A ​feltaláló (Feltaláló 1.) 30 csillagozás

Kertész Erzsi: A feltaláló

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi folytatja a sort Fecó történetével. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig kapuba guruló focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és egy komolyabb találmányon kezdi törni a fejét. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is szárnyra kel. Ebből aztán nagy kalamajka lesz…

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok!

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103158 · Illusztrálta: Bernát Barbara

Várólistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Egyetértek az előttem értékelőkkel: ez a legjobb kezdő olvasós sorozat. Mi szeptemberben kezdjük a sulit, de én azt hiszem, Adélka nem fog megelégedni ennyivel, és én örülni fogok neki, ha tényleg így lesz. Ráadásul egy ilyen rövid, kevés mondatos szöveget elég nehéz megtölteni valódi tartalommal, mégha a „klaviatúra” Kertész Erzsi kezében van is, akit pedig imádunk…

>!
blueisthenewpink SP
Kertész Erzsi: A feltaláló

Kezdő olvasóknak még mindig a legjobb sorozat a Pagonyé, szerintem. Érdekes történet, igényes rajzok, ezen a szinten rövid, egyszerű (de nem bugyuta) mondatok, emészthető hosszúságú fejezetek. A hétévesemnek már magasabban van az ingerküszöbe, épp a Ruminit falja szabad perceiben, de nagyon tetszett neki (különösen a repülő cipő). Engem csak az a rengeteg mérges felnőtt szomorított el egy kicsit, de azt hiszem, ez a korosztály sokszor tényleg ezt látja (vagy legalábbis ezt panaszolják).

>!
meseanyu MP
Kertész Erzsi: A feltaláló

A jobbak között van a kezdő olvasóknak szóló kötetek között, de nekem mégis kevéske volt. Jó a szöveg, szuperek a rajzok, de lehetett volna egy kicsit jobban kikerekíteni a történetet.

>!
worsi ASP
Kertész Erzsi: A feltaláló

Szerintem ilyennek kell lennie egy kezdő olvasónak készült könyvnek.
A Most én olvasok! sorozatból eddig a Tökmagok Afrikában címűt olvastuk, de az nem aratott ekkora sikert. Abban nekem kicsit hiányos volt néha a szöveg, vagy erőltetett – nem is tudom, hogy fogalmazzak. Ez viszont szuper. Könnyen olvasható betűtípus, rövid mondatok, kerek történet (ami ráadásul vicces is), szép rajzok – mi kell még?
A nagylánynak először nem volt türelme végigolvasni, ezért fölolvastam neki. Rajongott. Utána többször átlapozta, elmesélte a képek alapján, egész este erről beszéltek otthon a gyerekek. Végül, hogy így összebarátkozott vele, a lány egyedül is neki mert állni, és becsülettel végigolvasta az összes betűt.
Nálunk jelesre vizsgázott.

1 hozzászólás
>!
Futóhomok P
Kertész Erzsi: A feltaláló

A Most én olvasok! pagonyos sorozat eddig kezembe került darabjai nem sok pozitív reakciót váltottak ki belőlem, így kötelességemnek érzem ujjongani: ez egy igazán jól sikerült könyvecske! Ami valóban „nagyra tartja a kicsiket”, izgalmas sztorit kínál a kezdő olvasóknak: fejben továbbjátszható történetet elgondolkodtató szereplőkkel.

>!
gab001 P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Egy feltalálóról szól a mese, vagyis arról, hogy milyen volt kisfiúnak. Persze már akkor is a feltaláláson járt az esze. Viszont akkor még senki nem hitt benne. A mese az olvasni tanuló kicsiknek szól, ennek megfelelő a szöveg mérete és elosztása az oldalakon. Kíváncsi lettem a folytatásra.

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103158 · Illusztrálta: Bernát Barbara
>!
Sicc
Kertész Erzsi: A feltaláló

Így lehet a kevés szöveg is jó! :) Az illusztrációk is szuperek! Csak a vége lett túl gyorsan lezárva…
Örülök, hogy Kertész Erzsi is benne van a Most én olvasok írói között!

>!
imma A+P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Kicsit hiányzik nekem belőle a feloldás, leginkább a szülők oldaláról, de azt is értem, hogy ez egy nagyon rövid könyv akar lenni nagyon kicsi olvasóknak, és lehet, hogy őket ez a feltalálósdi annyira fellelkesíti, hogy a történet végére el is felejtik, hogy a szülők esetleg tartoznának egy bocsánatkéréssel, vagy valami.
Nagyon tetszenek az illusztrációk, és összességében kedves kis könyv ez. Ajánlom!

1 hozzászólás
>!
Zoe27
Kertész Erzsi: A feltaláló

Mióta megismerkedtem az első Kertész Erzsi könyvvel azóta minden könyvére kíváncsi vagyok.
A könyvtárunkban ez a könyv a kezdő olvasóknak szánt könyveknél kapott helyet. Nem is hiába.
Bernát Barbara mindent oldalt illusztrált, így minden oldal figyelem felkeltő. Az oldalakon nem sok szöveg található, így gyorsan haladnak vele azok a gyerekek is, akik még hadilábon állnak.
A történet pedig izgalmakban és viccekben szenved hátrányt rövidsége okán sem.
A történet hű a valósághoz a feltalálók élete nem egyszerű pedig mindent a puszta jószándék indít el… ;-) :-) ugyanakkor azt is megmutatja, hogy kellő odaszánással és kitartással bármi elérhető!!!

>!
Caledonia_Valley P
Kertész Erzsi: A feltaláló

Érdekes, humoros és aranyos történet egy kisfiúról, aki feltaláló szeretne lenne, de a találmányaival egyenlőre több problémát okoz környezetének, mint jót. Ám a kemény munka soha nem marad eredmény nélkül…


A sorozat következő kötete

Feltaláló sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christian Tielmann: Berci foga mozog
Sven Nordqvist: Kisöcsi és a nagyvilág
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Liane Schneider: Bori eltéved
Jeska Verstegen: Kannácska királykisasszony
Roald Dahl: Matilda
Harriet Muncaster: Holdas Hanna nyaralni megy
Ellen Niit: A lenhajú kislány
Anna Taube: Hercegkisasszonyok
Katharine Holabird: Angelina Balerina