A ​feltaláló 10 csillagozás

Kertész Erzsi: A feltaláló

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi folytatja a sort Fecó történetével. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig kapuba guruló focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és egy komolyabb találmányon kezdi törni a fejét. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is szárnyra kel. Ebből aztán nagy kalamajka lesz…

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103158 · Illusztrálta: Bernát Barbara

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SMP
Kertész Erzsi: A feltaláló

Kezdő olvasóknak még mindig a legjobb sorozat a Pagonyé, szerintem. Érdekes történet, igényes rajzok, ezen a szinten rövid, egyszerű (de nem bugyuta) mondatok, emészthető hosszúságú fejezetek. A hétévesemnek már magasabban van az ingerküszöbe, épp a Ruminit falja szabad perceiben, de nagyon tetszett neki (különösen a repülő cipő). Engem csak az a rengeteg mérges felnőtt szomorított el egy kicsit, de azt hiszem, ez a korosztály sokszor tényleg ezt látja (vagy legalábbis ezt panaszolják).

>!
meseanyu MP
Kertész Erzsi: A feltaláló

A jobbak között van a kezdő olvasóknak szóló kötetek között, de nekem mégis kevéske volt. Jó a szöveg, szuperek a rajzok, de lehetett volna egy kicsit jobban kikerekíteni a történetet.

>!
Sicc
Kertész Erzsi: A feltaláló

Így lehet a kevés szöveg is jó! :) Az illusztrációk is szuperek! Csak a vége lett túl gyorsan lezárva…
Örülök, hogy Kertész Erzsi is benne van a Most én olvasok írói között!

>!
imma A+P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Kicsit hiányzik nekem belőle a feloldás, leginkább a szülők oldaláról, de azt is értem, hogy ez egy nagyon rövid könyv akar lenni nagyon kicsi olvasóknak, és lehet, hogy őket ez a feltalálósdi annyira fellelkesíti, hogy a történet végére el is felejtik, hogy a szülők esetleg tartoznának egy bocsánatkéréssel, vagy valami.
Nagyon tetszenek az illusztrációk, és összességében kedves kis könyv ez. Ajánlom!

1 hozzászólás
>!
dianna76 P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Ez nekem amolyan délelőtti kávé mellé gyors elolvasom történet volt. Sajnos semmi több. Merj álmodni, és kitartani az álmaid mellett, tűzön-vízen át. Talán valami ilyesmi akart lenni. Vagy nem tudom… Szóval nekem ez most nem olyan volt, mit amiket eddig megszoktam az írónőtől. Habár a mesében nincsenek határok, nekem mégis túlságosan elrugaszkodott a talajtól. A szó mindkét értelmében! Az illusztrációk sem igazán tetszettek.
Ha kezdő olvasó szemével tekintek rá, akkor rendben van, mert egyszerű a történet, rövidek a mondatok. Szóval könnyen olvasható, és emészthető.

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103158 · Illusztrálta: Bernát Barbara
>!
Zsebilany
Kertész Erzsi: A feltaláló

Rövid frappáns történet, majd ha már tud olvasni a kislány szívesen adom a kezébe.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – A radírpók
Szabó Magda: Tündér Lala
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Berg Judit: Rumini kapitány
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Fodor Ákos: Képtelenkönyv