), és egyelőre még nem kaptam; talán azért, mert nem fektetek túl nagy érzelmi energiát az olvasásába. Viszont kikapcsol.

Nem spoiler, de korhatáros, a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik: spoiler

1 hozzászólás
>!
blankaveronika IP
Kevin Hearne: Hexed

Van az úgy, hogy jó egy sztori és nem tudom, mitől. Merthogy ez a kötet elemeire bontva majdnem ugyan olyan, mint az előző, mégis olvastatta magát rendesen. Lehet, hogy olyan lesz nálam ez a sorozat, mint Anita Blake; érthetetlen függés. Az mondjuk biztos, hogy sokáig nem vagyok el mágikus/misztikus fantasy nélkül.
Azt az egyet sajnálom, hogy a spoiler nem lettek jobban kifejtve. Velük pl. egyáltalán nem vagyok tisztában, és ez a kötet is természetesnek veszi, hogy az olvasója mindenféle világvallásban otthon van.
Egyébként akár még ez is lehet pozitívum.

>!
Arianrhod MP
Kevin Hearne: Hexed

A második rész sem lett rosszabb, ez már magában jópont egy ilyen hosszú sorozatnál. Közben végig azon gondolkodtam, hogy az egész életemet végigkísérő beilleszkedési probléma nem adódik-e tényleg abból, amit a mi Atticusunk is állít. Vagyunk néhányan, akiknek a bronzkorban kellett volna születnünk, mert ennek a kornak az erkölcse és életmódja nem való nekünk. Hát, én biztos szívesen éltem volna a bronzkorban. Csak még azt nem tudom eldönteni, druida, boszorkány vagy istennő „bőrében” inkább.

>!
obietero
Kevin Hearne: Hexed

Az első rész tetszett, könnyed kikapcsolódást nyújtott. Ez is hozta a könnyedséget, de míg az első részben az újdonság ereje igen csak felhúzta az értékelést, a második kötethez már kevés volt. Nem volt rossz, de inkább olyan szappanopera hangulata van, nem érződik rajta, hogy tartana valahová, csak úgy történnek a dolgok. Nincs benne fejlődés, haladás, lehet, hogy a halhatatlansággal Atticus totál céltalan lett, belekeveredik dolgokba, elég sűrűn váltják egymást az akciók, de a főszereplő inkább egy rongybáb módjára vonszolja át magát az egészen, akit mindig mások irányítanak. Egy több ezer évet megélt druidától több beleszólást várnék a saját sorsába.
Nagyon sok benne az akció, már a történet rovására megy, mert hiányoznak a nagyobb ívű, hosszabb távú elemek. Pl szívesen olvastam volna arról is, hogy új tanoncát miként vezeti be ebbe a világba, vele szinte nem is foglalkozik. A párbeszédek is túl felszínesek, mindenképpen a lehető legtöbb poént és lazaságot akarta az író belesűríteni, de nekem több mélység kellett volna, hiszen olyan sok a lehetőség ebben az egész világban. Talán a következő részben…

>!
brigci
Kevin Hearne: Hexed

Fúú, uncsi, uncsi, uncsi. Majdnem 300 oldal és egy kis része sem mozgatott meg. Az első részben legalább igen, volt vmi izgalom, pedig az sem tetszett igazán, de volt olyan szakasza az olvasásnak, h napi teendőim végzése alatt olvasásra vágytam, de ebben a részben egyáltalán nem. Végigolvastam,bár többször megfordult a fejemben, hogy félbehagyom… Sokkal többre vágytam, sokkal többet vártam ettől a könyvsorozattól. Azt hiszem a 3., 4. könyv már nem kerül terítékre. :(

>!
Shinzo P
Kevin Hearne: Hexed

Huh…. nem is tudok hirtelen mit írni, csak annyit, hogy tö-ké-le-tes!
Ismét egy remekbe szabott, izgalmas sztori, régi és új karakterekkel, helyszínekkel. Egy cseppet sem lehet unatkozni rajta, mert amikor kedvenc főhősünkkel kb. úgy öt percig semmi sem történik, akkor egy igen széles skálájú fergeteges humorral és párbeszédekkel egészül ki. Szóval, így a második után, már tuti, hogy nagy kedvenc lett.

(mellesleg, ki nem állhatom a vámpírokat, de az öreg viking valahogy egyre jobban belopja magát a szívembe ;)


Népszerű idézetek

>!
Cheril

„I'll put my first arrow through his head;you go for the heart,"I whispered back. "Then just keep shootin' until he fuckin' dies.”
„Wow, you learn all that strategy from the U.S. Army men?”
I grunted in amusement. „No, I learned it from Attila the Hun, who lived an' died without ever knowin' you were here.”

79. oldal

3 hozzászólás
>!
Shinzo P

„Will you give me your oath on this?” Leif asked.
„Dude, I'll even pinky-swear.”
„I beg your pardon?”
„I'll give you my oath. Just come pick me up in your batmobile.”
Leif hissed his displeasure into the phone. „I have never turned into a bat, no vampire ever has, and that particular myth of Mr. Stoker's is growing tiresome.”
„If we live through this, Leif, I swear I'm going to make you read some damn comic books.”

252. oldal

>!
blackett

„Ye said all the gods are alive. All the monsters, too.”
„Oh, right. They're all alive, except for the ones that are dead.”
I think you should submit that statement to win the Nobel Obvious Prize, Oberon said.

Chapter 7

>!
Shinzo P

„Those branches look pretty spindly. Sure they'll bear your weight?”
„Absolutely. This tree loves me. Its roots go underneath the fence, and we talk sometimes about particulates and nitrogen and the horror of borer beetles.”

179. oldal

>!
Arianrhod MP

Kids today don’t know much about the Bacchants, except perhaps for the story about Orpheus told in Ovid’s Metamorphoses. I had an ASU student looking for it in my shop last week, and he defined the Bacchants for me as “those drunk chicks who killed that one dude because he wouldn’t have sex with them.” His professors must be so proud. I asked him if he knew what maenads were, and instead of correctly answering that it was just another name for Bacchants, he bizarrely thought I was referring to my own testicles—as in, “ ’Ere now, mate, don’t swing that bat around me nads.” The conversation deteriorated quickly after that.
Now that I’m much older and hopefully wiser, I know that the archdruid’s fear was partially his own chauvinist terror of women who did whatever they wanted, but I also know that it was partially well founded.

>!
Arianrhod MP

“My son is confident of your victory,” Mary said.
“No kidding? Tell Jesus I said hi, and we should have a beer next time he’s in the neighborhood.”
“I will relay your greetings. Now go, child. You have my blessing upon you.”

>!
Arianrhod MP

“Well then, why didn’ she just pray for Jesus to come down and smite the demon or somethin’? We coulda slept in.”
“ ’Cause Jesus don’ like to come down very much. People keep thinkin’ of him bein’ nailed to a cross or wearin’ a crown of thorns, or else he’s got huge bloody holes in his hands an’ feet, an’ that’s just gotta be damn uncomfortable. Plus they think he was a white guy with straight brown hair, but he was dark-skinned. Shucks, I bet you know what that’s like, when people think o’ you like one o’ them stylized sandpaintings or a fetish animal. You don’t wanna go prancin’ around lookin’ like that, do ya?”
“Hell, no.” Coyote grinned. “I tried appearin’ as one o’ those sandpaintings once. My body was so stretched out I completely lost track o’ where my ass was.”

>!
cassiesdream

Turns out that when you kill a god, people want to talk to you.

(első mondat)

>!
cassiesdream

I’d heard plenty from the rest of the world’s gods, but from my own? Nothing but the chirping of crickets.
The Japanese wanted me to mess with the Chinese, and vice versa. The old Russian gods wanted me to stick it to the Hungarians. The Greeks wanted me to knock off their Roman copycats in a bizarre manifestation of self-loathing and internecine jealousy. The weirdest by far were those Easter Island guys, who wanted me to mess around with some rotting totem poles in the Seattle area. But everyone – at least, it sure seemed like everyone – wanted me to slay Thor as soon as I had a free moment. The whole world was tired of his shenanigans, I guess.

1-2. oldal

>!
cassiesdream

“Eventually one of them noticed I wasn’t there. ‘Gab es nicht sechs von ihnen? Ich zähle nur fünf Körper,’ she said.”
“Scheisse!” Berta cursed in German. “What did they do then?”
“Wait a moment, Atticus,” Hal interjected. “I don’t speak German. What was that you just said?”
“Weren’t there six of them? I count only five bodies.”
“Oh, shit,” Hal said, and grabbed a bowl of popcorn out of Bogumila’s lap.

248. oldal


A sorozat következő kötete

The Iron Druid Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Karen Marie Moning: Dreamfever
Susan Ee: World After
J. R. Ward: Lover Awakened
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson
Rachel Vincent: Prey
Kelley Armstrong: The Reckoning
Cassandra Clare: The Shadowhunters' Codex