Antik ​harcmezőkön 7 csillagozás

Kertész István: Antik harcmezőkön Kertész István: Antik harcmezőkön

A szerző az ókori világ egyik legjobb és legnépszerűbb kutatója, aki számos gyerekeknek és történelem iránt érdeklődő fiataloknak szóló könyvet írt az ókorról. Ez a kötet folytatása a Korona Kiadónál már megjelent Ókori hősök, ókori csaták című könyvének, amelyben a görög–perzsa háborúk, a hellénizmus kibontakozása és a második pun háború hadvezéreit és híres csatáit mutatta be.

Az Antik harcmezőkön is a görög és római történelemből meríti témáját. Többek között olyan legendás hadvezérek tetteit mutatja be, mint II. Philipposz, Marius vagy Julius Caesar. A színes leírások nemcsak a hadvezérek hadművészetének eredetiségét érzékeltetik, de az életrajzokba ágyazott izgalmas csataleírások és a gazdag képanyag megelevenítik az ókori világot is.

Ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak a fiatal és felnőtt olvasóknak, akiket érdekelnek az ókor nevezetes eseményei és hőseinek fordulatos, kalandos élete.

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Korona, Budapest, 2000
232 oldal · ISBN: 963919123X
>!
Tankönyvkiadó, Budapest, 1989
238 oldal · ISBN: 9631814270

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
attatoth
Kertész István: Antik harcmezőkön

A borító és a Tankönyv Kiadós embléma miatt mindig azt hittem, hogy ez valami unalmas, felületes, kamaszoknak szánt ismeretterjesztő könyv. Most végre rászántam magam és tapasztaltam, hogy az előítéletem jól megtévesztett. Nagyon jól megírt, rendkívül érdekes munka. Külön értékeltem, hogy többnyire kevésbé ismert hadvezérekkel foglalkozik. Kedvencem II. Philipposz volt. Bár róla már olvastam, de elképesztő, hogy az összezsugorodott, tönkre vert Makedóniából egy világhódító hatalmat csinált. Az ábrák is elég szépek, bár a dárdákat hajigáló hoplitáknál azt hiszem a lektor behunyta a szemét.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Keegan: A parancsnoklás álarca
Iulius Caesar: A polgárháború
Hérodotosz: A görög-perzsa háború
John Warry: A klasszikus világ hadművészete
Szun-ce: A háború művészete
Polübiosz: Polübiosz történeti könyvei I-II.
John Keegan: Maszk – A parancsnoklás álarca
Hahn István (szerk.): A hadművészet ókori klasszikusai
Xenophón: Xenophón történeti munkái
Henry T. Aubin: Jeruzsálem megmentése – A héberek és az afrikaiak szövetsége Kr. e. 701-ben