A ​legendás hacker – A megtévesztés művészete 27 csillagozás

Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete

Kevin Mitnick, a világ leghíresebb hackere bemutatva a hacker összetett elméjét különböző üzleti vállalkozások kárára elkövetett valós átverések, csalások és social engieering támadások forgatókönyvét tárja elénk. Az információbiztonság emberi tényezőire koncentrálva elmondja, hogy miért nem elég a világ összes tűzfala és titkosító protokollja a céges adatbázisokban kutakodni vágyók, vagy a rendszert tönkretenni szándékozók leszerelésére.

Mitnick egyedi irányelvekkel lát el bennünket azzal kapcsolatban, hogyan hozhatunk létre olyan eljárásokat, képzési programokat és kézikönyveket, amelyek biztosítják, hogy a cég kifinomult biztonságtechnikai eszközeibe fektetett pénzt ne az ablakon dobjuk ki. A biztonsági sebezhetőség megelőzésére vonatkozó tanácsait abban a reményben adja, hogy ezután az emberek éberen védekeznek a biztonságot fenyegető legnagyobb veszély, az emberi természet ellen.

>!
Perfact, Budapest, 2003
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632065557 · Fordította: Lénárt Szabolcs

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Asszem>!
Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete

Megdöbbentő, hogy mennyire egyszerű módszerekkel milyen könnyen „fel lehet törni” a legtöbb rendszert. Azóta óvatosabb vagyok, ha az új IT-s kolléga a vállalati szlenget használva kérdezi a jelszavamat…

Sceurpien I>!
Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete

Ez a könyv inkább csak elgondolkoztat, mint tanít valamire, szóval aki hekkerkedni kezdene, az
1. ne tegye
2. rossz helyen jár.
Hekkerkedésről nincs könyv, mert az igazából intelligencia és sárm kérdése volt régen, ma pedig még inkább. Erről szól ez a könyv, élvezetesen, olvastatóan, és lehet hogy pont annak fog tetszeni, akit a téma nem is érdekel.

Bence P>!
Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete

Nagyon jó social engineering tippeket lehet nyerni belőle, amelyeket esetleg hivatali ügyintézések felgyorsításához is igénybe lehetne venni…

birogeri P>!
Kevin D. Mitnick – William L. Simon: A legendás hacker – A megtévesztés művészete

Hiába segített a világ leghíresebb (nem feltétlenül a legjobb) hackerének egy író, így is elég nyögvenyelősek lettek a sztorik, de legalább érdekesek.
Social engineering-ről van szó, és nem webszerverek feltörésének részletes leírásáról. Akit a hacker szó megtévesztett, hát most megtudja ki a hacker és mit csinál(t akkoriban).


Hasonló könyvek címkék alapján

Adam Alter: Ellenállhatatlan
Douglas Rushkoff: Jelensokk
Mary Aiken: Cybercsapda
Stephen Jay Gould: Az elméricskélt ember
Kevin Poulsen: Kingpin
Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén
Michael Cusumano – David B. Yoffie: A győztes stratégia
Martin Ford: Robotok kora
Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak