NEM ​mese 72 csillagozás

Segítő könyv
Kertész Erzsi: NEM mese

Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm, nemről? Ezekről, és még sok-sok féle nemről szól Kertész Erzsi író-pszichológus új könyve, na és persze arról, hogy merjünk nemet mondani. A Kasza Julianna által illusztrált mesekönyv a 2015-ös Arany­vac­kor gyerekkönyves pályázaton elnyerte a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

Pagony, Budapest, 2021
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635870004 · Illusztrálta: Kasza Julianna
Pagony, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101390 · Illusztrálta: Kasza Julianna

Bea_Könyvutca P>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Gondoltátok volna, hogy annyiféle NEM van, hogy egy kezünkön meg sem tudjuk számolni? De lehet, hogy még kettőn sem. Ez a könyv visszahúzódó, határozatlan gyerekeknek kíván segíteni a NEM kimondásában, a nehéz helyzetek kezelésében egy ötletes, vicces történeten keresztül.
Ádám a csendes, bizonytalan kisfiú NEM nagyon mond NEM-et senkinek, sem a szomszéd néninek, aki mindig egy nagy tányér túrós sütivel várja, pedig Ádám NEM is szereti a túrós sütit, sem a fiúknak az osztályból. Ha kötekednek, molesztálják, inkább magába húzódik, odébb vonul, de NEM tud határozottan kiállni magáért.

Nagyon hasznos könyvnek tartom, ami mindamellett kedves és aranyos történetet foglal magába, a gyerekeket mese közben tanítja meg a határozott, céltudatos fellépésre, ugyanúgy lehet velük gyakorolni, mint a könyvbeli Ádámmal gyakorolt kis NEM barátja.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/kertesz-erzsi-nem-…

KönyvParfé>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Hogy a nemeket csoportosítani is lehet? Fogalmam sem volt, hogy ennyiféle létezik. Ádámmal együtt én is számba vettem, hogy hányfélét ismerek. Van a bátortalan, cincogó nem, aztán a lerepül a hajad nem és a gyáva nyúl nem. A kerek perec nem a kedvencem, mert a határozottsága mellett perec alakot ölt és egy kicsit sós is. Aztán itt a konok és durcás nem, a pillangós nem, a nagyon sajnálom, de nem és a gyengébbek kedvéért nem. Ez utóbbi szerintem zseniális!

Ez a könyv segítő könyvnek készült, a visszahúzódó, határozatlan gyerekek számára, akik még tanulják, hogyan és mikor kell nemet mondani. Ötletes, hasznos és vicces mese, de óvva inteném tőle azokat a szülőket, akiknek a gyereke már nagyon jó a konok és durcás nem kimondásában, mert elképzelhető, hogy ellenkező hatást érnek el vele. :)
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/10/03/kertesz_erzsi_kasz…

Csilla‿ P>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

A kisiskolás Ádám suliból hazafelé menet azon bánkódik, hogy mennyire jó lenne valaki másnak lennie. Valakinek, akinek nem veszi el senki a tízóraiját, akinek nem tépik le a fejéről a sapkáját, akit társai nem löknek fel a lépcsőn és nem nevetnek ki illetve akire Olgi néni nem erőszakolja rá a túrós sütijét. Mert az ilyen gyerekek valami titkos erővel rendelkeznek . Olyannal, amivel ő nem. Éppen ezért őrá senki nem akar hasonlítani. Ám egy éjszaka meglátogatja őt egy fura lény, a NEM.
NEM türelmesen elmagyarázza Ádámnak, hogy időnként igenis tudni kell nemet mondani. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem is egyszerű dolog, hiszen nemet mondani – úgy, hogy azzal senkit ne sértsünk meg -,még a felnőtteknek sem könnyű feladat. NEM megmutatja, hogy nemet mondani többféleképpen is lehet, de azt tudni kell, hogy mikor melyiknek van ott a helye. spoiler
Tehát elkezdődik a ¬¬_¬nem tanfolyam_, aminek végén Ádámnak vizsgáznia kell.
Tüneményesen jópofa, aranyos és tanulságos segítő könyv, amelyet nem csak gyerekek, hanem felnőttek is lapozgathatnak – esetleg felfrissítésnek is – hiszen egész életünk folyamán alkalmazzuk a nem programot.spoiler

ziara>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Úgy harangoztam be ezt a könyvet Adélkának, hogy legalább megtudjuk, miért mond mindenre nemet motanában. Be is jött, mert ezt akarta este olvasni, de ez a könyv nem erről szól, de ő ezt már nem tudta meg, mert belealudt. Én végigolvastam, fontos kérdésről szól, bár szerintem az én kislányomnak nem lesz ilyen problémája. Nagyon tetszik a nem-ek elnevezése, nagyon találóak. A rajzok kicsit elnagyoltak nekem, nem annyira jött be a stílusuk, ettől függetlenül jó könyvnek tartom.

stippistop>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Ezt a könyvet még felnőttként is felszabaditó olvasni! Tetszett, hogy az agresszív nemtől eljuttatja Ádámot az önérvényesítő, határozott, de kedves nemig! Egy dolog hiányzott csak, most hogy így belegondolok: a puszira, ölelgetésre, nem kívánt testkontaktusra való nemet mondás. Nagyon fontos pedig!
Még nem olvastam eddig Kertész Erzsitől, de keresni fogom a könyveit!

meseanyu P>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Nagyon helyes ez a főszereplő kissrác, és a NEM is egy vagány, szerethető figura. Fontos téma, jól feldolgozva, nekem mégis maradt egy pici hiányérzetem a végén. Nem tudom igazán észérvekkel megmagyarázni, hogy miért, tényleg csak egy érzés. A rajzokkal ugyanígy voltam, hogy összességében tetszett, de mégsem az én világom teljesen.

Uzsonna >!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Már gyermekkorban érdemes megtanulni nemet mondani, ebben segít ez a könyv. A főhőssel együtt megismerhetjük a „nem”-ek fajtáit, okulhatunk bizonyos esetekből, hogyan és milyen nemet mondjunk. S mindez szórakoztató formában történik, Kertész Erzsi humorával megtoldva. Az illusztráció is nagyon jó, kiegészíti a szöveget.
A Pagony 5-8 éves korig ajánlja, én egy kicsi feljebb tolnám a korhatárt és kisikolásoknak ajánlanám. (Majd kiderül a gyakorlatban, kiknek tetszik.)

clarisssa P>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Nézegettem én már ezt a könyvet a molyon is, de amikor @Uzsonna a könyvtárban (nem minden célzatosság nélkül) a kezembe nyomta, hogy olvassam csak el – hát nem tudtam rá nemet mondani… Miután pedig befejeztem, Ádámhoz hasonlóan másnap én is vizsgát tettem a frissen megtanultakból… és jól meg is buktam rajta. Mentségemre csak azt tudom felhozni, hogy a munkahelyen, a főnökünknek való nemet mondás minden bizonnyal egy haladó kurzus anyaga lenne a könyvben is.
A kötet egyébként valószínűleg hiánypótló. Nemcsak tündérien aranyos és jópofa, de olyan üzenet van bebugyolálva a mesés köntösbe, ami hasznára lehet kicsiknek és kevésbé kicsiknek is. Játékosan tanítgat nemet mondani – vagy legalább azt a gondolatot megszokni, hogy igenis, önmagad számára légy te az első, szeresd magad, állj ki magadért! És emellett még arról is beszél, hogy mindezt hogyan csináld úgy, hogy azzal mást ne sérts meg. Szerintem fantasztikus!

Pagony, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101390 · Illusztrálta: Kasza Julianna
Hintafa>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Ahogy az várható volt, nyári olvasmánylistánk egy-két darabja átcsúszott az őszbe. Legutóbb épp Kertész Erzsi: NEM mese című könyvét olvastuk. Segítő könyv a javából, amely egy érzékeny és fontos a témát jár körbe, okosan és kedvesen megírva, ahogy azt csak Kertész Erzsi tudja.

Ha magatoknak is olvastok nyilván előfordult, hogy valami olyan könyvre leltek, ami annyira megérint, hogy azonnal erős késztetést éreztek, hogy az egész világot jó hangosan telekürtöljétek a kinccsel, amire bukkantatok. Miután a homokozó mellett ücsörögve kiolvastuk Kertész Erzsi remekét, legszívesebben én is rohantam volna, hogy minimum egy apróhirdetést tegyek közzé, melyben tudatom, hogy ezt a könyvet NE hagyják ki. Tudom, Kertész Erzsi Állat KávéZooját és a Göröngyös úti Iskolát már a múltkor agyondicsértem és -igazán nem tehetek róla-, de a Pagony Kiadónál megjelent NEM mese esetében is kénytelen is vagyok ezt tenni. Jó lesz így, NEM?
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2016/10/30/kertesz_erzsi_nem_mese

Mariann_Czenema P>!

Kertész Erzsi: NEM mese Segítő könyv

Ma három különböző gyerekkönyvet hoztam magammal, és nagyon jól tettem, hogy ezt hagytam a napom végére, mert ez volt a legösszetettebb.

Szerintem minden nyelven a NEM a legszebb szó a világon, én naponta többször hangoztatom, gyönyörűséges „kerek perec Nem”-ként és határozott, katonás „Azt már Nem” féleként :D
A főnökeim, családom, kollégáim, olvasók (természetesen) legnagyobb örömére :P

De nem volt mindig ez így, nagyjából 30 éves koromig én is Nyuszibenő voltam, teljesen egyet tudok érezni a főhős kisfiúval. Hogy ez a könyv hogy működne gyerkőcökön, azt nem tudom, mert szerencsére nincs ilyen gondunk, de élmény volt a rengetegféle NEM-mel való találkozás.

Citrompor>!

– Az anyukák a szívük mélyén jól tudják, hogy nem lehet megúszni a toppantós nemet. Szinte minden kisgyerek átesik rajta.

Trudiz >!

Legfontosabb a belső meggyőződés…

ddani>!

– Hogy ezek a mai plüssfigurák milyen rondák! – mondta. – Az én időmben legalább hasonlítottak valami állatra, macskára, nyu­szira, vagy valamire! Most meg fogalmam sincs, melyik micsoda!

imma P>!

– De mi van, ha bejön anyu? Mit mondjak neki?
– Mondd, hogy jó reggelt, édesanya! Meglátod, hogy fog örülni!

– Sosem hagylak magadra.

Trudiz >!

Boldogulsz te már a Nagy Tanítód nélkül is…