Ne ​parázz! (Göröngyös Úti Iskola 3.) 16 csillagozás

Kertész Erzsi: Ne parázz!

A ​Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármelyik másik iskola. Itt is mindig történik valami.
Saci mindig kedves, rendes és szorgalmas. Igaz, a matekot mostanában egyre kevésbé érti, és amikor becsúszik egy kettes, el is titkolja. Sőt, akkor sem szól semmit, amikor észreveszi, hogy az egyik osztálytársnője rosszban sántikál. Mindennek tetejébe ott van még a karácsonyi fellépés is. A család már nagyon várja, hogy énekelni lássák őt a színpadon. A kislány borzasztóan izgul, és mintha egyre jobban kaparna a torka…. Még szerencse, hogy idős barátjának, a bolondos Tata bácsinak minden nehézségre akad egy-két jó ötlete. Hogy micsoda? Kiderül a könyvből!
Kertész Erzsi regény sorozata, a gyerekirodalomban éppen csak felfedezett műfaj, az úgynevezett problémaorientált gyerekkönyvek sorába tartozik. Ezek a könyvek egy jól meghatározott, pontosan körvonalazható problémát mutatnak be, ez többnyire a gyerekek mindennapjaiban hangsúlyozottan van jelen.

A szöveg… (tovább)

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Cerkabella, Szentendre, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155808104 · Illusztrálta: Metzing Eszter

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Kertész Erzsi: Ne parázz!

Jó volt a Baár Tünde könyve után olvasni, mert azzal ellentétben ez a sorozat tökéletesen ki van találva (Az első kötetet ki is adták Angliában, hallottátok?).A kötet mérete, a rajzok jellege, a fejezetek hosszúsága, a történetek, mind az alsós, most olvasni tanuló korosztálynak megfelelőek. Egy témára fókuszál, de azt sok oldalról körüljárja, a végére pedig szépen elvarrja a szálakat a szerző.

>!
Futóhomok P
Kertész Erzsi: Ne parázz!

9 éves kortól és főleg lányoknak:) Klassz, ahogyan valaki megint fókuszba kerül a Göröngyös Úti Iskola osztályából. Nem tudunk meg Saciról mindent, de annyit mindenképp, amit egy figyelmes tanító is levesz: ő az örökké rendes tanuló, aki bàtorítást vár azokon a területeken, ahol igazán megmutathatja tehetségét és lazítást-oldást úgy általában, hogy felesleges megfelelési kényszerek ne blokkolják gyermeki szàrnyait. Az ilyen mögöttes tartalmak miatt a lendületes történetet remekül lehet akàr magyarórán is boncolgatni.
Metzing Eszter harsány, színes kèpei plusz motivàciót adnak a könyv önálló olvasásához.

>!
dianna76 P
Kertész Erzsi: Ne parázz!

Tetszik, hogy a szerző a sorozatban fontos téma köré építi a történeteit. Ráadásul itt egyfajta halmozás is megfigyelhető, mert Saci több dolog miatt is marcangolja magát belülről. Ami számomra pluszt jelentett: pszichoszomatikus tünetek megjelenése. Az is nagyon jó, hogy a régi szereplők visszatérnek s megemlítődnek, ahogy pl. Csuda Gábor is. Kíváncsi is vagyok, hogy esetleg egy következő kötetben melyik osztálytársé lesz a főszerep.
Habár a történet kezdete nagyon magával ragadott, a vége felé éreztem, hogy ez talán most nem öt csillagos. Kicsit zűrzavaros lett, a Sacit mardosó dolgok pedig hirtelen kaptak feloldást. Egy a lényeg: mindenki hibázik, de tudni kell ezt felvállalni, beismerni.

>!
Cerkabella, Szentendre, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155808104 · Illusztrálta: Metzing Eszter
>!
kisboszorka P
Kertész Erzsi: Ne parázz!

Szuper könyv volt, nagyon élveztem olvasni és a fiam nagyon szívesen hallgatta. Az illusztrációk képi világa bár igen sötét, nekem nagyon tetszett, igazán szépnek találtam. A történet nem túl bonyolult, de nagyon kedves, a karakterek szerethetőek.
A fél pont levonás a vége miatt volt, nekem kicsit hirtelen a lezárás, de ettől még kerek :)

>!
berlin
Kertész Erzsi: Ne parázz!

Bájosan megírt történet, itt-ott nagyot nevettek rajta.


Hasonló könyvek címkék alapján

G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején
Carlos Luis Fallas: Egy kölyök kalandjai
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
Rachel Renée Russell: A szekrény hőse
Kathryn Lamb: Engedjenek ki! Segítség!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Florence Hinckel: A fiúk listája
Terri Libenson: Láthatatlan Emmie
Barbara Robinson: Legeslegjobb tanévem
Bálint Ágnes: Szeleburdi család