A ​lány, aki szavakkal varázsolt 13 csillagozás

Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Élt egyszer egy kislány, aki előtt egy könyvet lapozgatva megnyílt egy szavakból épülő varázslatos világ. Szabó Magda azonnal tudta, hogy ebben a világban van az igazi helye.
A kislány mielőbb olvasni és írni akart, hogy a valóság az ő képzeletbeli világához és az álmaihoz igazodjon. A valóság azonban, amelyben felnőtt, majd gyerekeket tanított, regényeket, verseket és színdarabokat írt, nehezen igazodott, és sok-sok évnek kellett eltelnie addig, míg végre azt és úgy és annak és arról írhatott Szabó Magda, amit, ahogyan, akinek és amiről akart.
Könyveit ma a világ több mint negyven nyelvén olvassák.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Róla szól: Szabó Magda

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A lány/fiú, aki...

>!
Naphegy, 2020
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760481 · Illusztrálta: Takács Viktória

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Katicabodar>!
Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Fantasztikus könyv, ami nem csak a 10 éves lányomat, hanem engem is elvarázsolt! Szívből ajánlom kicsiknek, nagyobbaknak és felnőtteknek egyaránt! Szabó Magdával nagyon elfogult vagyok, a lénye, szemlélete, hite, írásai, Debrecen szeretete, mind mind közel áll hozzám, hatalmas példaként! Ebben a csodakönyvben pedig nagyon jól bemutatja Kertész Edina írónő azt a tündérvilágot, ami Szabó Magdát jellemezte! A szüleivel, majd később férjével való szeretetteljes kapcsolata, egész életén át kitartó munkája, szülővárosa soha el nem felejtése, csak pár fontos szegmens, amit mind említ ez a könyv. A képi világa hihetetlen részlet gazdag és pontos, látszik rajta, hogy Takács Viktória milyen kutatómunkát fektetett bele, gyönyörű minden oldal! Szívből remélem, hogy sok kisgyermek fogja megszeretni, kicsit megismerni Szabó Magdát, később pedig olvasni a regényeit! Hálás vagyok ezért a könyvért Kertész Edina írónőnek és izgatottan várjuk kislányommal a következő írását! ( ami szintén szívünkhöz közel álló lesz, ahogy a debreceni könyvbemutatón elárulta )

3 hozzászólás
Lummina P>!
Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Ebből a csodálatos mesekönyvből megismerhetjük Szabó Magda életét és világát. Bemutatja szerető családját, iskolás éveit, majd munkáját tanárként és íróként. Elmeséli, hogyan ismerte meg a férjét és miként éltek nagy szerelemben. Egy igaz történet szemléletes rajzokkal, gyönyörű képekkel. Szeretettel ajánlom mindenkinek és remélem, hogy ez a könyv meghozza gyerekek és felnőttek kedvét is Szabó Magda műveinek olvasásához.


Népszerű idézetek

Könyvözön >!

Akkor értette meg, hogy az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.


Hasonló könyvek címkék alapján

Menyhért Anna: Női irodalmi hagyomány
Czére Béla: Krúdy Gyula
Tüskés Tibor: Illyés Gyula
Sükösd Mihály: Hemingway világa
Kónya Judit: Szabó Magda – Ez mind én voltam…
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék
Benedek Elek: Többsincs királyfi
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Gazdag Erzsi: Mesebolt