A ​rejtélyes kulcs (Pötyi és Pepita nyomoz 1.) 12 csillagozás

Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Vajon Lujza bűbájai segítenek a két barátnőnek a rejtélyek megoldásában? Kap Pepita kiskutyát a születésnapjára? Milyen zárba illik a furcsa kulcs? Kicsoda Edömér? És hová vezetnek a nyomok?

Pötyi és Pepita kalandjait olyan 6–9 éves kislányoknak ajánljuk, akik most kezdenek önállóan olvasni. A történet a korosztály érdeklődésének megfelelő, kedves, könnyed és fordulatos, a nyelvezete igényes, de remekül érthető, és a szöveg szedése, tördelése is igyekszik a még gyakorlatlan olvasók kedvében járni.

Reméljük, ez a rejtélyes kulcs nemcsak Pötyinek és Pepitának segít küldetésük teljesítésében, hanem a könyvek birodalmának kapuját is megnyitja az olvasással barátkozó gyerekek előtt.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2013
64 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639869271 · Illusztrálta: Horváth Mónika

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Sicc>!
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Aranyos történet, de annyira nyúlfarknyi, hogy mire belejönne az ember, már vége is. Pici, gyerekkézbe való kötetecske igényes szöveggel, bűbájjal és izgalommal.

csobi P>!
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Még szöszmötölök azon, hogy zavar-e, hogy nincsenek a szereplők illusztrálva, de nem is tudom, hogy fontos-e egyáltalán, talán ez direkt alakult így, hisz tengernyi olyan gyermekkönyv van, ahol az igényes illusztrációk ellenére is csak közepes a teljesítmény, mert a szöveg nem működik.
Itt az elején annyi eljátszható dolog történik, hogy arra gondoltam, hogy meg lehetne csinálni azt, hogy a felolvasó felolvas egy részt, megáll és a 3-4 gyerek aki figyel eljátssza azt (fúj, kárörvendően vigyorog, csúfondárosan méreget, stb..), amit épp hallott.. Szóval nem, nem szükséges Pötyi és Pepita megjelenítése, eljátszhatják őket a gyerekek is nyugodtan. :]

Nagyon halványan kapcsolódik, de az Alma című rövidfilm jutott eszembe a történet kapcsán: https://www.youtube.com/watch…

Annamaria_Nagy_Korodi>!
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Nagyon izgalmas könyvnek számít egy 5-8 éves gyerek számára. A kislányom minden este követelte az újabb fejezetet és szomorú volt, mert hamar véget ért. Kimondottan ajánlom mint első igazi kalandregényt az ifjabb generáció számára. Várjuk a folytatást!

Lenke_M>!
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Annyira aranyos! Ideális olvasmány egy Jókai után, és a végén lévő bűbájok, ohh! Turpissággal írta meg az író, és ha a kicsik hisznek benne, akkor tényleg sikerülhet! Nagyon tetszett!

imma P>!
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs

Kedves történet, szerintem érdemes megismerkedni vele, a végén még varázslatok is vannak :)


A sorozat következő kötete

Pötyi és Pepita nyomoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor
Szabó Magda: Tündér Lala
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Bombicz Judit: Csodák könyve
Rosie Banks: Csillagfényes kaland
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Wanda Coven: Garabonci Gréti és a sütisütő verseny
Rosie Banks: Díjnyertes póni