Hammered (The Iron Druid Chronicles 3.) 7 csillagozás

Kevin Hearne: Hammered

Thor, the Norse god of thunder, is worse than a blowhard and a bully—he’s ruined countless lives and killed scores of innocents. After centuries, Viking vampire Leif Helgarson is ready to get his vengeance, and he’s asked his friend Atticus O’Sullivan, the last of the Druids, to help take down this Norse nightmare.
One survival strategy has worked for Atticus for more than two thousand years: stay away from the guy with the lightning bolts. Plus things are heating up in his home base of Tempe, Arizona. There’s a vampire turf war brewing, and Russian demon hunters who call themselves the Hammers of God are running rampant. Despite multiple warnings and portents of dire consequences, Atticus and Leif journey to the Norse plane of Asgard, where they team up with a werewolf, a sorcerer, and an army of frost giants for an epic showdown against vicious Valkyries, angry Norse gods, and the hammer-wielding Thunder Thug himself.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ballantine Books, New York, 2011
352 oldal · ISBN: 9780345522542
>!
Del Rey, New York, 2011
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780345522481

Most olvassa 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

NannyOgg P>!
Kevin Hearne: Hammered

Humanitárius-pacifista énem teljesen ki van akadva azon, hogy miért kell egy egész pantheont kinyírni egy darab tahó istenség likvidálása apropójából, míg a kifinomult divatérzékem azon a ponton szörnyedt el és utasította vissza a további résztvételt, amikor az ultralaza és übervagány druida farmerben, bőrkabátban és szandálban vonult hadba. (De legalább zonki nem volt rajta.) Granuavaile még mindig kidolgozatlan, mint egy darab márvány, és elhagyhatnánk a folytonos senseiezést és a füvek-fák láttán örömkönnyekben kitörő tree hugger hülyeséget, mert egyáltalán nem illik ahhoz a vagány, független fiatal nőhöz, akinek a lehetőségét Hearne az első kötetben meglebegtette, aztán azon melegében hamvába is holtotta. Ennél fogva a bónusznovella az ekönyv végén (A Test of Mettle), ami Granuavaile szemszögéből mesél, egyáltalán nem tetszett. Oberon pedig hiába cuki, lehetne több szerepe is az állandó kajafixáción kívül, azt is unom már.

Másrészről nagyon jót tett az egész sztorinak, hogy végre nem Tempében jön házhoz az ellenfél, hanem egy teljesen új helyszínen rúgódnak szét a seggek. Hearne továbbá mintha kicsit visszavett volna a harcjelenetek aprólékos leírásából balegyenesre lebontva, és kicsit lelassította az események folyását, amit szintén elismerő bólintással fogadtam. Valószínűleg ezért* van az, hogy most először rögtön nekikezdtem a következő résznek, ahelyett, hogy félreraknám Atticust és időt adnék magamnak kiheverni ennyi földből nyert energiát és nyáladdzó ír farkast.

*Jó, kicsit az is bejátszik, hogy fél nap repülés közben az ember nem feltétlenül az Ulysses-nek áll neki olvasni. Én legalább is biztos nem.

blankaveronika IP>!
Kevin Hearne: Hammered

Hm. Hát most mit írjak? Az északi népek soha nem voltak túl finomkodók. A Ragnaröknél bénább világvége-sztorit keveset lehet olvasni. Kicsit furcsa volt ez a kötet, rengeteg elbeszélés és rettentő sok érthetetlen reakció.
Még mindig bírom a párhuzamos hitvilágokat és jól esett a végén egy kicsit Granuaile-ről olvasni. Kellemes volt, de nem több.

Shinzo P>!
Kevin Hearne: Hammered

Számomra eddig ez volt a legjobb. Egyre érdekesebb, szövevényesebb, izgalmasabb…. és egyelőre ötletem sincs, hogy merre halad és mi lesz a vége/végén. De ez pont így a jó, mivel folyamatosan tartja fent az érdeklődést, a szokásos sejtelmes epilógussal.
Ez a kötet most kissé visszafogottabb volt humor terén, annál több érzelemmel, új arcokkal és utazással. Tetszettek a karakter történetek, de emiatt kicsit negatívum is részemről, hogy aki jött az ment is. (Másszóval, mire megkedvelsz valakit már odébb is áll és soha többet nem látod.) Az akció természetesen ebből sem maradhatott ki, volt benne jócskán.
A végszó meg csak annyi, hogy…. muszáj folytatni! :)
(Márcsak a vége miatt is, ami a sztoritól kissé eltérően elég hátborzongatóra sikerült. Ezt muszáj volt leírnom… minden különösebb szándékot mellőzve.)

obietero>!
Kevin Hearne: Hammered

Sajnos nem tetszett annyira, mint az első két rész, de továbbra is szórakoztatott. Túlságosan egy küldetés körül forgott az egész, kedvenc szereplőim hamar kikerültek a képből. Viszont felkeltette a figyelmemet az északi mondavilág iránt, pl hogy mi az a Ragnarok és miért készül rá mindenki annyira.


Népszerű idézetek

blackett>!

He looked like an evil version of Santa Claus, lean and hungry and only liable to say „Ho-ho-ho!” when he was jumping up and down on your face.

Chapter 14

Shinzo P>!

Perun walked beside me and thumped his chest, which was covered in matted curls. He wore a fur cloak, but his thin shirt was open in front and his personal fur was on prominent display. „You see? Hair is good for place like this. Is stupid to shave.”
„Would you give the same advice to a woman?” I asked.
„Of course! Hairy woman is good. Give me beefy, hairy women.”
„I'm fresh out. But, hey, you know, that sounds like a spectacular band name. Beefy Hairy Women. Think of the logo and merchandising possibilities. Could be trendsetting.”

240. oldal

cassiesdream>!

Getting five men to simultaneously touch me and the root of a tree was vaguely akin to a game of homoerotic Twister, and I almost giggled—especially since their expressions practically broadcast that they were asking themselves, “Is this gay?” That would have lost me major testosterone points, though […]


A sorozat következő kötete

The Iron Druid Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Lightning Thief
Rick Riordan: The Ship of the Dead
Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
Gail Carriger: Heartless
Jeaniene Frost: Halfway to the Grave
Jennifer L. Armentrout: The Return
Colleen Houck: Tiger's Quest
Gena Showalter: The Darkest Secret
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Rick Riordan: The Red Pyramid