Ludmilla ​megoldja 34 csillagozás

Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Az óvodások és kisiskolások új barátja lesz Ludmilla, akinek nemcsak a neve, de „hivatása” is nagyon különös: ő ugyanis hivatásos problémamegoldó. Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány megoldja!

Kertész Erzsi legújabb meséje és Bognár Éva Katinka rajzai garantáltan vidám perceket szereznek mindenkinek!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2017
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102762 · Illusztrálta: Bognár Éva Katinka

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy ismét egy új Kertész Erzsi könyv jelent meg. Sok értékelésemben áradoztam már a szerzőről, nagyon sok művével belopta magát a szívembe, és több könyve is a kedvenceim között van.

Ludmilla és szülei kertes házba költöznek, ahol a kislány rögtön ki is szúrja magának az árnyas fa lombjai között rejtőző, elhanyagolt kis lombházat. Ludmilla okos és figyelmes kislány, már régen megfigyelte, hogy a felnőtteknek mindig van valami gondjuk, sosem elégedettek, ha mégsincs gondjuk, akkor gyorsan kitalálnak maguknak egyet.

A gyerekeknek jó barátja lehet Ludmilla, mert nagyszerűen és egyszerűen megoldja a hétköznapi problémákat, amelyekkel hozzá fordulnak. Könnyű vele azonosulni és minden gyerek szeretne ilyen önálló, okos és magabiztos lenni.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/08/kertesz-erzsi-lud…

>!
B_Niki P
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Kedves Figyeltjeim, be kell valljam, hogy elég nagy problémával szembesültem, amikor erről a friss megjelenésről olvasás után nem írtatok igazán szuper, lelkendező értékeléseteket. (Tisztelet a kivételnek, @Boglárka_Madar, ugye.) Elolvassam vagy ne olvassam el? Lehet, hogy nem is fog annyira tetszeni, nincs is már kedvem igazán elolvasni… azaz problémáztam.
Hát, jelentem, kár volt! Komolyan. Ez a történet egyszerű, mégis nagyszerű. spoiler Azonban engem a miért izgatott, ez volt az igazi talány, ami mosolyt csalt nap közben az arcomra. Pedig nagyon durcás, szomorú, „felnőtt” problémákkal terhes napra ébredtem. Valamilyen sugallatra leemeltem ezt a nagyon vidám, igazán tetszetős színvilágú illusztrációkkal tarkított, igazi problémamegoldó könyvet a polcról, ami messze nem olyan izzadságszagú, mint a felnőtt önsegítő könyvek. Hanem helyette laza, humoros, frappáns és csavaros. S ha azt mondanátok, hogy nem elég eredeti, kiszámítható, vagy gyermeteg, meg lennék sértődve. Mert szerintem egyenesen szuper volt! Probléma megoldva, könyv elolvasva, a tanulságokat is leszűrtem belőle. :)

11 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Hát ez übercuki volt! Imádtam Ludmilllát a felnőttes dumájával, a minden lében kanál, okostojás kis lényével. Jópofák voltak a problémák, viccesek a megoldások, és az egésznek olyan jó nyári hangulata volt, szinte ott voltam én is az „irodában”, láttam magam előtt, ahogy Ludmilla ráérősen szürcsöli a kakaóját, aztán jön egy kliens a problémájával. Olyan alakok, szituációk voltak benne, mint a régi magyar nyári, ifjúsági filmekben, amiket nagyon szeretek.

>!
csgabi MP
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Imádtam ezt a Kertész Erzsi-könyvet. Nagyon tetszett az illusztráció, szerettem a szöveget. Kellemesek voltak a könyv színei, nem szeretem a harcány, az ember arcába tolakodó rajzokat-színeket.
Ludmilla igazán talpraesett kislány, aki egy nyári este rájön, hogy bizony, nem ejtőernyős akar lenni, hanem problémamegoldó, hogy megoldja a felnőttek gondjait. Végigkövethetjük Ludmilla több esetét is ezekben az augusztusi hetekben. Természetesen mindegyik az irodából indul ki, hiszen irodája is van a vállalkozó szellemű kislánynak, mégpedig egy lila házikó egy fa tetején, a kertjükben. Olvastam a mesét, és jó lett volna felmászni arra a fára, hogy meglessem a kislány irodáját. :-)

>!
Uzsonna
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Olyan talpraesett ez a Ludmilla leányzó és bőséges referencia számomra, hogy egyetlen akta sem hever a megoldatlan ügyek horgolt terítőjén, hogy levett engem (is) a lábamról! És milyen jó tudni, hogy ha jönnek ezek a fránya felnőtt problémák, akkor csak fel kell csapni e könyv borítóját, felmászni a felújított létrán Ludmilla problémamegoldó irodájába, s máris szebb színben látom a világot! :-)

>!
ziara P
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Tetszett, de nem annyira „csont nélküli”, mint a többi Kertész Erzsi könyv. A rajzok kedvesek, a történetek is, főleg a szerelmes és az ajándékozós probléma tetszett! Ludmilla szinte már túl okos is néha:))

>!
Hintafa P
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Ludmilla helyes kislány és vállalkozásának alapötlete is egészen bájos. Bár őszinte lelkesedéssel vetettük bele magunkat, valami mégis hiányzott, hogy a szokásos rajongással szeressük. Pedig aranyosak Ludmilla módszerei és megnyilatkozásai. A kötet illusztrációi is nagyon szemrevalóak, úgyhogy érdemes vele egy próbát tenni.

2 hozzászólás
>!
blueisthenewpink SP
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Egyetértek az előttem szólókkal, valami hiányzik ebből a könyvből. Aranyos, de Kertész Erzsitől többet vártunk. Ludmilla sokszor valójában nem oldja meg a problémákat, csak a felszínen tűnik úgy. A különálló epizódok (esetek) után pedig egyszer csak vége lesz a könyvnek. Pedig értem, hogy mi adná a lezárást, de valahogy nem működik, nem áll össze kerek egésszé.

A rossz helyesírást pedig iszonyú rosszul viselem, még Rejtőnél is. Azért, mert valaki gyerek, miért kell mindjárt telepakolni az írását hibákkal? Ráadásul gyerekkönyvben. Volt fejezet, amit magának olvasott a hétéves, de Jonatán, a kamion simán lenyomta mindannyiunknál.

(Ja, és van benne egy karácsony-spoiler, amit felolvasva sikerült kihagyni, de jó tudni.)

>!
krlany I+SMP
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Zseniálisan indult ez a könyv. Ludmilla egy vagány kiscsaj, aki nem a tündérmesékben hisz és várja a fehér lovon érkező királyfit, aki minden bújára-bajára megoldás, hanem a tettek mezejére lép, és elkezdi megoldani az elé kerülő problémákat… Az esetek egy része nagyon bájos (kisház, szerelem), de van, amelyik nem elég kidolgozott (ajándék), vagy megoldása sincs (unatkozó gyerek spoiler). A csattanó meg azért nem csattan, mert nem egyeztethető össze Ludmilla korábbi viselkedésével spoiler.
Persze, ezek csak ilyen apróságok, attól még a történet nagyon aranyos, csak a némi fűszer, vagy a hab a tortán… Ettől függetlenül gyerekként tuti imádtam volna…

>!
Boglárka_Madar P
Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Ismét egy remek könyv Kertész Erzsitől, ezúttal a fiatalabb korosztálynak.
Ludmilla egy igazi cserfes, minden lében kanál kislány, aki úgy dönt, hivatásos problémamegoldónak áll, mivel „Ludmilla már régebben megfigyelte, hogy a felnőtteknek mindig van valami megoldandó problémájuk, és ha éppen nincs, hát gyorsan kitalálnak egyet.” Egy szakembernek azonban sokmindenre szüksége van, hogy egy ilyen fontos munkát megfelelően el tudjon végezni – szükség van például irodára spoiler, különböző problémamegoldó eszközökre (például barátságdetektor vagy gondűző kalapács), néhány plakátra a problémagyorsszervíz reklámozására, egy igazi szemüvegre (hogy kellően komoly szakember benyomását keltse), reggeli kakaóra hogy felpörgesse, de nem árt az sem hogyha az embernek van egy segéde. (és nem főnöke) Persze nem mindet egyszerű beszerezni (https://moly.hu/idezetek/814896), de egy hivatásos problémamegoldónak semmi sem jelenthet akadályt. A könyv végére pedig jelentős számú Megoldott eset kerül fel a polcra.
Ez egy igazi vidám, nyári mese, nagyon megszerettem Ludmillát, jókat derültem a problémamegoldási módszerein, a bölcsességein, az egész könyvön. A felvonultatott problémák igazán hétköznapiak – barátok találása, félelem leküzdése, unalom elűzése stb. Minden gyerek találhat benne olyan történetet ami akár az ő problémája is lehetne. Nagyon kedvesek az illusztrációk is a könyvben, a belső borítón lévő rengeteg dinnye meg hmmm… Nyamm! :D

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
B_Niki P

– Az a baj, hogy mindenféléket elképzelsz – mondta megrovóan Szidóniának. – Ha mindenfélét elképzelsz, akkor a végén semmit nem fogsz csinálni!

51. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Ludmilla pedig levonta a következtetést, hogy saját problémáink megoldása mindig a legnehezebb, és ezek után a többieké már valószínűleg meg se kottyan egy vérbeli szakembernek.

15. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Ludmilla már régebben megfigyelte, hogy a felnőtteknek mindig van valami megoldandó problémájuk, és ha éppen nincs, hát gyorsan kitalálnak egyet.

4. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Problémája mindenkinek van, de ha épp nincs, és figyelmezteted, akkor biztosan ki tud találni egyet.

22. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Amikor a család új városba költözött, Ludmilla sokszor hallotta anyáéktól, hogy egy igazi KERTVÁROSBAN fognak lakni.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Csukás István: Sün Balázs
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Csukás István: Pom Pom meséi
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki