Gasztronómiánk ​krónikája 0 csillagozás

A magyar konyha múltja és jövője
Ketter László: Gasztronómiánk krónikája

Élelmezésünk távoli múltjának és jövőjének érdekes regénye ez a könyv. A szerző több, mint negyven éves mezőgazdasági, élelmiszer- és vendéglátóipari tevékenysége során sok-sok értékes adatot gyűjtött élelmezésünk technikájáról, annak kialakulásáról. Az igazi magyar konyha jellegzetes nyersanyagait, feldolgozási módszereit ismerheti meg az olvasó e rendkívül olvasmányos stílusban megírt, sok rajzzal illusztrált műből. Részletezi az étellé feldolgozott élelmiszeranyagok múltba vesző eredetét, nevük származását, hazánkba jutásuk útját. Kifejti feldolgozási technológiájuk tudományos értelmét és annak kedvező vagy káros hatását ételeink táplálkozási-élettani értékére. Népélelmezésünk ma is kimutatható fogyatékosságait sem hallgatja el, és kiigazításuk lehetőségeire is rámutat.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szakácskönyv Mezőgazdasági

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1985
254 oldal

Enciklopédia 2


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Népszerű idézetek

tschk >!

Az első bécsi kávéházat a zombori születésű, rác származású Djuro Kolcsics alapította. … a város 1683. évi ostroma idején a törökök között kémkedett. Jutalmul az ostrom után kávémérési engedélyt kapott. …megkapta a török táborban talált 500 zsák kávét, amit a bécsiek állítólag tevetakarmánynak véltek. Ezt pörkölte és főzte az első bécsi kávéházban … a ma emléktáblával megjelölt Dom Gasse 6. számú házban.

162. oldal

Ketter László: Gasztronómiánk krónikája A magyar konyha múltja és jövője

Kapcsolódó szócikkek: 1683 · kávé

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei
Szigeti Andor: Dunántúli tájak ételei
Szabó Csilla (szerk.): Jó éttermek, jó receptek
Ránky Edit – Gintner Zénó: Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel
Nagy Józsefné – Somogyi Lászlóné: A gyomor-bélbetegségek diétás étrendjei
Verhóczki István (szerk.): Sajtos ételek
Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek
Michael Greger – Gene Stone – Robin Robertson: Receptek, hogy sokáig élj