Hammered ​– Elkalapálva (A Vasdruida Krónikái 3.) 196 csillagozás

Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A norvég mennydörgésisten rosszabb minden kötekedő rohadéknál – ő ugyanis életek ezreit tette tönkre, és ugyanennyi ártatlannal végzett. A viking vámpír, Leif Helgarson több évszázad után elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon rajta, de a norvég lidércnyomásba csak barátja, Atticus O'Sullivan, az utolsó druida segítségével juthat el. Atticus első számú túlélési stratégiája a következő volt: a lehető legnagyobb ívben kerüld el a villámokat dobáló ürgét!. De Atticus hazai pályáján sem túl rózsás a helyzet: vámpírháború közeleg, a magukat Isten Kalapácsainak nevező orosz démonvadászok pedig egyre többen lesznek. Atticus és Leif egy vérfarkas társaságában minden figyelmeztetés és várható következmény ellenére elindulnak Asgardba, a norvég panteon síkjára, ahol kommandójuk kiegészül egy varázslóval, egy orosz mennydörgésistennel és egy kínai vándorral. És megindul a felejthetetlen harc a valkűrök, a feldühödött istenek és a mennydörgésisten ellen.

Eredeti mű: Kevin Hearne: Hammered

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738191 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738207 · Fordította: Acsai Roland

Kapcsolódó zóna

!

A Vasdruida Krónikái

190 tag · 139 karc · Utolsó karc: 2018. december 26., 19:43 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Atticus O’Sullivan · Oberon · Thor · Leif Helgarson · Granuaile MacTiernan · Gunnar Magnusson

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 40

Most olvassa 5

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/08/kevin-hearne-ham…

"Sok mindent elmondhatunk kedvenc druidánkról, Atticusról: örök gyerek, csínytevésben mindig az élen jár. Folyamatosan humoros helyzetekben találja magát. Erős, s bátor, aki tudja, hogyan használja a képességeit úgy, hogy a földet se csapolja le végkimerülésig. A barátaiért bármire képes, s mindig megtartja az ígéreteit. Fejjel megy a falnak, még akkor is, mikor tudja, hogy túl nagy árat kell fizetnie érte. Atticus egy hű barát, akinek még fontos a kimondott szó hatalma, s sosem marad adós. Mit neki pár démon, boszorkány vagy pár isten. Nem szegi kedvét, ha az egész norvég mitológia ellene van. Ő csak megy előre, s véghezviszi azt, amivel megbízták.
A Hammered, Elkalapálva egy csavarokban gazdag könyv, mely pompás kikapcsolódást jelent az év minden napján. Emellett tartalmaz még rengeteg hihetetlen helyzetet, állat a padlóra ejtős részt, igazi barátokat, s egy erős köteléket. Mert néha csak annyi is elég, ha közösen utálunk valakit. Másszor viszont pont a szeretet tart egyben.
Egy ízig-vérig pasis könyv, rengeteg kardcsapással és varázslattal. Imádom! A következő részre is hamarosan sort kerítek, mert vétek lenne itt abbahagyni!"

>!
AniTiger MP
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

A könyv kiolvasása után egyetlen gondom van: HOL VAN A KÖVETKEZŐ RÉSZ, Kedves Könyvmolyképző Kiadó? Persze, persze szép a TRICKED (4. rész) fülszövege a könyv végén, de ez nekem édeskevés! Ide nekem most azonnal a következő részt…!

A történet egyszerűen fantasztikus! Ha valakit eddig nem érdekelt a norvég mitológia, akkor ez után a könyv után azonnal nekiugrik a Thor-filmeknek, az EDDÁnak és a vikingek hitvilágáról készült különböző kiadványok levadászásának!

Roppant igényesre sikerült a könyv (bár immár 4 oldalnyi kiejtési-leckét kapunk a könyv elején…), egyáltalán nem igényel előzetes ismeretek. Minden felbukkanó lényről, istenről megkapjuk a történet értéséhez szükséges információt, aminek külön örültem. Ugyanis csupán felületesek az ismereteim a norvég istenekről…, ennek a felületes ismertségnek is több mint a fele kimerül abban, hogy nyáladzom Loki (Tom Hiddleston) képeire…

Kedvenc részek: Leif és Atticus modern szóleckéi. Sörözés Jézussal. Sztorik a tábortűnél.
Utálom: Mi lesz 13 év múlva? Mi?! Miért dobták ezt be?!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/kevin-hearn…

>!
Fallen_Angel P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Olvasás közben néhányszor elgondolkodtam azon, hogy mit szedhet Kevin Hearne. Mert valamit szed, az biztos, hiszen ki tenné spoiler egy könyvbe. Mennyi hitvilág, istenség, mondabeli szereplő, és mégis milyen jól megférnek egymással. Sok humoros jelenet volt, de örültem annak is, hogy Atticus múltjáról is kiderült több minden.
A végétől kicsit megborultam, így a következő (és sajnos egyelőre utolsó) résznek nem állok neki most rögtön. Jó lesz az majd valamivel később…

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Ez előző részből hiányolt ütközetet most megkaptam. :) Atticus-t megkérték, hogy segítsen elbánni Thor-ral, a villámistennel. Nagyon ódzkodik a feladattól, de ha már a szavát adta, nem fog meghátrálni.
Imádom, hogy egy percig se lehet unatkozni olvasás közben. Elmarad a lassú bevezető rész, és már az első oldalon az események sűrűjében találjuk magunkat. Druidánk mindig bajba keveri magát, de nekünk, olvasóknak ez csak jó. :D Úgy gondolta, hogy ebből a kalandból nem is tér vissza élve, ezért felkészült erre az esetre. Szomorúan olvastam a búcsúzkodásokat, az szükséges intézkedéseket. :(
Nem csak Leif volt az, akinek elintézetlen ügye akadt Thor-al, így mások is csatlakoztak hozzájuk. Nagyon szerettem azokat a fejezetek, ahol a többi utazó mesélt arról, hogy miért utálja a villámistent. A csapat összekovácsolása miatt volt szükség a mesékre, de én is közelebb kerültem így hozzájuk. A végén sajnos több igazán sajnálatos veszteséggel zártunk, nem számítottam ezekre. :(
Borzasztóan nyitott maradt ez a rész is, hiszen mi lesz a jövőben? Merre sodorja a sors a druidát, remélem van még rá esély, hogy magyarul is olvashatjuk a folytatást. :(

2 hozzászólás
>!
ancsee 
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Jelentem, elérte az 5 csillagos szintet nálam is. :) Kicsit sok volt benne a halál az én ízlésemnek, de hát a fülszöveg után várható, hogy nem szivárvány az egész. Ratatosk nagyon aranyos volt, a skandináv mitológiát és mitológiai lényeket nem ismerem túlzottan, így teljesen új világ tárult elém (oké, Világfa, néhány főbb isten és néhány fegyver megvolt, de nem ennyire részletesen) . :) Pörgős, humoros, csak ajánlani tudom.

>!
Lisie87 P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Ezt a részt is nagyon imádtam, talán még jobban, mint az előző kettőt!
Amit nagyon szeretek a sorozatban: a stílust, a humort, a sok ismerős példát, amit említenek a szereplők ( Gyűrűk Ura, SW, Neil Gaiman, stb. :D ). Ilyenkor olyan jókat tudok vidulni.
Nagyon olvastatja magát, és a szereplőket sem lehet nem szeretni! Oberon még mindig favorit, és igazi jó kis összecsapások voltak ebben a részben. Azt nagyon-nagyon remélem, hogy a kampány segít a könyvön és jön majd az új rész, mert nagyon szomorú leszek, ha a 4. után nem lesz mit olvasni… :(

>!
vIVIv
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Eddig ezen a részen nevettem a legtöbbet. Még jó, hogy csak itthon olvastam, különben elég furán néztek volna rám az emberek.
Atticus humora csak jó nekünk. A jó öreg szomszéd néni hiányozni fog :( Ebben a részben olyan keveset szerepelt.
Nagyon tetszett az a rész, amikor az autóban Leif és Atticus egymásra kontrázott az idézgetésekkel. :D És amikor a Thor elleni harchoz becsatlakoznak mások és mindenki elmeséli a saját történetét az is érdekes volt.
Jó sok harc és Most mi a jó büdös franc lesz???????? Komolyan szarrá izgultam magam, amikor Atticus felhívta Hall-t, erre ő egész nyugodt volt. -.- Nem erre számítottam, mert amikor ő és Atticus beszélgettek eléggé tele volt a gatya. Bár aztán lehet megérezte mi történt aztán addigra már lenyugodott. A fene tudja.
Azért remélem a végén legalább kettőből egy megmarad. És jöjjön az a folytatás. A druidámat akarom :(

>!
Ferger_Jolcsi P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Egyszerűen egy percig nem voltam képes élvezni ezt a könyvet. Annyira….. sok(k) volt nekem. Valahogy nem jött át a stílusa. Keveredik benne az ősi druida világ, a hozzá kapcsolódó sokféle „istenséggel”, Jézussal (ő nem tudom, hogy került bele ebbe a történetbe….), valamint a 21. századi szlenggel. Tehát minden létező és fellelhető mítoszt, mendemondát, stílust belerakott a könyvbe. És ettől számomra nem lett élvezhető. Mert az egyik pillanatban még tök komolyan beszélgettek a vámpírokkal, vagy akárki mással, a másik pillanatban meg már jött elő Atticus-ból a 21. századi idióta…. Lehet, hogy csak velem van a baj, hogy ezt nem tudtam élvezni, de nekem ez nagyon sok volt… Az előző két rész még úgy, ahogy tetszett, bár emlékszem, hogy már ott is zavartak ezek a dolgok, viszont ott még visszafogott mértékben voltak fellelhetők ezek az ellentétek. Ebben a kötetben viszont már nem tudtam tolerálni őket. Egyik szereplőt se tudtam megkedvelni spoiler, egyik részbe se tudtam beleélni magamat. Azt hiszem, nekem elég is volt ez a három rész a sorozatból..

>!
schesztiஐ P
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

Tekla lányom rendesen kiakadt már a gondolaton is, hogy valaki Thor-t akarja levadászni… :) A kötet érdekessége, hogy millióegy istent és természetfeletti lényt sorakoztat fel, „lebunkóz” egy nyilván főleg a Marvel filmek miatt híres és rajongva szeretett hőst, és egy hatalmas összecsapásra kerít sort Asgard-ban. A végeredményt persze nem árulom el! :)

A kötet kb. háromnegyedig alig győztem jelölgetni a kiírandó szikrázó humorú, zseniális idézeteket, utána viszont csak kapodtam a fejem, nem győztem izgulni, és drukkolni kedvenc druidámnak.
És nem is tudtam, hogy mégis mit kellene kívánnom, hogyan alakuljanak az események…

Sok meglepetés ért közben, és egy kicsit nem tudom, mit gondoljak a végéről. Az biztos, hogy nagyon kellene a kezembe a következő kötet. Mert ez így nem ér! :)

>!
SzAngelika 
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva

„Ha eldöntöd, hogy megölsz egy istent, olyan események sorát indítod el, amivel nagyon közel kerülsz a halálodhoz.”

A szerző ezúttal sem hazudtolja meg önmagát, hozza azt a gördülékeny, poénos és közvetlen stílust, amit a korábbi részekben megszokhattunk. Ismét tökéletes mértékben keverednek a szórakoztató párbeszédek és az izgalmas jelenetek. Alaposan tanulmányozott és korrekt módon tálalt mitológiából, valamint tetemes mennyiségű hullát eredményező bonyodalmakból szintén nincs hiány. Ugyanakkor az eddigiektől eltérően nem minden fejezet narrátora Atticus, és a hangvétel most mindvégig komorabb és baljósabb.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/07/kevin-hearne-…


Népszerű idézetek

>!
Rebeka_C

Amikor öt férfinak egyszerre kellett megérintenie engem, meg a fa gyökerét, az erősen hasonlított a kicsavarodós-tapizós társasjáték homoerotikus verziójára, és majdnem elröhögtem magam, különösen akkor, amikor megláttam az arckifejezésüket. Ez volt az arcukra írva: „Ez nagyon buzis?”

238. oldal

>!
Amy_Cahill

Jól hallottátok, az ír paradicsomban ingyen van a sör! Lehet irigykedni.

52. oldal, Ötödik fejezet.

Kapcsolódó szócikkek: sör
>!
Rebeka_C

– (…) Maga tud olvasni?
Vállat vontam.
– A kocsma szót három nyelven is ismerem, bár ez gondolom, nem sokat jelent.
A kis ember kuncogott.
– Valóban nem sokat, de nagyon hasznos szó. (…)

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leif Helgarson
>!
Shanara

Néha megkérdezik tőlem, hogyan sikerült ilyen sokáig életben maradnom. Ilyenkor azt felelem, hogy kemény ügy. A rövid verzió szerint élj úgy, ahogy tudsz, de kerüld el azokat a dolgokat, amik megölhetnek. Ezzel nem szoktak megelégedni. Speciális bölcsesség-morzsákat akarnak, mint például: (…) „Tartsd magad távol az olyan fickóktól, akik villámokat hajigálnak!” Na ez már klasszikus. És nagyon ajánlatos betartani.

51. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2014.)

>!
Fairymysz

– Oda sasoljatok! A cicamicák behariztak – mondtam, aztán feléjük fordultam, hogy együtt nevessek velük, de csak értetlenül bámultak rám. – Most mi van?
Leif megrázta az ujját, és halk, fenyegető hangon ennyit mondott:
– Ha azt mondod, ahhoz, hogy beolvadjak a társadalomba, úgy kell beszélnem, mint egy analfabéta agyalágyultnak, én esküszöm lecsaplak.
– Én meg megrántom a kecskeszakállát – tette hozzá Gunnar.
– Cicamica stílcsi azcsi újcsi beszcsimódcsi – magyaráztam nekik. – Nem kell cicának lenni hozzá, lol.

153. oldal

1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

– Szóval, mi történik, ha megjelensz ott, Leif? Talán minden déli vámpír tudja, hogy nézel ki, és a koporsóik belsejét a te posztereid borítják? Sivcsizni kezdenek és autogramot kérnek?
– Hogyan? Mit mondtál? Mit kezdenek el csinálni?
– Azt mondtam, sivcsizni.
– Ismeretlen előttem ez az ige.

93. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Leif Helgarson · vámpír
>!
ElectricWizard

– Nem ismerek el semmit. A gyulladásokat az ismeretlen eredetű, tűzveszélyes gázok meg folyadékok számlájára írják majd. Azt a halottkémet, aki szerint a hullák valaha vámpírok vagy bármilyen élőhalottak voltak, páros lábbal fogják kirúgni. Ha rájönnek valamire, szőnyeg alá söprik, ha nem, akkor is lepattan majd a tudományon és szkepticizmuson nevelkedett népről.
– Neked aztán hatalmas, szőrös heréid lehetnek, ha ilyen tökös vagy-mondtam. – Vagy nincsenek. Tényleg, Leif, a vámpírok hogy állnak a tökökkel?
Gunnar megpróbálta elfojtani a nevetését, de nem járt sikerrel.
– Atticus?
– Parancsolj, Leif!
– Megengedem, hogy megcseszd magad…

>!
Shanara

Sajnos néha akut beképzeltségben szenvedek. Ez a legjobb családban is megesik, de azokkal fokozottan, akik különösen okosnak hiszik magukat.

43. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2014.)

>!
Sheila_7

Vannak olyan találkozások, amikről az ember tudja, hogy egyszer fordulnak elő az életben. (…) Aztán vannak olyan pillanatok is, amik észrevétlenül suhannak el, mert el vagyunk foglalva valamivel, és csak később tudatosul bennünk nagyszerűségük, amikor az ember már csak bánhatja, hogy nem figyelt jobban a jelenre.


A sorozat következő kötete

A Vasdruida Krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Christopher Moore: Mocskos meló
Darynda Jones: Első sírhant
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Christopher Moore: A Melankólia-öböl buja bestiája