Az ​átutazó 10 csillagozás

Kertész Erzsi: Az átutazó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Csilla, a csinos és sikeres menedzser autója egy esős napon defektet kap, miközben a karrierjét nagyban befolyásoló konferenciára igyekszik. Nincs más választása, mint menedéket keresni a közelben élő unokatestvérénél, aki egy kis hegyi faluban él, ahol Csilla is sok időt töltött gyerekkorában. Belépve Árnyasfa világába hirtelen mintha a természet törvényei is ellene fordulnának: az eső megállíthatatlanul esik, és semmi nem úgy működik, mint tegnap vagy tegnapelőtt. A falubeli emberek mintha egy másik dimenzióból bukkantak volna elő, az egyik gyanúsabban viselkedik, mint a másik. Csilla lassan úgy érzi magát, mint egy nyomozó, aki előtt a falu összes nyomasztó titka megnyílik. Hiába próbál menekülni, mert amikor kiderül, hogy élt Árnyasfán egy fiatal lány, akinek nyoma veszett, rájön, hogy az ő feladata lesz a végére járni, mi történt vele.
Az átutazó pszichothriller, a gyerekkönyvek világából jól ismert Kertész Erzsi első, felnőtteknek szóló könyve.

>!
PRAE.HU, Budapest, 2020
202 oldal · ISBN: 9786155070983
>!
PRAE.HU, Budapest, 2020
202 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155070907

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

sche>!
Kertész Erzsi: Az átutazó

Karácsonyra kaptam Kertész Erzsi Átutazó könyvét. Első olvasáskor nem kapott el és félretettem, másodjára elkapott és végigolvastam. De, nem is tudom…, nem lesz a kedvenc könyvem.
Nagyon szeretjük Kertész Erzsi gyerekkönyveit, ez az első felnőtteknek szánt könyve.
Nagyon érződik, hogy a szerző pszichológus. A szereplők furcsának vannak bemutatva, de engem a főszereplő, aki E/1-ben mesél, idegesített nagyon, irritált. A beszélgetések általában játszmák és szinte mindig a másik bántása a cél. Ha valaki esetleg kedves, akkor kiderül, hogy csak számításból. A hátsó borítón olvashatjuk, hogy a műfaja pszichothriller és persze, így már elfogadható, hogy nem a kedvesség és az életöröm jellemző a regényre.
A főszereplő, Csilla folyamatoptimizálási menedzser, defektet kap, mikor egy fontos munka miatt vidékre utazik. A közeli Árnyasfára kerül, ahol az unokaöccse lakik és Csilla elveszti a felügyeletet a folyamtok fölött. Egyre szürreálisabb a helyszín, az emberek, minden. A főszereplő rengeteget iszik. Folyamatosan újabb titkok kerülnek elő, de megoldások (feloldások) nem, csak újabb kérdések.
Mindent egybevetve ajánlom elolvasásra (nem hosszú).

moliva>!
Kertész Erzsi: Az átutazó

Tyűha, újabb kortárs magyar írónő, akire érdemes lesz odafigyelni!
Azonnal magába szippantott a könyv világa, egy pillanat alatt ott találtam magam az árnyasfai erdei kunyhóban, válogatott félnótások és különféle múltbéli rejtélyek között, és Csillával együtt kezdtem én is elbizonytalanodni, hogy kik ezek a dilinyósok, mi ez az egész itt, illetve Csilla maga is dilis-e, vagy csak túl sokat ivott spoiler
Egy csillag levonás, mert a vége felé kezdett kicsit leülni a buli, illetve a befejezés nem adott választ minden kérdésre, de azért összességében tetszett a könyv.
Kertész Erzsi iszonyú jól ír, teljesen átadja a hangulatot, élvezetes olvasni.


Népszerű idézetek

sche>!

A pálinka még aktív. Ezt abból sejtem, hogy váratlanul határtalan emberszeretet önt el, mindenkit imádok a szobában, kivétel nélkül. Régen is így volt, ha ittam. Azt mondják, az alkohol az igaz énünket hozza elő. Az enyém ilyen kis cuki.

129. oldal (Prae Kiadó, 2020)

sche>!

Még emberek sincsenek, csak folyamatok, mondta Szilárd. Szüntelen alakulás, nem érdemes az állandóság képzetét kényszeríteni sem az anyagi, sem a finomabb jelenségekre. Megtörténnek, a maguk útján haladnak, feloszlanak, új struktúrába rendeződnek folyamatos, szakadatlan hullámzásban.

194. oldal (Prae Kiadó, 2020)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Ludányi Bettina: Kettőnk titka
Niki Tailor: Mindenki hazudik
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Gabriel Wolf: Something Sickly Unique
Gabriel Wolf: Valami betegesen más