Hammered ​– Elkalapálva (A Vasdruida Krónikái 3.) 264 csillagozás

Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A norvég mennydörgésisten rosszabb minden kötekedő rohadéknál – ő ugyanis életek ezreit tette tönkre, és ugyanennyi ártatlannal végzett. A viking vámpír, Leif Helgarson több évszázad után elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon rajta, de a norvég lidércnyomásba csak barátja, Atticus O'Sullivan, az utolsó druida segítségével juthat el. Atticus első számú túlélési stratégiája a következő volt: a lehető legnagyobb ívben kerüld el a villámokat dobáló ürgét!. De Atticus hazai pályáján sem túl rózsás a helyzet: vámpírháború közeleg, a magukat Isten Kalapácsainak nevező orosz démonvadászok pedig egyre többen lesznek. Atticus és Leif egy vérfarkas társaságában minden figyelmeztetés és várható következmény ellenére elindulnak Asgardba, a norvég panteon síkjára, ahol kommandójuk kiegészül egy varázslóval, egy orosz mennydörgésistennel és egy kínai vándorral. És megindul a felejthetetlen harc a valkűrök, a feldühödött istenek és a mennydörgésisten ellen.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
312 oldal · ISBN: 9789633738214 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
312 oldal · ISBN: 9789633738221 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738191 · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

194 tag · 142 karc · Utolsó karc: 2020. július 11., 16:42 · Bővebben


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Atticus O’Sullivan · Oberon · Thor · Leif Helgarson · Morrigan · Granuaile MacTiernan · Gunnar Magnusson

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 45

Most olvassa 10

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Nem volt rossz, de valamit hiányoltam belőle. A norvég istenek számomra eléggé ismeretlenek, így elég nehezen tudom élvezni, főleg, hogy nem volt mind rendesen bemutatva. Oberon mentette meg a történetet, őt még mindig nagyon szeretem. Kár, hogy ebben a részben elég kevés szerep jutott neki. Leifet is kedvelem, kíváncsi vagyok, mi történik vele a következő részben. Ami tetszett ebben a kötetben, az az volt, hogy kicsit jobban felfedezhettük a szereplők előéletét. Amit azért az író Leif esetében elég jól beharangozott. Tehát Leif, az alfa és 2 isten történetét is megismerhettük. Ezt a pár fejezetet nagyon szívesen olvastam.

Niitaa P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/08/kevin-hearne-ham…

"Sok mindent elmondhatunk kedvenc druidánkról, Atticusról: örök gyerek, csínytevésben mindig az élen jár. Folyamatosan humoros helyzetekben találja magát. Erős, s bátor, aki tudja, hogyan használja a képességeit úgy, hogy a földet se csapolja le végkimerülésig. A barátaiért bármire képes, s mindig megtartja az ígéreteit. Fejjel megy a falnak, még akkor is, mikor tudja, hogy túl nagy árat kell fizetnie érte. Atticus egy hű barát, akinek még fontos a kimondott szó hatalma, s sosem marad adós. Mit neki pár démon, boszorkány vagy pár isten. Nem szegi kedvét, ha az egész norvég mitológia ellene van. Ő csak megy előre, s véghezviszi azt, amivel megbízták.
A Hammered, Elkalapálva egy csavarokban gazdag könyv, mely pompás kikapcsolódást jelent az év minden napján. Emellett tartalmaz még rengeteg hihetetlen helyzetet, állat a padlóra ejtős részt, igazi barátokat, s egy erős köteléket. Mert néha csak annyi is elég, ha közösen utálunk valakit. Másszor viszont pont a szeretet tart egyben.
Egy ízig-vérig pasis könyv, rengeteg kardcsapással és varázslattal. Imádom! A következő részre is hamarosan sort kerítek, mert vétek lenne itt abbahagyni!"

AniTiger P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A könyv kiolvasása után egyetlen gondom van: HOL VAN A KÖVETKEZŐ RÉSZ, Kedves Könyvmolyképző Kiadó? Persze, persze szép a TRICKED (4. rész) fülszövege a könyv végén, de ez nekem édeskevés! Ide nekem most azonnal a következő részt…!

A történet egyszerűen fantasztikus! Ha valakit eddig nem érdekelt a norvég mitológia, akkor ez után a könyv után azonnal nekiugrik a Thor-filmeknek, az EDDÁnak és a vikingek hitvilágáról készült különböző kiadványok levadászásának!

Roppant igényesre sikerült a könyv (bár immár 4 oldalnyi kiejtési-leckét kapunk a könyv elején…), egyáltalán nem igényel előzetes ismeretek. Minden felbukkanó lényről, istenről megkapjuk a történet értéséhez szükséges információt, aminek külön örültem. Ugyanis csupán felületesek az ismereteim a norvég istenekről…, ennek a felületes ismertségnek is több mint a fele kimerül abban, hogy nyáladzom Loki (Tom Hiddleston) képeire…

Kedvenc részek: Leif és Atticus modern szóleckéi. Sörözés Jézussal. Sztorik a tábortűnél.
Utálom: Mi lesz 13 év múlva? Mi?! Miért dobták ezt be?!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/kevin-hearn…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A Vasdruida Krónikái 3

Ez a rész is nagyon jó volt, tetszett.
Ebben kevesebb szerep jutott Atticus kutyájának, ezért kevesebb vicces jelenetet tartalmazott, mivel a történet nagy része az asgardi síkon zajlott, de azért nagyon jó volt. Viszont találkozhattam újabb Istenekkel, akik próbálták óva inteni főhősünket tervezett akciójától, de az adott szó kötelezte, ezért bármennyire szeretett volna, nem tudott kifarolni belőle.
A Thor elleni küzdelem előtt megismerhettem újabb kárvallottakkal, akik elmesélték, miért is kívánják az Isten vesztét és egész jó kis csapatot alkottak.
Sajnos az izgalmas végsó csatában voltak veszteségek is, akiket nagyon sajnáltam. Nem véletlen az a mondás, hogy a csatáknak nincs igazi győztese, legfeljebb a győztes oldalon kevesebb a veszteség, de minden érintett fél veszít. Szó szerint el lett kalapálva a csapat.
Szóval tetszett ez a rész is és máris kezdem a következőt olvasni, de nagyon sajnálom, hogy csak 4 rész jelent meg, mert láttam, van még sok és remélem egyszer talán a KMK kiadja azokat is.

Fallen_Angel P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Olvasás közben néhányszor elgondolkodtam azon, hogy mit szedhet Kevin Hearne. Mert valamit szed, az biztos, hiszen ki tenné spoiler egy könyvbe. Mennyi hitvilág, istenség, mondabeli szereplő, és mégis milyen jól megférnek egymással. Sok humoros jelenet volt, de örültem annak is, hogy Atticus múltjáról is kiderült több minden.
A végétől kicsit megborultam, így a következő (és sajnos egyelőre utolsó) résznek nem állok neki most rögtön. Jó lesz az majd valamivel később…

2 hozzászólás
perpetua P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Ez előző részből hiányolt ütközetet most megkaptam. :) Atticus-t megkérték, hogy segítsen elbánni Thor-ral, a villámistennel. Nagyon ódzkodik a feladattól, de ha már a szavát adta, nem fog meghátrálni.
Imádom, hogy egy percig se lehet unatkozni olvasás közben. Elmarad a lassú bevezető rész, és már az első oldalon az események sűrűjében találjuk magunkat. Druidánk mindig bajba keveri magát, de nekünk, olvasóknak ez csak jó. :D Úgy gondolta, hogy ebből a kalandból nem is tér vissza élve, ezért felkészült erre az esetre. Szomorúan olvastam a búcsúzkodásokat, az szükséges intézkedéseket. :(
Nem csak Leif volt az, akinek elintézetlen ügye akadt Thor-al, így mások is csatlakoztak hozzájuk. Nagyon szerettem azokat a fejezetek, ahol a többi utazó mesélt arról, hogy miért utálja a villámistent. A csapat összekovácsolása miatt volt szükség a mesékre, de én is közelebb kerültem így hozzájuk. A végén sajnos több igazán sajnálatos veszteséggel zártunk, nem számítottam ezekre. :(
Borzasztóan nyitott maradt ez a rész is, hiszen mi lesz a jövőben? Merre sodorja a sors a druidát, remélem van még rá esély, hogy magyarul is olvashatjuk a folytatást. :(

2 hozzászólás
ancsee P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Jelentem, elérte az 5 csillagos szintet nálam is. :) Kicsit sok volt benne a halál az én ízlésemnek, de hát a fülszöveg után várható, hogy nem szivárvány az egész. Ratatosk nagyon aranyos volt, a skandináv mitológiát és mitológiai lényeket nem ismerem túlzottan, így teljesen új világ tárult elém (oké, Világfa, néhány főbb isten és néhány fegyver megvolt, de nem ennyire részletesen) . :) Pörgős, humoros, csak ajánlani tudom.

Lisie87 P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Ezt a részt is nagyon imádtam, talán még jobban, mint az előző kettőt!
Amit nagyon szeretek a sorozatban: a stílust, a humort, a sok ismerős példát, amit említenek a szereplők ( Gyűrűk Ura, SW, Neil Gaiman, stb. :D ). Ilyenkor olyan jókat tudok vidulni.
Nagyon olvastatja magát, és a szereplőket sem lehet nem szeretni! Oberon még mindig favorit, és igazi jó kis összecsapások voltak ebben a részben. Azt nagyon-nagyon remélem, hogy a kampány segít a könyvön és jön majd az új rész, mert nagyon szomorú leszek, ha a 4. után nem lesz mit olvasni… :(

Ferger_Jolcsi P>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Egyszerűen egy percig nem voltam képes élvezni ezt a könyvet. Annyira….. sok(k) volt nekem. Valahogy nem jött át a stílusa. Keveredik benne az ősi druida világ, a hozzá kapcsolódó sokféle „istenséggel”, Jézussal (ő nem tudom, hogy került bele ebbe a történetbe….), valamint a 21. századi szlenggel. Tehát minden létező és fellelhető mítoszt, mendemondát, stílust belerakott a könyvbe. És ettől számomra nem lett élvezhető. Mert az egyik pillanatban még tök komolyan beszélgettek a vámpírokkal, vagy akárki mással, a másik pillanatban meg már jött elő Atticus-ból a 21. századi idióta…. Lehet, hogy csak velem van a baj, hogy ezt nem tudtam élvezni, de nekem ez nagyon sok volt… Az előző két rész még úgy, ahogy tetszett, bár emlékszem, hogy már ott is zavartak ezek a dolgok, viszont ott még visszafogott mértékben voltak fellelhetők ezek az ellentétek. Ebben a kötetben viszont már nem tudtam tolerálni őket. Egyik szereplőt se tudtam megkedvelni spoiler, egyik részbe se tudtam beleélni magamat. Azt hiszem, nekem elég is volt ez a három rész a sorozatból..

Kawaii_vIVIv>!
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Eddig ezen a részen nevettem a legtöbbet. Még jó, hogy csak itthon olvastam, különben elég furán néztek volna rám az emberek.
Atticus humora csak jó nekünk. A jó öreg szomszéd néni hiányozni fog :( Ebben a részben olyan keveset szerepelt.
Nagyon tetszett az a rész, amikor az autóban Leif és Atticus egymásra kontrázott az idézgetésekkel. :D És amikor a Thor elleni harchoz becsatlakoznak mások és mindenki elmeséli a saját történetét az is érdekes volt.
Jó sok harc és Most mi a jó büdös franc lesz???????? Komolyan szarrá izgultam magam, amikor Atticus felhívta Hall-t, erre ő egész nyugodt volt. -.- Nem erre számítottam, mert amikor ő és Atticus beszélgettek eléggé tele volt a gatya. Bár aztán lehet megérezte mi történt aztán addigra már lenyugodott. A fene tudja.
Azért remélem a végén legalább kettőből egy megmarad. És jöjjön az a folytatás. A druidámat akarom :(


Népszerű idézetek

Amy_Cahill>!

Jól hallottátok, az ír paradicsomban ingyen van a sör! Lehet irigykedni.

52. oldal, Ötödik fejezet.

Kapcsolódó szócikkek: sör
Rosie16>!

Amikor öt férfinak egyszerre kellett megérintenie engem, meg a fa gyökerét, az erősen hasonlított a kicsavarodós-tapizós társasjáték homoerotikus verziójára, és majdnem elröhögtem magam, különösen akkor, amikor megláttam az arckifejezésüket. Ez volt az arcukra írva: „Ez nagyon buzis?”

238. oldal

Rosie16>!

– (…) Maga tud olvasni?
Vállat vontam.
– A kocsma szót három nyelven is ismerem, bár ez gondolom, nem sokat jelent.
A kis ember kuncogott.
– Valóban nem sokat, de nagyon hasznos szó. (…)

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leif Helgarson
AniTiger P>!

– Szóval, mi történik, ha megjelensz ott, Leif? Talán minden déli vámpír tudja, hogy nézel ki, és a koporsóik belsejét a te posztereid borítják? Sivcsizni kezdenek és autogramot kérnek?
– Hogyan? Mit mondtál? Mit kezdenek el csinálni?
– Azt mondtam, sivcsizni.
– Ismeretlen előttem ez az ige.

93. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Leif Helgarson · vámpír
Shanara>!

Néha megkérdezik tőlem, hogyan sikerült ilyen sokáig életben maradnom. Ilyenkor azt felelem, hogy kemény ügy. A rövid verzió szerint élj úgy, ahogy tudsz, de kerüld el azokat a dolgokat, amik megölhetnek. Ezzel nem szoktak megelégedni. Speciális bölcsesség-morzsákat akarnak, mint például: (…) „Tartsd magad távol az olyan fickóktól, akik villámokat hajigálnak!” Na ez már klasszikus. És nagyon ajánlatos betartani.

51. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014.)

Fairymysz >!

– Oda sasoljatok! A cicamicák behariztak – mondtam, aztán feléjük fordultam, hogy együtt nevessek velük, de csak értetlenül bámultak rám. – Most mi van?
Leif megrázta az ujját, és halk, fenyegető hangon ennyit mondott:
– Ha azt mondod, ahhoz, hogy beolvadjak a társadalomba, úgy kell beszélnem, mint egy analfabéta agyalágyultnak, én esküszöm lecsaplak.
– Én meg megrántom a kecskeszakállát – tette hozzá Gunnar.
– Cicamica stílcsi azcsi újcsi beszcsimódcsi – magyaráztam nekik. – Nem kell cicának lenni hozzá, lol.

153. oldal

1 hozzászólás
ElectricWizard>!

– Nem ismerek el semmit. A gyulladásokat az ismeretlen eredetű, tűzveszélyes gázok meg folyadékok számlájára írják majd. Azt a halottkémet, aki szerint a hullák valaha vámpírok vagy bármilyen élőhalottak voltak, páros lábbal fogják kirúgni. Ha rájönnek valamire, szőnyeg alá söprik, ha nem, akkor is lepattan majd a tudományon és szkepticizmuson nevelkedett népről.
– Neked aztán hatalmas, szőrös heréid lehetnek, ha ilyen tökös vagy-mondtam. – Vagy nincsenek. Tényleg, Leif, a vámpírok hogy állnak a tökökkel?
Gunnar megpróbálta elfojtani a nevetését, de nem járt sikerrel.
– Atticus?
– Parancsolj, Leif!
– Megengedem, hogy megcseszd magad…

bbedyy>!

Akkor verjük be a szunyát! Ez az utolsó éjszakánk itt – mondtam, amikor becsuktam a vámpír után az ajtót.
„Benne vagyok! megnézhetünk még egy utolsó filmet előtte?”
Rendben haver. Mi legyen az?
„Szerintem a Testvérbosszú, mert abban az írek győznek. És a macska is csúnyán végzi… Ez a film pozitív visszacsatolás a világképemnek, és megerősítve érzem magam tőle.”

97. oldal 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Oberon
AniTiger P>!

Az a helyzet, hogy az írókat az emberek viszonylag szűkebb rétege tekinti hírességnek, de én az a fickó vagyok, aki értékeli, ha egy jó sztorit jól mesélnek el.

93. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: író

A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A villámtolvaj
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Gail Carriger: Szívtelen
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Christopher Moore: Mocskos meló
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Kresley Cole: Vámpíréhség